הבטחות צריך לקיים שמאלץ וגרייואלאך לאריאלה

א פרח

New member
הבטחות צריך לקיים שמאלץ וגרייואלאך לאריאלה

הבטחתי לאריאלה כי אכין אצלם ואשים מתכון אז הנה: שמאלץ וגרייואלאך כ 600 גרם עור ושומן עוף קצוץ 400 גרם חמאה/מרגרינה לשומרי הכשרות 1 כוס שמן. הרבה בצל קצוץ כ 4-6 בצלים גדולים. ההכנה: מבשלים יחד את החמאה השמן ושומן העוף עד השחמה של שומן העוף בוחשים מפעם לפעם, מוסיפים את הבצל ממשיכים לבשל עד שמשחים, מערבבים מפעם לפעם , מסננים לצנצנות נקיות לחוד שמאלץ ולחוד גרייואלאך. שימושים: למרוח על לחם טרי לפזר גרייואלאך מעט מלח ולהתענג. להוסיף לשמן לטיגון כבד. לממרח כבד. במקום השומן בקניידלך. ובכלל להחליף או להוסיף כשומן בתבשילים שונים מוסיף טעם מיוחד. •את שומן ועור העוף אני אוספת מחלקי עוף לפני הבישול ומקפיאה בקופסה עד שניצברת לי כמות להכנת השמלץ. •ניתן להכין גם משומן אווז/ חזיר וכ"ו שקונים קפוא או טרי אצל הקצב. בתיאבון.

א פרח

New member
הבצל הצטרף לסיר

ואת המוצר המוגמר רואים בהודעה הראשונה, נישמר חודשים בקירור אם לא נגמר קודם, רק להקפיד להוציא מהצנצנת עם כלי נקי.

sjarjar

New member
אוי ויי../images/Emo70.gif מה שעשית לי עכשיו../images/Emo70.gif

איך אמשיך לעבוד עד אמצע הלילה אחרי דבר שכזה? אצלנו היו עושים את זה נטו מהשומן של העוף, ללא תוספת שומנים אחרים.

bigjack

New member
מזל שלך שסבא שלי לא חי ../images/Emo9.gif

אם הוא היה רואה את הצנצנות האלו הוא היה מכריח אותי לנסוע איתו אלייך למטרות חיסול ממוקד
כשהייתי ילד הוא היה מורח לי את זה קר (הוא לא היה מפריד בין השניים) על פרוסת לחם מאתמול (טרי זה פחות טוב הוא היה אומר) עם פרוסה עגבניה וחצי מלפפון חמוץ שהוא היה מכין... פעם אחת ביקשתי מאימי (הבת שלו) שתכין לי את הממרח של סבא וכשהיא קלטה על מה אני מדבר כמעט התעלפה
היא לא הבינה איך הסכמתי בכלל לטעום את זה

bigjack

New member
לא חשבתי אחרת ../images/Emo190.gif../images/Emo3.gif

גם אני לא הייתי מפקיר את השאריות לסקוץ' ברייט
לצערי הרב אני בדיאטה ושומר די חזק......אבל לשעת הצורך ולחגיגות מיוחדות יש לי במקפיא צנצנת שמאלץ אווזים מגיתי

sjarjar

New member
מה זאת אומרת לחם מאתמול../images/Emo35.gif

עם החלה בשבת בבוקר.

gils33

New member
../images/Emo127.gif../images/Emo45.gifמעלף

וללא טיפת שומן חחחחחחחחחח ענקית את פשוט ענקית

Master Stav

New member
עכישו הכל ברור .....

החתולים ....החתולים !!!! חיסול ממוקד זה מה שצריך .... מיאו

סמד13

New member
הלו אני כל השבוע באשדוד איפה

את גרה וואי רק לחם חסר לי עכשיו

ira m

New member
אוי זה כל כך טעים ולא בריא ,ממש כלבבי../images/Emo3.gif

בלוביי

New member
שחיתותי לגמרי.איזה זכרונות ילדות...

עכשיו רק בחלומות. אגב,אבי ז"ל נהג להרתיח את השומן עם העור כ5 דקות. לסנן ולייבש ,חתך לרצועות וההמשל כמוך. זה נראה טוב,מריירת בטרו..........

Master Stav

New member
את אחות רעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעה

זהו ...אני אשב לי לבד בחושך אסרוג סוודר ואפנטז .... אוף

למעלה