האצטדיון הלאומי המכוער בעולם...

דןמור

New member
האצטדיון הלאומי המכוער בעולם...

אני רק מקווה שהדיבורים האחרונים (בפעם המי-יודע-כמה) אודות הריסתו ובנייה מחדש של אצטדיון נורמלי, חדיש, מוצל ועם יציאים שלא נמצאים 200 מטר מהמגרש - אכן יתממשו בשעה הטובה, וכיאה למדינה בשנות ה-2000 (למעשה הוא גם לא ראוי למדינה בשנות ה-80 של המאה הקודמת).

Roobie

New member
../images/Emo45.gif

פשוט איצטדיון ביזיוני. עמודי תאורה שתקועים באמצע היציע והופכים כמה שורות מאחוריהם ללא רלבנטיים, יציעים שטוחים ורחוקים מכר הדשא, אקוסטיקה בלתי קיימת שמונעת מהשחקנים לשמוע קהל של 40,000 אוהדים, כניסה דרך שערי בטון ישנים ומתקלפים, קופות שנראות כמו בכניסה לאתר היסטורי מוזנח. להרוס ומהר, ולעבור זמנית לשחק באיצטדיון טדי (בו צריך לבנות יציע דרומי) או באיצטדיון בלומפילד, למרות שהוא קטן מדי. עדיף לשחק באיצטדיון קטן ואיכותי מאשר בדבר המזוויע הזה.

דןמור

New member
וככה זה היה צריך להראות בשנות ה-80

וגם את זה היה צריך להרוס כיום (הדמיה שעשיתי במהירות בפוטושופ... לא להתייחס לאיכות...)

אם כבר אז...

ולמי שתוהה מה זה הקווים האפורים, אז זה מסילת ברזל כפולה שנכנסת מתחת לאיצטדיון ויש שם תחנת רכבת...

fireman

New member
אני חושב שהיוזמה בגדול

להרוס את האיצטדיון הקיים ולבנות אחד חדש במקומו היא טעות. כל האזור פקוק ועמוס בטירוף....אז למה לא להוציא את האיצטדיון הלאומי מרמת גן באותה הזדמנות?!

בועז ל

New member
צודק . אצטדיון לאומי צריך להיות בעיר הבירה.

לכן ,יש להרחיב את אצטדיון טדי ע"י בניית יציע עליון . על הדרך כדאי להכפיל וליישר את מסילת הרכבת לירושלים המסתיימת בתחנת מלחה הסמוכה לטדי.כך גם לא תיווצר בעיית נגישות תחבורתית לאצטדיון. הנה כי כן, לכדנו שתי ציפורים במכה אחת...

דןמור

New member
אני כלל לא מסכים

1. תחילה, יש גבול עד כמה אפשר להרחיב את אצטדיון טדי. 2. מעבר לכך, זה האזור הכי פקוק בעולם כבר היום - ובקושי מצליח להחיל את כמות הבאים למשחקים עם 10,000 איש. 3. אל תשכח את כל ההגבלות של אופ"א על משחקים מחוץ לתל-אביב - ולא נראה שיהיה שלום בקרוב. 4. הכי חשוב - המטרה העיקרית של ההתאחדות זה להביא צופים למשחקי הנבחרת -> לתושבים מהמרכז, אשר עבורם קרוב יותר לטוס לתורכיה מאשר להגיע לירושלים, נסיעה למשחק בירושלים תוביל ישירות לירידה משמעותית בכמות הצופים. אין סיבה שבמדינה כמו שלנו תושב מחיפה יצטרך לנסוע שעתיים לירושלים בשביל לראות משחק (שלא נדבר על זה שאם ייסע ברכבת למלחה זה ייקח לו 4 שעות) - וגם אם יש סיבה שזה יקרה, זה פשוט לא יקרה, כי אם בקושי ככה מצליחים למלא את האצטדיון, בטח שההתאחדות לא תפגע בזה עוד יותר עם הרחקת האצטדיון ממרכז הארץ.

בועז ל

New member
דבריי נכתבו ב ../images/Emo13.gif . אני מודע לבעייתיות שהעלית

בתגובתך ואף מסכים עם מרבית הדברים. עם זאת ,דברים עשויים להשתנות במשך השנים. נכון , זה לא ממש קרוב אלינו ,אך העברת האצטדיון הלאומי לבירה יחד עם שיפור הנגישות התחבורתית אליו -באופן בו תושב מחיפה לא ייאלץ לשרוף 4 שעות נסיעה- צריכה להיות מסומנת כיעד.בעתיד הרחוק, כאשר A1 הרכבתי יושלם (במהרה בימינו ,אינשאללה) וחיבור מסילתי יתקיים בין תחנת בנייני האומה לתחנת מלחה (עפ"י התוכניות המצויות אצל מהנדס העיר י-ם), יעד זה יהיה בהחלט אפשרי.

amit1270

New member
סעיף 4 לא מקובל עליי.

אוהד אמיתי ייסע עם הנבחרת שלו לכל פינה בארץ. לא שאני חושב שצריך להעביר את כל המשחקים לירושלים, אבל קצת לפזר את המשחקים בין האצטדיונים הגדולים בארץ לא יזיק.

דןמור

New member
טוב שהוא לא מקובל עליך, אבל זה המצב

בתיאוריה כמובן אף אחד לא יתווכח איתך - במציאות, אף אחד לא רוצה לראות יציעים ריקים. גם אני מאמין ש"אוהד אמיתי" צריך לנסוע גם שעתיים בשביל להגיע למשחק של הנבחרת - אבל במציאות זה פשוט לא יקרה וכמות האוהדים למשחקים תרד בחצי - וזה מחיר שאף אחד (כולל אני) לא מוכן לשלם.

amit1270

New member
לא יהיו יציעים ריקים

בטח לא במשחקים נגד נבחרות אטרקטיביות. במשחקים נגד נבחרות עלובות יהיו יציעים ריקים גם ברמת גן (ודווקא בטדי הקטן יותר הסיכוי לכך יורד). תאמין לי שאנשים יהיו מוכנים לנסוע כמה שיידרש, וגם עושים את זה לא מעט (ומה עם האוהדים הירושלמים?). חוצמזה נראה לי שאתה מושפע יותר מדי מהתקשורת, שבאמת מנסה להפוך את ירושלים לגטו. העם זה לא שיינקין, ורובו דווקא די אוהב את ירושלים.

דןמור

New member
בתור אחד מהאזור...

זה בהחלט לא קשור לתקשורת. אני לא יודע מהיכן אתה, אבל בשביל לשכנע את החברים שלי/אנשים לעבודה/כל אדם אחר שאני מכיר להגיע לירושלים פעם בחצי שנה אני צריך להפוך עולמות. לעומת זאת, מבחינתם שאני אגיע לתל אביב, אין להם שום בעיה. ככה זה - המרחק לירושלים הרבה יותר ארוך מהמרחק לתל אביב - וגם אם אתה לא מסכים לזה באופן אישי, אני יכול להעיד על 95% ממכריי - שכך המצב. בנוסף, האוהדים הירושלמים בסופו של דבר הם מיעוט ביחס לכלל האוהדים - פוטנציאל האוהדים מירושלים נמוך בעשרות מונים ממיליון וחצי אוהדים בגוש דן ועוד אוהדי אזור חיפה ואוהדי אזור אשדוד/אשקלון. סביר לשים את האצטדיון במרכז בשל כל הטענות שציינתי.

amit1270

New member
אתה די צודק בעניין הנסיעה לירושלים

יש קבוצות אוכלוסיה מסוימות בישראל שכבר ויתרו על ירושלים ועבורן להגיע לבירת ישראל לא פחות קשה מנסיעה לניו זילנד. זאת בעיה קשה מאוד, אבל בכל זאת אני בטוח שלמשחק נגד נבחרת אירופית מדרג בינוני ומעלה לא תהיה בעיה למצוא 15,000 אוהדים שיעשו את הדרך לירושלים (השאר יבואו מתוך העיר, נניח).

fireman

New member
לקחת את האיצטדיון עד לבירה

זה קצת מרחיק לכת אבל הייתי מוריד אותו דרומה לכיוון ראשל"צ. זה עדיין במרכז אבל לא בגוש דן. המצב התחבורתי בגוש דן מספיק בעייתי גם ללא משחקי הנבחרת והאירועים הלאומיים.

דןמור

New member
זה לעולם לא יקרה

מדובר על שטח שגם ככה הוחכר להתאחדות לכדורגל עד 2082. אין שום סיכוי שההתאחדות תמצא מקום טוב בכזה שטח וללא עלות - ובטח שאף אחד לא ייתן לה מקום חדש בחינם (ואין לה שקל להוציא על שטח חדש) מלבד זאת, לטווח הארוך תהייה שם תחנה של הקו הצהוב, כך שאני מניח שזה יעזור.

למעלה