האשמה האיום שלא נאמר

roi48

New member
האשמה האיום שלא נאמר

שלום לכום אני לא יודע אם כאן זה הנושא אבל בכל זאת אודה לכם על העזרה . אח של חברה שלי מתקשר אליי ואומר לי שאני אימתי על אחותו הגדולה מהטלפון של חברה שלי ככה אחותה של חברה שלי אמרה לאח של חברה שלי והוא התקשר אליי והזהיר אותי שלא לאיים שוב כי אם לא הוא יבוא לבית שלי . הצד שלי : אני בכלל לא אימתי על אחותה של חברה שלי וחברה שלי מאמינה לי כי היא עדה להכל. עכשיו מה העונש הצפויי לאדם שאומר סתם דברים כאלה ומה הפיצוי של האדם על דבר כזה ? תודה לעונים

תשובה

בהנחה ומדובר באיום "פליל", קרי, כזה אשר מקיים את יסודות האיסור לרבות היסוד הנפשי: "המאיים על אדם בכל דרך שהיא בפגיעה שלא כדין בגופו, בחירותו, בנכסיו, בשמו הטוב או בפרנסתו, שלו או של אדם אחר, בכוונה להפחיד את האדם או להקניטו, דינו - מאסר שלוש שנים". העונש הצפוי תלוי בגורמים רבים. באופן כללי זה מתחיל באי-הרשעה ויכול להגיע עד לעונש של מאסר בפועל, בהנחה ויש לו עבר פלילי רלוונטי ועוד. במסגרת ההליך הפלילי יכול להיפסק סכום מקסימלי של אלפים בודדים, אם בכלל. וגם כאן התשובה כרוכה במשתנים נוספים. לגבי פיצויים בהליך אזרחי, ככול שיש נזק, הנושא שייך לתחום הנזיקי ועל-כן מומלץ לפנות לפורום אשר עוסק בכך. בהצלחה.

roi48

New member
תודה רבה על התשובה

לאיזה פורום נושא זה משוייך ?

למעלה