האמת על האלוהים הרבים .

תמיר302

New member
חח המשך

לפחות שיספק תאוריה אמינה כנגד. ולא ישתמש בטיעונים כמו: "לא ככה כתוב בתנ"ך." ואגב, לפי הידוע לי, התאוריה שהעולם שטוח לא נבדקה ולא הוכחה באופן מדעי שמוכר לנו כיום. כלומר, היא הייתה בגדר השערה (של פילוסופים, לא מדענים) שאומצה ע"י הכנסיה כדוקטורינה רשמית. תאוריית האבולוציה כן הוכחה באופן מדעי כזה. היא אינה השערה סתמית, אלא מערכת של עובדות וממצאים שנבנו לידי תיאוריה מקיפה. כעיקרון, אין הבדל בינ לבין תאוריית הקוונטים.

נדב פ1

New member
האמת על האלוהים הרבים .

שלום לכם באי הפורום ! לאחר התכתבות קצרה עם ג'סטין אנג'ל בתוכנת האי סי קיו , הבנתי שצעד לגיטימי יהיה ליידע אתכם לתכנים של התנועה הראלית - אשר אני אישית חבר בה . דובר התנועה בישראל , מוכן לתת הרצאות בהתנדבות - באם יתרכזו בבית/אזור כלשהו לפחות תריסר אנשים בעלי ראש פתוח לרעיונות חדשים . כותרת ההרצאה - ההיפותזה השלישית למוצא האדם והחיים על פני כדור הארץ . בקצרה - הווי ידוע שההיפותזה הראשונה למוצא האדם גורסת כי האדם הוא תוצר של אל עליון , יחיד וזכרי , קרי "מונותיאיזם" בשפה אקדמית ,אשר כרוך ( כך הוכיחה ההיסטוריה ) באלימות נוראית ובהעלאה על המוקד / סקילה של כל מי שאינו נוטל חלק באותה המערכת הדתית . ההיפותזה השניה למוצא האדם היא התיאוריה הדארוויניסטית , אשר יותר ויותר מדענים בני זמננו מבינים כי איננה עומדת במבחן המציאות . ההיפותזה השלישית למוצא האדם , אם כן , תוסבר במסגרת ההרצאה , לאלו מכם אשר מעוניינים יהיו לגלות הסבר נוסף אשר שולל מכל וכל את המונותיאיזם המערבי . התנועה אשר חרטה על דגלה ליידע מבלי לשכנע , דובריה כאן בישראל וגם אני נשמח ליידע בכל הזדמנות את קהל הפוליתיאיסטים הישראלים למסר המהפכני שלנו . נדב . נ.ב - באתר התנועה הראלית ניתן להוריד בחינם את הספרים רבי המכר של ראל . הספרים מסבירים שהמונותיאיזם הוא סילוף נוראי של האמת על האלוהים , ובאחד הספרים ישנו אפילו פרק על דרואיד אחד שראל פגש בילדותו - והבין כעבור שנים , את המקור לאמונתו , שבסופו של דבר ( כידוע לכם ) אמת הייתה ביסודה .

אורי רז

New member
יש הבדל מאוד משמעותי בין האבולוציה

לתורת הקוואנטים. בפיזיקה יש מעגל של היזון חוזר - מתחילים מתצפיות, מעלים תיאוריה שמסבירה את התצפיות, ואז עורכים ניסויים שמאששים או מפריכים את התיאוריה. הנקודה החשובה היא שהתיאוריה צריכה להציע תחזית כלשהיא לגבי תוצאות של תצפיות שטרם נערכו וההתאמה בין המציאות (כפי שהיא נחשפת בניסוי מבוקר) ובין התחזיות של התיאוריה היא חלק מהותי מהתהליך. החלק האחרון [כמעט ו]אינו קיים עבור האבולוציה, וזה הבדל ענק בין שתי התיאוריות.

אני עדיין מחכה לתשובה

לגבי השאלה ששאלתי אותך לגבי התינוקת המשובטת בפורום 617. מדוע אין הראלים מתירים לגורם אובייקטיבי לאשש (או להפריך) את העובדה לכאורה כי התינוקת משובטת. אתה חייב להודות, שהמנעותם לעשות כך כמוה כהודאה בכך שסיפור השיבוט לא היה ולא נברא - מה שמטיל ספק באמינותו של ראל וכל התנועה כולה.

נדב פ1

New member
היי אילן .

החברה אשר אחראית על השיבוט - " קלונייד " - היא שותפה לפילוסופיה הראלית , אך היא עצמה לא מייצגת את התנועה ונמצאת בבעלות אחרת . ראל הקים את החברה , אך הוא העביר אותה לבעלות פרטית של גורם אחר . זה המעט אשר ידוע לי , ומעבר לכך תצטרך לפנות לדובר התנועה בישראל , אני בטוח שהוא יוכל לענות לך ביתר פירוט .

ואותך זה לא מעניין?

כי הרי ראל תמך בהכרזה הזו. אחד הדברים החשובים ביותר, לדעתי, זה לבדוק את אמינות האדם שאתה מאמין שהוא שליח כלשהו עלי אדמות.

זה היה בכל העיתונים

חברת קלונייד, שמזוהה עם הראלים, דווחה כי הצליחה לשבט תינוקת מהתאים של אמהּ, ושהתינוקת נולדה בריאה ושלמה. קלונייד גם אמרה כי ישנם עוד עוברים כאלה ברחבי העולם - בהולנד (ואף אני זוכר משהו בקשר לישראל). גם ראל תמך בהכרזה הזו. אך מה? הובטח לעיתונות כי גורמים חיצוניים יורשו לערוך בדיקות DNA כדי לאשש את הטענה. ומה מאז? יוק. עד היום, אף גורם חיצוני לא בדק את התינוקת ואישש (או הפריך) את הטענה בדבר היותה שיבוט. עד כמה שזכור לי, מנהלת החברה (בתמיכת ראל) טענו כי את הידע לשכפול בני אדם קיבלו מהחייזרים עימם מתקשר ראל (יכול להיות שאני טועה כאן, זה טעון בדיקה).

טלה בר

New member
תורת דארווין

איננה היפותיזה אלא תורה המבוססת על הוכחות וראיות פיזיות רבות עד כדי כך שלשלול אותה זו פשוט צרות מוח ומחשבה הפורחת באוויר.

../images/Emo45.gif

אם כי דארווין בזמנו לא הכיר את נושא הגנטיקה (הגנטיקה המנדליאנית היתה "עזובה" במשך שנים, עד שבתחילת המאה ה-20 שוב עלתה לסדר היום המדעי) - והדבר כן יצר אי אילו חורים בתורתו - עם השנים, נוספו תיקונים לתורתו של דארווין (והן לממצאיו של מנדל, כאשר הובן המנגנון הגנטי) - המסקנה היא שדארווין צדק בצורת מחשבתו, רק שלא היו לו הכלים שיש לנו כיום להראות איך האבולוציה עובדת.

טלה בר

New member
מי שמדבר

על דארוין היום חייב להתייחס לכל התוספות של המאה ה-20 וה-21 ואחת שמוכיחים ללא ספק כי מה שהיה בזמנו תיאוריה אמיצה ביותר היום הוא מדע בסיסי ונקודת מוצא לסעיפי משנה של מדע האבולוציה. מי שמקבל את המדע המודרני כעובדה קיימת, בייחוד בביולוגיה (כי אסטרונומיה זה כבר סיפור אחר) חייב להתייחס גם לאבולוציה כחלק ממנו. כמובן, מי שמתייחס למדע עם תיאוריות מוכחות באותו אופן שבו הוא מתייחס אל מה שכתוב בספר בראשית, אין לו בכלל מה לדבר על מדע כלשהו.

Nizzan Cohen

New member
לא שאני שולל את יקירנו דארווין...

אבל בעבר העובדה שהארץ היתה שטוחה לא היתה "היפותיזה" אלה תורה המבוססת על ראיות והוכחות פיזיות רבות עד כדי שלשלול אותה היה פשוט חשבה מעוותת ומחשבה הפורחת באוויר........... כבר כמה פעמים בהיסטוריה שלנו הוכיחו שלעולם היגיון משלו, ושביותר מפעם אחת הוא עובד טיפה יותר מתוחכם מהחשיבה האנושית הצרה, ובוודאי מהקונצנזוס האנושי שהוא צר להפליא
. יש מצב שתורת דארווין נכונה, ויש הרבה טענות שתומכות בזה, ועם זאת, מה אנחנו כבר ? יש לנו עוד כל כך הרבה ללמוד, שבטח עוד לא היגענו למקום שבו נוכל להגיד "הינה מצאנו את האמת האמיתית והבילתי מעורערת אודות היקום, הקיום, החיים והכל". יש עוד סיכוי סביר (ופחות או יותר אינסופי, כמו הידע עצמו) שכל מה ש"נכון" היום, יהיה סתם טעות מביכה שנובעת מקנוטו של האדם ביחס לעולם, כשם שהיתה תפיסת העולם השטוח בזמנו. מה אני אומר בסופו של דבר ? לשלול את תורת דארווין זה אולי לא מאוד מאוד רציונלי, אבל זה לא צרות מוח ומחשבה הפורחת באוויר. ישנן אינסוף דרכים בתוך יקום אינסופי - ולך תידע מי מהן נכונה.

אורי רז

New member
אם כבר מדברים על העולם השטוח

פילוסופים יוונים טענו כבר במאה הרביעית לפני הספירה כי הארץ והירח כדוריים, חישבו בדיוק מרשים את היקף כדור הארץ ואת מרחקו מהשמש, וכו' בשיטות מדעיות (הטלי צל, גיאומטריה, טריגונומטריה). אם כבר, הארץ השטוחה הייתה תיאוריה תלושה ובלתי מבוססת על ראיות והוכחות פיזיות, שלא הייתה מתקבלת אלא בכפייתה דוגמטית על-ידי הרשויות, ולא פלא שהיא נזרקה כלאחר יד ברגע שאנשים הרימו את העיניים שלהם מהאדמה והחלו להסתכל אל האופק והשמיים.

נדב פ1

New member
ובכן ,

התנועה הראלית היא ראציונלית , במובן הזה שהיא טוענת להסבר מדעי לחיים - הטענה היא שהחיים על פני כדור הארץ נבראו בצורה מדעית לחלוטין , בידי מדענים מפלנטה אחרת , ששלטו בידע של הנדסה גנטית . לחוצנים היו 7 בסיסים ברחבי העולם כולו , אשר בו התאחסנו ודרכו יצרו את החיים . אחד הבסיסים , היה ביוון , אם אינני טועה בהר האולימפוס . אותם החוצנים הרבים נחשבו בדתות הקדומות כ"אלים" , לאחר מכן המידע הזה עבר סילוף וקמו היהדות , הנצרות והאיסלאם - אשר אכן הכילו חלק מהמסרים שאיכשהו השתמרו , ואכן חלק מהתורות שלהן היו חכמות למדי , אך החלק העיקרי שלהן עבר הן סילוף , והן מיסטיפיקציה , והגיע למתכונתו הנוכחית כפי שאתם יכולים לראות כיום . הדת אשר שימרה בצורה הטובה ביותר את הדת החוצנית עצמה , היא הבודהיזם . האחראי , בין כה וכה , על בריאת בני האדם היה החוצן יהוה אשר שלח את הנביאים הגדולים , ואכן ישוע לדוגמא היה בנו של חוצן ( כנאמר בברית החדשה - אבי שבשמיים ) , אך החוצנים , כפי שאמרתי - הם רבים , ועל פי ספריו של ראל , הם מסוגלים גם להכניס תודעתם אל תוך צורות שונות , כמתואר באי אלו מסורות דתיות קדומות יותר ...

נדב פ1

New member
רק חשוב לי להבהיר :

אכן היה ישוע , אכן היה מוחמד , אכן היו משה , אליהו , יחזקאל , אברהם וכו' - כולם אכן נשלחו לשליחות בידי אבותנו שבשמיים , אלא שהדתות אשר קמו תודות ליורשיהם , כפי שהן היום - הן עברו סילוף גדול .

אורי רז

New member
הסבר נאה, אך היכן ההוכחות ?

"התנועה הראלית היא ראציונלית, במובן הזה שהיא טוענת להסבר מדעי לחיים - הטענה היא שהחיים על פני כדור הארץ נבראו בצורה מדעית לחלוטין, בידי מדענים מפלנטה אחרת, ששלטו בידע של הנדסה גנטית." אם זה הסבר רציונלי ומדעי, אתה מוזמן להביא את העדויות לכך שהחיים על פני כדור הארץ - א. נבראו בצורה מדעית. ב. בידי מדענים מפלנטה אחרת. ג. ששלטו בהנדסה גנטית. ובאותה הזדמנות להציע ניסויים שיאששו או יפריכו את התיאוריה הזאת. "לחוצנים היו 7 בסיסים ברחבי העולם כולו, אשר בו התאחסנו ודרכו יצרו את החיים. אחד הבסיסים, היה ביוון, אם אינני טועה בהר האולימפוס." הבא עדויות לכך שלחוצנים היו שבעה בסיסים ברחבי העולם כולו אשר בהם התאחסנו, לדוגמא שרידים ארכיאולוגיים. "אותם החוצנים הרבים נחשבו בדתות הקדומות כ"אלים", לאחר מכן המידע הזה עבר סילוף וקמו היהדות, הנצרות והאיסלאם" שוב, הבא עדויות לכך שהאלים של הדתות הקדומות היו החייזרים הללו. שים לב שמשתמע מהתיאור שלך שהחייזרים היו בכדור הארץ לאורך תקופה מאוד ארוכה - מהיווצרות החיים (לפני כמה מליארדי שנים) ועד להעלאת הדתות המוכרות על כתב (לפני אלפי שנים בודדות), כך שאם אין לך הר של שרידים ארכיאולוגיים שמכסות תקופה ארוכה להפליא, תצטרך הר של הסברים משכנעים מאוד כדי לכסות על חסרונו.

למעלה