הארה על קצה המזלג...

נו,

האהאהאהא, מעניין שאת קוראת "מחזיר בתשובה" לבנאדם שהוא ההפך המוחלט מיהודי מאמין ושומר מצוות... מעניין שכל פעילות שמערבת אינטליגנציה היא " תחרות של מי יותר חכם " ... תהיי בריאה.

סטיוויה

New member
"אום" ו"אמן"

יש להם את אותה השפעה על הצ'קרות מדיטציה-לתפיסתי אינה מנוגדת ליהדות. הרי התבודדות היא למעשה סוג של מדיטציה. כשמשה עלה להר סיני לארבעים יום,הוא לא עשה מדיטציה? סתם רעיון. אני נוטה להסכים עם דבריה של תהילה. אני אישית נגד כפייה דתית באשר היא.וזה לא משנה אם מדובר בקדושים הינדים או קברי צדיקים.

שיעור קטן באתימולוגיה והיסטוריה...

מדיטציה מגיעה ממילה יוונית שמשמעותה " לאמן " - מכאן שמדובר בשיטות אימון לתודעה הקיימות בקרב המזרח אסיאנים לא יותר מאשר בקרב התאולוגים והמטאפיסיקאים המערב אירופאים המטריאליסטים בעליל So CALLED ! הייתם מאמינים? מכאן נובע שגם תפילה אשר שוקדים עליה, היא בחזקת מדיטציה- תופעה כלל אנושית רווחת ומשותפת שלא במונופול יוגי/מזרח אסיאני אקזוטי ומרתק, גם אם מדובר בשאנטי ובאור ובאהבה... וכפי שכתבתי בעבר אף בפורום זה ולא אחר- לי אישית אין שום בעיה עם היות ה"אום" עבודה זרה לפי היהדות ( לא איכפת לי בתור סוציופת צעצוע ותאולוג
), אבל אין לשכוח שגם לידע ולהשכלה יש חשיבות ולא רק ללימודי בוסר... היסטורית- הידע האנושי אודות מנטרת ה"אום" והברהמן, קדם באלפי שנים לפטנג'לי ויתר מרעיו מפתחי היוגה...

וחוץ מזה,

דעתי מדברת על מגמה ולא על אנשים ספיציפים : כל תופעת הניו אייג' הפוקדת את מחוזותינו הארץ ישראלים, מחליאה אותי לחלוטין. על מזבח הרבגוניות הסינקרטיסטית והמרתקת כביכול של שאנטי, אור ואהבה, אשראמים של בטלנים, אקרובטיקה פציפיסטית וסדנאות לנרקומנים מסוממים לגמרי שחזרו מהחוף של גואה- הקריבו את התאולוגיה, ההשכלה, מדע הדתות, האוקולטיזם, המאגיה... ולא בצדק !

מאכזב מאוד יוגים ויוגיניות :

מאכזב מאוד שהודעות מושקעות אשר עוסקות בהיסטוריה, פילוסופיה, תאולוגיה ומטאפיסיקה של היוגה לא זוכות לאף יחס רציני לעיתים תכופות מצד שלל המשתתפים בפורום, ואילו שאלות יוגיות so called בנוגע לחיטוב שרירים ושריפת קלוריות זוכות לתגובות רוחניקיות בשאנטי וסאטלה של אור ואהבה. מאכזב מאוד- כיצד בן אדם שלא מכיר אפילו באופן סביר את ההיסטוריה של ההינדואיזם או את כוחות הסידהים מן הכתובים מעיז בכלל לקרוא לעצמו " מורה ליוגה " ?

אני בשוק. אני בהלם. אני המומה!!

מהיכן הבאת בדיוק הגב' לקשמי את היציאה הזאת שאני חברה בכת ששמה יד לאחים? צר לי לומר לך אבל אני חושבת שב"כת" שלכם הכניסו אתכם לפראנויה. חבל מאד שכל מיני גורואים מכניסים שטויות לראשי אנשים בשם היוגה! כת יד לאחים... אני לא יודעת אם לצחוק או מה? אכתוב לך שוב גברתי המנסה מאד להיות יוגית אבל רחוקה מכך מרחק רב. (רק תגרד קצת את הקליפה שלה ומיד תראה איך כל המפלצות יוצאות... סובלנות? חמלה?! הצחקת אותי). אני רואה ביוגה דרך לתרגול המביאה את האדם לתחושת רוגע והרפיה. יחד עם זאת אני רואה כלגיטימי את רצונו של האדם להשאר נאמן למורשת אבותיו ולא לקבל את כל הקשקושים שאתם מביאים בשם היוגה. יש לי כבוד רב לכל אדם ולכל דרך או אמונה שיבחר בה. אני שוב מדגישה: בתנאי שהוא מרגיש נוח איתה. בתנאי שהוא מפעיל שיקול דעת ולא נסחף לעדריות המטומטמת שבכל מיני כתות. ראי איך מישהו שהוא קצת חכם ממך מלחיץ אותך בצורה בלתי רגילה! מביא ידידנו אנדלס נוט את דבריו, סותם את טענותיך ומיד את משתלחת כאיילה שלוחת רסן. או שמא ידידנו התיאולוג גם הוא חבר יחד איתי ב"כת יד לאחים" ?

תהילה לאל חי,

אל תשכחי אף לרגע אחד שמדובר בקונספירציה של הפרוטוקולים של זקני ציון !

לקשמי

New member
האמנם?

הנה לך קישור שבוודאי לא הושתל באתר הנ"ל על ידי מישהו מה"כת" שלי. אם את באמת לא חברה שם, אני מציעה לך להתלונן על כך שהם השתמשו בשמך כדי לשקר. או שאולי בגלל שהם כופים את היהדות ולא דת אחרת אז זה בסדר מבחינתך שמשקרים בשמך?

ראשית, תודה רבה רבה על האינפורמציה.

עכשיו, לפחות, אני יודעת בדיוק באיזו כת אני חברה. אז "הלכתי" אל הקישור שהצעת כדי לראות את ה"מועדון" אליו אני שייכת וגיליתי שאת מוציאה עליהם לשון הרע שלא מגיע להם כלל וכלל: אין פה שום שקר מצידם. אני זוכרת היטב את המקרה עליו הם מדווחים שם. זוכרת היטב את ההודעה הזו שנכתבה על ידי אותו אדם (הרבה אחרי התכתובת ש ל י איתכם, ולהזכירך- אני לא התחבאתי מאחורי כינויים ונחשפתי בשמי המלא). וזוכרת היטב איך, למרבה הצער, פורום שיבננדה המאד פלורליסטי מחק אותו כמו גם את כל התכתובת ביני לביניכם הדן בנושא המנטרות, ועוד יותר קשה לי לשכוח את בקשתה של צדיקה אחת בסדום מהפורום שלכם שדרשה מכם במפגיע להתנצל בפני על המלים המעליבות (אחת המחמאות שקיבלתי בפורום המאד סובלני שלכם, להזכירך, היתה כי אני כמו החיזבאללה) וביקשה כי תתנצלו על הבוטות. דבר שכמובן, איש מבין היוגים המאד מלאי חמלה, סבלניים והמלאים באהבת חינם, כמוך- לא עשה! כך שלקשמי, אהובתי, כאשר את מתנגחת ונורא נורא רוצה לצאת מנצחת, מן הראוי שתבדקי את העניינים לאשורם כי בסופו של דבר מה שעשית עכשיו זה ש"הכנסת לעצמך גול עצמי" איך שאומרים גדולי היוגים שאולי לא כל כך עדינים מתחום הכדורגל אבל כנראה הרבה יותר אמיתיים מ"אוהבי החינם".

יוגי בר

New member
אכן באסה

היי the endlessknot כמו שאומרת הכותרת. מצד אחד, ומצער מאוד כי בימינו אלו השטחיות והרדידות- ולאו דווקא רק ביוגה אלא בכל תחום- קונות להם מושב של כבוד במקומותינו. אבל תנוח דעתך. ידע היוגה- מדע החיים- שרד עשרת אלפים בשנים וישרוד גם הלאה. ובכל זאת ומן הצד השני אל תתייאש. אתה מוזמן לשנס מותניים לא לוותר לשפר להוסיף ולהזרים לפורום את מיטב הידע שלך בהסטוריה , פילוסופיה, תיאולוגיה ומטאפיסיקה של היוגה. יש מי שקורא ומחכים. בברכה ואהבה יוגי בר

תודה,

אכן התחלתי לתרגל פרקטית אשטנגה-וינאסיה לפני קצת פחות משבוע, ובתקווה רבה דרכי תצלח יפה...

יוגי בר

New member
מנטרת האום

היי the endlessknot אבן כי כן הידע האנושי אודות המנטרה אום קדם בהחלט אלפי שנים לפאטאנג'לי מהרישי (שלא פיתח את היוגה- מה לעשות) וחבריו היוגיים לאותה תקופה. המנטרה אום הגיעה להודו (הפלא ופלא) מהאזור שלנו- המזרח התיכון- לייתר דיוק מאכד שומר. המנטרה אום היתה כבר אז מנטרה קדושה באזור שלנו. העמים הארו- הינדיים בנדידתם להודו לפני כעשרת אלפים שנה (אל תתפוס אותי בזמן המדוייק) הביאו מנטרה זו איתם ואיזרחו אותה בהודו. בברכה ואהבה יוגי בר

שלום יוגי בר.

שלום יוגי בר. הוודות הן כתבי הקודש העתיקים ביותר בעולם הזה, והקאנון ההינדואי הוא המורכב שבהם - כתובים בו יותר טקסטים מאשר בלטינית ויוונית גם יחד. הן נכתבו באלף השלישי לפני הספירה, ככל הנראה בידי הרישים ( חוזים ) שהגיעו מקרב נוודים שאכן נקראו " ארים ", אלה פלשו לעמק ההינדוס מכיוון צפון מערב, ככל הנראה דרך איראן ופקיסטן של ימינו, אולם הסברה הרווחת היא שמקורם בצפון אירופה של ימינו, תימוכין לטענה הזו ניתן למצוא בהקבלות בלשניות רבות בין שפות שונות במשפחת השפות האינדו-אירופיות, כמו למשל הקבלות דקדוקיות רבות מאוד בין לטינית לסנסקריט. דוגמא נוספת, המילה האנגלית Paradise ( גן עדן ) - המקבילה ל Paradis בצרפתית ו Paradiso באיטלקית, מגיעה במקור מן המילה הפרסית Paradieza שמשמעותה היא " גן מוקף בחומה ". השפות אכדית ושומרית לעומת זאת, הן שפות שמיות מתות ( אך קשורות בלשנית בעברית, אמהרית, סווהילית וערבית ), ועד כמה שידיעתי משגת אין שום קשר חופף בין משפחת השפות השמית לבין משפחת השפות ההינדו-אירופית, מכאן שגם מבחינה בלשנית, גם מבחינה היסטורית וגם מבחינה גיאוגרפית אינני מוצא קרקע מוצקה לביסוס טענה בדבר מקור המנטרה במזרח התיכון- בטח שלא מן התנ"ך שנערך אלפי שנים לאחר כתיבת המזמורים הפוליתאיסטים והמאגים בוודות, במדינת הינדוסטאן של ימינו... אם יש לך מקורות אחרים לטיעון- יותר מאשמח לשמוע. בכבוד, אמיל באתורי.

עונג צרוף!!!

אין מלים אחרות. כמה עומק מוסיף הידע לרוח!!! אמיל חביבי (בתורי)! נוכחותך בפורום היא ברכה! יישר כוח...

יוגי בר

New member
עוד דבר

היי אמיל אז ככה: האום כמנטרה רווחה כבר כאלף הרביעי לפני הספירה במקדשים השומרים. (זו היתה מלה קדושה של הכהנים השומרים) השומרים הם שומריים אבל שמיים הם לא היו.(האכדיים כן) באם תתעמק בכתב השומרי- כתב היתדות- שהוא כתב הברתי מורכב ביותר- תגלה כמה מממצאים מעניינים. ובכלל, היתה תנועה די ערה בין מסופטמיה (שהיתה איזור מפותח ופורה למדי בעת העתיקה) לבין מקומות אחרים כולל עמק האינדוס (הינדוסטן) בברכה ואהבה יוגי בר

למעלה