הארכת המועד לדיווח ותשלום דוחות תקופתיים למע"מ, מקדמות מס הכנסה וניכויים

בעקבות המשך הלחימה, ולבקשת הלשכות המקצועיות בישראל, לשכת רואי חשבון ולשכת יועצי המס, החליט מנהל רשות המסים, ערן יעקב, על דחיה נוספת עד ליום חמישי 27.5.21 של מועד הדיווח התקופתי למע"מ לכלל ציבור העוסקים עבור החודשים מרץ אפריל 2021 למדווחים דיווח דו חודשי, ועבור חודש אפריל 2021 למדווחים חד חודשי, לרבות, לחייבי הדיווח המפורט.

מועד הדיווח והתשלום לניכויים ולמקדמות מס הכנסה יידחה עד ליום שני 24.5.21.

בנוסף, הוארך המועד להגשת בקשה למענקים לפגיעה ממושכת עד ליום שני 31.5.21

אבישי ע

New member
תודה, ושתי שאלות נוספות בבקשה - האם זה נכון שאם הדיווח מקוון אפשר לדווח ב-19 בכל חודש ואם זה בהגשה פיזית זה עד ה-15 בחודש?
ושאלה נוספת - בטעות לא הוצאתי חשבונית על קבלת תשלום מגוגל. זה תשלום ללא מע"מ, כך שאין לו באמת משמעות. זו טעות היסטורית משנת 2019. הרואה חשבון שלי התלבט ואמר בסוף להוציא את החשבונית כעת. לתחושתי ואני קצת מבין - אין לזה באמת משמעות ואני חושש שדווקא הדיווח המאורח יקפיץ את הרשויות למרות שזה כאמור בלי משמעות. מה דעתך?
תודה

תודה, ושתי שאלות נוספות בבקשה - האם זה נכון שאם הדיווח מקוון אפשר לדווח ב-19 בכל חודש ואם זה בהגשה פיזית זה עד ה-15 בחודש?
ושאלה נוספת - בטעות לא הוצאתי חשבונית על קבלת תשלום מגוגל. זה תשלום ללא מע"מ, כך שאין לו באמת משמעות. זו טעות היסטורית משנת 2019. הרואה חשבון שלי התלבט ואמר בסוף להוציא את החשבונית כעת. לתחושתי ואני קצת מבין - אין לזה באמת משמעות ואני חושש שדווקא הדיווח המאורח יקפיץ את הרשויות למרות שזה כאמור בלי משמעות. מה דעתך?
תודה
לשאלה הראשונה - דיווח באופן מקוון ניתן לדווח עד ה 19 לחודש במקום עד ה 15 לחודש בדיווח ידני.
לשאלה השנייה- מנקודת הנחה שההכנסה דווחה למס הכנסה במסגרת הדוח השנתי ל 2019 ורק לא דווחה למע"מ , הייתי מציע להסדיר הנושא מראש (כך שלא יוטלו קנסות) מול רשויות המע"מ בהגשת דוח מתקן ע"מ שתהייה התאמה בין המחזור למס הכנסה לבין המחזור למע"מ.

למעלה