הבטחת שינוי לעידוד מעמד הביניים?

הבטחת שינוי לעידוד מעמד הביניים?

במשפחתי הצביעו ארבעה עבור שינוי - לפי עמדות המפלגה עכשו זה מקרה חד פעמי ואחרון. כעובדי ציבור אנו צפויים: אולי להיות מפוטרים; להפסיד חלק גדול משכרנו; להפסיד תנאים סוציאליים: לשלם יותר מס ועוד. אף אחד לא הכריח את הממשלה לדורותיה לחתום על הסכמי שכר. הממשלה לא שונה מכל מעביד אחר. לא יתכן שתנצל סמכות להציע חוקים כדי לשנות את שוק יחסי העבודה במשק. מי שבחר לעבוד במשק הציבורי עשה זאת, בין היתר, גם על סמך המצב הנתון ביחסי העבודה שם. ואם המצב כ"כ גרוע אז מה עם הדוגמה: תתכבד הממשלה ותקטין את מספר משרדי הממשלה ומספר השרים (שרי שינוי - עכשו הזמן לדוגמה אישית!) - איחוד רשויות זה רעיון טוב גם לממשלה. יתכבדו הבכירים למיניהם ויוותרו כבר על חלק ניכר משכרם ותנאיהם. למשל, למה במשרד האוצר יש למנהלי האגפים מעמד של מנכ"לים?, למה אין תקופת צינון ארוכה לפקידי האוצר? שימו לב מניין מגיעים מנהלי הבנקים "הפרטיים" וחלק ממנהלי חברות הביטוח.

yeshgvul

New member
האם שינוי מייצגת אותך בתחום המדיני?

האם לדעתך קיימה את מה שהבטיחה בתחום?

דווקא הייתי מאד רציני ../images/Emo24.gif../images/Emo39.gif

ולעניין הענייניות של ההודעה - בא אדם כותב הודעה על אכזבתו משינוי בעניין הכלכלי (עוד אחד שלא הבין ששינוי זה לא המפלגה של עמיר פרץ...) ואתה שואל אותו שאלה עניינית על מידת שביעותו מההתנהלות המדינית של שינוי. על זה נאמר מה הקשר של המחט ובצורה יותר עניינית למה אתה ממשיך להיות פתטי ומנסה לדחוף לדיון בנושא אחד נושא אחר לגמרי רק בשביל לשפוך כאן את דיעותייך המגעילות. ד"ש לחברה מהגייס....

yeshgvul

New member
אני מצטער

שאני תוהה שוב ושוב מה מתכוונת מפלגת הלבנים השבעים לעשות בנוגע לבעיה הקשה ביותר של מדינת ישראל

אני מצטער

אם אנחנו מפלגת ה"לבנים השבעים" את מי אתה מייצג? ועדות הצדקה האיסלאמיות? ולגבי ה"לבנים שבעים" - אני מניח שבסתר ליבך אתה מצטער שלא נולדת בארה"ב בתקופת שחרור העבדים ולכן אתה מנסה לעשות קצת רומנטיזציה למצבך הנוכחי (עמוק במיץ של הזבל של השמאל הקיצוני הישראלי ליד מחבלים ובוגדים). לצערך אין היום ממש חלוקה לשחורים ולבנים. כמעט ואין כזה דבר משפחה רק אשכנזית או רק ספרדית. היום תימני מתחתן עם פולניה, צבר בן להוירם מרומניה מתחתן עם טוניסאית ויוצא עיראק יוצא עם עולה מרוסיה. אמנם המצב קצת מבעס אנשים כמוך החוברים למקופחים מקצועיים (ע"ע הקשת המזרחית הדמוקרטית ואנשי אתר "קדמה" - שזה בעצם אותו דבר) ע"מ לקדם את רעיונותיהם הסהרוריים אבל המציאות יותר חזקה מהכל. ולסיום נקודת אור - לפחות אתה מודה בעקיפין בזה שכרגיל דחפת לדיון בנושא א' את נושא ב' מתוך מגמה ברורה לשפוך כאן בפעם האלף את דעותייך שאפילו לא מסתדרות טוב בפורום מר"צ.

yeshgvul

New member
אני מרשה לעצמי להציע תכנית כלכלית

לא לבנות גדר על 600 ק"מ בלחץ פוליטי של המתנגדים לכל הסדר והיכן שהיא תגרום פגיעה קשה ותעצים את הסכסוך, אלא לבנות אותה על 300 היכן שצריך http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/288751.html

gershon17

New member
הייתי מעדן קצת את ההצעה

לבנות גדר כמה שיותר ארוכה, אבל רק עם עובדים ישראלים. קוראים לזה תשתיות.

yeshgvul

New member
מה שיותר ארוכה?

אז אולי נחפור את תעלת בלאומילך בשביל עוד קצת תעסוקה יזומה? 300 ק"מ מכסים את כל הגבול של ישראל, הקו הירוק. כרגע מדובר על 800-900 ק"מ גדר (גדר מתפתלת שיוצרת מכלאות במערב השומרון וגדר כלא מזרחית לאורך הבקעה שנדונה כעת).

gershon17

New member
אתה צריך לשפר את הסקרזם שלך

כבר פעם שניה שהוא לא מוצלח. בניגוד לזה שלי, שהצליח להקפיץ אותך יפה, ולגרור תגובה כן מוצלחת מזה שמעליך בעץ.

שלושה דברים

1. מה אשם איש קטן במגזר הפרטי שהפרו את ההסכם ברגל גסה זרקו אותו לרחוב ואפילו לא קיבל פיצויים (כי החברה פשטה את הרגל)? למה רק אלו במגזר הפרטי צריכים לשלם? 2. דווקא הפעם השרים והח"כים מהווים דוגמה אישית. הם מקצצים 21% משכרם + פגיעה בקרן השתלמות. הם הנפגעים הקשים ביותר של התוכנית. 3. יש בישראל בעיה. הגרעון שלנו הולך וגדל ואיתו החוב הפנימי. בסוף נגיע המצב שלממשלה יגמר הכסף. מה אז יקרה? היא תנסה להנפיק אג"ח, אבל אף אחד לא יהיה מוכן לקנות, להדפיס כסף בנק ישראל לא יתן ולכן היא תאלץ להפסיק לשלם משכורות, פנסיה, תשלומי ההעברה ועוד. ואז מה תגיד? חייבים לבצע התאמה של ההוצאות להכנסות. אתה לא רוצה לפגוע במשכורות, ולא לפטר. תמצא לי בבקשה מקום להביא את הכסף (ותשתדל לא להטיל מיסים חדשים כי את זה סילבן נישא מספיק והמצב רק התדרדר). לסיכום, תשאל את עצמך באמת. האם אתה מתנגד לתוכנית כי יתכן ומשפחתך תפגע או שאתה מתנגד לתוכנית כי היא גרועה למשק.

snift

New member
מה הבעיה למצוא כסף ?

תמיד אפשר להשתמש במנטרה : "התנחלויות, חרדים, רשויות מקומיות ..."

lihi77

New member
האם זוהי מנטרה?

האם אתה מכיר את הדוחות ובמיוחד זה של הכלכלן אסטרחן אודות עלות הדת למדינה הכוללת בתוכה כמובן בעיקר את המגזר החרדי? (קרוב ל30 מיליארד) האם אתה מכיר את ההערכות על עלות ההתנחלויות? (קרוב ל50 מיליארד)

snift

New member
כן, אני מכיר.

אתה יודע כמה עולה הכנסת בשנה ? - אולי נבטל אותה ? והאומנות ? והספורט ? והסבסוד להסתדרות ? ועוד הרבה אחרים...

בוא נדבר על זה:

וכמה עולה האמנות למדינה? הספורט? הסבסוד להסתדרות? עם כל הכבוד אני לא חושב שהמדינה צריכה לממן לא ספורט לא אמנות ולא את ההסתדרות - תוסיף לזה גם את החרדים וההתנחלויות אם זה יעזור לך לעבות את הטיעון.

למעלה