הבו הימור - מתי יבוא התיקון בשוק המניות?

rachello1

New member
לא, זה המטעם העבודה שעזבתי

חברה שעובדת איתי העסיקה אותו עוד קודם באופן פרטי.
יש לי עוד אחד, זה שקורה לעצמו ADVISOR שמנהל את ה 410K שיש לי בתור עצמאית שכרגע לא יכולה לשים בה יותר. הוא קצת יותר מטעם עצמי ואליו הלכתי לשאול לגבי האחר. כעת יהיה משהו אחר ושוב אחר בעוד שנה. בלאגן נוראי ואין לי זמן להתעסק עם זה אז נאלצת לבטוח באחרים, אבל עדיין מחלקת סיכונים ולא מגלגלת. אל זה הגעתי באמצעות החברה שהעסיקה אותי בתור עצמאית.

Boston Guy

New member
לא, הוא לא קשור בכלל לאף אחת מתכניות ה 401K שהיו לי או יש לי

הוא נבחר בצורה עצמאית על סמך המלצות של שכנים \ חברים.
הוא מנהל עבורי את ה IRAs שאליהם גולגלו תכניות 401K ממעבידים קודמים, וחלק מחשבונות ההשקעות הלא פנסיוניות.
אבל הוא מודע גם לנכסים, השקעות וחשבונות נוספים שלי שלא נמצאים בשליטתו - והם נכנסים לחשבון כשעושים RE EVALUATION של הפורטפוליו הכולל. אם צריך לעשות שינויים בהם - אנחנו מחליטים על זה ביחד, ואני נותן את ההוראות הדרושות במוסדות האחרים (למשל ב 401K שמנוהל על ידי ברוקר של העבודה).

rachello1

New member
הלואי והיה לי על מי לסמוך

אני יודעת שאני טובה בתחום שלי אבל לא מסוגלת להתפרש על תחום שונה לגמרי

debby12

New member
מנהל
תודה רבה על הפרטים

החכמתי, כמו תמיד.

אני קצת במצב של Rachello , שבו הייתי שמחה לו הייתי מכירה מישהו/י שהייתי מרגישה שאני יכולה לסמוך עליהם. לאור ריבויים של שייסטרים למיניהם (ע"ע מיידוף) ולאור העובדה שזו מאטריה קצת רגישה (הפנסיה/עתיד האישי) יש לי תחושה שצריכים למצוא מישהי/ו שמאוד סומכים עליהם

וגם, זו מרגישה שאלה קצת מביכה לשאול/לבקש המלצה מחברים. מרגיש קצת אישי/לוחץ לשאול מישהו מי מנהל לו את החסכונות, לא? ומה אם בכלל אין לנשאל חסכונות או מישהו שעוזר להם איתם? טוב נו - כנראה על זה המציאו חז"לינו את הפתגם: אין הביישן למד...

Midriff

New member
אנחנו חיפשנו

אונליין, בדקנו את סוג ההסמכות של כל אחד, עם מי הוא עובד (החברות השונות נותנות גב שונה ליועצים שלהם), ואז נפגשנו עם כמה ובסוף הלכנו עם זה שהכי מצא חן בעינינו. עד היום בדיעבד, זו הייתה בחירה לא רעה והוא מצליח לעשות יותר כסף (למרות התשלום שהוא מקבל) ממה שהייתי מצליחה לבד. אם יש טובים ממנו, אני מניחה שכן.

John the Savage

New member
להערכתי, עוד שנתיים בערך

כמובן שזה ניחוש פרוע בלבד ולא מעבר לכך, אבל מהסתכלות על גרף מחירי המניות כרגע (ובייחוד מדד SP500), נראה שהבורסה אמנם יקרה כרגע - כלומר, היחס שבין המחיר של המניות לרווח של החברות (מדד P/E) הוא גבוה, אבל עדיין לא הגיע לרמה שתגרור מפולת רצינית של ממש. מצד שני, אם הבורסה תמשיך לעלות כפי שעלתה לאחרונה, הנפילה תגיע בטווח של שנים בודדות.

ומצד שני, אם מדובר בהשקעה לטווח ארוך ממש, כלומר 15-20 שנה, זה לא ממש משנה אם תהיה נפילה. ההנחה היא שאף אחד לא באמת יודע מתי תהיה הנפילה, וניסיון העבר הראה שאנשים שניסו לנבא מתי הבורסה תתמוטט הפסידו כסף ביחס לאנשים שפשוט השאירו את הכסף מושקע באינדקס כגון SP500.

למעלה