האשמת שווא של הפצת תמונות

האשמת שווא של הפצת תמונות

כנגד בני בן ה 13 (וכנגד עוד 2 ילדים) הוגשה תלונה במשטרה על הפצת תמונות עירום (חלקי) של ילדה בגילם.
הילדה שלחה לבני ולחבריו הרבה תמונות שלה מיוזמתה (ולפי בירור שעשינו, היא שלחה תמונות גם להרבה ילדים אחרים) מספר פעמים.
לאחר כחצי שנה אותה ילדה שלחה לבני הודעה בואטסאפ ובה הודיעה לו שהיא שמעה מילדים אחרים שהוא הפיץ את התמונות שלה ושהוריה הולכים להתלונן עליו במשטרה.
בני לא שלח את התמונות שקיבל לאף אחד ואומר שגם מחק אותן זמן קצר לאחר שקיבל אותן.
בשבוע שעבר נקראנו לתת עדות במשטרה והחוקר ששאל את בני שאלות אמר לו שהוא מאמין לו אך לא הוא קובע מה יהיה הלאה עם התיק.
משיחה שניהל החוקר עם קצין שנכנס לרגע לחדר, קיבלתי את התחושה שקיים מישהו בכיר מלמעלה, שלוחץ על החוקר שיבדוק את התיק במהירות.
בני אמר שאין לו בעיה שיקחו לו את הטלפון לבדיקה ואז יראו שהוא אכן לא שלח את התמונות לאף אחד.
השאלה שלי היא - מה עכשיו? למה אני אמורה לחכות? האם כדאי לנקוט באיזשהו צעד מונע ולהצטייד בעורך דין עבר בני, לפני שהדבר ייצא משליטה?
האם ניתן לתבוע את הילדה והוריה על משהו כתביעת נגד?

שלום לך - הפצת תמונות.

למזלך אפשרי לבחון היסטוריה של הפצת תמונות - אבל הבסיס שלכם הוא בשאלות נכונות.

יש כמה שאלות שראוי לשאול:

א. מי טענה שהוא שלח תמונות ? זה שאותה ילדה טענה - זה סתמי - מי היא טוענת קיבל את התמונות ממנו - בשם !

אח"כ יש לברר מתי אותו אדם טוען שקיבל את התמונות.

אח"כ יש לשאול באילו נסיבות.

לא שאותה הילדה תספר - אלא לבדוק אם יש עדות מאותו ילד !

באם את אומרת שהבן חף מכול אשמה - אפשרי עם הפרמטרים הנ"ל לבדוק היסטוריה של שליחת הודועת - ולבדוק. באם אין שום משלוח - לבקש לסגור את התיק באין אשמה פלילית !

השלב השני של השאלות פשוט עוד יותר.

למה אותה ילדה מתלוננת עכשיו ? (לנסות להבין).

מי קיבל מאותה הילדה תמונות ? (הרחבת החקירה).

המטרה היא ביצעו חקירת עומק - שהמשמעות שלה היא שהם לא ירצו לבצע אותה -ואם יש הרבה שאלות - ואין חקירה - להתעקש על סגירת התיק באין אשמה פלילית.

ההבנה שלי אומרת שאת זקוקה לעורך דין פלילי על מנת לנסות להוביל א החקירה למחוזות שאת רוצה שהיא תהה שם.

מוטי אדטו, עו"ד.
http://www.adato.co.il/

למעלה