האתאיזם שהוא היעדר אמונה בקיום אלוהים או ישויות אלוהיות

• פותח הנושא hnc
  • פורסם בתאריך

RonspotNL

New member
או במילים אחרות אתה אומר

"אין לי שום תגובה המאפשרת לי להתחמק מהמציאות " מה לעשות רק ילדים בני 5 או חולי נפש בעלי חברים דמיוניים מה לעשות שכל האמונות החסרות הבסיס מופנות אל אנשים שמעדיפים לחיות במציאות מדומה משלהם בשביל להתמודד עם המציאות האמיתית הקשה להם להתמודדות הם חיים כמו כל אחד ואחת החיים בסוג של אשלייה וורודה שאם יהרסו מערכת יחסים למשל אז מצבם יהיה טוב ....כשלרוב זה פשוט לא המקרה ...

shirai ryu

New member
זה לא אישי אם אתה מציין שעברת משהו

כנות זה דבר חשוב... אחרת לא נגיע לשום מקום

BravoMan

Active member
לא יכול לדבר בשם אתאיסטים אחרים, אבל אני דוחה את

הפאנטאיזם כמו את שאר התאיזם.
&nbsp
הטבע, היקום, "הכל" אינו "אל".
אתה יכול לקרוא לזה "אל" או "אלוהים" או "אללה" או "צ'וקומוקוטוקו".
&nbsp
הפעולה של להצמיד עוד תווית מבלבלת וחסרת משמעות למשהו שכבר יש לו שם מוכר ומקובל היא פעולה מגוחכת, חסרת משמעות במקרה הטוב.
&nbsp
אל במובן התאיסטי הוא ישות עם רצון שגם מכתיבה הוראות לבני אדם.
זה המכנה המשותף הנמוך ביותר בכל הדתות, אפילו בדתות שאין בהן אל של ממש, כמו בודהיזם, יש סדר הוראות מישות כלשהי לבני אדם.
&nbsp
אבל איזו משמעות יש לאל שלך?
היקום הוא תבוני? הוא מכתיב לנו משהו? יש דברים שאנחנו יכולים לעשות שירגיזו את היקום וכאלה שירצו אותו?
&nbsp
אתה מתיימר להאמין באלוהים אבל במה מתבטאת האמונה שלך מעבר לשימוש באותיות "א" "ל" במקום אותיות "ט" "ב" "ע"?

hnc

New member
השם זאת הבעיה שלך?

יש לך מושג לכמה דברים יש שמות שונים וזה לא מפריע לאף אחד להשתמש בכל השמות האלה לאותו דבר?
אף אחד לא יודע מהו בדיוק אלוהים ולכן הוא גם יכול להיות הכל, בעיקר שזה מתאים למעט שאנו כן יודעים עליו.
כשתזדקק למשהו כמו אלוהים (ותאמין לי שתזדקק במוקדם או במאוחר...) אתה תחפש אותו ותמצא אותו איפה שמתאים לך ולי מתאים הפנתאיזם.
&nbsp

BravoMan

Active member
לא השם, המשמעות.

כולם יודעים בדיוק מה זה "אלוהים".
זה לא מונח שנחת על האנושות יש מאין, זה מונח שהומצא ע"י בני אדם, וכל אדם שמתיימר להאמין שהדבר הזה קיים, מגדיר אותו בשביל עצמו, שופך אליו את המשמעות שהוא צריך וזורם עם זה.
&nbsp
זה גם מה שאתה עושה - החלטת שאתה זקוק למשהו שנקרא "אלוהים", הצמדת למונח את המשמעות שמתאימה לך, ואתה זורם עם זה.
&nbsp
שיהיה לבריאות.
לי אין בזה צורך, וגם למדתי להתמודד עם משברים קשים בלי המצאות כאלה.
&nbsp
אני מודה, לא כל אחד יכול, אבל זה אפשרי, וזה עובד.
לפעמים אפילו יותר טוב, כי זה מונע עצימת עיניים לפתרונות אפשריים!

BravoMan

Active member
בשבילי או בשבילך?

בשבילך - תגיד לי אתה, כי עד עכשיו לא הבנתי מה בדיוק בעיניך הופך את היקום \ טבע \ מציאות ל-"אלוהים".
&nbsp
בשבילי: המצאה של בני אדם שנועדה לתת להם שליטה על בני אדם אחרים, ולגרוף כסף, כוח, ושררה.
עבור חלק מהמאמינים זה סוג של סם שמשמש להשכיח את הכאב של המציאות, כמובן מבלי לפתור את הבעיות שגורמות לאותו כאב.
&nbsp
כמו לתת אופיום לאדם שסובל מדימום - הוא ירגיש טוב מזה, אבל עדיין ימות כי אופיום לא עוצר את הדימום.

hnc

New member
גם בשבילי וגם בשבילך.כתבת: "כולם יודעים בדיוק מה זה "אלוהים"

אז תגיד לכולם מה הוא אותו אלוהים בדיוק.
אגב, לגבי מה שכתבת של מה זה אלוהים בשבילך, ברור לך שזה על אלוהים של התאיסטים ולא אלוהי הפנתאיסטים כי בפנתאיזם אין שליטה על בני אדם אחרים, וגריפת כסף, כוח, ושררה?
האמת, אני לא בטוח שגם לגבי האלוהים של התאיסטים נכון בכל המקרים ואפילו לא ברובם מה שכתבת לגבי השליטה והכסף וכולי.
&nbsp

BravoMan

Active member
זה שכולם יודעים, לא אומר שכולם יודעים את אותו הדבר...

אני עד עכשיו לא יודע מה זה אלוהים שלך.
אמרת שזה "פנטאיסטי", אמרת שזה "הכל, המציאות", אבל בעצם לא אמרת כלום.
&nbsp
אם זאת, אתה יודע על אלוהיך מספיק כדי להאמין בו מעבר לכל ספק.
&nbsp
אני את מה שאני יודע על אלוהים כבר רשמתי. מן הסתם, זה לא תואם לידע שלך, אז אתה לא מקבל את זה.
סבבה, זכותך.
&nbsp
לי נשמע, לפחות לפי מה שאתה מתאר, שאותו אלוהים פנטאיסטי נופל לקטגוריה השנייה - לא המצאה לשם שליטה, אלא המצאה לשם התנחמות, מאין פלסיבו לצרות שלך.
&nbsp
עושה לך טוב להרגיש שיש דבר כזה "אלוהים", ושאולי יצא ממנו משהו טוב, אז המצאת לך אחד.
&nbsp
כפי שכבר אמרתי, לבריאות.
&nbsp
יכול להיות כמובן, שלא הבנתי נכון. אם זה המצב, אתה מוזמן לפרט - מה זה אומר בשבילך לקרוא למציאות "אלוהים"?
&nbsp
בשבילי - המציאות זה פשוט מה שקיים איך שקיים, ולכן מספיק לקרוא לזה "מציאות".
&nbsp
במה אתה כפנתאיסט שונה ממני האתאיסט?

hnc

New member
אם אני אומר שאלוהים=הכל אז לא אמרתי כלום?

כתבת ש"המציאות זה פשוט מה שקיים איך שקיים, ולכן מספיק לקרוא לזה "מציאות""
אבל בטח גם אתה תסכים אתי שאתה לא יודע הכל על המציאות נכון? אז אולי אם תדע ותבין יותר על המציאות זה יוכל ליפול להגדרה של אלוהים גם בשבילך?
במה אני כפנתאיסט שונה ממך האתאיסט? ובכן, קיום אלוהים מול היעדר אלוהים, שמתבטא בדברים שונים כמו לדוגמה שלי יש למי לפנות אבל אתה לבד.

למעלה