הבהרה

ronpel

New member
הבהרה

מכיוון שהדיווחים שמופיעים בפרוטוקולים לגבי השיחות ביני לבין נציגי וועד לפיד לא דומים למצאיות ומסולפים באופן מכוון- מצ"ב העתק החלטת הוועד בכפר האורנים מתאריך 21 לנובמבר. כפי שניתן להבין - וועד לפיד לא רק שלא עמד בשום תנאי של ההחלטה - הוא אפילו הסתיר בזמן השיחות ביננו את קיומה של תוכנית לא חוקית לעבודות שבוצעו בצומת וכוונתו לבצע עבודות אלו שמסכנות חיים. במהלך זה חיסל וועד לפיד את כל הרצון הטוב מצידנו להתחיל בהדברות מחודשת וחבל. לגבי חוקיות העבודות והכביש - אפשר לקרוא את עמדת הפרקליטות ומשרד התחבורה . הכביש חוקי - העבודות לא. פרוטוקול ישיבת וועד 21 נובמבר 2005 הצעת הסדר לגבי כביש הכניסה מכיוון לפיד: בשל הקפאון בנושא כביש הגישה החליט הוועד ליזום מהלך מחודש למציאת פתרון לתועלת שני הישובים. הוועד יסכים לשינוי תכנית הכביש הקיימת דרך לפיד והפיכת קטע הכביש הקיים בין הישובים למעבר עבור הולכי רגל בלבד בתנאים המצטברים הבאים: א. יסלל ויפתח כביש בין כפר האורנים לצומת הקיים לפיד-446, בתוואי שיאושר מראש ע"י וועד כפר האורנים וועד לפיד. ב. תוך 30 יום מתאריך הוצאת מכתב למ.א. חבל מודיעין חלטה זו יתקבל אישור וועד לפיד ומועצה אזורית חבל מודיעין להסדרת קטע כביש המעבר הקיים בהתאם לתכנית התחבורה שכבר אושרה ע"י מועצת חבל מודיעין עוד בשנת 2001. במידה ואישור זה לא יתקבל תוך 30 יום מתאריך הוצאת המכתב למ.א. חבל מודיעין, התחייבות זו מתבטלת.

אירילה

New member
הבהרה - גם מה שסוכם בפגישה

שהתקיימה בין תושבי לפיד וכפר האורנים בנוכחות היו"רים של הועדים ,גם שם כפר האורנים התעלמו בכתיבת הפרוטוקול מסעיפים שהועלו ע"י טימי ,כלומר הדברים שהועלו בכתב היו סלקטיביים ,עפ"י נוחיותם של כפר האורנים,ואת הרצון הטוב שהיה דאגת אתה לחסל בעת שהתססת את התושבים כנגדנו. אז בוא רונן ולא נדבר על סילופים ,במקרה הייתי גם אני נוכח באותה הפגישה....ובנוסף...על מה אתה מתווכח כעת ,פניתם לבית משפט???חכה להחלטה. אלא אם כן אתה ברצונך להצית שוב את האש בין שני הישובים ,לפי שעה כך זה נראה!!!!!

ginats

New member
מאד מעליב מה שכתבת כאן

בתור זו שישבה וניסתה לרשום את עיקרי הפרטים ללא משוא פנים, אני מוצאת את ההערה שלך מאד מעליבה. אך תשכח שרעיון כתיבת ה"פרוטוקול" הועלה אחרי שכבר הרבה דברים נאמרו, ויכול להיות שפוספסו חלק מהדברים; וכן שהוא נשלח לעיונכם לפני שנשלח לרונן, ולא התקבלו עליו הערות. ועוד משהו, אתה וגם אחרים לא מבינים שזה לא רונן שמצית את האש בין שני הישובים, אלא כל פעם כזאת שאנחנו עוברים ב"מעבר", האש בוערת בעצמותינו. אני עדיין לא מבינה איך זה הועיל לכם, להפוך את המעבר מדרך משובשת לדרך חתחתים. הדבר היחידי שגרמתם לו הוא שאנשים רבים צריכים להתאפק חזק מללחוץ על דוושת הדלק ביתר עוצמה אחרי המעבר בדרך אליכם. ואני לא לחלוטין מאשימה את מי שלא מצליח להתאפק. זה בהחלט מרתיח. התשובה הנוכחית שלך מרתיחה עוד יותר, הייתי יכולה באותה מטבע לומר שמעכשיו, בכל פעם שעוברים אצלכם ביישוב, תושבי כפר האורנים ייצפרו בצופריהם לאורך כל הדרך. לא חוקי? מה אכפת לי. תפנו לבית משפט, חכו להחלטה. בינתיים - תסבלו. רק אל תתלוננו על זה, כי אתם סתם מלבים את האש בתלונות שלכם.

אירילה

New member
אולי מעליב בדיוק ההיפך

כשכתבו את סיכום הפגישה משום מה נעלמה האופציה שהועלתה על ידי טימי מכוון 443 ,כתבתם מה שרציתם לשמוע בצורה חד כיוונית ומה שלא היה נוח "לא נאמר". מרתיח??אכן ,גם אותנו הדבר הרתיח אבל הסכמנו להבליג וניסינו לחפש עוד פתרונות ,אבל רצתם לבית משפט ,כעת תנו לבית המשפט להחליט ,הכל יוברר סופית בבית המשפט ואני בטוח ששני הצדדים יכבדו את החלטת בית המשפט. אם האש לא היתה מוצתת מצידכם ייתכן שיוסי כהן ועוד תושבים מלפיד יכלו להזיז דברים ,אבל החלטתם ללכת על בית משפט ,פניתם לבית משפט? וכעת את רוצה הידברות?? ההידברות כנראה תהיה בבית המשפט וכמו שאמרתי אני מקווה ששני הצדדים יכבדו את החלטת השופט כשתבוא.

ginats

New member
האופציה ל- 443 הוזכרה

ונאמר שבעבר נסיון לפתרון כזה הוצע למע"צ ע"י רונן ונמצא בלתי אפשרי מבחינת הפרשי גבהים. עד כמה שאני הבנתי, בישיבה סוכם שנביא ביחד מהנדס שיבחן מחדש את כל האפשרויות (כולל זאת) ויראה איזו אפשרית. וכן, אני רוצה הדברות. ואני אגיד לך גם למה - כשאתם באתם ועשיתם את מחטף הצומת סרבנו לדבר איתכם? לא. וזה עוד אחרי שהיתה פגישה של נציגים שלנו ושלכם ובה סוכמו דברים אחרים. גישור עושים בין ניצים לא בין חברים, אתה יודע. מה גם, שלמיטב ידיעתי התביעה היתה קיימת עוד לפני הישיבה ההיא. אז למה בכלל באתם אם ידעתם שהתביעה קיימת? לא לצורך הדברות? אתה חושב שהיה איזשהו שופט שבעולם שהיינו באים אליו ואומרים לו "הגענו לשרה, אנא בטל את התביעה" והוא היה מסרב? למה לא לנסות את ערוץ ההדברות? אולי נגיע למשהו יותר טוב לשני הצדדים מאשר במשפט? הרי במשפט יכולה לצאת תוצאה קיצונית מאד לטובת אחד מהצדדים שרק תלבה את השנאה. ותאר לך שבמשפט יחייבו את לפיד, על חשבונה, לסלול highway עם ארבעה נתיבים לכל כיוון במעבר (אני סתם מגזימה, כמובן). איך תרגישו? לא עדיף פשרה שתכבד את רצונות שני הצדדים? אבל אני מרגישה שאני משחתת מילותיי לריק. לצערי.

אירילה

New member
את תלונתך על הפסקת ההידברות

תפני לרונן ,שגרם בדבריו בפורום לפיד לאי אמון מלא בקרב רוב התושבים מלפיד שהיו בפגישה. ליבוי היצרים מצידו רק מספר ימים לאחר הפגישה גרם לכך. חבל שאז לא השקטתם אותו והנחתם לו לחמם את האווירה בפורום ,כך לא נעשית הידברות.

לא מבינים כלום מההבהרה שלך

קראתי 3 פעמים את ההבהרה שלך והצלחת לבלבל אותי יותר. אתה בעד לסגור או נגד? אתה מוכן לסגור אחרי 30 יום או לפני 30 יום? אם עברו 30 יום עכשיו אתה בעד או נגד? ההחלטה שלכם יותר מידי מתוחכמת ומתחכמת בשבילי ולא מובנת לאזרח הקטן שלא בקי בתחמנות פוליטית שנודפת מסוג החלטה מוזרה שכזו. קראתי את הפרוטוקול של לפיד ושם זה הרבה יותר מובן. כי ממה שכתבת כאן לא ברור מה באמת ההחלטה שלכם בנידון.

אירילה

New member
לא נורא , גם אני הפסקתי להבין אותו

אחרי ההכרזה שלו פה בפורום כי האחריות למציאת כביש חילופי חלה על תושבי לפיד ,הפסקתי להבין אותו ,במילים אחרות ,אין לנו פרטנר שאפשר לדון איתו ברצינות.

ronpel

New member
תקראו לבד.

אכן עוהודת קשות קשות של פעולות לא חוקיות וסכנת חיים .

אירילה

New member
רונן , הנח לנו ,כל כוונותיך מובילות

להתססה ,כעת זה ברור שזה הוא הקו שהחלטת לנקוט בו ,אפילו את נסיון ההידברות של התושבים נטרלת. שוב ,מה אתה מראה מסמכים? יש דיון בבית משפט ,זה סוב-יוביצה ,אולי אתה עובר על החוק במקרה זה??בפרסום זה. בית המשפט יאמר את דברו לא אתה. ובכלל לא ידעת שטובה שתיקה לחכמים....כעת ועד לפיד יידע מה לעשות... וכעת באמת רונן ,הנח לנו בפורום ויידע בשמחה רבה את הפורום שלך בנושא.

ronpel

New member
כל הכוונות שלי זה למנוע נפגעים

כתוצאה מפעילות לא חוקית שלכם שנמשכת כבר 9 שנים. וועד לפיד יודע מה לעשות כבר הרבה זמן כי אם תקרא כמו שצריך תראה שהמכותב במסמכים הוא ראש מועצה אזורית חבל מודיעין. הנסיון שלך להסתיר את המידע הזה מתושבי לפיד לא במקום. מצב הכביש הולך ומתדרדר מיום ליום. הגיע הזמן לפעול על פי החוק ולסדר אותו.

אירילה

New member
רונן ,עזוב את הפורום שלנו ,לך תנוח

ותנסה לסכסך בין תושבים של ישוב אחר. שב לך ליד החימום של המזגן ,קר היום בחוץ ,וחכה בסבלנות לפסיקת בית המשפט. אני בטוח שכולם ייכבדו את הפסיקה ועד אז תעשה פאוזה מהפורום שלנו.

לא רוצים לנוח כל עוד המעבר מסוכן!

גרשון, במקום להתייחס לתוכן אתה נטפל למסגרת. לפי נסיונותיך "העדינים" לשלוח את רונן לפורום "שלו" נראה שלא נוח לך לשמוע את האמת. לפי הבנתי הפורום לא של אף אחד, אלא של כולם, כל עוד ישמרו על תרבות הדיון, גם אם יעבירו מסרים שתוכנם לא נעים לך. תכלס המעבר הנוכחי מסוכן מאד, זאת יגיד גם כל עובר אורח שלא מכיר את הרקע. אם רוצים לשפר (ואני בעד) אז צריך לעשות אותו בטוח!

אירילה

New member
כל הסוגיה היא בבחינת סוב יוביצה

פניתם לבית המשפט בנדון ,עכשיו נותר לכם לחכות להחלטתו ולכבד אותה. באשר לפורום ,הוא אכן לא שייך לאף אחד ,אולם ההתלהמות שלכם כלפי גולשים מלפיד אצלכם בפורום גרמה לכך שהם הפסיקו להעלות הודעות בנושא ,העדפתם את מה שרק לכם נוח בפורום ,ולא אחת גם עלי כתבתם "עזוב אותנו ותן לחיות" ,כנ"ל לגבי רונן ,עזוב אותנו בשקט ,במקום לכבות שריפות רונן מלבה כאן את הרוחות ,אלא אם כן אתם חוששים שבית המשפט לא ממש הולך בקו שלכם. עם כל הכבוד לחוות הדעת ,גם ללפיד ישנן חוות דעת מקצועיות המפריכות את שלכם ולכן בשלב זה כל מה שנותר כאמור הוא לחכות להחלטת ביה"מש ולכבד את החלטתו.

ronpel

New member
סוף סוף בשורות טובות

שמחתי לקרוא היום את העיתון החדש של תמיר. סוף סוף הבינו בלפיד וחבל מודיעין שהמפתח לכביש הנוסף נמצא בידיהם. לקח 9 שנים והאסימון ירד. אין לי בעיה גם שטימי לוקח את הקרדיט לעצמו - העיקר שהכביש יזוז. חשוב רק לדייק בפרטים הלא נכונים בכתבה- וועד כפר האורנים מעולם לא הגיש תוכניות ולא היה חלק בתהליך הנ"ל כי הוא לא צד לנושא. המגישים היו בעלי הקרקעות של שלב ב' בלבד. אנחנו דחפנו את כל הגורמים (בעלי הקרקעות וכפר רות ) להגיע להסכם. לאחרונה גם שמעון סוסן הבין שאנו צודקים וקיים ישיבה עם היזמים וכפר רות. בעקבות ישיבה זו יצא המכתב המצ"ב שפותח את הדרך לאישור הכביש. לגבי יתר הכתבות בנושא כפר האורנים והמעבר - אני מעדיף לא להגיב- אם לא היה מדובר בסכנת חיים זה אפילו היה מצחיק. תמיר - אין ספק אתה כישרוני.

אירילה

New member
סוף סוף ,כעת הנח לנו כאן ,אמרת את

אשר על ליבך בצורה הטובה ביותר. שמת לב שכולם כאן הריעו לך????

ronpel

New member
גרשון אנו דמוקרטיה עם חופש ביטוי

ואני מזמין את טימי לכתוב גם אצלינו בפורום. עובדה שהדיונים האלו בסופו של דבר הביאו לשינוי גישה ולפיד מקדמים את הכביש הנוסף. מכיוון שתמיר כנראה לא מכיר את כל הפרטים חשוב גם להציג לתושבים את העובדות כפי שהם. תמיר למשל שכח בכתבה את המכתב של משרד התחבורה והפרקליטות בנושא המעבר. בשביל זה יש כלים נוספים להעברת מידע כמו הפורום. לילה טוב מבטיח להכניס הודעות במידה ויהיו ידיעות חדשות בלבד.

אירילה

New member
איכות חיים לא בלפיד אלא בכפר אורנים

עפ"י הציטוט הבא מתוך הודעתו של רונן יו"ר ועד כפר האורנים מהיום בפורום כפר האורנים ,עולה כי הנ"ל אינו מעוניין כלל בטיב איכות החיים של תושבי לפיד ,השכנות הכה טובה שהוא מרצה לנו כל כך ,החייבת להיות בין שני הישובים ,לדעתו תבוא ע"ח איכות החיים של תושבי לפיד כיום ,אחרת ,כיצד ניתן להבין אחרת כי רונן מציע שהמשאיות בדרכן לכפר האורנים וכלל הרכבים יעברו דרך שביל המערכת מצפון שלנו ,לא אכפת לו לרונן מאותם התושבים הגרים לאורך הגדר ,בעצם למה שיהיה אכפת לו? לא מספיק שהתנועה מכפר האורנים דרך לפיד הפכו לסיוט ,כעת הוא גם מזכיר כי אפשר גם למרר את החיים בלפיד גם מכוון היער ,שעשן האגזוזים ייכנסו לחדרי השינה של הבתים של לפיד ,עוד דרך לחסל את איכות החיים שלנו ,והכל כהקרבת הקורבן על המזבח ,למען נוחיות כפר האורנים ,שם יישאר האוויר נקי ,שם לא יהיה רעש המכוניות ,שם לא תהיה סכנה לחוצים את הכביש כמו ברחוב הזית בלפיד ,אכן שכנות וחברות למופת. וכך כותב רונן: הבקשה לכניסת משאיות דרך כביש 455 - הסדר זה היה קיים לפני שנים עבור רכבי בניה כבדים בזמן בניית הישוב. המשאיות השתמשו בכביש 455 מכיוון כביש 443 ועלו לאתר הבניה בדרך עפר לא מוסדרת. לפיד מנסים על סמך הסדר ישן זה לשכנע את הרשויות (פנו לכל הגורמים עד לרמת שר הבטחון) כדי לגרום לנו לרדת בדרך עפר זו. המטרה שלהם ברורה - שוב לסכן את חיינו עד כמה שניתן. במידה ואכן היה ללפיד בעיה רק עם המשאיות - כבר הצענו להם פתרון פשוט ונוח - להעביר את המשאיות דרך כביש הבטחון שלהם שעוקף את לפיד מצפון. אבל מכיוון שזו לא באמת המטרה הם כמובן סרבו. בקיצור ולעניין - האובססיה למרר את חיינו לא הסתיימה וכנראה לא תסתיים בקרוב. כל עוד היא תמשך -לא ניתן להגיע להדברות או לפתרונות בהסכמה. אנו נמשיך לפעול בשני מישורים - סיכול האלימות המופעלת נגדינו ובמקביל הדברות ושיטוף פעולה עם אלו שפועלים בהגיון -לדוגמא וועד כפר רות.". ועוד בתיחלת דבריו רונן מציג את שביל המשאיות מצד מזרח כבלתי מסודר ,להזכיר כי רונן עדיין לא היה גר אז בכפר האורנים ,היזמים הכשירו דרך זו לגישה למשאיות ורק לאחר אישור החלו המשאיות להשתמש בדרך זו. תקופה מה פסק ההרס של התשתיות בכביש בלפיד כתוצאה ממעבר הרכבים הכבדים ,מתקופת האינתפדה שוב החלה תנועת הרכבים הכבדים לעבור בלפיד ,אבל שוב , מה אכפת לרונן? שייהרסו התשתיות בלפיד ולא בכפר האורנים ,איכות חיים טובה בכפר האורנים ,לא בלפיד חלילה וחס. ומעמיד רונן פני מסכן ,אנחנו הנהנים והם הסובלים ,אנחנו מפעילים אלימות והם הטהורים ובמקביל ימשיך בנסיונות ההידברות ,שכן טוב יש לנו שם למעלה ,מצד אחד מנסה להידבר ומצד שני עדיין ממשיך ללבות את האש ,אכן אותו רונן ,ממשיך בקו החם ,כי למעשה רונן ,הוכחת לנו כי אתה חסר יכולת לבצע דברים ,שנאמר אחד בפה ואחד בלב. הנח לנו רונן ,הפסקת "לשחק" תפקיד כאן אצלנו בלפיד.

ואתה לא מתסיס נגד רונן בהודעה זו?

אירילה והגולשים שלום, אתה יוצא חוצץ נגד ה ליבוי האש וזה בדיוק מה שאתה מבצע כאן בהודעה הזו. רשמת הודעה שלמה וארוכה נגד רונן אישית ואתה מנסה להתסיס נגדו, בעוד ששנייה לפני אתה מלין על כך שהוא מלבה את האש....! אתה רוצה לגרש את רונן או את גולשי כפר האורנים מהפורום אבל זה לא יעזור לך! האמת תישמע בכל מקום גם אם היא לא מוצאת חן בעיניך ומוציאה אתכם רע, רע מאוד! אם רונן הפסיק לשחק תפקיד (יפה שאתה מדבר בשם כל הישוב...) אז פשוט אל תתייחס אליו,אחרת אתה סותר את עצמך. אל תנסה למנוע את האמת מהתושבי לפיד. שבת שלום!

אירילה

New member
לא מתסיס ,אלא אומר בדיוק את מה שלא

כולכם רוצים לשמוע ,או לא כל מה שנעים לכם לשמוע ,היה לכם פתרון ביד מכוון כפר רות ,רונן כשל בנושא זה ,לא וועד לפיד טרפד זאת אלא חוסר היכולת וכן אני נגד הנסיון של רונן ללבות כאן אש בקרב התושבים של לפיד ,אם זה הוא הכלי האחרון שנותר לו ,אז צר לי. ועד לפיד גילה כאן אחריות ולא מתוך פחד מרונן או מבית משפט ,אלא מתוך הכרה שאזל לכם הדלק להמשיך במו"מ מול כפר רות , זו היא האמת לאמיתה שאתם לא רוצים לשמוע. כל הכבוד לועד לפיד ,אני בתקווה שיוזמה ברוכה זו של ועד לפיד תביא למציאת הפתרון לכביש החילופי המיוחל ולסגירת המעבר בין שני הישובים סופית לכלי רכב ולהשארתו פתוח להולכי רגל. שתהיה לך גם שבת שלום.

למעלה