הבהרה קלה וחשובה:

תודה חביבות. יש אנשים שמדברים ומתנהגים לא יפה ואני יודע להתעלם מהם וגם לענות להם. המסר שלי שלפעמים צריך להתעלם אבל הרבה פעמים כדאי גם לענות אם יודעים איך ויש תשובה טובה.

נערך לאחרונה ב:

GoldenEyes

Well-known member
תודה חביבות. יש אנשים שמדברים ומתנהגים לא יפה ואני יודע להתעלם מהם וגם לענות להם. המסר שלי שלפעמים צריך להתעלם אבל הרבה פעמים כדאי גם לענות אם יודעים איך ויש תשובה טובה.
אגב,
לא יודע אם אתה מכיר , אבל אצלי הפתגם הזה מנחה אותי שנים:
להתעצבן פירושו להעניש את עצמך על טפשותם של אחרים

אני לא מתעצבן ותאמין לי שאין לי סיבה להתעצבן, אלא אני מנסה להשתמש בכעס להעניש אחרים על התנהגותם ולהרתיעם. אני מנסה לענות בהתאם ובחכמה כדי להשתיק את המציק. אני לא נוטה לכעוס אם כי בזמן האחרון נהייתי מאוד תוקפני ורגזן בגלל התנהגות אנשים כלפיי שהקשתה עליי. כשמישהו עובר את הגבול, אפשר תמיד לאיים בתלונה. אני נלחם לחנך את המתנהגים לא יפה כדי שיניחו לי. העולם הזה פגום וסובל מחומרנות וטיפשות, וצריך לשפר אותו. אנשים מקנאים בי שאני רוחני מהם ולכן הם מציקים לי. אני יודע לענות ולדבר היטב.

אור גינאל

Well-known member
אני לא מתעצבן ותאמין לי שאין לי סיבה להתעצבן, אלא אני מנסה להשתמש בכעס להעניש אחרים על התנהגותם ולהרתיעם. אני מנסה לענות בהתאם ובחכמה כדי להשתיק את המציק. אני לא נוטה לכעוס אם כי בזמן האחרון נהייתי מאוד תוקפני ורגזן בגלל התנהגות אנשים כלפיי שהקשתה עליי. כשמישהו עובר את הגבול, אפשר תמיד לאיים בתלונה. אני נלחם לחנך את המתנהגים לא יפה כדי שיניחו לי. העולם הזה פגום וסובל מחומרנות וטיפשות, וצריך לשפר אותו. אנשים מקנאים בי שאני רוחני מהם ולכן הם מציקים לי. אני יודע לענות ולדבר היטב.
אתה אדם חשוב כי אתה מביא אור והבנה סביבך אבל מה שתוקע אותך זה שאתה מנסה לשלוט על התנהגותם של אחרים באמצעות הכעס שלך .
ואני אסביר לך מה הבעיה - האדם היחיד בכל העולם שאתה יכול לשלוט עליו ועל התנהגותו הוא על עצמך ואך ורק על עצמך.
כשאתה מנסה להשתמש באיזושהי התנהגות שלך כדי לשנות התנהגות של האחר, אתה לא תצליח, כי זה כמו לשלוט על אוויר ,
ואם פעם זה הצליח לך, זה לא בגלל מה שאתה גרמת לו לעשות אלא בגלל שהוא רצה לעשות את זה ממילא.
אז אם תפתח שליטה עצמית תהיה גם רוחני וגם עם שליטה עצמית זאת יכולת שלא מתפתחת ביום אחד צריך להתאמן על זה, לפעמים שנים.

"אני לא מתעצבן" לא עולה בקנה אחד עם " בזמן האחרון נהייתי מאוד תוקפני ורגזן" תבדוק עם עצמך איזה חלק לא מדוייק.

אין ספק שאני בעיקר עובד על השיפור העצמי, אבל אני מתעסק עם העולם ונלחם בעולם בעזרת השיפור העצמי וכך אני משפר אותו. אני מצליח יותר ויותר להוכיח שאני אדם רוחני ואוהב ושלכן כדאי להתייחס לאנשים באופן רוחני, מקבל ואוהב. כיוון שאני מדבר בשכלתנות יתר, לא כולם יודעים שאני רוחני. אני נלחם כדי לדבר גם בשכלתנות ובחכמה אבל גם באהבה וברוחניות. אני מאמין שאז אצליח לשפר משהו, כי אנשים יתייחסו אליי בהתאם. אופני הדיבור המיוחדים שלי התחילו לעניין אנשים אחרים, יש שמחקים אותם ויש שרק מתעניינים בהם. אם אצליח במלחמה הרוחנית, אני בטוח שיאהבו וילמדו להעריך את צורת הדיבור המיוחדת שלי והעיקר - ידעו שאני אוהב מאוד את אהבת חיי שלא רצתה בי לפני הרבה שנים.

בדרך כלל אני משתדל להרשות לעצמי לכעוס רק כשאני חושב שאני צודק באיזושהי מריבה, למשל אם עשו לי משהו רע ואני מרגיש צורך להציג את עמדתי ולהעניש למשל ע"י איום בתלונה, נזיפה, התרחקות או התעלמות. אבל בזמן האחרון כל כך הציקו לי שאיבדתי שליטה ונהייתי תוקפני ורגזן. קודם הייתי תמיד מאוד עדין ואהוב. אני משתדל לחזור להיות עדין ואהוב כבעבר.

למעלה