האם...?

האם...?

יש לי רושם שהתגובות על שאלתי אשר לפניכם יענו באותן רפליקות בהן נענתה הצעתו של אלי לשחררנו מניהולו, שהן "מ´פתום?", "נראָה לך?", השתגעת?", דומותיהן ודומות דומותיהן.על כל פנים הנה היא: האם רואה מי מכם את עצמה/ו בטווח הרחוק (או אולי אפילו הקרוב?) חוזר חזרה, בכל רוטב שלא יהיה? אני מבין שתשובות ה"חדשים בעסק" תהיינה חריפות בשליליותן, כנ"ל של רבים (אם לא כל) ה"מנוסים", אבל אם יהיה אחד מני אלף שיענה בחיוב- מעניין יהיה אם ירחיב, שהרי יש, בנוהג שבעולם, עם צעד-אחר-צעד כזה הבנות חדשות ומעניינות, שמעניינות עוד יותר אם מנסים לנבא אותן. כמו כן מי שבראש שלו- מוזמן לנחש את מענה השואל לשאלת עצמו
. יונה דער רוסישער

חרדית

New member
יויויויויויונה

יוינה!!!! מה שלומך אחי?או בשבילך (וואס ארצעך?) ואל תתקן לי תשגיאות כתיב -כולה אידיש! חרדית. נ.ב: יצרת כבר את הביגל שלי או שלא קים דבר כזה?

זה לא ענין לניחושים

אני חושב שצריך לעשות על זה סקר רציני כמה חוזרים בשאלה חוזרים חזרה, לדעתי זה תלוי בגיל, כמה שיצאת בשאלה יותר מוקדם הסיכוי לחזרה יותר גדול, שהרי מי שחוזר בשאלה בגיל 30 הסיכוי לעשות סוויץ חזרה קטן יותר כי בגיל מתקדם כמעט לא עושים סוויצים, ובאשר אלי, אני חושב שרק אם יעמוד משה רבינו לפני ויהפוך את המקל לנחש יש סיכוי על הרהור בכיוון חזרה. ועכשיו שאלה לי אליכם, אני מעוניין לכתוב קבוע את הגיגי בנושא דת, האם מישהו מכיר אתר באינטרנט שנותן במה לכתיבה חופשית של מאמרים והגיגים? כתבתי הרבה פעמים לאתר חופש אבל הם לא מפרמים את זה באתר שלהם.

טוב

New member
"בגיל מתקדם כמעט לא עושים סוויצים"?

ואת זה אומר מישהו שחזר בשאלה בגיל שלושים, עם ארבעה ילדים? אתמהה.

מני3

New member
טוב,,אתה עושה את מה שאתה חושב...

בכל גיל גם אם זה לוקח קצת זמן עד שאפשר לישם את זה בפועל, יתכן שבגיל מבוגר יותר יש יותר דברים שצריך להביא בחשבון אבל זה לא אומר שאתה צריך לוותר על מה שאתה חושב שנכון ואני לא מדבר רק על חזרה בתשובה, על כל דבר , גם אם לצורך העיניין ניקח משהו נייטראלי לחלוטין כמו......... הסבת מקצוע. תחשוב על כל שינוי בחיים כעל הסבה, ( נכון שבגיל מבוגר יהיה לך יותר קשיים אבל עם תוכנית פרטנית( אני רציני) תוכל להוציא לפועל דברים שעל פניו נראים קשים לביצוע באופן אישי אני הוצאתי בגרויות בגיל 28 הייתי עם ילדים שסיימו צבא, וזה לא הפריע לי להפך, נחשפתי להמון דברים, ובה.ל.ל הכרתי מתנדבת שהיא בת 72 שלומדת באוניברסיטת ת"א (ותאמין לי. תקווה להיות כמוה כשתגיע לגיל שלה, יש בה חיוניות שאין באנשים, חצי מהגיל שלה)

הוא צודק.

שכן צעירים שמשנים את אורח חייהם, מוצאים מיד שותפים בני גילם, ואילו הוא נמצא בודד במערכה, ואין לו אף חבר או שכן שיוכלו לעשות צעד כלשהו ביחד.

leahle

New member
הנה....../images/Emo36.gif

האתר במה חדשה, אתר שמאפשר לגולשים לפרסם מאמרים או הגיגים בצורה מאוד יפה ומכובדת... אפילו אלי כתב שם בזמנו אם אני לא טועה... מקווה שהצלחתי לעזור...

התשובה שלי לא תפתיע אותך

אני עונה: "לא. לא נראה לי שאי פעם אחזור בתשובה". כמובן שאני לא רוצה לשים כסף על זה כי כבר למדתי ששום דבר בחיים לא ניתן לצפיה מראש אבל כמו שאני מכירה את עצמי - אני חושבת שלא אחזור בתשובה בגלגול הזה. פעם, כשליאור ואני התחלנו לחשוב על חיים משותפים, הוא ציין את החשש שלו מחזרה בתשובה אפשרית שלי. טענתי באזניו (ואני עדיין חושבת כך) שהסיכויים שלי לחזרה בתשובה הם נמוכים משל החילוני הממוצע. עלי לא יצליחו לעבוד עם סמינרים לחזרה בתשובה כי אני מכירה את החומר בע"פ. אותי לא יצליחו לשכנע "לבוא לראות שבת בבית יהודי" כי כבר הייתי בכמה עשרות שבתות כאלה בבתים אלו ואחרים ולכן נראה לי שאין חשש שאשנה את דעתי. ומה אתה אומר על זה?

אחר

New member
אם רק יוכיחו לי

שהדת היהודית כפי שהיא נתפסת אצל הדתיים נכונה ואני חוזר!!!! בניגוד לכמה מחברי הפורום אני מאמין שעקרונית דברים כאלו עשויים להיות ניתנים להוכחה.אדרבה,יבוא מישהו ויוכיח לי כי האמת איתם, ואני בדרך חזרה

spinoza

New member
אולי לעת זיקנה,,,

אני גם חושב שעקרונית דברים כאלה ניתנים להוכחה ! שפינ´ נ.ג אל תעזבו בתריקת דלת. דווקא לעת זיקנה אולי מחפשים את הדרך חזרה- אולי יש צורך בחיי קהילה. אולי עוד תהיה מהפכה דתית, אולי יקום איזה ליבוביץ´ חדש - ויראה את הדרך...יו כן נבר קנו נ.ב לאן נעלמה רחל ב. ?

מני3

New member
אחר,,, אי אפשר להוכיח כזה דבר

אין מצב כזה, זה איזור הדימדומים אתה לא חוזר בתשובה רק בגלל שיש אלוהים, במצב כזה אתה נדון ליסורי עולם. אתה חוזר בתשובה בגלל האמונה, השמאלנים ,במזרח תיכון חדש. והחרדים במשיח. זה היינו אך ( נקודת המפתח היא, הצפיה)

אלי פלס

New member
מיום שחרב...ניתנה הנבואה לשוטים

אז אני לא מתכונן לנחש את העתיד אבל אם נהיה ריאליים, אני לא מוצא באופק אפשרות כלשהי לחזרה בתשובה אצלי. (גם אם אני ארצה, הם לא ירצו אותי
) והיות שאני לא נביא - אני מחכה לתשובה שלך בעניין.

avidadon

New member
אם אלך לפי האינטואיציות שלי

שמעולם לא איכזבו אותי- לא אחזור חזרה.

השתגעת?!?!?

עד שעמלתי כל כך קשה להמציא את הדת שלי? אני אחזור למשהו שמישהו אחר המציא? אנ´לא חושבת. >ספל חמאה הולכת קדימה<

מני3

New member
גם לי יצא לחשוב על זה

ואני רוצה להגיד לך שאני באופן אישי לא רואה באפשרות כזו אסון גדול , ובהחלט אם יהיה מצב שבו אני ישתכנע אי פעם, חד משמעית אני אומר לך אני חוזר. אמנם זה יהיה שונה מהרבה בחינות ממה שהיה בעברי למה אתה שואל. בעקבות מה עלו המחשבות הללו ? תדע לך שכמה שאנו שונים אחד מהשני, המחשבות סובבות סביב אותו ציר, כך או אחרת. חילוניים דתיים ,שמאלנים ימניים, ערבים יהודים וזה לדעתי בגלל היותנו אנשים שחולקים מקום אחד למרות שהעולמות שונים לכאורה מני

למעלה