הארכת רישום ראשוני של פטנט

הארכת רישום ראשוני של פטנט

שלום לפורום ברשותי פטנט שרשמתי עליו רישום ראשוני דרך עו"ד טוב שעלה לי סכום לא מבוטל, כרגע עבר הזמן והוצע לי על ידי המשרד להאריך את הרישום בעוד שנה ואז אני יחליט האם להמשיך לרישום הפטנט עצמו. שאלתי היא האם ניתן להאריך את הרישום באופן עצמאי שכן הרישום כבר נכתב וכל מה שצריך עכשיו זה פרוצדורה. אשמח אם מישהו יכול לתת לינק היכן עושים זאת או כל דבר שיעזור. אני מודה מראש לעוזרים. יום טוב

הרישום הראשוני הוא provisional או pending?

היכן ומתי נרשם הרישום הראשוני? בשני המקרים עומדות לפניך מספר אפשרויות (פרוט בפניה ישירה, ללא תשלום) אם הרישום הראשוני הוא pending ויעבור מועד ההארכה - תאבד את זכויותיך. אם הרישום הראשוני הוא provisional ועברת את מועד ההארכה - תאבד את התאריך הקובע, אבל הבקשה הזמנית לא מתפרסמת. כלומר - אם לא פירסמת את הרעיון, ואם אף אחד אחר לא ימציא את הרעיון בעצמו, תוכל לחזור ולרשום בקשה בעתיד. בהצלחה

SZ Co

New member
יש בעיה בתיאור המצב

אין דבר כזה "רישום ראשוני" והתכוונת כנראה לשנה וחצי ולא לשנה. אני מנחש שככל הנראה, הוגשה (לא "נרשם") בקשה זמנית לפטנט בארה"ב (הבקשה זמנית ולא הפטנט) וכנראה הוצע לך להגיש בקשת PCT שהיא למעשה בקשת ארכה שמאפשרת 18 חודשים נוספים לפני שחייבים לבחור מדינות. לא ניתן להשיב על שאלתך מאחר ולא ברור כיצד נערכה בקשת הפטנט המקורית והאם היא עומדת בתנאים והקריטריונים הנדרשים לצורך ה-PCT. כמו כן, בכלל לא בטוח שכדאי לפנות למסלול ה-PCT ויתכן שיש פעולות אחרות שכדאי או ניתן לבצע. ראשית אני ממליץ שתגיע לפגישה במשרד שערך לך את הבקשה המקורית ותבקש לקבל הסבר מסודר בנוגע למצב, לבקשה שהוגשה ולאופציות השונות (הרבות) שעומדות בפניך. אם אתה מעוניין לקבל חוות דעת שנייה - דע כי מדובר בעניין מקובל וכל משרד עורכי פטנטים אחר ישמח לייעץ לך ולתת חוות דעת על מצבך. בברכה,

אפרט יותר

אכן מה שהוגשה זה בקשה זמנית לפטנט בארה"ב, כבר לפני כשלוש שנים הבקשה הוגשה ע"י ד"ר מרק פרידמן. מאז עדיין לא היה שווה להמשיך לPCT כיוון שעדיין לא התחלתי לראות רווחים גדולים בכדי להצדיק את העלות. מה שהוצע לי ע"י המשרד שם זה להאריך את הבקשה הקיימת בעוד שנה, ואכן כך עשיתי כבר פעמיים. שאלתי היא האם בכדי להאריך את הבקשה יש חובה שוב באיש מקצוע ששכרו לא מבוטל או שכיוון שהבקשה כבר כתובה מצויין וכל העניין הוא רק ההארכה, האם יש אפשרות להאריך את זה לבד? אני מודה לכם על התשובות ואשמח לקבל תשובות הלאה

SZ Co

New member
צר לי, אבל לא הארכת את הבקשה.

אני חייב להבהיר ולהדגיש שכל פעם שהגשת בקשה זמנית חדשה איבדת לחלוטין כל זכות שהייתה לך בתאריך הבכורה של הבקשה הקודמת. לא הארכת את הבקשה פעמיים אלא הגשת מחדש פעמיים - ההבדל הוא שמיים וארץ. תיאורטית הכל ניתן לעשות לבד, השאלה היא אם, לדוגמא, תעשה שגיאה, כזו שתוביל לכך שרשות הפטנטים האמריקאית לא תקבל את ההגשה שלך, האם תדע לזהות את זה עד למועד שבו נדרש תיקון והאם תוכל להתמודד עם ההשלכות של זה. בברכה,

אין הארכה של provisional, יש הגשה נוספת

מומלץ לך בחום לקרוא בעיון את דברי שילון צוקרשטיין בדבר חוות דעת נוספת, או קבלת הסבר מסודר ממי שמטפל/ת בך במשרדו של ד"ר מרק פרידמן. על פי מה שאתה מתאר, הגשת שלוש פעמים "בקשה זמנית". בכל פעם איבדת את תאריך הקדימות הקודם והתחלת את התהליך מההתחלה. כעת המועד הקובע עבורך הוא לפני שנה לערך, עת הגשת את הבקשה הזמנית בפעם האחרונה. בהנחה שבזמן הזה פנית ללקוחות פוטנציאליים, או בנית אבות טיפוס, או שיתפת גורמים נוספים בהמצאה, יורדת הסבירות לקבלת פטנט. כמו כן, נראה כי התכנית העסקית שלך אינה מושלמת. כידוע, פטנט אינו מטרה אלא אמצעי למימוש והגדלת רווחים מהמצאה. הגשת בקשת פטנט אינה גורמת לשורה של משקיעים/לקוחות לחזר אחריך. הגשת בקשת פטנט היא מהלך אסטרטגי אופציונאלי, המהווה חלק מתכנית עסקית, שמטרתה להביא לך רווח כספי מהמצאתך. עיתוי הגשת הפטנט הוא חלק מהותי בתכנית עסקית, מכיוון שלוח הזמנים וההוצאות הופך קשיח (בקשה, PCT לאחר שנה, EP ובינלאומי לאחר שנה וחצי נוספות, וכדומה) תכנית עסקית תפרט את המהלכים הדרושים למימוש ההמצאה, את סדר המהלכים (חלקם במקביל, חלקם בטור), את משך הזמן המשוער לכל מהלך, את המשאבים הדרושים להם, את גיוס המימון למשאבים, ועוד. בהצלחה

למעלה