האמת המטרידה: אנחנו חיים במדינת עולם שלישי

meir12121

New member
האמת המטרידה: אנחנו חיים במדינת עולם שלישי

לקרוא ולא להאמין:
[URL]https://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3730334,00.html[/URL]

"פרופ' פיליפ אלסטון חרש את ארצות הברית לרוחבה ולעומקה, וגילה ממדי עוני בלתי נתפסים בלב המעצמה העשירה בעולם: 18.5 מיליון אמריקאים שחיים על פחות משני דולרים ליום, עם שיניים רקובות, תולעים בקיבה, ביוב זורם ברחובות ושום תקווה לצאת מהבוץ."
 

danakama10

New member
אולי מדינת עולם שלישית, אבל לפחות במצב יותר טוב מאירופה

לפני נתוני ה- OECD המצב בארה"ב לא רע יחסית ל- OECD, וברוב הקטגוריות יותר טוב
http://www.oecdbetterlifeindex.org/countries/united-states/

החוקר השמאלני עם האג'נדה הברורה (הופתע שטראמפ לא הפסיק את המחקר) טעון ש- 13% מארה"ב עניים? מצב טוב בהרבה מה- 17.3% באירופה
https://www.ons.gov.uk/peoplepopula...h/articles/persistentpovertyintheukandeu/2015

זה מסתדר גם עם העובדה שאחוזי האבטלה בארה"ב נמוכים מאחוזי האבטלה באירופה.

בכל מקרה, הסטנדרט הבינלאומי לעוני הוא כשיש פחות מ- 1 $ ליום. כדאי לזכור את זה כשמכריזים שארה"ב היא מדינת העולם השלישי. ברור שקיים עוני בארה"ב כשמסתכלים על עוני יחסי, אך זה קיים בכל מקום ולא ייחודי לארה"ב.

ממה שידוע לי יש תוכניות רבות מאוד שאמורות לעזור לעניים. אבל תמיד תהיה שכבה עניה. מדוע? בעיקר מחלות נפש, סמים ואלכוהול. וגם אנשים עם אינטילגנציה ו/או השכלה נמוכים, שהם עובדים בעבודות פשוטות עם הכנסות נמוכות.

מה שאותי הכי מדהים, שהפרופסור המכובד, שנשלח למשימה הזו ע"י האו"ם, "חרש את ארה"ב לרוחבה ולעומקה" לצורך המחקר שלו, במשך 15 יום בדצמבר 2017. כלומר, בפחות מחודשיים ספידי גונזלס גם "חרש" (15 יום הקדיש לחרישה הזו! כבוד!), גם בדק נתונים, גם הגיע למסקנות וגם פרסם. שאפו.

ואפרופו פייק ניוז, לא ל- 38% של תושבי אלבמה יש תולעים כפי שהכתבה טוענת, אלא ל- 35% ממחוז Lowndes באלבמה, המונה 10,000 תושבים, יש. כלומר, הכתבה טוענת שללמעלה מ- 1.8 מליון תושבים באלבמה יש את התולעים, אבל האמת היא שיש אותה ל- 3,500.
 

danakama10

New member
סליחה סליחה

הוא פרסם את הגיגיו כבר לפני חודש. לקח לו חצי חודש לסייר לבדוק להגיע למסקנות ולפרסם. שאפו גדול אפילו יותר.
 

dmh1

New member
עכשיו אני מרגיש טמבל

לקח לי שלוש שנים להוציא מאמר אחד...
 

danakama10

New member
אם אתה מסתפק בתגובה קצרצרה

ואירונית, אפשר לפחות לכתוב אותה היטב -
Whataboutism. מילה אחת.

בכל מקרה, לנתונים בדר"כ אין משמעות ללא השוואה.
למשל, קיבלת במבחן 50 לאחר שלמדת הרבה והשקעת. בוודאי תהיה עצוב, אבל אם יסתבר שזה הציון הכי גבוה בכיתה, אולי תהיה מאושר? ואולי יסתבר שהאשמה לא מוטלת רק על התלמידים שלכאורה לא למדו, אלא גם על המורה שהכין מבחן לא מתאים?
או, אתה רוצה לעבור לעיר מסויימת, נקרא לה מטרופוליס, ושומע שיש שם סיכון של 1.5% להיות קורבן לפשע אלים. זה סיכון גבוה? נמוך? ממוצע?עד שמקבלים סטטיסטיקות שונות, אין דרך לדעת.
כן, בעולם אוטופי לא היו בכלל פשעים (או עוני). אבל אנחנו חיים בעולם האמיתי. ואם מישהו יוצא בכתבה דרמטית על כמות הפשעים האלימים בעיר מטרופוליס ומסיק מכך מסקנות שונות על תושבי העיר ומנהלי העיר, ואחר כך מסתבר שבעיר מטרופוליטן כמות הפשעים האלימים היא בכלל 3%, אבל יש לה שם של עיר נחמדה ונעימה ולכן לא בודקים אותה ולא מסיקים מסקנות לא נעימות לגבי התושבים והמנהלים, משהו נשמע היפוקריטי. או במילה אחרת, פוליטיקה.

כשהאו"ם ממנה אדם לחקור את העוני בארה"ב, יהיה מועיל לקבל דוחות דומים שיחקרו את העוני במדינות עשירות אחרות, לפני שיוצאים בהצהרות שארה"ב דומה למדינות העולם השלישי. יהיה גם מועיל להשוות את סוגי התמיכה והסיוע שעניים מקבלים בארה"ב, במדינות עשירות אחרות ובמדינות העולם השלישי. מי יודע, אולי לאחר השוואות כאלו יסתבר שלמרות שבארה"ב יש עוני, המצב עדיין טוב בהרבה מהמצב במדינות אחרות. אולי. מה שבטוח הוא שלטייל במשך שבועיים במקומות הכי עניים בארה"ב ומיד אח"כ לבוא בהצהרות זה דמגוגי ולא רציני.

וזה כבר בלי לדבר על סוגי העוני והסיבות לו במדינות עולם שלישי מול זה של ארה"ב.
 

quigon

New member


 

Fellowship

New member
הסייפא של הכתבה יכול להאיר מעט על עמדת החוקר:

"איך צריך למגר את העוני, לדעתך?
"ביטוח רפואי לכולם לפני הכל. הרפורמה של אובמה נמצאת בסכנת מוות, וכיום כבר לא נלחמים על ביטוח אוניברסלי לכולם, אלא רק על לא לאבד את מה שיש.
מדינות שלא הסכימו לקבל את 'אובמה־קר' לא יכולות עכשיו לתת טיפול רפואי לעד 30% מהאוכלוסייה."


גם לדעתי הדאגה לבריאות צריכה להיות אחת מהזכויות הבסיסיות של כל אדם,
אבל זה מציג את המחקר באופן מעט מוטה.
 

placid1

New member
אני יכולה לספר על האספקט

של השיניים הרקובות ומהבחינה הזאת ארהב (ובעקבותיה גם קנדה, אבל לאט יותר) לגמרי עולם שלישי.
זה לא שהשלטונות לא שופכים על זה כסף, הבעיה היא לאן הכסף מגיע ולמה הוא משמש. בארהב יש מדיקייד לטיפולי שיניים לנזקקים, והאביוז של המערכת על ידי המטפלים (וגם מטופלים) מאד מתסכל. בגלל שהתגמולים של מדיקייד יחסית נמוכים, מי שהשתלט על שוק המרפאות שמקבלות מדיקייד הם תאגידים שמשמשים מין בית חרושת שהמטרה העיקרית שלו היא חליבת המערכת כשטובת המטופל במקום השני. הם מעסיקים רופאי שיניים צעירים עם חובות ענק על הצוואר, שצריכים ליצור הכנסות אחרת יעופו. בדיקות, ניקוי ופלואוריד הם הטיפולים הכי רווחיים למרפאה כי שיננית מקבלת שכר קבוע לשעה ויכולה לראות ארבעה מטופלים בשעה. הרופא רץ מחדר לחדר כדי לבדוק את המטופל והמטופלים, בין אם הם זקוקים או לא, מופנים להרדמה כללית כי זה מודול הטיפול הכי רווחי למרפאה (תגמול טוב על ההרדמה ואפשר לסיים את כל הטיפולים בשעה). כל שני וחמישי יש אסון בארהב ועוד פעוט מת או מסיים נכה עם נזק מוחי וברוב המכריע של המקרים זה קורה במרפאות התאגידיות עם רופאים חסרי הכשרה מתאימה. היושבים בראש הפירמידה לא ניזוקים, מקסימום המרפאה נקנסת והמערכת ממשיכה לעבוד באין מפריע. הכיסים ממשיכים להתמלא והשיניים ממשיכות להירקב (במקרה הטוב.....).
 

danakama10

New member
אז בהקשר הזה של השיניים

מאז שראיתי את הדוקיומנטרי הזה, מצב השיניים מתקשר אצלי ל- Mountain Dew...
https://www.youtube.com/watch?v=syUwFmYeSVw

בכל מקרה, לא הבנתי מדוע אם הם הנזקקים מקבלים טיפולי שיניים, מדוע השיניים ממשיכות להירקב?
את מדברת על כך שהרדמה כללית היא הכי ריווחית (ואגב, קראתי בעבר שהיא ריווחית מאוד עבור הרופא כאשר רופא השיניים עושה אותה בעצמו, ואז זה גם מאוד מסוכן. כשמדובר ברופא מרדים זה בטוח, ולרופא השיניים אין רווחים מכך). ושוב, איך זה קשור לכך שהשיניים רקובות?
 

placid1

New member
השיניים נרקבות כי המטופלים האלה, שהם אלה

עם הכי הרבה בעיות, כשכבר מקבלים טיפול הוא מחורבן. מעבר לכך, אין שום חינוך למניעה כי זה לא מכניס כסף, מגיעים לטיפול רק כשהמצב ממש גרוע וכואב או שבבדיקה אקראית בבית הספר מפנים לטיפול ואז ההורים מפחדים מצ׳יילד סרוויסס. אם אתה עני זה לא בהכרח אומר שאתה טיפש או לא אוהב את הילד שלך ורבים מהם נרתעים מטיפול בהרדמה כללית, כשהם מבינים מה הסכנות. מעל לכל, למרות מדיקייד, עדיין הנגישות לטיפול נמוכה. להרבה מהמטופלים הנזקקים אין מודעות לבריאות הפה, רבים מההורים סובלים מחרדה דנטלית שמונעת מהם מלהביא את הילדים בזמן, יש להם טרדות גדולות יותר מהשיניים. וזה רק לגבי הילדים. ברגע שהגעת לגיל 18 לכי תחפשי מימון לטיפול שיניים......

בארהב יש רופאי שיניים שעברו הכשרה בהרדמה, חלקם עושים את ההרדמה ואת טיפול השיניים, חלקם רק עושים את ההרדמה (הם נודדים עם הציוד להרדמה ממרפאה למרפאה). באופן אישי לא הייתי עוברת טיפול שמצריך הרדמה על ידי רופ״ש בין אם הוא המרדים בלבד או גם המטפל, אבל לפי הדיווחים בספרות המקצועית, גם טיפול כזה נחשב לבטוח יחסית ולא רק אצלם קורים אסונות כשהם קורים.... לרוב כשקורה משהו זה כי לא הקפידו על צום לפני ההרדמה או כי לא השגיחו כמו שצריך בשלב ההתעוררות וההתאוששות.
 
שלא לדבר על האפקט של

שימוש ב-METH על בריאות השיניים (ראי ערך METH MOUTH). זו בעיה רצינית במיוחד באפלצ'יה (שבה הוא כנראה ביקר במערב וירג'יניה) ובחלקים דומים של RURAL AMERICA.
 

danakama10

New member
אני דיברתי על רופאים מרדימים אמיתיים

שזו ההכשרה שלהם. הם מגיעים לקליניקות עם ציוד הרדמה מלא (כולל להכניס צינורית לגרון וכו'). לא רופאי שיניים שמתפקדים כמרדימים.

כמו שאת בעצמך מציינת, השלטונות שופכים הרבה כסף על הנגשת טיפולי שיניים לעניים. יש גם תוכניות הסברה מטעם הממשל על חשיבות הטיפול בשיניים (ואני כבר לא מדברת על כך שברוב המקומות דוחפים לכלל התושבים פלוראיד למי השתיה, דבר שבעיני הוא שערוריה מאין כמוהה).
אם אתה עני זה לא בהכרח אומר שאתה טיפש או לא אוהב את הילד שלך, אבל אם אתה לא מנצל את המשאבים שנותנים לך ובנוסף פועל בדרך שפוגעת בילד שלך, האשמה מוטלת גם עליך. וכשיש לך הורים מסוממים (שמדי כמה חודשים הולכים לתוכנית גמילה ע"ח משלם המיסים על מנת שלא יקחו מהם את הילדים) שלא דואגים לילדים, וכשיש לך הורים ששמים לילדים הפעוטות סודה חומצתית ממותקת בתוך הבקבוק, אז אי אפשר להאשים רק את הממשלה.
 

Fellowship

New member
בנוגע להפלרה:

https://goo.gl/WNNYHw

"ראינו שבניגוד לטענות המתנגדים, הפלרת מי השתייה היא שיטת זולה, יעילה ובטוחה למלחמה בעששת. ברמת הקהילה, אין שני לה.
היא מועילה במיוחד למשתייכים למעמד הסוציו-אקונומי הנמוך וחוסכת מהקהילה כסף רב וכאבים.
למדנו שהפלרת מים נמצאת בלב הקונצנזוס המדעי, מגובה היטב בראיות, וארגוני בריאות רבים תומכים ביישומה ללא סייג.
טיעוני המתנגדים אינם טיעונים מדעיים. המחלוקת בנושא היא פוליטית וחברתית בלבד."
 

placid1

New member
אני בדיעה שיתרונות ההפלרה גוברים

על חסרונותיה, אבל אני חושבת שמים הם משאב בסיסי שצריך להיות בטוח לשתיה ונקי מתוספות כדי שכולם יוכלו לפתוח ברז ולשתות מבלי להיות מוטרדים לגבי הרכבם.
 

placid1

New member
אולי אין סיבה, אבל יש זכות לרצות מים

שאינם מופלרים.
אני חושבת שיתרונות ההפלרה לא מצדיקים כפיה של מים מופלרים על מי שמתנגד. מי שרוצה פלואוריד שיקנה מים מינרלים או תוסף. כיום, מי שלא מעוניין בפלואוריד במים, צריך להימנע ממי הברז. מים, כמו אויר, צריכים להיות נקיים וזמינים לכולם.
יותר ויותר ישובים מצביעים על הפסקת ההפלרה, מסיבות לא נכונות לדעתי, אבל אני תומכת בזכותם וחושבת שאין לממשלה/עיריה זכות לדחוף את האף להרגלי התזונה ובריאות של האזרח. אפשר וצריך להדריך, לחנך, לשכנע, אבל לא מעבר לכך. מי שלא רוצה פלואוריד, מי שרוצה לשתות קולה מדלי ומי שרוצה לתקוע דאבל צ׳יזבורגר עם בייקון זכותו.
 

Fellowship

New member
לדעתי זה בדיוק מקום הרשויות לנקוט עמדה ופעולה

מדובר באקט לטובת הכלל שיעילותו מוכחת ואין שום סיבה להמנע ממנו.
נשמע לי הזוי שחייבו אמריקאים לרכוש ביטוח בריאות (אני בעד) אבל לא מחייבים הפלרה.
 
למעלה