הארה על קצה המזלג...

safafa

New member
הארה על קצה המזלג...

מה זאת הארה? האם ניתן להגיע אליה באמצעות יוגה בלבד ? (כשאני אומר יוגה אני מתכוון לשיעורי היוגה הפיסיים בלבד כאלו שאני עושה בסטודיו, אינני מכיר בשלב זה רבדים אחרים של היוגה כגון תזונה וכו'). סלחו לי על הבוטות (זה מעניין ולא מהתרסה חלילה): למה זה טוב להגיע להארה? קראתי באינטרנט שאם מגיעים לזה אפשר להבין איך העולם בנוי, הכוכבים וכו' זה נכון או סתם שטויות ? בבקשה ענו לי ברצינות ולא בשורה אירונית...בכל זאת אני משער שמי שמגיע ליוגה מחפש קצת רוחניות פרט לאימון הפיסי... חג שמח לכולם
 

יוגי בר

New member
השלב הראשון תתחיל לשוטט

היי safafa אז ככה: 1. שוטטות תתחיל לפשפש ולשוטט במאמרי הפורום (תקליק על השורה הרצה במסך ותכנס פנימה) ואז תראה איך אתה מתחיל לעכל דברים ומהותם 2. הארה אז צריך שיהיה לך ברור-לדעתי- אין הארה על קצה המזלג ולא על כל המזלג. וכעת מה בעצם הבעיה/ החסם של מי שהגיע להארה. נו.. וואלה הוא לא יכול להסביר את זה לך. כי הארה זה משהו אישי שצריך לקרות לך באופן אישי. וכשזה יקרה לך אתה תדע. לא יקרה לא תדע. מה לעשות-ככה זה. יוגה מראה לך את הדרך. 3. אימון פיסי האימון הפיסי. הוא אימון פיסי. נקודה. הוא לא יוגה. יוגה היא מצב. יוגה היא קונספט. התפקיד שלך בתרגול הוא לנתב את התרגול עם הגוף הפיסי לכיוון המצב שנקרא יוגה. והא מתחיל בהקשבה שלך. הקשבה לנשימה. הקשבה לגוף. הקשבה לתחושות . בקיצור: הקשבה היא ההתחלה. משם הכל פתוח. בהצלחה. בברכה ואהבה יוגי בר
 

safafa

New member
יוגה ויהדות

אקשה בעוד שאלה אחת שמעניינת אותי האם כל הקונספט של היוגה (לא רק התרגול הפיסי) מנוגד לערכי היהדות?
 
כן ולא...

באופן כללי, היוגה איננה מנוגדת לערכי היהדות. היא מציעה לנו אורח חיים המושתת על הרבה מאד יופי ומוסר. אם, למשל, אתה נוהג על פי חוקי המוסר האוניברסאליים שלה, שמאד דומים בהרבה דתות, כמו למשל, איסור גניבה, איסור חמדנות, אי אלימות, אמת ועוד - וודאי וודאי שאין פה שום סתירה או ניגוד. א ב ל היא כן מנוגדת לערכי היהדות אם אתה ממלמל שמות של קדושים הינדים, מתפלל לתמונות שלהם, מקריב מנחות לצלמים ולתמונות שלהם ועוד. אינך חייב להיות, מה שנקרא "דתי" על מנת לא להסכים עם כל אלה. אני עצמי יהודיה, המתרגלת יוגה שנים רבות ולא מעט שנים מדריכה, ומגדירה את עצמי כ"לא דתית", ובכל זאת הלאו הראשון של עשרת הדברות כנראה טבוע בי היטב ומלמול מנטרות של קדושים הינדים ולא כל שכן הקרבת מנחה לתמונות שלהם (ואלה דברים הנהוגים במספר מרכזי יוגה בארצנו) מקוממת אותי מאד. "מביאה לי את החלאסטרה" אם תרצה....
 

safafa

New member
שאלה

את האום בתחילת כל שיעור מותר למלמל על פי היהדות? וחוץ מזה (אני עדיין חדש עם נסיון של כמה שיעורים) מה משמעות המילה אום?
 
אום ויהדות

האם ידעת שהאום על פי היהדות הוא אחד משמות האל? זה מופיע בהרבה לוחות קבליים של שמות האל.
 
שלום לך ספפה.

ראשית כל דיסקליימר- אינני יהודי ומן הסתם לא רב. וכעת באשר לשאלתך - כל אימת שאתה שואל " האם היהדות מתירה מדיטצית אום " , עליך לקחת בחשבון שהיהדות ( כמו כמעט כל דת בתבל ) איננה מקשה אחת והומוגנית, וכמו בכל דת יש בה זרמים לכאן ולכאן... החל בקבלה הגנוסטית, כלה בחסידי ברסלב ועד לרפורמים למען ישוע ונטורי קרטא... בקיצור - לך ולמד !
 

safafa

New member
ועוד אחת

(סוף סוף יש מישהו שלא מתייחס אלי בביטול בשאלות כאלו) מדיטציה (במתכונת של שעורי היוגה ואחריהם כגון ויפאסנה) מותרת על פי היהדות? (בכל זאת אני מניח שהיא קשורה איכשהוא לבודהה ובודיהזם)
 
ספפה, יקר!

את ה"אום" אני מחליפה בשיעורי למנטרה שלנו: "שלום". לגבי משמעות האום תוכל למצוא מגילות של הסברים בספרים ובאינטרנט, בין היתר הטענה כי האום הוא הצליל איתו נברא היקום וכו'. אם מתייחסים לצליל ולהמהום בסוף המנטרה: ממממ הרי גם בשלום שלנו הוא ישנו, וכך תיווכח כי ניתן לתרגל יוגה כל אחד על פי אמונתו ובתנאי שאין הדבר מפריע לו. וזה הדבר החשוב ביותר. כל עוד אתה מרגיש נוח עם תרגול במקום מסוים, כל עוד אתה חופשי להפעיל שיקול דעת אני חושבת שזה בסדר גמור. רק אל תפעל כמו אוטומט ואל תמהר לבטל את דעתך מפני דעתם של אחרים. לגבי שאלתך השנייה, מדיטציה נהוגה גם אצלנו תחת השם "התבוננות". תוכל למצוא המון חומר כתוב גם כאן, ואינני חושבת שזה מנוגד לערכי היהדות. אם הקטע הזה הוא בנפשך, כלומר, אם אתה רוצה באמת להיות בטוח כדאי שתשאל אדם בר סמכא בנושא, כמו רב וכאלה. בקיצור, ספפה אני חושבת שאתה סבבה! המון בהצלחה!!!!
 

safafa

New member
../images/Emo9.gif

אגב קראתי באינטרנט (לא יודע אם נכון) שמילים כמו אום ואמן יוצרות איזשהוא תדר בעל השפעה פנימית טובה לגוף. תודה
 

לקשמי

New member
אגב, לגבי אום ויהדות

לפני כמה זמן הופתעתי לראות בספר של הרב שלמה קרליבך, כי השוליים שלו מעוטרים בסמל האום. זה היה ממש יפה לראות את זה, כי זה מיישם את התפיסה של היוגה - תפיסה של אחדות בשונות. היוגה היא בעלת תפיסה אחדותית, היא מכבדת את כל הדתות באשר הן, כאשר היא רואה בכל הדתות דרכים רבות ושונות להגיע אל אותה האמת. אין בה כפייה ומה שיפה בה זה עצם העובדה שכל אחד יכול לקחת ממנה את מה שמתאים לו.
 
בואי נגיד שזה נכון .אבל

ללכת למקבילה של אמן בשפה זרה. ולא להשתמש בשפה שלך שפת האם שלכל הדעות יש בה אנרגיה נפלאה ושלמות אלוהית ושבה נכתב התנ"ך???
 

לקשמי

New member
שפה זרה? האמנם?

מהשרשור הזה אני גם לומדת את הסיבה שיכולה להיות לכך שהאום (בצורה המוכרת והמקובלת שלו) הופיע בספר יהודי דתי: גם ביהדות האום הוא אחד משמות האל. לאל יש שמות רבים ומסתבר שיש המון משותף בתפיסה של הדתות השונות לגבי סמלים/שמות וכו'. אגב: גם המגן דויד, שבדרך כלל מיוחס ליהדות, מסתבר שלא רק ביהדות הוא משמש. גם בעדות המזרח, הצורה של שני משולשים עם כיוונים של אחד כלפי מטה והשני כלפי מעלה, מסמל את האיזון שבין התכוונות אל האדמה ובין התכוונות אל השמים. אפשר לראות מגן דויד גם במקומות אחרים ובתרבויות שונות בעולם. אם בודקים לעומק רואים שכל הדתות, בעצם מקורן הוא אותו מקור. למרבה הצער, הדתות מורכבות היום בין היתר גם מאנשים בעלי ראיית עולם צרה שכדי להשיג כוח ושליטה בשם הדת, סוחפים את מאמיניהן להאמין ש"רק הדת שלנו צודקת וכל מי שהולך בדרך אחרת הוא כופר". תפיסת עולם כזאת מביאה סבל רב לאותם אנשים כאשר הם מגלים שהעולם לא פועל בדיוק כפי שהם רוצים. (אז מתעורר כעס ובעקבותיו סבל וכו'). לגבי באיזה שפה להשתמש, אין סתירה. אני יכולה להשתמש בצליל "אום" ויכולה גם להשתמש במילה "אמן" בה אני אמנם משתמשת בהרבה הזדמנויות. כפי שנאמר כאן, לשתיהן יש את אותו תדר שמשפיע על המערכת האנרגטית באותה צורה. שנה טובה וברכת אחדות בשונות לקשמי-נטע
 
ואני חושבת....

שבאמת הכי הכי חשוב, זה להפעיל שיקול דעת. לעצור ולשאול:: האם כל מה שאומרים לי, במקום כזה או אחר, הוא כזה ראה וקדש? כמה מאיתנו, ולא משנה באיזו קבוצה או חברה, עושים מה שעושים כולם למרות שמתעוררים בנו ספקות, אי הסכמות, התנגדות פנימית? כמה מאיתנו עושים מה שעושים כולם רק כדי להשתייך? הרי הצורך הזה בהשתייכות הוא כל כך חזק ומובן. וכמה מאיתנו מקבלים אחר כך כמובן מאליו הרגלים שהשתרשו בנו (כי זה מה שקורה בסופו של דבר, מה לעשות? הרגל הופך לטבע) גם אם הם זרים לנו לחלוטין. לנו ולתרבות שלנו. ולבחון בעין מפוכחת את אלה הקוראים לנו לקבל את השונות כשהם עצמם מתקוממים (שלא לומר מתבטאים בצורה בוטה, מעליבה, משפילה) את אלה המעזים לומר בריש גלי את דעתם? להצהיר על אמונתם? לומר שתרבות זרה היא פשוט זרה להם? (וזו בעיני עבודה זרה ולא הפחד מאיזה עונש בידי שמים!) ובשבילם גרסה דינקותא היא המיטב? והכעס הזה אותו הם שוללים (ובצדק רב!!!!) הוא פריבילגיה שלהם! להם מותר לכעוס עליך כי אתה מעז להתנגד לשיטתם, להם מותר לא להסכים איתך, לגנות אותך!!! ולכן אני חושבת: נכון, הדתות כולן מקורן אחד. הלוואי ולא היתה שונות. הלוואי והיתה אחדות. הלוואי והיתה אהבת חינם. אבל קודם כל ולפני הכל: נאה דורש - נאה מקיים. קבל בסבלנות ובסובלנות גם את אלה שהרגש היהודי חזק בקרבם ושרוצים לעסוק ביוגה אך התרבות ההינדית זרה לליבם, אין הם רוצים לאמץ אותה יחד. תנו מקום לאלה אשר מעזים לא ללכת בתלם הדתי-הינדי של היוגה ובוחרים להעצים את התחושה הדתית שהיוגה מעוררת בהם (ואין ספק שזה קורה) בדתם שלהם. היוגה הרי מדברת על חוק הדהאראמה ואין שום ספק שלא במקרה נולדנו יהודים. מי שקל לו וטוב לו לקבל את היוגה "בחבילה ההינדית" זה בסדר גמור!!! מי שרוצה להגשים אותה בדתו שלו - שירגיש שיש לו את המרחב הזה מבלי להרגיש חריג, מאויים, או ננזף.
 

לקשמי

New member
פששש מדהים

היכולת שלך לקרוא מחשבות, ואפילו בלי להפגש עם אותו אדם שאת מחשבותיו את קוראת, אלא רק לקרוא הודעות באינטרנט, פשוט מדהימה אותי! היכולת שלך לדעת בדיוק מה אני חושבת, מה אני מרגישה, במה אני מטילה ספקות ובמה לא, זה פשוט בלתי יאומן. אפילו היוגים הגדולים ביותר לא מגיעים לכוחות רוחניים כאלו. מי יודע, אולי באמת יש משהו ב"יד לאחים". או שאולי אתם כל כך בטוחים שכולם חייבים לחשוב כמוכם ואי אפשר אחרת, שאתם לא מעלים על דעתכם שהאדם הוא יצור עצמאי ושאפילו אתם לא יכולים לדעת מה מרגיש ומה חושב כל אחד, למרות שאתם מחזיקים באמת המוחלטת.
 

לקשמי

New member
ועוד משהו שאולי לא הבנת

כן, אני יודעת ש"יד לאחים", הכת שבה את חברה דוגלת בכפייה דתית. יהודי צריך להאמין אך ורק ביהדות וכל מי שהולך בדרך אחרת הוא כופר וצריך להשמיד אותו, גם בדרכים אלימות (כפי שהכת שלך עשתה ועושה כל הזמן). לכן קשה לך לראות את הסובלנות אצל אחרים. היוגה לא מתנגדת לאף דת באשר היא. היוגה רק מתנגדת לכפייה. להתנהג באלימות כלפי מישהו רק בגלל שהדרך שלו והאמונות שלו לא מתאימים לך, זאת דרך שמנוגדת ליוגה, מה לעשות. זכותך להאמין במה שאת רוצה אבל כשאת מנסה לכפות את האמונות שלך על אחרים, אל תצפי שהם יגיבו ב"אור, שלום ואהבה". הסובלנות, גם ביוגה נגמרת כאשר זה מגיע לכפייה. אף אחד לא הכריח אותי להשתתף בטקס הינדי או כל טקס של כל דת אחרת. אני עושה זאת כי אני מרגישה שזה נכון לי, שזה תורם לי. אף אחד לא ינדה אותי אם לא אשתתף בטקס כזה או אחר, או אם אחליט אפילו להשתתף רק בשיעורי ההאת'ה יוגה. אבל על כך נאמר (במקורות "שלנו"): הפוסל במומו פוסל. מי שחבר בארגון שמושתת על כפייה, כוח ושליטה לא יכול לראות משהו אחר.
 
שלום לך לקשמי- נטע.

היורשה לי לדעת על אילו מקורות את מבססת את הקביעה ה"עמוקה" מאוד, לפיה " אם בודקים לעומק רואים שכל הדתות, בעצם מקורן הוא אותו מקור. " זו בדיוק דוגמא להטפה בגרוש של אדוואיטה ( העדר דואליזם בסנסקריט ) בחצי דולר - על מה בדיוק את מבססת אותה? אדוואיטא היא בסך הכל אסכולה פילוסופית אחת מני רבות...
 

לקשמי

New member
רק על השקפת העולם שלי

אני לא מאלה שכדי להביע השקפת עולם מסויימת, יפתחו ספרים ויצטטו פסוקים. אני משתדלת עד כמה שאפשר ללכת בעקבות מה שהלב שלי אומר לי. מהיכרות שלי עם המסורות השונות (מודה שזאת לא היכרות "עמוקה") אני מבינה שכל הדתות/מסורות/תרבויות בעצם מדברות על אותה מהות, מנסות ומגיעות בסופו של דבר לאותה אמת. אני לא מנסה להטיף לדרך או אמונה כזאת או אחרת. האני מאמין שלי הוא "איש באמונתו יחיה". ובכלל, אני מעדיפה לתרגל במקום להטיף. מבחינתי, דרך רוחנית היא דרך של תרגול מעשי ולא של ציטוט פסוקים. מאחלת לך ולכולם שנה טובה של חופש אמונה ועצמאות רוחנית. אמן.
 
משכיל וטוב לו, בור ורע לו.

אני רואה בטענה שתרגול רוחני הוא עשיה ולא ציטוט פסוקים רק עוד מניפולציה ניו אייג'רית רדודה לחלוטין. אדם נטול ידע, הוא אדם שקל לשלוט בו- לא לחינם דווקא הדתות הגורואיסטיות ביותר הן אלו שלא מאפשרות למדנות ובזות להשכלה ולידע. באופן דומה מאוד לנצרות הקתולית של ימי הביניים ששמרה את הביצים כולן בסל האפיפיור... כמו כן- היוגה מושתתת על פילוסופיה ואיזוטריקה של למדנים גדולים מאוד, הסאנת'נה דהרמה התפתחה כמו כל דת אחרת תודות ללמדנים ותאולוגים , כך שבסופו של דבר מה שנשאר לנו כאן בישראל במקרים רבים זה מקסימום יוגה דתית בחצי רופי... אינך יכולה לקבוע שהדתות כולן מדברות על אותה המהות מפני שאינך מכירה את הדתות כולן כקליפת השום ואני חושד שגם ביוגה לא בדיק העמקת מאוד... ( תחושה סובייקטיבית ואשמח אם תבהירי לי את המצב... )
 

לקשמי

New member
צר לי

אך אני לא מעוניינת להיכנס לתחרות/התנגחות של "מי יותר חכם". בטח שלא בפורום הזה, שהוא פורום יוגה ולא פורום החזרה בתשובה. חג שמח ושנה טובה. לקשמי נטע
 
למעלה