נכון אני לא מכיר
אבל מהצורה בה אתה מתבטא בפורום מתברר שלא בדקת כלל כי אם היית בודק באמת, היית עונה לעניין. אתה רומז שכנראה יש לך השכלה מדעית אז בוא נראה תגובות ענייניות למחקרים ולא תגובות סתמיות. איך אתה מסביר לדוגמא את המחקר בירושליים שהראה יחס מאד הדוק בין גודל הקבוצה (ואני מדגיש שוב גודל קבוצה שתרגלו יחד) לבין מדד איכות החיים? איך אתה מסביר את זה שכתב עת מכובד כמו jurnal of conflicts resolution הסכים לפרסם את זה? איך אתה מסביר את המחקר בוושינגטון DC בו הייתה ירידה משמעותית בפשיעה בתקופת הקיץ בניגוד להערכות המשטרה המקומית לעלייה בפשיעה? וגם זה, לא זוכר היכן פורסם אבל פורסם בכתב עת רציני. שם לב ששני המחקרים בוצעו עם ועדת ביקורת שהורכבה ממספר רב של מדענים ידועי שם מכל העולם, בשניהם הסבירות לטעות דגימה ולמקריות הייתה בסדר גודל של 1 למיליון! איך אתה מסביר את הדוגמאות: 1. מוזמביק, סיום מלחמת האזרחים ועליה בכלכלה לאחר שנשיא מוזמביק הקים קבוצה של מומחים בתעופה היוגית? אגב הוא עצמו הצהיר לא פעם ולא פעמיים שזה אך ורק בגלל זה וקרא לכל מנהיגי העולם ללכת בעקבותיו. 2. יציאה מלבנון לפני שנתיים, כל גורמי המודיעין ציפו לעלייה בפעילות בדרום לבנון, מה קרה במקום זה? שקט... במקביל ליציאה מלבנון אורגנה קבוצה שמומנה ע"י מליונר אמריקאי שהתכנסה בקיבוץ נאות מרדכי. 3. שנה שעברה ביום העצמאות, לפני יום העצמאות החלו הפגזות של החיזבאללה, ביום הזכרון בדיוק הם פסקו באורח פלא ולא חודשו, בדיוק אותו יום התכנסה קבוצה בכפר בלום (אני הייתי חלק ממנה). יש עוד מאות דוגמאות שאני לא זוכר ולא מכיר, אבל בכולן המכנה המשותף הוא שאין סיבה אחרת והדברים קרו בניגוד להערכת הגורמים המתאימים, בדיוק כמו בדוגמאות שהראתי בישראל שהערכת גורמי המודיעין הייתה של עלייה בפעילות ואת גורמי המודיעין של ישראל, אני לפחות מעריך כמקצועיים ונטולי פניות, איך בכל זאת הם טעו? לא פעם ולא פעמיים ומתי הם טעו, רק כאשר התארגנה קבוצה, במקרים אחרים הם תמיד צדקו. אז באמת איך אתה מסביר זאת? וכדאי שתתייחס מחקר אחר מחקר אם באמת אתה טוען שאין בזה אמת. ואם אתה רוצה עוד ועוד דוגמאות ומחקרים כנס לאתר של ד"ר ג'ון הייגלין http://permanentpeace.org שם גם יש את ההסברים הפיזיקליים למדוע זה עובד. האם אתה גם מזלזל בד"ר ג'ון הייגלין שנחשב לאחד הפיזיקאים המבריקים בדורינו? הוא זה שדוחף את זה הכי חזק בארה"ב.