הבגרות במתמטיקה?

oribarak

New member
רשמים משאלון 05 של היום

עוד 20 דקות נגמרות השעתיים שהוקצבו לשאלון זה, ואני כבר בבית אז ככה: שאלה ראשונה מערכת משוואות...סעיף א' למצוא פיתרון יחיד, סעיף ב' נתנו אי שוויון שתלוי בx y של המערכת משוואות... שאלה שניה: סידרה שבנויה על הוכחות ופרמטרים, ממש קל, עשיתי את זה וצדקתי (n=26, המורה שלי אמרה לי) שאלה שלישית:גאומטריה מוזרה, לא עשיתי שאלה רביעית:גאומטריה ממש קלה, BE=15.. שאלה חמישית:הסתברות דיי מסובכת, 3 סעיפים, אני טעיתי בסעיף אחד מתוך ה3... משמע אני אקבל בערך 90 אם הבוחן לא יתפוס אותי בקטנות, ולא נראה לי שהוא יצליח

advasoly

New member
לחץ פסיכי!!!!

אז נכון שאנחנו חנונים וזה שטויות מתמטיקה בשבילנו, אבל זה לא אומר שזה לא מלחיץ... אם מישהו רואה את זה אחריי הבגרות אז שיגיב לגביי הבגרות והתשובות!! לחץץץץץ!!!!!!!!!

המ

עשיתי את האלגברה, שאלה 3 בגיאומטריה (למה מסובכת? "מפגש האנכים האמצעיים במשולש מהווה מרכז המעגל החוסם") עם 4 הסתבכתי דווקא למרות שפתרתי אלף כאלה... אולי כי הייתי לחוצה כבר בזמן ולא עלו לי רעיונות. שאלה חמישית גם כן לא מסובך חוץ מסעיף ג' שצריך לעשות עם הסתברות מותנית... לא נשאר לי כבר זמן אז דפקתי את סעיף ג'. היי, אז גם אני אמורה לקבל בערך 90? אני כזאת סתומה. התחלתי לבכות אחרי המבחן והלכתי להרשם למועד ב'.

אממ../images/Emo118.gif

שאלה רביעית בגיאומטריה זה 15 נקודה משהו.. הם ביקשו לדייק עד 2 מספרים אחרי הנקודה
זה היה שורש 250 בכל אופן תשובות סופיות יש כאן: http://yoram.walla.co.il/ts.cgi?tsscript=advice/index&cat=6&cat1=2 עשיתי את 2 - סדרות, 3 ו4 - גיאומטריה. הסתברות היה ממש ממש קשה, הם נורא הגזימו
חבל שהייתי צריך לוותר על הסתברות. זה היה אמור להיות קל.. בכל אופן, אלגברה גם לא עשיתי כי תמיד אני נופל בחישובים של התרגילים האלה. אני שואף ל100, אבל בסדרות שכחתי לציין למה מותר לחלק אי שוויון בD [כי נתון שהסדרה עולה ולכן D חיובי ואי השוויון נשמר] אז אולי יורידו לי על זה..

אני מאמין שזה מתקבל../images/Emo118.gif

אבל בכל פתרונות הבגרות שפורסמו כתבו 15.81.. אז לא יודע מה להגיד.. ואם אומרים "לייק עד 2 ספרות אחרי הנקודה" זה לא רמז למשהו?

ailag

New member
אם אומרים

"לייק עד 2 ספרות אחרי הנקודה" אז כותבי המבחן הם פקצות

../images/Emo207.gif על מי לסמוך?

המורה למת' חילקה תרגילים באלגברה חזרה לבגרות. הבנתי לעומק את הרעיון שם ופתרתי נכון את כל התרגילים. אח"כ הלכתי לספר של המיקוד וניסיתי לפתור את התרגילים באלגברה (שבעבר לא הצלחתי). הסגנון של התרגילים לא שונה ברמת העיקרון, ובכל זאת שוב נתקלתי בקשיים. יש לי סיבה להלחץ/לא לבחור בתרגיל אלגברה בבגרות? יכול להיות שלא מעט תרגילים בספר "מקולקלים" (
הרצפה עקומה) כי בגלל הלחץ להוציא אותו לאור כמה שיותר מהר עולה בחוסר הקפדה? או אולי יכול להיות שרמת הקושי בספר גבוהה מזו שבבגרות, או להיפך - הרמה של התרגילים של המורה נמוכה מדי?

אין לי מושג ספציפית לגבי מתמטיקה

אבל במקצועות אחרים השאלות במיקודית תמיד היו קשות יותר. בכל אופן, פתרת שאלות של בגרויות משנים קודמות? סביר להניח שזה אותו סגנון, אין להם איך להפתיע יותר מדי..

למעלה