האקדמיה למוזיקה י-ם

למה שלא תשאל באקדמיה...?

אני חושב שהם יתנו לך את התשובות הכי נכונות. חבל שתסמוך על תשובות שאתה מקבל באינטרנט בדברים כאלה, במקום פשוט להרים טלפון... 02-6759911 אם אני לא טועה, שלוחה 941 אבל יש שם מערכת ניתוב אלקטרונית אז תראה כבר... בהצלחה.

Harleydude

New member
אוקיי נעשה

נאמר לי שפקולטת ה"יצירה" היא קשורה רק חלקית לפקולטת הג'אז. שבה, אתה מתרחק מהכלי שלך ולומד ממש קומפוזיציה. קלאסית + ג'אז. הוסבר לי שזה בקושי נגינה וביצוע.

Harleydude

New member
זהו שזה לא כ''כ נשמע לי

כאילו זה נשמע מעניין אבל אני מעדיפ ביצוע. מעדיפ ללמוד אלתור, תיאוריה , הרמוניה וכן גם קומפוזיציה אבל לא רוצה להיפרד מהכלי שלי. לכן הביצוע נשמע יותר טוב.

yaelcohen445

New member
ממי שאני מכיר שלומד ג'אז באקדמיה

מאד לא מומלץ. אם אתה רוצה להיות ג'אזיסט- "בית ספר" לא יעזור לך.

yaelcohen445

New member
תנגן עם אנשים טובים. תנסה להיכנס

לסצינת הג'אז הישראלית ותלמד מהאנשים האלה. לא יעזור להסתובב עם חבורה של תלמידים ומורים מקשקשים בשכל

yavin

New member
אני שמעתי להפך

המורה שלי לכינור לומד עכשיו באקדמיה, אני בונה על זה שאני אתחיל שנה הבאה ברימון והמורה שלי אמר לי להתאמץ עוד קצת ולנסות להתקבל לאקדמיה בירושלים. חוץ מזה, לדעתי הכי ממולץ ללכת לכמה ביתי ספר ומכללות ולראות בעצמך מה מתאים לך לשאול תלמידים , לחקור ואם אפשרי לצפות באחד ממהלכי השיעורים שלהם

yavin

New member
מדבר פה על ג'אז

הוא בסיסט. אם לא האקדמיה איפה לדעתך מומךץ ללמוד ג'אז?

Shards

New member
האקדמיה מקום טוב לג'אזיסטים.

וגם רימון- ברמה מסוימת. ג'אז אמנם מצריך המון תאוריה, שליטה חזקה בהרמוניה, וגם שליטה טכנית והכרה של הכלי הראשי שלך לא תזיק. והבנה (בסיסית לפחות) בכלים אחרים. לא יזיק גם ללמוד קצת ריתמיקה, קומפוזיציה, ולעבור פיתוח שמיעה. אבל לדעתי מה שהכי חשוב לג'אזיסט זה ניסיון, דוגרי, וכמובן לשמוע המון ג'אז (-: תרים הרכב, תרים הופעה, תנסה ותטעה, אתה כבר תפתח את הסגנון ואת האוזן לזה. בתור התחלה קצת הדרכה מקצועית לא מזיקה, והאקדמיה היא מקום טוב לזה בכל רמה. רימון הופך את זה לקצת יותר נגיש ופחות ארכאי, אבל ייקח אותך רק עד רמה מסוימת. בסופו של דבר מה שיקבע אם תהיה ג'אזיסט או סתם פוזר שלמד הרמוניית ג'אז- זה רק אתה, ורמת ההתמדה שלך.

למעלה