האם ???????????

ברק

בעלת בעל כורחך כן או לא , לא משנה עכשיו. הפואנטה היא הריון של אשה נשואה אולי ממך ושאתה לא בעלה. לפי ההלכה והחוק שעובד על פיה , נראה לי שבמדינה שלנו יהיו הרבה בעיות לבצע בדיקת אבהות. אף אחד לא יאשר בקלות כנראה , בדיקה כזו שתכריז על ילד כממזר. וללא פס"ד לא ניתן לבצע בדיקה שכזו וללא בדיקה שכזו אין הרבה מה לתבוע ממך אם אתה לא מצהיר מרצונך שאתה בטוח שהילד שלך.. וגם לא סיפרת אם בעלה יודע. מהיכן באות הדרישות שלה להכרה באבהותך? מהליך חוקי כלשהוא ונציג משפטי , או רק משיחות ביניכם ? מבחינה אנושית , רצוי והגיוני שתכיר בילד אם אתה בטוח בתוכך שהוא שלך. במיוחד אם ההיריון יגרום לפירוד של האשה מבנזוגה והיא תישאר לבד. כי אבא הוא אבא , כמו ש-34 הסביר. ואתה יכול לאהוב את הילד ולדאוג לו גם בלי לפרק את המשפחה שלך אם בתזוגתך מכירה את הסיפור ומעונינת בכך כמוך. אם בתזוגתך לא תרצה להישאר איתך זה כנראה בגלל מהות הסיפור שקרה ולא בגלל שיוכח אם אתה אכן האחראי להיריון או לא של האשה השניה בפרשיה. חוקית , לא נראה לי שבמצב הזה יהיו הליכים כלשהם , אם המצב הוא אכן כמו שתיארת.

ברק אש

New member
אני נמצא בכזה חוסר אונים, שאני לא

יודע מאיפה להתחיל, לי זה נראה סיפור שמתחיל מהסוף להתחלה. עד עכשיו בכלל לא התעסקתי, מה מבחינה חוקית, אני מתעסק עם ריגשותי ותחושותי, אני לא יודע מאיפה מתחילה האחריות , מה אני צריך בכלל לשלם מזונות להריון ? אני צריך לתמוך בה כלכלית, אולי זאת סחיטה ?? אישתי ממליצה ורוצה שניגש ליעוץ מישפטי ונשאל איך זה עובד ומה צריך לעשות. היא גם יודעת, סיפרתי לה הכל באופן מיידי , בכדי שזה יגיע רק ממני. דרך אגב, שוחחתי איתה (עם הבהריון) אתמול וכל הזמן במהלך השיחה , היא שאלה עם סיפרתי לאישתי ולילדים. היא לא מאמינה לי שסיפרתי לאישתי ולבני משפחתה, מה זה מעניין אותה בכלל ? היא מנגנת לי על המצפון ואני אדם שנמס מהר מאד. תודה על תגובתך, אני בנתיים מחפש יועץ משפטי. אני לא יודע עם בעלה יודע? היא מסרבת לענות לי. פתאם עולה לי המחשבה אולי ? היא לא נשואה בכלל, אני צריך לברר. תודה.

ממש חייב

לספר לאישה זה צעד ראשון וחשוב. אתה לא יכול לברוח מזה, אסור לך! העסק פה מסובך מאוד, מצד אחד יש אישה מצד שני רומן ומצד שלישי- סיבוך של רומן עם ולד. נתעלם מהענין שבינך לבין אישתך בקשר לרומן, נתמקד בחפוזי שלך. מה שעשית זה אחד מהצעדים הלא נאמנים, הפזיזים והטיפשיים שאפשר לעשות במערכת יחסים (ועוד עם אישה נשואה!) מאיפה זה נחת עליך? מעצמך! אם תשים לב למה שאתה עושה במיטות של אחרות, לא תקבל עוד ילד. אתה מבטיח לשמור איתה על קשר? כן, איך? למה? מה? איך נראה לך שתשמור על קשר עם אישה, שאני מניח שהיא לא ממש קרובה אליך. בטלפון?! זה נראה לך הגיוני לגדל ילד וירטואלי? מה הוא, טאמאגוצ´י?! אף אחד לא גרר אותך לזה, אתה לא נאנסת, למיטב ידיעתי, פיתוי לא נחשב לעבירה על פי חוק ישראל. אתה לא מכיר אותה? תצטרך להכיר, או לפחות לגדל את הילד שלך ולסיום, זה קל מאוד לעמוד מהצד, כמו שאנחנו עושים ולצעוק עליך, אני לא רוצה לדמיין לעצמי את עצמי במצב שלך, אני מרשה לעצמי לחשוב שיש לך טיפת שכל וידעת איך נוצר ילד, כי אם לא היה לך שכל לא הייתי יושב פה ומטיף לך אני מקווה שלא באת לפה לקבל תמיכה, כי התמיכה שמקבלים פה היא על רעיונות הגיוניים, ולא לאנשים שעושים טעות ולא מוכנים לעמוד מאחוריה. עשית? תשלם! (ולא בכסף, מה זה כבר חשוב?!) אני מצטער שאני נשמע כועס ורע פשוט המחשבה על ילד שיגדל בלי אבא היא נוראית ובעצם, כשאני חושב על זה, אם לא תהיה אבא מכל הלב אז... מה זה כבר שווה? דילמה

ברק אש

New member
בכלל לא רע

כן , אני מבין את דבריך, אני לא מתכוון לא לקחת אחריות (אם זה שלי) בדרך כלל אני עומד באחריות מלאה מאחורי כל טעות שלי, אבל זה נראה לי קיטבג כבד מאד. בהיבט הריגשי כלפי אותו ולד , כלפי אותה אשה ומה עם הילדים שלי "איך אני יספר להם כזה דבר" לדעתי זאת בגידה לשמה באמון של אישתי וילדיי. אתה יודע בנוסף לך תבנה את האמון בחזרה עם אישתי. על זה אני חושב - שאם אני לא יהיה אבא מכל הלב אז... מזה כבר שווה ????? ?????????? כסף ומזונות זה בעיניי מצב שולי, אבל לרגשות ותחושות אין מחיר. ביי

סחיטה רגשית

מה שאני הולכת להגיד נשמע לא טוב ועצוב , אבל נראה לי כורח המציאות. סיכום מצב לפי מה שידוע לנו: כנראה הריון בשלביו המאוד התחלתיים , מסטוץ חד פעמי מאישה כמעט ולא מוכרת. אותה אישה מנסה לחהשתמש בך כבמנוף לאיזושהי מטרה עלומה. כספית או וואט אֶוור. לא נראה לי שיש לה סיבה אחרת להחזיק בהיריון הזה במיוחד אם היא נשואה. לא בטוח שזה ממך. משפחתך שלך בתמונה ותומכת בך . נראה לי שהיא מטפסת על העץ הלא נכון. אני בטוחה שלו המצב היה שונה וזה היה ילד שלך ממערכת יחסים עמוקה יותר עם אותה אשה , לא היית מהסס לרגע , שומר על ההריון הזה ותומך כמה שניתן וגם אוהב אותו. נכון לעכשיו , בם היא ממשיכה "להטריד" כל מה שנראה לי נכון בשבילך לעשות , לאחר ייעוץ משפטי כמובן , זה לדרוש ממנה להפיל את ההיריון הזה (ואם לא יילך ב"טוב" אז במכתב רשמי מנוסח הייטב , עם כל הנימוקים (הנ"ל) ) ולהציע תמיכה כספית שלך בנושא ההפלה , אם יש צורך. למרות שבמקרים כאלו , נראה לי שיהיה אישור רשמי אפילו של וועדת ההפלות המלכתית. (או איך שלא קוראים לזה). מצטערת על השיקולים הקרים. נכנסת לסערה רגשית בשל טעות או לא טעות ויש דרך מכובדת לצאת מזה לפני שייגרם עוד נזק לנפש נוספת. כשצריך אז צריך , אין ברירה.

דבורי

New member
אני מסכימה עם אביגיל

אם ההריון עדיין בתחילתו, נראה לי שזו האפשרות הסבירה ביותר. במיוחד אם האשה אכן נשואה. אתה אומר שאתה לא בטוח שהיא נשואה. מה אתה יודע עליה? יש לך דרך לברר?

ברק אש

New member
דבורי

ואכן זה מה שעשיתי בימים האחרונים, והיום נודע לי כי "הבחורה" שיקרה ומעל כל צל של ספק היא לא נשואה. מה שזה מעמיד את הדברים באור אחר.

אם היא נשואה - הילד ממזר! ! ! ../images/Emo2.gif

ילד ממזר במדינת ישראל הוא מוקצה, מנודה הוא אינו יכול להתחתן ובטח יש בעיות נוספות אם הבחורה לא מטומטמת לחלוטין, היא ככל הנראה לא נשואה. אם היא אכן נשואה, בית המשפט לעולם לא יסכים לקיום בדיקת רקמות. להפך, הוא ייקבע שחוקית, הילד שייך לבעלה. זה יפתור אותך ממזונות, מצד אחד אבל גם לעולם ישאיר אותך בתהיה אם זהו ילדך או לא. אחריות, זה משהו שהיית צריך לחשוב עליו מראש אמרו חכמינו: סוף מעשה - במחשבה תחילה. אבל אנחנו גם יודעים, ש: מי שלא לומד עם הראש - לומד עם הרגליים. אני לא מדברת רק על ההיריון. אני מדברת על זה שאתה יכול לברך שלא תפסת איזו מחלה ועל זה, שאישתך לא נדבקה ממך בכזאת. הפתח שפתחת לאפשרות שאישתך תידבק ממך הוא מעשה חסר אחריות לחלוטין. גברים, כשמתחילים לחשוב עם הראש הקטן שלהם, מוציאים משום מה את הראש הגדול שלהם לחופשה במצב של חוסר הכרה. אני מקווה שלמדת, להבא: אם אתה אוהב את אישתך - השאר את הרומנים לפנטזיות אם אתה לא - תתגרש וכל העולם יהיה פתוח בפניך. ואם אתה לוקח סיכונים - תהיה מוכן לשלם את המחירים!!! עכשיו אחרי הטפת המוסר הפולנית
(לא יכולי להתאפק
) מה אני מציעה? קודם כל לבדוק אם היא נשואה או פנויה. אם היא רווקה, דרוש בבית משפט לעשות בדיקת היריון מיד עם הלידה. אם נראה לך שהיא יכולה לגדל את הילד בסדר - ערוך הסכם להסדרת חובותיך להיריון. למשל: השתתפות כספית בבדיקות יקרות, נוכחותך בבדיקות (אם אתה רוצה) וכדומה. גם לך יש זכויות, ואתה בהחלט יכול לדרוש אותן. אם היא אומרת זה הגוף שלי, וזו אני שבהיריון וזה לא עניינך (למשל: אם היא מעשנת) אתה יכול לומר: אז תסתדרי לבד ונדבר אחרי הלידה. אין לך מחוייבות חוקית כלפי האישה, רק כלפי הילד, וההיריון!!! את ההוראה לעשות בדיקת רקמות, הסדר במשך ההיריון. כך ניתן יהיה לבצע את הבדיקה מיד אחרי הלידה. את חודשי ההמתנה, נצל כדי לשקם את משפחתך, וכדי לגבש עם אישתך, מהי מידת המעורבות שרצויה לשניכם, אם בדיקת הרקמות תוכיח את אבהותך. זה הזמן לברר אם אישתך מוכנה לפתוח לילד את ביתה וליבה, או שעליך לבנות את היחסים עימו, מחוץ לבית. בקיצור, יש לך הרבה עבודה, והדחופה שבהם היא לגלות אם הגברת נשואה. אם היא אכן נשואה, פנה לבית משפט ודרוש הפלה על רקע היות הילד שייוולד ממזר. זו פעולה שצריכה להיעשות דחוף (לפני שתעבד את רגשותיך) כי זה בעייתי לבצע הפלה אחרי גיל היריון של 12 שבועות בהצלחה!!! אנחנו כאן, אם תרצה להיעזר בנו בהתמודדות הרגשית רק צפה לנזיפות מדי פעם, כי מה שעשית הוא מטומטם וחסר אחריות

ברק אש כך אחריות על החיים שלך

על החיים של שני ילדך ואישתך לפי הסיפור שלך אני מאמין שהאישה שגנבה ממך זרע לא נשואה כי עם היא היתה נשואה לא היה לה שם סיבה בעולם לגנוב זרע אם האשה נשואה אז כנראה שאין לך יותר מידי סיבות לדאגה במיקרה זה שכנע אותה לעשות הפלה לי יש היום ילדה מקסימה בת שנה ו9 חודשים (שאני מכיר בא ונימצע איתה בקשר) שנולדה מגנבת זרע (לפי החוק גנבת זרע היא חוקית) מזונות היום לילד אחד כולל מדור הם בסיביבות 2000 ש"ח לחודש הסכום הכולל הוא בסיביבות חצי מליון ש"ח עד שהילד מגיע לבגרות ( 18-21 ) 500,000 ש"ח הם בהחלט סיבה טובה לגנוב זרע כ 30% מהאבות מתחמקים מתשלום מזונות לידאתך עובר לא יכול מבחינה חוקית לתבוע מזונות רק לאחר הלדה תתבע האם בשם הילד ממך מזונות כ 5% מהריונות מסתימות בהפלה טבעית אני מציעה לך להיתפלל להשם שהגנבת תפיל את העובר עם אתה לא מאמין בתפילות אז פשוט מאוד חפש ב Google מה גורם להפלה בהצלחה!!! בכל מיקרה חשוב שתקיר את החוק הפלת עובר היא לא רצח גנבת זרע היא חוקית שולך לך חיבוק היה חזק ציפור שמש

אני בהלם מוחלט

לפנות לבית משפט ולדרוש הפלה???? באיזו זכות בית משפט יכול להורות למישהי להפיל באיזו זכות גבר שהכניס אישה להריון יכול לדרוש ממנה להפיל?????? אני בהלם מוחלט מהתגובות כאן.

סופה, אם הילד ממזר - זה סבל לכל

החיים. אני אישית נגד הפלות, מעולם לא עודדתי או תמכתי בחברה שהפילה. אמרתי: "אם את לא רוצה לשנות את דעתך ולגדל את הילד, עדיף שלא תדברי איתי, מצאי לך תמיכות אחרות" ממזר יהודי שחי במדינה יהודית? לפני שנכנסתי להיריון בעצמי, ביררתי אצל כמה רבנים שאני לא יולדת במדינת ישראל, ילד פסול חיתון. ממזר, זה הוא, וילדיו עד סוף הדורות... קיראי קצת סיפורים, יש כאלו, כאן במדינתנו- לא הייתי מאחלת על שונאי הגדולים ביותר. אני מאמינה שהטוב ביותר זה למנוע לידת ילד למציאות שכזאת. זה נוגע ר ק לאישה נשואה שנכנסה להיריון שלא מבעלה. אני מצטערת שהרעיון גרם לך סבל. זו לא הצעה שהייתי נותנת אילו הבחורה הייתה פנויה, וזה לא מקטין כלום מהמעשה הלא אחראי של ברק אש למרות המצב הרגיש בו את נמצאת, את חייבת לנסות לראות את הדברים דרך עיניים אחרות. לכל אדם העולם שלו. לא אהבת כשמישהו לא תמך בך, כשהרגשת שלא עומדים מאחורייך, נסי לתת לאחרים את אותו הגב שכן אהבת. אני יודעת, הפונה כאן הוא גבר, שנמצא בדיוק בצד השני של המטבע שלך. קשה לך עם זה? הימנעי מתגובות או פתחי הודעה חדשה שאומרת: ´קשה לי לתמוך בגבר שעשה לאחרת את מה שעשו לי´ זה בסדר, זה לגיטימי, ותקבלי את התמיכה לזה. באותה מידה שכל אחת ואחת כאן מקבלת תמיכה לגבי ההתמודדות עם ´הצד השני´, אני אישית, אתן כאן תמיכה מלאה לגבר שייכנס ויתלונן בפנינו על התנהגות לא הולמת של האישה כלפי ילדיה, כולל לעודד אותו להילחם על משמורת מלאה, אם נראה לי שכך נכון. הפורום הזה א י נ ו פורום לנשים בלבד. הוא פורום מעורב לאנשים שמגדלים את ילדיהם לבד, לאנשים שרוצים לגדל את ילדיהם לבד, לאנשים שרוצים לתמוך באנשים שמגדלים את ילדיהם לבד, או רוצים להיות בסדר עם הצד השני, שמגדל את ילדיו לבד, וגם לילדים שגדלו רק אצל הורה אחד. ברק אש בהחלט נופל בקהל היעד של הפורום ומגיעה לו מלוא התמיכה. שוב, צר לי אם נפגעת, ואת מוזמנת לפתוח על זה דיון.

לתגובה שלי אין קשר לשום דבר

מלבד למה שכתבתי, אז בואו ננסה לא להכניס משמעויות אחרות. אני בשום פנים ואופן לא יכולה להסכים או לתמוך שבית משפט יכול לדרוש מאישה לעשות הפלה. באיזו זכות?? באיזו זכות יש לבית משפט רשות להתערב בדבר כזה? איפה חופש הפרט והגוף?? פשוט מפחיד לחשוב על זה אפילו. לא נפגעתי משום דבר, פשוט הדהימה אותי ההצעה לדרוש שתעשה הפלה. אין לזה שום קשר ללתמוך בגבר שעשה את מה שעשו לי, כי לא עשו לי שום דבר. מעולם לא טענתי שמישהו עשה לי משהו. בכל אופן, לגבי נושא הממזרות, שגם אני חקרתי אותו לעומק, ההשלכות הן לא כאלה מפחידות לטעמי ואני אפילו מכירה שני אנשים מבוגרים שהוכרזו "ממזרים" בילדותם. אחת מהם התחתנה לפני שנה בקפריסין ומוכרת בארץ כנשואה ואין לה ולא היו לה שום בעיות עם זה (כמובן היא חילונית לחלוטין). הדבר היחיד שהבעתי זעזוע ממנו כאן זו הרמיזה שלבית משפט מותר לדרוש ממישהי להפיל, זה נראה לי נוגד לפחות איזה חוק יסוד אחד, אבל אולי רותם תוכל להגיד לנו אם זה נכון או לא. אני

רותם111

New member
סופה, בקשת אז קבלת:

שום בית משפט בישראל ידרוש מאשה בריאה להפיל!!!!!!! אני כואבת שיש נשים בפורום שחושבות שהריון מרומן קצר שווה פחות מהריון מרומן ארוך אבל זאת בעיה שלי.

בשום פנים ואופן לא ../images/Emo70.gif

אין שום קשר בין מה שנכתב לבין אורכו של רומן. והרי אנחנו גם בעד ללדת ילדים ללא רומן כלל (ראי מקרה נאוה). וזה לא ממש פייר מצידך לפרשן ככה את המילים. אתן יכולות לתאר לעצמכן שלא אני ולא נאוה , מצדדות בהפלה כפיתרון מיידי לכל בעיה. נהפוכו. מה שאני כתבתי הן עובדות ידועות מהסיפור. הפרשנות לגבי הצורך (אולי) בהפלה נובעת משני דברים בלבד - 1. המחשבה הקודמת שהאשה נשואה (עכשיו ידוע שכנראה שלא ככה). 2. המטרות הנעלמות שלה , שלא ידועות לנו , שכפי שמשתמע מהסיפור , יש בהן קורטוב של חוסר יושר. והיא בהחלט מהווה אפשרות (אחת מכמה) לגיטימית (וחוקית במדינת ישראל ) לפיתרון המצב. יחד עם זאת , אני מזכירה שאנחנו יודעים רק צד אחד של הסיפור וייתכן שאם נשמע את הצד השני , נגיע למסקנות הפוכות לחלוטין. את יכולה וזה לגיטימי , להתנגד נחרצות לדעתי או לדעת אחרים כאן , אבל , המילים שלך "אני כואבת ש..." באות רק ממקום של שיפוט ורגש על דעות לגיטימיות של אחרים , שגם הן הובעו די בחשש (מבחינתי לפחות) ובהחלט לא משקפות "גישה לחיים" אלא ניסיון לניתוח רק סיטואציה מסויימת שהובאה בפנינו. לצומת ליבכן - מקרה הפוך (בערך ) שנרשם אמש בפורום אחר. אני מניחה שהדעה שלי באותו המקרה , הייתה שונה לחלוטין. רותם , המשפט שלך נורה כלפי כחץ ופגע בי

רותם111

New member
אביגיל יקרה ../images/Emo7.gif

כשאני אני כותבת "אני כואבת" זה בדיוק מה שזה ולא יותר. אני כואבת!!! לא שופטת אף אחד ובטח לא פוסלת דעות של אנשים אחרים. אני כואבת ועצוב לי וכתבתי שזאת הבעיה שלי! אני בטח ובטח שלא התכוונתי לפגוע, את כבר אמורה לקלוט שאני לא כזאת
אני באה ממקום של חוסר שיפוט כשאני אומרת שלכל בן/בת אדם יש את הזכות להשמע לפני ששופטים אותו/ה. הבעיה שלי היא שקבלתי את הרושם שהאשה בסיפור לא חשובה והילד לא חשוב ושופטים אותם בלי לדעת את כל העובדות. היה לי קשה עם העובדה שבגלל שהם יצאו זמן קצר כל כך היה לכן קל יותר להאמין שהיא עשתה זאת בכוונה. האשה מצטיירת כסחטנית ונצלנית והילד נידון למוות ולי זה עושה עצוב. אני יכולה לכתוב רק ממקום אישי. אני יותר רגישה לנושא בגלל שאני משערת שיש מי שיחשוד בי בהתנהגות דומה למרות שלעולם לא הייתי עושה דבר כזה בכוונה !!! כואב לי על האשה הזאת כמו שאני לא רוצה שישפטו אותי בלי לדעת את הצד שלי בסיפור.
. אני לא רציתי להכנס לסיפור הזה בכלל ואם סופה לא הייתה שואלת אותי לגבי ההבט המשפטי הייתי נשארת בצד בשקט עם הכאב הפרטי שלי. אני לא חושבת לרגע שאת ו/או נאוה בעד הפלות כאמצעי מניעה ואני יודעת שאתן פתוחות וסובלניות ולכן אני מרגישה כאן בבית.

אין קשר לאורך הרומן, רק לממזרות

הסיבה ה י ח י ד ה שהמלצתי על הפלה באה מתוך מחשבה על טובת הילד וכל צאצאיו/יה בפירוש התניתי את הפיתרון של הפלה בהיות האישה נשואה אם האישה פנויה, אין בעיה בכלל עם ההיריון ואין לאיש זכות לבקש ממנה להפיל. היות הולד ממזר מיד עם היוולדו, והפיכת כל צאצאיו/יה לממזרים גם כן, הם הסיבה היחידה הלגיטימית כאן להפלה. לדעתי, גם בית משפט ירשה לעצמו להתערב במקרה כזה. אבל אולי אני טועה. רותם, שאלה: האם בית משפט יתערב במקרה בו הגבר שהוא האב, מבקש מאישה חולת איידס להפיל את עוברה כי הוא לא מוכן שהילד שלו יסבול את תוצאות המחלה? האם העובדה שהאישה נתנה לו להאמין שהיא בריאה, מהווה איזשהו משקל בשיקולים?

רותם111

New member
אני לא מכירה שום תקדים

בפסיקה שבית משפט בישראל הורה על אישה כשירה בדעתה להפיל את עוברה גם אם האשה חולה. תחשבי על התקדים שמצב כזה יצור. היום רוצים שהאשה תפיל כי היא חולת איידס מחר ידרשו שהיא תפיל כי היא נושאת גנים של טרשת נפוצה. לדעתי שום שופט לא יעיז לתת יד לפסיקה שכזאת. אם זה חשוב לך אני מתנדבת לערוך חיפוש מקיף ויסודי בפסיקה של בית משפט עליון בנושא הפלות ולדווח.

היו בזמנו פסיקות על עוברים של IVF

לכן אני סקרנית. טרשת נפוצה היא מחלה ככל המחלות. בעיני, איידס זה משהו אחר, תינוקות מכורים לסמים, זה משהו אחר, וכך גם, מן הסתם בהקשר לדיון הזה, ממזרות. אני תוהה, האם יש לבית המשפט קריטריונים כלשהם להתערבות מצד האב, לא מצד החברה, ולא מצד ההורים או החברים של האישה ההרה. האם לאב אין זכות על ילדו, רק בגלל שהוא גדל בגוף אחר? ושוב, אני מתייחסת למצב של סכנה מוכחת. ותודה מראש על המאמצים לספק את סקרנותי הסוגיה הזאת הפעילה אצלי חשיבה כמעט פילוסופית

למעלה