האתאיזם שהוא היעדר אמונה בקיום אלוהים או ישויות אלוהיות

• פותח הנושא hnc
  • פורסם בתאריך

hnc

New member
האתאיזם שהוא היעדר אמונה בקיום אלוהים או ישויות אלוהיות

איך הוא מתיישב עם הפנתאיזם שהוא האמונה שאלוהים הוא הכל (או המציאות כפי שאני אוהב לומר) כי הרי אין פה אלוהים שהוא בלתי נתפס ומעל למציאות, שאינו נראה ואינו נשמע וכולי שקשה להאמין בקיומו אלא פשוט אלוהים שהוא הכל.
מה יש לאתאיסטים לא להאמין באלוהים כזה והאם הם עדיין אתאיסטים כשמדובר בפנתאיזם, ואם כן למה?

pozetiv

New member
אתאיסטים מאמינים בעצמם ולא מאמינים בניסים .

כך הם אומרים וזה בכלל לא נכון .

למעשה אתאיסטים מאמינים שאנשים אחרים יהיו מושפעים ממשחקי השליטה שלהם ויתנו להם מה שהם רוצים שזה לא שונה מאשר להאמין בניסים. כי זה אף פעם לא יקרה. כל אדם עושה מה שהוא רוצה ממילא לעשות. בלי שום קשר למשחקי השליטה והמניפולציות של האחר עליו .

זה לא פשוט לדבר על אמונה זה כולל הרבה דברים ביחד כמו כמה פאזלים מפוזרים של כמה תמונות שמנסים להרכיב מהם תמונה אחת אז אני יעשה לך עכשיו סדר עד שלא תשאר לך אפילו לא שאלה אחת .

הדבר הראשון שצריך לזכור שלאדם אין שליטה עצמית. אין. מאז שהיה תינוק בחיתולים. השליטה שלו על האחר, בעיקר על אימא שלו, הייתה בדרך של ניסוי וטעיה עד שהצליח להשיג מה שרצה. אחר כך כשגדל שיכלל את השיטה. אתה יודע איך-כעס, עצבים, חנפנות וכאלה.

שליטה עצמית צריך לפתח עד לדרגה כזאת ששום דבר לא ישנה לך, שום מחשבה, שום דיבור שום מעשה, שום דבר שקורה, כמו שבה כך הולך, בלי להניד עפעף מצידך .

איך זה קשור לאמונה ?
אם אתה לא מפעיל מניפולציות על האחר ומקבל כל מה שמגיע . אתה מאמין ביכולת של השליטה העצמית שלך, לקבל את מה שקורה. זה ההתחלה של ההבנה שיש תוכנית. כי אין דרך אחרת לראות את התוואי של התוכנית. כמו להסתכל עליה מלמעלה, אם אתה נמצא בתוכה ועוד עסוק כלכך בלתמרן את האחר להשיג את הרצון שלך .

עכשיו אתה מבין מה ההבדל בין שליטה עצמית לבין אמונה במציאות ?
אתאיסטים לא יכולים להגיד שהם מאמינים במציאות, כי מבחינתם זה כמו להגיד אני מאמין בניסים. המציאות היא מעל ומעבר ליכולת השליטה שלהם, אז הם מתמקדים במה שהם יכולים לעשות. וכפי שהתפארו כאן כמה, שאתאיסטים הגיעו להישגים עצומים במדע, בכלכלה, וכו' וכו' . כל זה לא היה קורה בלי הרצון של שאר האנשים, ואת זה הם שוכחים ומנכסים את ההישגים לעצמם .

אם תשאל אז מה עם דתיים שמאמינים באלוהים ?
קשה להסביר, בלי להבין שיש רצף, כמו ספקטרום ,שבקצה אחד יש את אלו שמאמינים בעצמם שהם אתאיסטים, ובקצה השני יש את הדתיים שמאמינים בניסים ובתפילות ובאמצע נמצאים אלו שיש להם שליטה עצמית וכל השאר מתפזרים בין לבין .

hnc

New member
להפך, אתאיסט שיהפך פנתאיסט ויאמין שאלוהים הוא הכל או המציאות

לא יאמין בניסים. ניסים זה רק למי שמאמין באלוהי הדת או הפנאנתאיזם.

nightjar

New member
ממילא אנחנו מנסים להבין את המציאות

איך החלפה שלה ב"אלוהים" משפרת את סיכויינו?

hnc

New member
את המציאות אפשר להבין דרך המדע ואנחנו מבינים ממנה יותר ויותר

את אלוהים של הדת לא ניתן להבין בשום דרך.

חנוך25

New member
קודם אתה צריך להסביר למה אתה לוקח מושג ששייך לדתות תאיסטיות

ומציע אותו בתור מילה נרדפת ל"מציאות". או ל"הכל".

hnc

New member
כי אני לא גיבור גדול כמוך, ממש מעצמה, שלא צריך שום אלוהים.

הייתי אתאיסט כמוך, אבל בעיקר בזמנים קשים היה חסר לי המשהו הזה שיותר גדול מכולנו ושאפשר לקרוא לו אלוהים ובגלל שלא התאים לי אלוהי הדתות המונותואיסטיות מאחר ואני לא חושב שיש משהו מעבר למציאות, מעבר להכל, אז מצאתי את הפנתאיזם.
אתה יודע, זה לא רק שחור ולבן, או להיות תאיסט או להיות אתאיסט, יש עוד דברים ביניהם...

pozetiv

New member
בבקשה, תענה לשאלה שנשאלת .

תבין ,
אין פה מלחמה או ויכוח, כולם רוצים לדעת מה האמת .
אם שואלים אותך * למה אתה לוקח מושג ששייך לדתות תאיסטיות*
זו ממש שאלה אמיתית שצריכה תשובה. מה עומד מאחורי ההגיון שלך ?
איך אתה תופס את ה"מציאות". או את ה"הכל"?

יש מושג שנקרא אלוהים שדתות מונותאיסטיות משתמשות בו
אתה לוקח את המושג הזה ששייך להם ואומר המושג הזה הוא כך וכך .
למה ?
אם אתה רוצה להגיד תראו זה הכל זה המציאות ואני מאמין בה, פ'סדר, עוד אפשר להבין אבל אתה בא ואומר
אלוהים = מציאות /הכל, אתה לא יודע מה זה המציאות, בדיוק כמו שאתה לא יודע מה עומד מאחורי סימן השיוויון .
אז אולי בתור התחלה תגיד מה אתה חושב - מהי המציאות, מה היא כוללת ? איפה היא נמצאת, בראש שלך או מחוץ לראש שלך ? והאם יש אינטראקציה בינך לבין המציאות ? איפה אתה עומד ביחס למציאות, מעליה או מתחתיה או שווה אליה ?

hnc

New member
התחלת עוד פעם להסניף דפי גמרא? עניתי לבן אדם.

מה זה כל השאלות הטיפשיות האלה? אם לדוגמה תגיד לפסיכיאטר שאתה לא יודע אם המציאות היא בראש שלך או מחוץ לראש שלך ישר ישים אותך במחלקה סגורה.
ואם בתוך המחלקה הסגורה תשאל: "מהי המציאות, מה היא כוללת ? איפה היא נמצאת, בראש שלך או מחוץ לראש שלך ? והאם יש אינטראקציה בינך לבין המציאות ? איפה אתה עומד ביחס למציאות, מעליה או מתחתיה או שווה אליה ?"
ובכן, לא תצא משם לעולם...

pozetiv

New member
על זה בדיוק אני מדבר .

זה אתה שהזכרת *הרי אין פה אלוהים שהוא בלתי נתפס ומעל למציאות*
אם הוא בלתי נתפס מה העניין להגיד אין או יש .
אתה סותר את עצמך באותו משפט פעמיים. בלתי נתפס זה אומר שאי אפשר לתפוס, אז איך אתה אומר אין פה אלוהים ? קצת בעייתי , לא ?
זה יפה שאתה מנסח משפטים אבל אם אחרי שקוראים אותם יוצאים מטושטשים זה סימן שגם לך זה לא ברור.

hnc

New member
בלתי נתפס כמו רחמן וחנון בעולם אכזר, ולכן אני אומר שאין...

pozetiv

New member
לבלתי נתפס יש משמעות אחרת .

אתה יכול לתפוס דברים פיזיים כי יש לך שכל פיזי
מה שאתה לא יכול לתפוס זה מה שהוא ההיפך מפיזי .

מה זה ההיפך מפיזי ?

hnc

New member
אם זה משהו שאני לא יכול לתפוס, איך אתה רוצה שאני אאמין בזה?

את המציאות אני כן יכול לתפוס...
בנוסף, מהמציאות נוצרנו כולנו, היא גדולה מכולנו, היתה לפנינו ותהיה אחרינו וכולי, ולכן נראה לי מתאים שזה אלוהים שמדברים עליו, ולא משהו שאני לא יכול לתפוס ושאלה שמתיימרים לתפוס אותו בחלקו מספרים לנו עליו דברים דימיוניים ולא היגיוניים שסותרים את המציאות.

pozetiv

New member
תהיה רציני. אל תשחק בנדמה לי ובנראה לי .

את המציאות אתה תופס באמצעות החושים
המוח מתרגם את האותות החשמליים לתפיסה .

מה שאתה תופס הוא רק תרגום של אותם אותות שבאים מ-*המציאות*.
זה אומר שיש מרחק בין ה-*המציאות* לבין מה שאתה תופס .
זה לא כלכך בטוח שמה שאתה תופס זה המציאות כולה, גם מהסיבה שאתה תופס חלק קטן ממנה בכל פעם.
אז אם אתה מאמין שאותה ה-*המציאות* היא אלוהים,
אז אתה לא תופס אותה, אתה תופס רק את התרגום הנקודתי שלה .

יוצא מכל זה שאתה לא תופס את המציאות ומכאן שאתה גם לא יכול ל*האמין* בה. זאת אומרת אתה כן יכול להאמין בה, אבל כמו שאמרת בפנתאיזם, זה יהיה שקול לאמונה באלוהים הדימיוני של הדתיים.

גם אם אתה מאמין שהיא שם, אותה המציאות, והיא אכן שם, איזה משמעות יש לעובדה הזאת לחיים שלך ?

*בנוסף, מהמציאות נוצרנו כולנו, *- לא יודע בשם מי אתה מדבר, אני לפחות יודע שכל אחד נוצר מהרחם של אימא שלו,
לא מהאדמה, לא מהאוויר עם הגלים האלקטרו מגנטיים, לא מהמים ולא עוד מכל מיני מקומות מוזרים.

אל תהיה מפגר ותשאל אותי עכשיו, אז אתה בעצם אומר שהאימא היא אלוהים,,,
אלוהים של האדם הוא התוכנית שלו לחיים והתוכנית הזאת הולכת ומתגשמת לפי היכולת השכלית והמנטלית של האדם בקצב שלו .
אם גם את זה קשה לך לתפוס קח דוגמא קלה יותר כמו שגזים שהם בלתי נראים הופכים למים וכמו שאדריכל מתכנן בית והוא נבנה בסוף כך גם אלוהים -תוכנית שהולכת ומתגשמת .אבל זה רק חלק מהעניין, הוא יותר מזה .
זה כמו אלוהים פרטי אבל יותר מזה . והגבר הוא העבד של אלוהים- הלא פיזי -כמו ממלא התוכנית, מגשים התוכנית הפרטית שלו לפי יכולתו ושכלו בקצב שלו .
לכל אחד יש תוכנית ברורה בחיים ובכל לילה מתבצע עדכון של העבד את אלוהים ואם הוא לא מסוגל יותר או שהתוכנית נתקעה באשמתו הוא לא חוזר לגוף, חד משמעית. בגלל זה כשקמים בבוקר אומרים "מודה אני" זה סימלי, אבל זה הרבה יותר מזה .
כשמתפללים, בעצם מראים נכונות לעבור לשלב הבא בתוכנית כאילו חוזים אותה מראש ומבקשים משהו , זה מראה נכונות. זה לא שיוצרים אותה כמו נבואה שמגשימה את עצמה. זה הרבה יותר מזה.

נתתי לך פה הסבר שהוא מעל לכל ספק וזה יותר טוב מכל הוכחה אחרת לקיום אלוהים.

hnc

New member
חומר טוב מה שאתה מסניף...

כמה דברים:
בטוח שאנחנו תופסים רק חלק מהמציאות. אבל זה עדיף על לא לתפוס כלום מאלוהי התאיזם.
לא משנה האופן שבו אתה תופס את המציאות, אתה לפחות יודע שהיא שם וזה בניגוד לאלוהי התאיזם שאתה רק מאמין שהוא שם.
נכון, יצאת מהרחם של אמא שלך אבל גם אמא שלך היא חלק מהמציאות שהיתה גם לפניה ולפני כולנו ולכן כולנו יצאנו מהמציאות הזאת.
&nbsp

pozetiv

New member
ועל החלק הזה שאתה תופס אתה מבסס את החיים שלך ?

נראה לי שבשבילך זה כמו משחק של ילדים קטנים-
אה, הנה, ראיתי, אז זה בטוח זה, נתערב ?

hnc

New member
מבסס את החיים שלי? לא הגזמת קצת?

בניגוד לדתיים שהכל סובב סביב הדת, אני לא מבסס את חיי על האמונה שלי שאלוהים הוא הכל. לא 3 תפילות ביום ולא כל האובססיות הדתיות האלה.

pozetiv

New member
אני לפחות לא מפרש את המציאות כמו שנדמה לי .

אם היית ממשיך לקרוא עוד שורה וחצי היית רואה שהבסיס של האמונה שאני מתאר הוא מדעי.

אלוהים של האדם הוא התוכנית שלו לחיים והתוכנית הזאת הולכת ומתגשמת לפי היכולת השכלית והמנטלית של האדם בקצב שלו .
אם גם את זה קשה לך לתפוס קח דוגמא קלה יותר כמו שגזים שהם בלתי נראים הופכים למים וכמו שאדריכל מתכנן בית והוא נבנה בסוף כך גם אלוהים -תוכנית שהולכת ומתגשמת .אבל זה רק חלק מהעניין, הוא יותר מזה .
זה כמו אלוהים פרטי אבל יותר מזה . והגבר הוא העבד של אלוהים- הלא פיזי -כמו ממלא התוכנית, מגשים התוכנית הפרטית שלו לפי יכולתו ושכלו בקצב שלו .
לכל אחד יש תוכנית ברורה בחיים ובכל לילה מתבצע עדכון של העבד את אלוהים ואם הוא לא מסוגל יותר או שהתוכנית נתקעה באשמתו הוא לא חוזר לגוף, חד משמעית. בגלל זה כשקמים בבוקר אומרים "מודה אני" זה סימלי, אבל זה הרבה יותר מזה .
כשמתפללים, בעצם מראים נכונות לעבור לשלב הבא בתוכנית כאילו חוזים אותה מראש ומבקשים משהו , זה מראה נכונות. זה לא שיוצרים אותה כמו נבואה שמגשימה את עצמה. זה הרבה יותר מזה.

נתתי לך פה הסבר שהוא מעל לכל ספק וזה יותר טוב מכל הוכחה אחרת לקיום אלוהים.

מה מקור החיים? איך בנוי העולם? מה התכלית? מאיפה באנו ? לאן הולכים אחרי שמתים?
אם יש לך תשובה אפילו רק לאחת מהשאלות האלו יש לך תשובה לכל השאלות.
ואז אתה יכול להיות בטוח שכל מה שאתה עושה לא יגרום נזק.

אתה מבסס את כל החיים שלך על התשובות לשאלות האלה,
אבל, כנראה זה לא בדיוק מה שמעניין אותך .
מעניין אותך לפנות ל*מציאות* שנמצאת שם.
זה מזכיר לי סיפור על עיוור שהולך בשדה קוצים וכל הזמן נדקר מהקוצים ולא מבין למה זה קורה לו .

אתה יודע מה? גם אם אתה משחק פה איזה משחק אני בטוח שגם אתה רוצה תשובות לשאלות האלה , כמו כולם.

רק חשוב מאוד שתזהר שלא תתעה אחרים לחשוב שיש דתות אתאיסטיות כמו שחושב שפיפון ים סינגפורי שבעצם מתבססות על השערה מפתה שכל מטרתה היא הצטרפות לכת שמשלבת טאנטרה.

pozetiv

New member
תלוי איך אתה מגדיר מדע בדיוני.

כשקמים בבוקר עוברים ממצב תודעה אחד למצב תודעה שני,
זה קורה כל יום. ולחלק כמה פעמים ביום.
זה לא מדע בדיוני .
כשמתכננים להשיג משהו מנסים להסתכל על התמונה הגדולה,
וחלק ישר קופצים כמו מטומטמים לאש ונכווים.
זה לא מדע בדיוני.

הזמן הכי מתאים להסתכל על התמונה הגדולה הוא בין הערביים בין עירות לשינה, בין שינה לעירות. וחלק צונחים מעייפות וקמים מטושטשים.
זה לא מדע בדיוני.
אחרי שהשגת משהו קיבלת ידע וניסיון שמשמש אותך להשיג משהו יותר גדול, חלק חושבים שהמטרה היא להשיג ולהשיג ולהשיג, עד שהם מתפוצצים תרתי משמע.
זה לא מדע בדיוני .

כדי לדעת משהו צריך קודם לדעת משהו פשוט יותר .

גם למורים באי בודד מדגסקר זה לא מדע בדיוני, אף אחד לא הביא אותם לשם, ואין כמותם בשום מקום בעולם.

חומר ואנטי חומר זה מדע. חומר שמתנהג הפוך ממה שהוא אמור להיות, פרוטון=חומר. אנטי פרוטון=אנטי חומר, זה כמו הומוסקסואל שמתנהג לא כמו שהוא אמור להתנהג. הוא גבר אבל הוא מתנהג כמו אישה, גם זה לא מדע בדיוני.
זה החיים .

אם תהיה קצת יותר ספצפי, אולי אז אני אוכל את הכובע .

למעלה