הבטחת בונוס כעצמאי

מצב
הנושא נעול.

חמד1

New member
הבטחת בונוס כעצמאי

הבטחת בונוס כעצמאי
שלום לעוה"ד ולמשתתפי הפורום:הובטח לי בע"פ בונוס על מכירת בית אחרון בפרויקט ע"י עובד בכיר בחברה היזמית.המבטיח אינו מכחיש אך טוען שהבטיח זאת בתנאי שהנכס יימכר במחיר x ולא פחות-זה היה בלקוח הראשון שהבאתי לרכישת הנכס שלבסוף לא קנה.הבאתי לקוח שני ומייד שאלתי את המבטיח באם יעמוד בהבטחתו גם הפעם לבונוס ונענתי בחיוב+ "הבטחות צריך לקיים".העסקה הצליחה,אך כעת טוען המבטיח שהתנאי שהעמיד בפעם הראשונה תקף,ומכיוון שהמחיר הסופי מתחת לx -לא מגיע לי הבונוס.שאלתי:האם יש לי הצדקה לפנות לביהמ"ש לתביעות קטנות או לדיני עבודה? בתודה.

מכיוון שהבהרת כי הנך עצמאית

הבטחת בונוס כעצמאי
שלום לעוה"ד ולמשתתפי הפורום:הובטח לי בע"פ בונוס על מכירת בית אחרון בפרויקט ע"י עובד בכיר בחברה היזמית.המבטיח אינו מכחיש אך טוען שהבטיח זאת בתנאי שהנכס יימכר במחיר x ולא פחות-זה היה בלקוח הראשון שהבאתי לרכישת הנכס שלבסוף לא קנה.הבאתי לקוח שני ומייד שאלתי את המבטיח באם יעמוד בהבטחתו גם הפעם לבונוס ונענתי בחיוב+ "הבטחות צריך לקיים".העסקה הצליחה,אך כעת טוען המבטיח שהתנאי שהעמיד בפעם הראשונה תקף,ומכיוון שהמחיר הסופי מתחת לx -לא מגיע לי הבונוס.שאלתי:האם יש לי הצדקה לפנות לביהמ"ש לתביעות קטנות או לדיני עבודה? בתודה.
מכיוון שהבהרת כי הנך עצמאית
הרי שכנראה אין מקום לפנות לביה"ד לעבודה מכיוון שתביעה שבתביעה שתגישי לשם תצטרכי להוכיח גם יחסי עובד מעביד מעבר לצורך בהוכחת קיומה של הזכות לבונוס. מהפרטים שהבאת, אני יכולה להניח שזה יהיה מורכב מידי ומיותר. אם הסכום המדובר נמוך מ-17,800 (אני חושבת שזו התיקרה אבל לא בטוחה), תוכלי לפנות לתביעות קטנות בתביעה על הפרת הסכם. אם הסכום גבוה יותר יהיה עליך לפנות בתביעה לבימ"ש השלום. שימי לב שבכל מקרה חובת ההוכחה על קיומה של הבטחה כזו היא עליך. בהצלחה.

שיר ורד

New member
אם במכירה הראשונה הבונוס הובטח

הבטחת בונוס כעצמאי
אם במכירה הראשונה הבונוס הובטח
רק אם מחיר המכירה יהיה במחיר x, אזי התנאי תקף גם בנסיונות המכירה הבאים, אלא אם כן נאמר מפורשות שהתנאי בטל או שהשתנה הסכום. אם המחיר הסופי נמוך מ x רק במקצת, יתכן שיהיה מקום לתבוע את הבונוס בניכוי ההפרש בין x למחיר המכירה. אם זה המצב, תנסי לשאול את השאלה גם בפורום חוק ומשפט.

מצב
הנושא נעול.
למעלה