קצת קשה
לא מדובר פה בעניין פשוט, לעשות שלום זה עניין רציני קשה להסביר בשתי מילים מדוע זה עובד. ההסבר האמיתי מדוע זה עובד קשור בפיזיקה קוונטית שגם אני לא ממש מבין. כל מה שאני מבין הוא שמחקרים מהרציניים ביותר בעולם שנעשו ע"י גופי מחקר מהרציניים בעולם ופורסמו בכתבי העת הרציניים הוכיחו את זה. לא מדובר פה במחקרים מהסוג המתפרסם השכם והערב בעיתון מעריב או ידיעות מדובר במחקרים רציניים מאד שאחד מהם אגב בוצע בישראל. מה הוכיחו המחקרים: שקבוצה מספיק גדולה של אנשים (כ 500 לישראל) שתתרגל טכניקות מתקדמות של המדיטציה הטרנסנדנטלית יביאו לרגיעה באלימות, ירידה בפעילות המלחמתית וכד' בכל האוכלוסיה, גם אלו שאינם מתרגלים. איך זה יכול להיות... נכון זה נראה אבסורדי ולא יתכן, ובשביל זה נועדו כל ההסברים, אבל כמו שאמרתי קודם ההסברים מורכבים. אני אישית ראיתי את חלק מהמחקרים וגם השתתפתי בקבוצות כאלו (כן אני מתרגל את הטכניקות) ההשפעה על הסביבה הייתה מדהימה. אני יכול לתת דוגמה אחת חיה, אמנם לא מחקר מדעי ולכן ניתן גם לסתור אותה אבל היא דוגמה יפה. בשנה שעברה בשבוע שלפני יום העצמאות היו הפגזות של החיזבאלה בצפון ביום הזכרון בדיוק, הם נפסקו באורך פלא למרות שההערכות היו שהן יתגברו מדוע זה קרה? כי בדיוק ביום הזיכרון התכנסה קבוצה קטנה אמנם אבל מספיקה לצפון הארץ בכפר בלום (אני הייתי שם). עוד דוגמה: כאשר צה"ל יצא מלבנון כל גורמי המודיעין שאף אחד אינו מזלזל בהם העריכו שגבול הצפון הולך להיות חם, חם מאד אבל למרבה הפלא הגבול הוא שקט מאד יחסית עד היום איך זה קורה? במקביל ליציאה מלבנון אורגנה קבוצה בקיבוץ נאות מרדכי במימון של יהודי ציוני נדיב שלמדה את הטכניקות ומתרגלת אותן באופן סדיר פעמיים ביום. הקבוצה קטנה מאד ולכן לא מספיקה לגמרי (עד הר דוב ההשפעה לא מגיעה) אבל קרית שמונה היום שכחה איך נראית קטיושה. אז זה עובד, עובדה. מדוע זה עובד... ניסיתי קצת להסביר במאמר שכתבתי וברשת יש עוד עשרות ומאות הסברים מפורטים יותר.