האמת שאני כבר מפחד לפתוח דיון , אבל ננסה עוד אחד

marioForever

New member
האמת שאני כבר מפחד לפתוח דיון , אבל ננסה עוד אחד

כאילו אני מפחד פחד מוות כבר מהתגובות של אנשים, מרגיש שכולם הולכים לרמוס אותי לא משנה מה אני יפתח .. (לפחות הנשים) אבל הדיון הקודם היה מעניין ולמדנו ממנו מלא דברים
(כן לפה התקדמנו כחברה.... כיף הא ?)

בוא נפתח עוד אחד... או ננסה... נראה מה יהיה...
אממממ , השאלה שלי היא, אנחנו כולנו בני 30 + ... היא איך ההכרויות שלכם שונים היום ממה שהם היו לפני 10 שנים ואני לא מתכוון למצב החברתי וזה.
אני מתכוון איך שונים הבחורים או הבחורות , של בני 30 + מהבחורות או הבחורים של בני 20 + .

מה השתנה ב10 שנים האלה ?
אולי יותר קל להכיר היום ? אולי יותר קשה ?
אולי הבחורות הנמיכו ציפיות כי ההצע קטן, או אולי אפילו הם נהפכו להיות יותר בררניות כי עם הגיל באה עקשנות ?
אולי הבחורים הפכו להיות יותר שרמנטים ופחוט עושים שטויות ?

נראה איך זה ילך הפוסט הזה.... נקווה שיותר טוב מהקודם .

השתנה רק לרעה לי אישית ...

כי צורת המחשבה שלי נשארה כשהיתה כלומר - לא לצאת עם כמה בו זמנית גם מההתחלה, לאהוב מכל הלב זה מכל הלב, עדיין קיטשית עדיין מאוהבת כמו ילדה קטנה, עדיין לגמרי מאמינה באהבת נצח
אלה ראיות עולם שפשוט רוב בני ה 30 פלוס לא מאמינים בהם. הגיל, ההיצע הכל משפיע - כולם ממקבלים כדי ״לתפוס משהו״, כולם מניחים למרמור, לסטיגמות, לצלקות עבר להרוג בהם כל פינת תמימות אפשרית שעוד היתה. חלקם עברו נישואים וכבר בגיל 30 ומשהו לא מעוניינים להנשא שוב, כל חלקה טהורה שהיתה באמונתם על אהבה פשוט נבלה
קשה לי מאד להגיע למצב בו אני באותו ראש עם אנשים בגילי, ובטח ובטח שלהשתייך לעולם שלהם.. והאמת? אני שמחה שזה ככה, כי אני מעדיפה להשאר ילדותית מאשר לנבול לפי החברה של היום.

shayCn

New member
הבחורות והבחורים שונים בגלל שאנחנו משתנים

בשנות ה20 לחיינו אנחנו פחות אחראיים,יותר מנסים,מתנסים ומעיזים ומחפשים אנשים באותו ראש בסביבה שלנו,
אז כפועל יוצא, גם באהבות וההכרויות שלנו אנחנו מחפשים אנשים כאלו.מחפשים את מה שאנחנו רוצים ופחות את האנשים שאנחנו צריכים.
עם הזמן, אנחנו מתבגרים, מדד התובנות שלנו רק בעליה מתמדת ואנחנו מבינים את מה שלא הבנו בשנות ה20 שלנו ומתחילים לחפש אחר זוגיות נכונה,בריאה,מבוססת על אינטרסים משותפים ולא רק אהבה(אבל זה חשוב לא פחות מהשאר).
&nbsp
אז כן.היום קל יותר להכיר,כי מדובר באנשים יותר משכילים,יותר יציבים ויותר אחראיים אבל מאוד בררניים,מאוד פוחדים ליפול ברשת הלא נכונה.אם האינטרסים והרצונות שלך הם הגיוניים,נכונים ובאים ממקום טוב,אז ההיכרויות בשבילך יבואו בקלות.
אם לא, אז יהיה לך קשה להשיג מישהי עם מכנה משותף.

dori78

New member
אל תפחד, בינתיים הדיונים שלך עובדים יפה.

לא כולם חייבים להסכים עם העמדה שלך, זה מה שיפה בדיון.

שינויים... המממ...

ככל שהתקרבתי ואחרי שעברתי את גיל 30, יותר ציפו ממני להתייחס לנושא המין בקלות ראש.
גם נשים וגם גברים, אגב. כאילו שההגעה לגיל מסוים אמורה לגרום לי להיות יותר משוחררת או מתירנית בנושא.

ככל שהתקרבתי ואחרי שעברתי את גיל 30, יותר ציפו ממני לקבל אנשים שלא מתאימים לי.
גם נשים וגם גברים. כאילו שלהיות רווקה זה קללה. כאילו שבגלל הגיל אני חייבת לצאת עם כל מי שמעוניין.
אני חושבת שגם על גברים יש לחץ כזה שתלוי בגיל, אם כי לא באותן עוצמות. על זה אתה יכול לענות.

הבחירות שלי לא השתנו, לא עשיתי פשרות בתלות בגיל. אולי פשוט נולדתי "זקנה" בראש. עניין של אופי.
אני באמת חושבת שבן הזוג הנוכחי שלי הגיע בול בזמן ולא התפשרתי על כלום.
מה שכן השתנה עם הגיל, זה היכולת שלי לקבל ולאהוב את עצמי ללא קשר לסביבה.
אולי הזוגיות הנוכחית שלי קשורה גם בזה. לדעתי כן.

אני לא יכולה להגיד לך אם אחרים השתנו עם הגיל.
כל אחד יכול לענות רק על עצמו.

החברה בכללותה הופכת רק ליותר איומה ככל שמתבגרים.

אמנם לא נתקלתי במצב בו בגלל הגיל הרגשתי שינוי בעניין מתירנות מינית, אבל בהחלט בקטע הפשרות, הדעה הרווחת היא קחי כל מי שמעוניין, סמני וי שאת נשואה, לא משנה מהו המחיר אחר כך.

מזל שזה לא עובד.

נכון מאוד

בגיל מסוים,כבר הסביבה לוחצת עלייך להתפשכ,להקפיא ביציות ומשדרת שאחרי גיל 30 את לא שווה.
זה ניכר בעיקר כלפי נשים ופחות כלפי גברים .

marioForever

New member
מה שונה לפחוט במקרה שלי והדעה שלי

זהירות זה יהיה ארוך :) אני חושב...
אני האמת, הבן אדם הכי ילדותי שאני מכיר, תכונה שלא הרבה מעריכים בגיל 30.
כל מי שאני מכיר חושב שאני ילד מגודל, כי מה לעשות כולם בגיל הזה מעדיפים להיות בתבנית שהחברה שמה אותם
וכל מי שבתבנית הזאתי אוהב להגיד שהוא לא בתבנית הזאתי... ושהוא עושה מה שטוב לו והוא עיצב את עצמו.
אני משער שפשוט המנטליות הישראלית וזה המילה הכי טובה שאנחי יכול לנסח את זה, מונעת מבחורות בנות 30 להיות עם אותו הראש כמו שלי. כאילו, בשביל להצליח איתם צריך להיות מישהו שאני קלירלי לא.
ואני כן ישתנה אבל לא יהפוך להיות מישהו שאני לא. אני משער שבזוגיות אנחנו משתנים , מתעקמים כדי לא להשבר אבל לא יכולים להיות משהו שונה לגמרי. מי שאנחנו זה מי שאנחנו.
אני למשל מת על משחקי מחשב, על פנטזיה, על מדע בדיוני, על בישולים , על לבנות פרוייקטים , לדוגמא בניתי לי ארון משחקים שלם מאפס ! אלקטורניקה גראפיקה עץ נגרות הכל... לא יודע.. אני זה אני.. אני בחיים לא יוכל להיות
הבעל הזה שהולך לעבודה ב8 חוזר ב7 אוכל טיפה ארוחת ערב, וכן הוא מתייחס טוב ונחמד לכולם וכולם אוהבים אותו והוא מסתדר עם כולם... אבל
לי זה מרגיש לא אמיתי שום דבר מזה לא מרגיש לי אמיתי, זה כאילו לחיות על להבה קטנה , וכל עוד כל מי שאני הכרתי וכל הבחורות שהכרתי בחיים שלי אוהבות את זה,
אני מרגיש שזה לפספס את החיים, שזה לתת לחיים לעבור אותך שתפתח את הענים ותיהיה בן 80 מבלי שהספקת כלום, כן גידלת ילדים, כן הסתדרת עם כולם וכולם אהבו אותך והכל, אבל... אבל משהו חסר שם.. החיים חסרים לי שם.
לא יודע אני לא חושב שיש בחורות בנות 30 עם ההשקפות עולם שלי.
פעם מישהו אמר לי אתה רוצה נסיכת דיסני, ילדותית מאוד וחמודה מאוד, שבנוסף לזה גם גיקית ואוהבת את הדברים שאתה אוהב... זה לא קיים בעולם שלנו, אתה רק תמצא בחורות מרוקאיות, שרוצות לגור קרוב למשפחה שלהם בשביל לקחת אוכל לשבת, יגידו שהם לא ישתנו בשביל אף אחד, וירצו 3 ילדים ... אבל בסוף היום יגידו שהם אוהבות אותך.. זה הכי קרוב שאתה יכול למצוא.
&nbsp
בסופו של היום . הייתי בחברת אירופאיות שהיו כל מה שציפיתי +++++ מהם ... ובסך הכל הם היו מלאכים בהשוואה לכל הישראליות שאני הכרתי, זה לא אומר שאין כאלה ככה וכאלה שהם ככה... פשוט כל האירופאיות וכל האמריקאיות שנתקלתי בהם בחיים שלי היו מלאכים.
ואני לא יכול להגיד את זה על כל הישראליות שנתקלתי בהם זה הכל. פשוט המנטליות פה שונה.
אבל לא יודע
אני עדיין מאמין בשטויות כמו אהבת אמת, ולחיות עד הקצה והתאהבות במבט ראשון ...
ילדותי אה...
סורי ששיעממתי אותכם עם הפוסט הזה . פעם הבאה מבטיח לקצר.
&nbsp

dori78

New member
נראה לי שאני מתחילה להבין את הראש שלך.

יש הבדל גדול בין לזכור לראות דברים לפעמים מעיניים של ילד, שזה דבר טוב, לבין לסרב לקחת אחריות על עצמך.
דוגמה:
זה מקסים בעיניי ללכת ללונה פארק, לא עם ילד אלא ליהנות קצת בעצמך.
בדיוק כמו שאני מאחלת לכל אחד זמן פנוי לעסוק בתחביבים, משהו כמו החוגים שהיו לנו כילדים.
אבל מישהו צריך לשלם על הכרטיס, ללכת לעבודה ולהביא משכורת.
אם אתה מוצא את האיזון בין עבודה לשם פרנסה ובין החיים שלך - זה מעולה.
לפי הפוסט הראשון שפתחת, זה קצת נראה שהעבודה (צרכי הפרנסה) משתלטת על החיים ולא משאירה לך זמן לעצמך.

מה זה "החיים" שחסרים לך? אם אתה קם בבוקר ולא חייב כלום לאף אחד, מה אתה רוצה לעשות?

אגב, אם כבר גזענות, אז לך עם זה עד הסוף.
איפה ראית מרוקאית שלוקחת אוכל מאמא שלה? הן לא אמורות לבשל לבד?

אתה רוצה ילדים? אולי אתה פשוט אל-הורי ולכן לא מסתדר עם הרבה בחורות במדינה הזאת, שמקדשת את הילודה?

marioForever

New member
:(

האמת לא יודע אם תאמיני לי או לא. אבל כתבתי פה פוסט ממש ארוך שמפרט ועונה לכל טענה ובעיה שרשמת לי ...
אבל פשוט מחקתי אותו עכשיו.. כי למה לעשות מלחמה ?
בסופו של היום אם למדתי משהו אחד בגיל שלי .... זה שאין לי כח לריב עם אנשים זה אף פעם לא עושה לי טוב.
&nbsp

dori78

New member
אני לא מבינה למה אתה רואה בכל פוסט שלי מלחמה.

העלית נקודה לדיון, עניתי לך ושאלתי שאלות משלי. אתה לא חייב לענות.
זאת הפעם השניה שאתה מכריז שהפוסטים שלי הם מלחמה ושאני מביאה לך אנרגיות שליליות.
איך זה אמור לגרום לי להרגיש?

אל-הורי זה לא משהו שלילי. זה מצב קיים.
אולי פשוט לא מתאים לך הסטנדרט של להיות הורה מפרנס?

marioForever

New member
תראי לבנתיים הבת זוג לא רוצה ילדים, אבל זה דבר שיכול להשתנות

כאילו לבנתיים המיועדת ואני לא רוצים ילדים, אבל זה דבר שיכול להשתנות...
הסטנדרט של הורה \ מפרנס זה שתי דברים שונים לגמרי מבחינתי...
הורה זה משהו אחד ומפרנס.. כאילו .. השאלה היא מה עומד מאחורי המילים האלה.
אני מצטער אם איכשהוא העלבתי אותך זה לא היה הכוונה שלי,
הסיבה היחידה שאני חזרתי לפורום זה כי לימור שהכירה אותי פעם אמרה לי ברוך הבא זה הכל.
אבל אם זה מרגיע, זה רק לביקור זה הכל.
בקשר לפוסט הקודם שלך
אני לא חושב שחסר לי יותר מדי בחיים אני קם בבוקר לצד מישהי שאוהבת אותי ואני אוהב אותה, עובד בהייטק בתור מתכנט בעבודה שבחיים לא חשבתי שיהיה לי , חוזר הביתה ועובד על הפרוייקטים האישיים שלי.
אני מדבר בכלליות שאני מסתכל על אנשים אחרים "רובוטים" כאלה אני לא מבין .. כאילו לא יודע
לי זה נראה ריקני כזה החיים שלהם, זה לא לשאוף לשום דבר זה הכוונה
אני לא יכול לסבול אנשים שלא שואפים לכלום ששואפים להמשיך את הקיום שלהם מבלי לשנות אותו.
אני שואף למליון דברים בערך.. יש לי מליון חלומות
שאלתי לפני כמה ימים כמה חברים מהעבודה מה החלום שלהם
הם אמרו לי .. אין לי ממש..
ואת זה..
זה אני לא יכול לסבול
&nbsp

dori78

New member
אז איפה הבעיה?

אני ממש לא מוטרדת מהפוסטים שלך, להיפך - אתה מעלה נקודות מעניינות לדיון ואני מקווה שתישאר.

סחטיין שהגעת לעבודה שאתה מצליח להתפרנס ממנה כמו שאתה רוצה, שיש לך בת זוג שטוב לך איתה.
ממה שזה נשמע, אתה אחד מהבודדים שלא מוותרים על עצמם בתהליך החברות.
כלומר - אתה משתלב בעניין של לפרנס את עצמך ולקחת אחריות על עצמך, אבל בלי לוותר על החלומות.
העבודה זה לא מי שאתה, זה רק מה שאתה עושה, וזה מצוין.

מפריע לך שמרבית האנשים הם רובוטים? ברוך הבא למציאות שלי.
אותי מגדירים כ"חופרת" בגלל זה.
אני ממליצה לך על הספר "עולמה של סופי", של יוסטיין גורדר.
נראה לי שתתחבר.

מה זה אנשים "רובוטים"?

ומה זה "יש לי מליון חלומות"?
ומה קשור "ארגז צעצועים, תחביבים, ומחשב, ופלייסטיישן"?

כשהחלום שלי צריך להיות להגשים את החלומות של בת הזוג שלי.

"סמי...?"
"uuuummm" <עם מברג בפה>
"סמייי....."
"uuuummm" <עם מברג בפה>
"תסתובב רגע....תראה אותי."
"aaaaaa....? אממ, לא יכול, לא יכול, אני באמצע פה" <מגשים חלומות, שאיפות, מטרות...מטרות? בנק מטרות!>

dori78

New member
נראה לי שהתכוונת להגיב למריו...

אני יכולה לענות רק בשמי.
רובוטים = בעיניי, אנשים שעושים דברים בלי לחשוב עליהם, כי "צריך".
דוגמאות? קבל:

"מה זה למה הלכתי ללמוד הנדסת תוכנה?
כי זה מקצוע העתיד, יש בזה ים כסף".
חשבת אולי אם זה משהו שמתאים לך לעשות? אם יש לך את הכישורים המתאימים?

"אנחנו יחד כבר שנתיים, הגיע הזמן להתחתן".
חשבתם לרגע אם אתם רואים את עצמכם מנהלים בית ביחד לעוד עשרים-שלושים שנים?
או שבינתיים נעים לכם להעביר את הזמן ביחד וזה נראה לכם כמו השלב הבא?

"אנחנו נשואים כבר שנתיים, הגיע הזמן לילד".
חשבתם לרגע אם אתם מעוניינים להקים משפחה ביחד?
אם אתם רואים עין בעין את כל נושא גידול וחינוך הילדים?

זה בעיניי רובוטים.

עדיין לא מבין...

איך הסברך מתקשר ל...
"אני מדבר בכלליות שאני מסתכל על אנשים אחרים "רובוטים" כאלה אני לא מבין .. כאילו לא יודע לי זה נראה ריקני כזה החיים שלהם, זה לא לשאוף לשום דבר זה הכוונה אני לא יכול לסבול אנשים שלא שואפים לכלום ששואפים להמשיך את הקיום שלהם מבלי לשנות אותו. אני שואף למליון דברים בערך.. יש לי מליון חלומות שאלתי לפני כמה ימים כמה חברים מהעבודה מה החלום שלהם" ?

את יכולה להמשיך להסביר...

"מפריע לך שמרבית האנשים הם רובוטים? ברוך הבא למציאות שלי. אותי מגדירים כ"חופרת" בגלל זה."

dori78

New member
בשמחה.

אני שואלת את כל השאלות הללו, מגיל די צעיר.
בשפה של היום - אני "חופרת", כי אני מתעכבת על דברים שרוב האנשים לא מתייחסים אליהם בכלל.
אני לא מרפה עד שאני מקבלת תשובה שמניחה את דעתי.

לא הייתי ברור.

מהמשפט האחרון שציטטתי הבנתי שאת ב'אותו ראש' (בערך?) כמו מריו.
לכן סברתי שאת יכולה להסביר את דבריו של מריו.
הפוסט הראשון ששרשרתי פנה גם אלייך וגם אליו.

(צל זה נצל"ש או אופטופיק? - סלח לי הפעם על ה'בורות'.)
קצת מעיק בלב,
עם כל החדשות הנוראות ששמענו היום.

למעלה