הבו הימור - מתי יבוא התיקון בשוק המניות?

debby12

New member
מנהל
הבו הימור - מתי יבוא התיקון בשוק המניות?

<האייקון בעיני הוא של "היה נכון" לא של רוקנרול>

חברה לעבודה הלחיצה אותי השבוע להעביר את כספי ה-401K למשהו יותר סולידי מהרגיל שפחות מבוסס על מניות ויותר על אג"חים ואפילו סתם מאני-מרקט "עד יעבור זעם כי אין סיכוי שהתיקון/נפילות לא יגיעו בקרוב מאוד")

בד"כ אני לא מאלה שנוגעים באפיק ההשקעה שם, ואני מודעת לכך שההנחיה הרשמית היא "לא לגעת" אבל היא הצליחה להלחיץ אותי [בכל זאת - זה החסכון הכי חשוב שיש לי = עתיד הפנסיה]

מה דעתכם? מה אומרים שכניכם זקני צפת ויהופיץ? אולי חבריכם הגורואים בשוק ההון? כן, אני יודעת שזה הכל הימורים בעלמא, אבל למה שאני אהיה היחידה שאילחץ? יאללה - תילחצו יחד איתי....

<נדמה לי שאם יש יתרון אחד בישראל זה שמחליטים עבורך איך להשקיע את הפנסיה אז לפחות את/ה לא מתלבט/ת...>

placid1

New member
לדעתי הכל עניין של תזמון. לכמה שנים הכסף

אמור לשבת בחיסכון? מתי את אמורה לפרוש? 10, 20, 30 שנה? בהתאם לכך צריכה להיות רמת הסיכון. ככל שהפרישה קרובה יותר הסיכון צריך להיות נמוך יותר ובנוסף, מה רמת הנוחות שלך לסיכון. אני, למשל, לא אוהבת סיכונים גדולים מדי וגם לא מצפה לרווחים עצומים (שבד״כ אפשריים רק עם רמת סיכון גבוהה) ולכן מרכיב המניות בחיים לא היה אצלי מעל לששים אחוז מהתיק (הכללי, שלוקח בחשבון את כל ההשקעות כולן).

debby12

New member
מנהל
הזכרת לי מערכון אלמותי של הגשש

על ההוא שמחזיק את הכסף מתחת לבלטות והחבר שלו מנסה לשכנע אותו להפקיד בבנק. אז הראשון נותן מונולוג שהוא משהו כמו: "למה לקחת 1500 לירות שהיו במקום בטוח ולתת אותם לפקיד שהיום עומד, מחר יושב, עוד שנתיים יקבל חנינה?!"

אני מניחה שאתה צוחק (ולא רק כי אין בלטות בבתים אמריקאיים
)

xbuffalomen

New member
צוחק ?! הגשש צודקים ! חיסכון אמיתי זה מוצרים ברי

קימא שבבוא העת ניתן למכור ... דלק , תפוחי אדמה , רכב וכו'.

debby12

New member
מנהל
אחחח - אין כמוך

זה בדיוק המערכון עליו חשבתי. וזה אפילו באמת היה "1500 לירות"

לדעתי לא שמעתי אותו מאז גיל 8. ענק.

Boston Guy

New member
אין לך איש מקצוע שמנהל את הכסף שלך?

למה הכוונה שלך במילים "לא לגעת באפיק ההשקעה הזה"?
מתי (באיזו שנה) ביצעת את הבחירה במה להשקיע, על סמך מה ביצעת את הבחירה הזו וכל כמה זמן את עושה איזון של תיק ההשקעות הזה?

אני לא מאמין במנטאליות של SET IT AND FORGET IT כשזה נוגע לאף סוג של תיק השקעות. ה 401K הוא חלק מכלל הנכסים הפיננסיים שלי, וככזה הניהול של ההשקעות ב 401K כלול במעטפת השרותים שה FINANCIAL ADVISOR שעובד עבורי נותן לי.
אמנם כשזה מגיע שביצוע שינויים ב 401K אני זה שצריך לבצע את השינויים כי לא אין גישה לתכנית הזו - אבל זה בהחלט חלק מהפגישה הרבעונית שלי איתו, שבה אנחנו בוחנים את כל ההשקעות ומחליטים על שינויים.

אף אחד לא יודע מתי יבוא התיקון בשוק המניות. התחושה היא שזה קרוב - אבל זו התחושה כבר יותר משנה... השאלה היא מה לעשות - ומתי.
שפנים כמוני כבר מזמן איזנו את תיקי ההשקעות שלהם וכתוצרה מכך הרוויחו הרבה פחות בראלי המשוגע שעובר עלינו בששת החדשים האחרונים.
אז או שבעוד חצי שנה אני ארגיש טוב עם זה שלא נסעתי ברכבת ההרים ונפלתי לתהום, או שאני ארגיש אידיוט כי כולם ממשיכים להרוויח דו-ספרתי באחוזים ואני מרוויח בובקעס...

debby12

New member
מנהל
אין לי. כנראה שהגענו לשורש הבעיה

שאני לא ארגיש הדבילית היחידה - אני היחידה פה שאין לה Financial Advisor? וה FA שאתה מדבר עליה/ו (לא היה רובה קליעה FA כשהיינו בגדנ"ע אגב?), זה FA שהוא חלק מתכנית ה 401K שלך או שמדובר באיזה יועצ/ת עצמאי/ת? ואיך בחרת אותו/ה? וכמה זמן לוקחת הפגישה הרבעונית הזאת? נראה לי שיש לך אולי הרבה יותר מה לנהל ממני....

לשאלותיך - בחרתי את אפיק ההשקעה כשעברתי למקום העבודה הנוכחי - לפני כמעט 5 שנים. בחרתי באפיק על פי שנת הפרישה המשוערת (אתה מכיר את האפיקים האלה שנקראים נגיד משהו כמו L-2040 ומיועדים למי שמתכננ/ת לפרוש בסביבות שנת 2040? זה אפיק שאמור להפוך עם השנים לפחות ופחות הרפתקני/מסוכן. ולא, לא שיניתי מאז שנרשמתי.

אני בד"כ לא שפנת סלעים מדופלמת ואגב בהשוואה לחשבון הפנסיה של בן זוגי שעובד בערך אותו משך זמן בארה"ב דווקא הצליח לי לא רע עד היום

rachello1

New member
אם FINANCIAL ADVISOR הוא זה שמנהל

לי את ה 401K וגוזר את הקופון שלו אז יש לי אחד כזה שיוצר איתי קשר לגבי פגישה רבעונית וכמעט תמיד אין לי זמן בשבילו. הוא יודע כמה שנים נשארו לי עד הפנסיה ומה המצב המשפחתי והכלכלי שלי ושאני פחדנית - ופועל בהתאם. מספיק מסובך לי להבין במה שאני עושה ואין לי כח ללמוד גם את שוק ההון - זה מה שהוא עושה ואני משלמת על זה.

Boston Guy

New member
לא זה ולא זה

היצור שעובד עבורי קורא למה שהוא עושה בשם המנופח Wealth management.
יש לו series 7, 24, 63, and 66 securities registrations - כלומר הוא עבר את מבחני ה FINRA בכל הקטגוריות הללו ונרשם כ ADVISER - ויש לו רישוי של ה SEC לייצג לקוחות בנושאי השקעות בבורסה. נדל"ן וכיוצ"ב.
הרישוי הזה הוא מה שמחייב אותו ב FIDUCIARY DUTY כלפיי - הלקוח שלו.
המשחק באותיות - אדוויזר או אדוויזור - בעצם מייצג את ה "עם רישום מה SEC \ בלי רישום מה SEC".
למשל - לברני מיידוף לא היה רישום כזה עד כמעט סוף הקריירה שלו. הוא ניהל תיקי השקעות עבור שועי עולם ומוסדות עתירי ממון - בלי זה...

חוץ הרישוי הזה, היצור מנפנף בהסמכה כ Certified Financial Planner ורשיון של ה STATE כסוכן ביטוח חיים ובריאות.

ולגבי הסיפא שלך - אי אפשר לשבור ביצים בלי לעשות חביתה.

placid1

New member
בפוסט שאליו הגבתי כתבת שיש

לך advisor לכן צירפתי את הלינק. Wealth management זה סתם שם יפה ומנופח שגורם ללקוח להרגיש עשיר וחשוב. אגב, למה אתה קורא לאיש שעוזר לך לטפל בהשקעות שלך ״יצור״?

rachello1

New member
זה מה שמצאתי באימייל של היצור מהעבודה הקודמת

CFP® CLU® ChFC® CASL® RHU® REBC®| Wealth Management Advisor

debby12

New member
מנהל
הוא עובד בחברת שמאכסנת את ה 401K שלך? או שהוא

עובד באופן עצמאי במשרד יועצי ניהול ממון שכזה? ואיך בחרת אותו/את החברה שבה הוא עובד?

iris mom of two

New member
את שלי מצאתי

במשפחה.
&nbsp
אח של בעלי, אני סומכת עליו בעיניים עצומות, והוא באמת מעולה. יש לו מינימום (לא תקף למשפחה) שרוב האנשים מהרחוב לא עומדים בו, וכל האותיות שבוסטון כתב.
&nbsp
אני מכירה אחרים, כמה מבית הכנסת, אחד שגם תותח ואחד שיגיע להיות תותח בעוד כמה שנים. בקצור, הולכים עם מישהו שמכירים או שקיבלת עליהם המלצות.

3rd CYR

New member
נחרדתי כששמעתי שיחה בין שניים כאלו בבי"כ

במהלך ארוחה בבית הכנסת בשולחן שלי ישבו שני חבר'ה. אחד יועץ פיננסי עם חברה מבוססת באיזור שלנו, ואחד די חדש שגם כן עובד בייעוץ פיננסי. רוב השיחה ביניהם היתה ג'יבריש עבורי. רק קטע אחד ממנה הבנתי:
היועץ הותיק הסביר על תמהיל השקעות כלשהו שהוא המליץ עליו בהקשר כלשהו. הצעיר הופתע מכך שהבכיר המליץ על annuity כחלק מההשקעה.
הותיק ענה לו בכך ש"ככל שיש יותר מוצרים ככה הסבירות שהלקוח יעבור למקום אחר היא יותר נמוכה". זו היתה הסיבה היחידה שהוא דוחף את הפנסיה הזו לפורטפולוי בבחינת זה לא יזיק ללקוח, אבל ישמור עליו שלי. הבכיר המליץ לצעיר לעשות כמוהו.

אני לא יודעת עם אותו צמד חמד הם fiduciary או לא (הם מקבלים את הכסף עבור השירות ישירות מלקחותיהם -- הם לא עובדים עבור פידליטי וכד'). אבל אם לפני כן לרגע שקלתי להעזר בשירות המקצועי של אחד מהם המחשבה הזו נגוזה כמובן.

iris mom of two

New member
לא כולם כאלו

אני בפרוש יודעץ שגיסי לא. לא יודעת איך אלו מבית הכנסת, אחד מהם אני לא סובלת באופן אישי, אבל זה בלי שום קשר לייעוץ פיננסי.
&nbsp
יש לי גם ידיד שגם מתחיל בתחום, והוא ישר כמו סרגל. אני לא מאמינה שהוא יעשה משהו כזה. אממה, אני פשוט עדיין לא סומכת מספיק על היידע שלו להמליץ עליו.

3rd CYR

New member
הבעיה היא שאם היתי שואלת בסביבתי -- הוא היה ההמלצה

באופן גורף...
&nbsp
חוץ מזה, לא מדובר אצלי בנכסים בסדר גודל של בוסטון גאי, אז גם השקעה כספית ביעוץ היא עניין לא מובן מאליו.
&nbsp
אחרי שצפיתי בתוכנית הנהדרת של ג'ון אוליבר על ייעוץ פיננסי, נפגשתי עם נציג של חברת ההשקעות שאני מקבלת דרך העבודה (כלומר, נפגשנו במשרד הHR אבל הוא שכיר של חברת ההשקעות שמנהלת את ה 401K). הוא פתח את השיחה בהסבר על מיסוי ועל זה ש"התוכנית היא לא בשביל לנהל נכסים גדולים כי אז המיסוי..." והמשיך ואמר משהו על הון גדול. בו ברגע קטעתי אותו והרגעתי אותו "אל דאגה, אין פה נכסים גדולים ואין פה הון גדול, אז אין לי את הבעיה הזו. מכל הבעיות, בעיות ניהול של הון גדול אין לי, אל תדאג".
&nbsp
מטרת הפגישה היתה בעיקר להבין לאן אני משקיעה (כמובן הרבה דברים עם עמלות גבוהות או דברים שהוא ניסה למכור לי כי הם עושים 9% עכשיו... אבל בממוצע 10 שנתי הם עושים את הריבית של האפיק הכי סולידי עם רבית מובטחת...). העניין הוא שעדיין אין לי מושג לאן כן להשקיע ולא ברור לי אם היה משתלם לי להתחיל לשלם למישהו לנהל את השני גרוש וחצי שלי.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

למעלה