הא הודעה ראשונה

thorondor

New member
יאללה, כולם לכתוב מידע על פאי.

כל אחד יתרום פיסת מידע על המספר הכל כל לא רציונלי. אני אתחיל - אייזק אסימוב (שבפורום כזה *לא* צריך להרחיב על האדם) המציא משפט שבעזרתו אפשר לזכור את 15 הספרות הראשונות אחרי הנקודה בפאי. כל מילה במשפט מייצגת ספרה, כשמספר האותיות במילה מציין את ערך הספרה. המשפט הוא: How I want a drink, alcoholic of course, after the heavy lectures involving quantum mechanics!

MajorWinters

New member
אני פשוט זוכר אותן...

שיננתי בעל פה. אני אוהב מתמטיקה.
כרגע אני זוכר בדיוק את ה15 האלו, מתישהו אני אמשיך (כרגע אני טוחן מתמטיקה באוניברסיטה גם ככה).

NadavG

New member
תנסה את ה 100 הראשונים , זה קל

יש המון פלינדרומים בעיקר בהתחלה, אחרי זה רק צריך מעט חשיבה אסוציאטיבית
אגב, אהבתי את החתימה
(עם הלימיט)

TheBeast

New member
בצורה עקרונית לא תהיה לי בעייה לזכור ../images/Emo3.gif

יש לי איזשהו קטע- לזכור מספרי טלפונים, ת.ז. וכדומה בע"פ, לטווח הקצר. ניסיתי לפני כמה זמן להציץ ברצף מסויים ולשנן אותו פעם אחת לטווח ארוך- זה עבד! כשהמוח שלי יהיה זמין, אני אנסה להתחיל לשנן
π=3.1415929203539823008849557522124

TheBeast

New member
למען האמת?!

העתקתי מויקיפדיה P: הייתי נורא מסטול בבוקר :$

NadavG

New member
../images/Emo13.gif אני מקווה שלא התכוונת שכך היה

כתוב בויקיפדיה, אלא שטעית בהעתקה.. כלומר צדקת רק עד הספרה השישית או השביעית האמיתי הוא 3.14159265358979323846264338327950288419716939937510582097494459230 78164062062089986280348253421170679 (עד כאן ה-100) ומהמאיה השניה אני זוכר רק 8214 :/

NadavG

New member
3.1415926535897932384

זה הכתוב באתר, וזה נכון. מישהו מאיתנו מדמיין
אגב יש שם המון עובדות נפלאות על פאי אבל זה באמת מדהים בכמה נוסחאות הוא יופיע, וכמה דרכים יש לחישובו, כולל נוסחאות סדרות וכו. מספר אלוהי.. בצוותא עם e כמובן
ומדהים כמה מהנוסחאות לחישוב פאי, גילה אותן הבחור המדהים סריניוואסה רמאנוג'אן ההודי, שאני בטוח שאם מישהו היה בודק את יכולותיו במבחן IQ הוא היה עובד את ה-500. ועוד חלק נכבד של נוסחאות הוא "גילה מחדש" כלומר חשב שהמציא, והגיע אליהם לבדו, ללא ידע על-תיכוני, עם המון המון חישובים בראש (!!) המון סיפורים מדהימים יש עליו, אבל לדעתי הדבר המדהים ביותר הוא שהיום, למעלה מ-80 שנה אחרי (או יותר?) עדיין אף אחד לא הצליח להוכיח חלק נכבד מהנוסחאות שכתב. חלקם כתב בגיל צעיר מאוד (בגיל התיכון אני חושב) אליל

TheBeast

New member
אוי לי ../images/Emo2.gif

אכן טעות בידי
למספר הנ"ל הגעתי בחישוב במחשבון
לא העמקתי מעולם בחקר הפאי
כיף לראות שאתה נהנה מהגאונות שלו

MajorWinters

New member
הנה משהו חמוד שראיתי פעם

10. e is less challenging to spell than pi. 9. e ~ 2.718281828459045, which can be easily memorized, whereas pi takes skill to memorize. 8. The character for e is so cheap it is found on any keyboard, but pi is special and found under "special symbols". 7. Pi is the bigger piece of pie. 6. e has an easy limit definition while the limit definition of pi is much harder. 5. e you understand although you don't see it till pre-calculus. But pi, even after several years is hard to understand. 4. People easily confuse e, but there is only one pi. 3. e is named for a person, but pi stands for itself. 2. pi is much shorter and easier to say than "Euler's Number". 1. To read pi, you don't have to know that Euler is pronounced Oiler.​

זכור לי

שבשיעור מתמטיקה אחד, המורה החליט להוכיח לנו שהוא יודע את הכמה עשרות ספרות הראשונות של פאי בעל פה. הוא התחיל לכתוב אותן על הלוח, ונורא התלהב מזה (כשכל הכיתה ניצלה את הזמן לדיבורים
). בסוף הוא גילה לנו שהוא עבד עלינו, וכל המספרים כתובים לו בקטן על הגיר. שוב, רק הוא נורא התלהב. אבל הוא אחלה מורה.

כן ../images/Emo9.gif

היה לנו ילד בכיתה שידע המון מהספרות הראשונות של פאי בע"פ.

ailag

New member
בשיעור בדידה

המרצה היה נותן דוגמאות עם "סתם מספר" והיה בוחר את המספר 3141592654 . ממש היה גאה בעצמו שהוא זוכר את המספר. ואני, מאמצע אולם ההרצאות ומעבר לטווח שמיעתו, הייתי רוטנת "שלוש!" (למה הטעות? הוא כנראה שינן מהמחשבון, והמחשבון מעגל)

למעלה