הבטחתם יונה... עלה של זית.

TJSBZ

New member
זו לא סיסמא זו דעתי.

שמעת על דבר כזה "דעה" או ששמעת רק על חזרה אוטומטית אחרי דברי מנהיגים? למקרה שלא שמעת, במחנה החופשי, לאנשים מותר לחשוב בלי פתק מהרב, ומקובל מאד לגבש דעה, שאינה בהכרח על סמך אמירות של אחרים. במקרה הזה, הסיפא של דברי היה בהחלט ציטוט של פתגם ידוע, אבל זו היתה דעתי גם לפני שהיכרתי את הפתגם הידוע. במלחמת העולם השניה האמריקאים הפסידו הרבה חיים, וכמותם ברית המועצות ואנגליה. הם הפסידו עוד כמה דברים, שלא נדון בהם כרגע. במלחמת העולם הראשונה בנות הברית חשבו שניצחו. הם השפילו את גרמניה המובסת עד עפר. חלפו להם כ 25 שנים, והנה עלה לשלטון בגרמניה שליט יחיד, איש חזק (נשמע מוכר הביטוי האחרון). הוא עלה על כנפי ההשפלה. מיטב התעמולה להיטלר נעשתה על ידי האמריקאים, בכך שהשפילו את גרמניה והפכו אותה למדינה מרוששת. להיטלר לא היה סיכוי במדינה מבוססת כלכלית, במדינה שאזרחיה לא הרגישו רמוסים.

masorti

New member
לא ענית על השאלה...

האם היו "טובים" ו"רעים" במלחמת העולם השנייה? האם הצבא הגרמני והצבא האמריקני של אז סימטריים בעינייך? דרך אגב... כתבת ש - "במלחמת העולם השניה האמריקאים הפסידו הרבה חיים, וכמותם ברית המועצות ואנגליה". אז לידיעתך, גם הצבא הגרמני הפסיד הרבה חיים במלחמה זו. מליונים של חיילים גרמנים נהרגו אז, כולל נערים בני 17 ב- 1945. ואת כל זה כתבתי בלי פתק מהרב. אני מקווה שתוכלי לענות על השאלה שלי בצורה בהירה ופשוטה (ולא במלל ארוך ומפותל בתוך עצמו) גם בלי להתייעץ עם מועצת שינוי.

TJSBZ

New member
צא לי לאכזב אותך

אבל אני לא מאנשי שינוי, וכבר אמרתי לך את זה יותר מפעם אחת. אבל אתה, כמובן, כדרכך בקודש, לא תתן לעובדות לבלבל אותך... אשר לשאלה: בעלות הברית אכן התחילו עם כוונות טובות וטהורות, אבל בשלב מסויים לא הצליחו להתאפק ועשו מעשה שכולו תאוות כח ושכרון כח. מעשה רע בהווייתו. לכן גם שם לא היו טובים ולא רעים. וכן, אני יודעת שגם הגרמנים איבדו הרבה חיים, אבל הם ממילא מוגדרים כאלה ש"הפסידו".

למעלה