הבטחות צריך לקיים שמאלץ וגרייואלאך לאריאלה
הבטחתי לאריאלה כי אכין אצלם ואשים מתכון אז הנה: שמאלץ וגרייואלאך כ 600 גרם עור ושומן עוף קצוץ 400 גרם חמאה/מרגרינה לשומרי הכשרות 1 כוס שמן. הרבה בצל קצוץ כ 4-6 בצלים גדולים. ההכנה: מבשלים יחד את החמאה השמן ושומן העוף עד השחמה של שומן העוף בוחשים מפעם לפעם, מוסיפים את הבצל ממשיכים לבשל עד שמשחים, מערבבים מפעם לפעם , מסננים לצנצנות נקיות לחוד שמאלץ ולחוד גרייואלאך. שימושים: למרוח על לחם טרי לפזר גרייואלאך מעט מלח ולהתענג. להוסיף לשמן לטיגון כבד. לממרח כבד. במקום השומן בקניידלך. ובכלל להחליף או להוסיף כשומן בתבשילים שונים מוסיף טעם מיוחד. •את שומן ועור העוף אני אוספת מחלקי עוף לפני הבישול ומקפיאה בקופסה עד שניצברת לי כמות להכנת השמלץ. •ניתן להכין גם משומן אווז/ חזיר וכ"ו שקונים קפוא או טרי אצל הקצב. בתיאבון.
הבטחתי לאריאלה כי אכין אצלם ואשים מתכון אז הנה: שמאלץ וגרייואלאך כ 600 גרם עור ושומן עוף קצוץ 400 גרם חמאה/מרגרינה לשומרי הכשרות 1 כוס שמן. הרבה בצל קצוץ כ 4-6 בצלים גדולים. ההכנה: מבשלים יחד את החמאה השמן ושומן העוף עד השחמה של שומן העוף בוחשים מפעם לפעם, מוסיפים את הבצל ממשיכים לבשל עד שמשחים, מערבבים מפעם לפעם , מסננים לצנצנות נקיות לחוד שמאלץ ולחוד גרייואלאך. שימושים: למרוח על לחם טרי לפזר גרייואלאך מעט מלח ולהתענג. להוסיף לשמן לטיגון כבד. לממרח כבד. במקום השומן בקניידלך. ובכלל להחליף או להוסיף כשומן בתבשילים שונים מוסיף טעם מיוחד. •את שומן ועור העוף אני אוספת מחלקי עוף לפני הבישול ומקפיאה בקופסה עד שניצברת לי כמות להכנת השמלץ. •ניתן להכין גם משומן אווז/ חזיר וכ"ו שקונים קפוא או טרי אצל הקצב. בתיאבון.