האקדמיה למוזיקה י-ם

Harleydude

New member
האקדמיה למוזיקה י-ם

יש פה מישהו שלומד במוסד הנ''ל או נבחן למוסד הנ''ל? אני מגיש טפסים בזמן הקרוב והבחינות בעוד 5 חודש ואני לחוץץץ אשששששש אני לא יודע אם יש לי בכלל סיכוי להגיע לרמת מוכנות בזמן הזה ... אשמח אם מישהו יוכל להגיד מה נבדק שם בדיוק, על מה לשים דגש, אולי מורים שאני יכול לקחת אצלהם כמה שיעורים.. כל עזרה תתקבל בברכה אלכס

Molchansky

New member
היי../images/Emo13.gif

לאיזו מגמה אתה רוצה להירשם שם? אני לא מכיר באופן אישי את האקדמיה של ירושלים, אבל עד כמה שאני יודע הדרישות למבחני קבלה הם די זהים לתל-אביב, אולי עם כמה שינויים. תנסה גם להכנס לאתר של אוניברסיטת ירושלים, אולי יש שם את החומר המלא. שזה: מרווחים, פתרון מרווחים, אקורדים משולשים והיפוכיהם, פתרון משולשים, אקורדים מרובעים והיפכויהם, פתרון אקורדים מרובעים, סולמות, מודוסים (ובטח שכחתי כמה דברים שנכנסים פה) ויש כמובן גם מבחן שמיעה של זיהוי הדברים הנ"ל, וגם הכתבות חד-קוליות ודו-קוליות, אני חושב שיש גם זיהוי מהלכי אקורדים. מבחן בסולפג', שזה כל הקטע של שירת תווים, נותנים לך קטע ואתה צריך לשיר אותו מהתווים. הרמוניה מסורתית, עם בס ממוספר. מושגים במוזיקה, קצב, משקל וכו' זיהוי יצירות, ופירוט לגבי המלחין, התקופה, סגנון וכו' יכול להיות ששכחתי כמה נושאים.

Molchansky

New member
אגב

אם זה למגמה ביצועית על כלי כלשהו אז יש גם כמובן את הבחינות על הכלי. ועוד אגב, יצא לך לראות את הסוכנות שהארלי פתחו במסגר?
אני עובר שם כל שבוע ומזיל ריר.

EnchantedS

New member
מה?

"זיהוי יצירות, ופירוט לגבי המלחין, התקופה, סגנון וכו'"? למה זה לא כתוב בדרישות הכניסה באתר שלהם?...

Molchansky

New member
אז יכול להיות

שבירושלים אין כתבתי שאני מכיר בתל אביב ושאני חושב שבירושלים הדרישות די זהות

EnchantedS

New member
אהה אוקיי. שאלתי את המורה שלי, היא

אמרה שכניראה יש את זה רק לדברים כמו ניצוח וקומפוזיציה וכאלו, ולא לביצוע... בירושליים לפחות

dombi7

New member
אני לומד שם

ובאמת היה נחמד אם היית מפרט למה בדיוק אתה ניגש... אם אתה ביצועיסט, ואתה נבחן על כלי, אני כבר יכול להגיד לך: "צא מהלחץ!". יהיה בסדר... הבחינות בסולפג' ותיאוריה כמו שפירט קודמי לא ברמות מטורפות, אל תתן לדפים של החומר שצריך לדעת להלחיץ אותך. מיכאל וולפה שעושה את המבחני כניסה בתחום הזה בדר"כ מאוד נחמד והכל עובר בכיף. וגם אם אתה לא יודע כלום, אבל יש לך איזה פוטנציאל בתחומך אז תעשה מכינה בקיץ והכל יהיה בסדר (זה רק עולה קצת כסף אני חושב) המבחנים היחידים ששמעתי שממש קשים, זה בקומפוזיציה. שמה הם ממש מחמירים, ויש גם על מה. אני חושב שהמחלקה הזאת בירושלים הרבה יותר טובה מת"א. אם זה בניצוח, אין לי שמץ... אולי תפרט גם מה הרמה שלך בתיאוריה שמיעה וסולפג'ים? כי תוך 5 חודשים תתפלא, אפשר להספיק הרבה מאוד... להגיע לרמה מספיק טובה שלא תצטרך מכינה. אבל צריך להתחיל עכשיו.

EnchantedS

New member
רק 5 חודשים?..

אבל מאיפה אפשר ללמוד כ"כ הרבה בלי מכינה?... ועוד בכ"כ קצת זמן.

Molchansky

New member
זה תלוי

כמה ידע צריך להשלים. בעיקרון אפשר לפנות אל האקדמיה בירושלים או בתל-אביב ולבקש המלצה למורה פרטי שיכין לבחינות קבלה הם בדר"כ נותנים המלצה למורה מתוך האקדמיה ככה שזה מורה רציני שמכיר את החומר שצריך ואת תצורת הבחינה.

EnchantedS

New member
אההה חשבתי שאפשר מספר....

ז"א, מורה מהאקדמיה יכול להיות דבר מצויין! אם יש לך את הכסף. אם אתה לא בצבא/:

Molchansky

New member
אולי

אפשר מספר, לא יודע
וכן מורה מהאקדמיה זה מצויין כשיש כסף, אבל גם כשאין כסף אפשר למכור את הנשמה לשטן ולקחת מורה טוב
אני עושה את זה כבר כמה שנים

לא רק חמישה חודשים...

הכוונה היא לא שיגיעו תלמידים שלפני חצי שנה גילו מה זה סי במול... גובה הצליל ורישומו?! את זה כל מוסיקאי צריך לדעת אם הוא קורא תווים... ד"א בקשר לבחינות ההאזנה - פעם היו בירושלים בחינות האזנה, אבל הן בוטלו.

EnchantedS

New member
לא צריך להגזים...

דיברתי על דברים שהם מעבר לחומר הבסיסי שכל מי שמנגן בכלי כמה שנים צריך לדעת, ולא רישום תווים/:

Harleydude

New member
מוח ודומבי!

קודם כל ה-מ-ו-ן תודה! לפני שנמשיך בשאלות - הרלי פתחו סוכנות איפה? משמח לשמוע שהם חזרו לשתפ פעולה עם מדינת ישראל, אם אני לא טועה היו קרוב ל10 שנים שלא היה שיתופ פעולה. אתה חייב לספר לי איפה זה נמצא! ולגבי השאלות - ראיתי באתר שיש פקולטת ג'אז ומוזיקה רב תחומית - ביצוע ויש ג'אז ומוזיקה רב תחומית - יצירה. בתור מישהו שרוצה ללמוד גם וגם הייתי רוצה לדעת מה אתם יודעים על המגמות ומה לעשות בנידון, כשביקשתי טפסי הרשמה אמרתי פשוט שאני גיטריסט ורוצה ללמוד ג'אז ומוזיקה רב תחומית. דומבי - לגבי המכינה, מהי הנקודה שממנה אומרים לך "טוב לך למכינה ומשם לאקדמיה"? כי גם זה תסריט בכלל לא רע מבחינתי. אין לי בעיה להתחיל עכשיו אבל בתור מישהו שרוב חייו למד לבד, ולא מחזיק מעצמו בכלל, אני צריך כיוון, לכן גם מישהו שיוכל לעזור לי כגון שיעורים פרטיים אני מוכן לשקול. לגבי הרמה שלי - ידע תיאורטי לא כ''כ מלחיץ אותי - למרות שאני לא "מלך התיאוריה", לנגן על הכלי ולאלתר זה גם משהו שאני מרגיש שהוא מאוד בר ביצוע. החלק החלש שלי זה כל עניין בחינות השמיעה , הזיהוי, ההכתבה והסולפז - בקיצר - שמיעה.פה הבטחון שלי ברצפה. בעיקרון מה ששמעתי על י-ם זה שהרמה שם יותר גבוהה מרימון, ושיש שם אחלה מחלקה לג'אז, שזה מה שמושך אותי, וכמו שציינתי קודם אני רוצה לדעת גם ביצוע וגם הלחנת ג'אז. ועכשיו הכל סלט בראש. מאוד אשמח אם תוכלו לענות גם על ההודעה הזאת ולעזור. בתודה, אלכס

Molchansky

New member
לגבי הרלי

לגבי ירושלים אני אשאיר לדומבי לענות כי ראיתי שהוא לומד שם
לגבי הרלי, סוף סוף באמת הם פתחו שוב, זה נמצא ברחוב המסגר בתל-אביב, צמוד לסוכנות יגואר יופי של סוכנות הם פתחו שם, אם אני זוכר נכון אז המקום יותר גדול מהסוכנות הקודמת שהייתה בדרום תל-אביב (שם היא הייתה בעבר לא?)

dombi7

New member
אם מה שמדאיג אותך זה רימון

לא נראה לי שיש לך על מה... גם ככה כל מי שלומד בירושלים עובר כמה ימים בשבוע ברימון, ככה זה כנראה. יש שיתוף בין שני המוסדות בקטע הרב תחומי. אבל בגדול אין לי שמץ של מושג מה הולך בבחינות של הרב תחומי. אני גם לא ממש יודע אם יש הבדל בכלל בין הבחינות. ולא ידוע מתי אומרים לך ללכת למכינה, אני מניח שזה בעיקר רק בשביל אנשים שממש לא יודעים כלום. מקרים קשים אם אתה יודע למה אני מתכוון.

Harleydude

New member
אוקיי יש לי עוד שאלה

קיבלתי היום את הטפסים של מסלול הביצוע של הג'אז, ובאתר ראיתי גם שיש מסלול יצירה. שנראה גם יותר קשה להתקבל אליו. אני רוצה ללמוד גם וגם, האם זה אפשרי? ובכלל מה אתה יכול להגיד על 2 המסלולים?

למעלה