הבלוגון של בלינקה

אני חושבת שאת גיבורה ../images/Emo70.gif../images/Emo47.gif

אולי לא לזה התכוונת. אבל אני מעריצה אותך על איך שקיבלת את העניין ואיך התנהלת. לי נראה הרעיון של טלי נהדר - לקחת סרט עצוב ולבכות את כל הדמעות שיש. אולי את שחר אפשר לשים אצל סבתא לא לילה שלם אלא עד הערב לחזור מהעבודה ולהיות עד הערב לבד - לתת לעצמך מקום?

לא הייתי שם אבל החתימה שלך

מאוד מתאימה. אין לי עיצות אבל כל הזמן חושבת עליכם ומחכה לשמוע את הבשורות המשמחות. מקווה שתמצאי את הדרך להקל על עצמך.

sipor

New member
לי אין מילים...

מאוד מאוד קשה... פשוט אין מילים.. מה שנשאר זה לשלוח לך את כל הכוחות בעולם שאפשר לתת.. כדי לעזור לך לעבור על השלב הזה בחיים.. ולקוות שמהר מאוד זה יהיה "סיפור"... אנחנו רק בני אדם.. והכוחות שעומדים לנו בזמנים קשים לעיתים שומרים אותנו כדי שנוכל לפעול ולעשות.. ברגע של המתנה.. כמו שפה.. המחשבות והחרדות מגיעות.. וההבנה מגיעה.. ואת בשלב הזה.. תני לעצמך גם להרגיש את זה לקבל את זה.. ואם אפשר גם למצוא באמת פינה מתחת לשולחן ולבכות.

neta2

New member
בטח שמותר לך. קודם ../images/Emo24.gifגדול

אין לי ממש משהו חכם לומר לך, רק שאני כל-כך מקווה שתצליחי קצת לבכות, להתשחרר, לקבל עזרה, לעשות משהו למען עצמך. בא לי לחבק חזק אותך ואת שחר ולהבטיח שהכל יהיה בסדר, בכולפן, את זקוקה לכוחות רבים ואל תהססי לבקש עזרה. אנחנו פה וירטואלית לחבק ולשאול לשלומך, אבל אולי אפשר להתארגן לסייע יותר מכך? בהצלחה

לימור י

New member
שולחת ../images/Emo24.gif גדול וגם רוצה לספר

קצת מהנסיון שלנו, אני יודעת שזה לא מתאים לכולם אבל כשאנחנו התחלנו עם כל הסיפור של ירדן עשינו בחירה מאוד מודעת שלא ניתן לזה לדכא את רוחנו. התחושה שלנו היתה שאם נרגיש "מסכנים" אז באמת נהיה "מסכנים" ובעיקר בגלל שירדן היתה מאוד קטנה כשכל הסיפור הזה התחיל התחושה שלנו היתה שמצב הרוח שלה יושפע מאוד משלנו ולכן עשינו כל מה שאפשר בשביל לשמור על מצב רוח מרומם. אמנם במשך כמה שבועות (ארוכים מאוד) כל מה שעשינו היה לרוץ בין רופאים לבדוק עם מומחים לשאול ולהתעניין אבל את הכל עשינו עם חיוך על השפתיים והמון בדיחות דעת. גם כשכבר הוחלט על הניתוח המשכנו באותו הקו, אחרי הניתוח בטיפול נמרץ ישבנו וסיפרנו בדיחות אחד לשני (האחות היתה בהלם מאיתנו) וכשירדן התעוררה ושמעה אותנו צוחקים היא חיכה בעצמה. וככה המשכנו לאורך כל האישפוז גם כשעלה החום, גם שהוציאו לה דם, פישפשו לה בראש, ותקעו בה מחטים
. בסיכומו של דבר אני יודעת כמה שזה קשה ולפעמים כל מה שבא לעשות זה להתקפל לכדור קטן ולבכות על הגורל המר שהעלנו בחכתנו, אבל אני אישית הרגשתי שאין לי את הזכות לעשות את זה, שהיא צריכה אותי חזקה יציבה ועם חיוך על הפנים אז הכרחתי את עצמי לספק את הסחורה, ובצורה מוזרה גיליתי שאם אתה מכריח את עצמך לחייך מספיק זמן בסוף החיוך מגיע מעצמו. (מאוד חשוב לי להדגיש שאין כאן שום העברת ביקורת על איך שאת מרגישה או איך שאת עושה את הדברים, הסיפורים שלנו שונים והחיים שלנו שונים גם כן. רק רציתי לספר את הסיפור שלנו ואולי לתת אותו כאיזו עיצה ידידותית
).

בלינקה

New member
ואני תוהה, אם קראת מה שכתבתי

בחודש האחרון, ואם את יודעת מה עובר עלינו. וגם תוהה מה בדיוק עובר עליכם, כי עד כאן הכל נשמע מאד דומה.

hagaram

New member
ריגשת אותי כל כך ../images/Emo7.gif

כל כך כל כך קשה.... אני משיעול של יהלי יוצאת מדעתי, לא יכולה בכלל לדמיין

Arfilit

New member
../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif

נכון שאני לא בטוחה במילים - אבל נכון גם שמאוד מאוד רוצה לחבק.

ornaok

New member
ועוד משהו ענבל -

אני רצינית לגמרי, ויודעת שגם הבנות בפורום היו רציניות. לארגן לכם יום בספא?

בלינקה

New member
../images/Emo25.gif

קיבלנו במתנה ספא זוגי מאבא של האיש
(לא שאני רואה מתי אנחנו מממשים את זה
).

daldan

New member
../images/Emo24.gif לפעמים צריך רק לפרוק הכל

לנקות את ההרגשה הרעה ואז מתפנה מקום לכוחות חדשים ולמחשבות חיוביות. ותבואי לכאן לעדכן אותנו בבלוג שלך

לא רק מותר אלא גם רצוי.

איזו מריטת עצבים בלתי אפשרית. אני מצטרפת להמלצה על סרט מבכה. לפרוק היטב ולהמשיך הלאה.

בלינקה יקרה

כידוע לך, אני מלווה ילדים חולי סרטן ואת המשפחות שלהם, אז אני אנסה לתרום לך מהניסיון שלהן
אז קודם כל, היה לי ברור שתגיע הודעה ברוח הזו. אין מנוס כנראה מהתחושות האלה, מנפילת המתח הזו. נכון, יש הרבה הורים שמתפרקים ומתקשים לתפקד בתוך המשבר ואחריו נרגעים, אבל אצל הרבה משפחות זה הפוך: הרבה הורים מצליחים, כמוכם, לתפקד נפלא תוך כדי התקופה הקשה. מטפלים בילד (ולפעמים גם בילדים האחרים), לוקחים אחריות, שומרים על רוח אופטימית ועומדים בכל בגבורה, וכשהכל נגמר...אז מגיעה הנפילה. אז בעצם הם קולטים מה הם והילד עברו. מה קרה ומה היה עלול (חלילה) לקרות. אז לא יודעת אם זה עוזר במשהו-אבל לפחות תדעי שזה בסדר, זו צורת התמודדות שכיחה. המשבר הזה הוא זמני והוא יעזור לך לעכל את החוויה הקשה שעברתם ואחר כך תרגישי הרבה יותר טוב
טוב שאתם מתחילים לחזור לשגרה. זה חשוב לכולכם וזה אחד הדברים שמשדרים לילד בצורה הכי פשוטה וברורה שהכל נגמר, שהכל בסדר... ואגב, במחלקה בשניידר יש צוות של פסיכולוגיות/עובדות סוציאליות. אולי שווה בפעם הבאה שתהיו שם לנסות ליזום שיחה עם אחת מהן. יכול להיות שיקל עלייך לדבר עם אשת מקצוע, יכול להיות שיהיו לה עצות מעשיות להתמודדות... לגבי המשקל- אני חייבת להגיד...ככה זה. מהאמהות שיצא לי לראות- אלה שהיו רזות קודם מרזות עוד יותר, אלה שהיו מלאות- משמינות עוד. תופעת לואי שלא כתובה בספרים
קחי נשימה עמוקה. החלק הקשה כבר מאחוריכם. עוד מעט קט והכל יגמר

בלינקה

New member
אני חושבת שהמתח נובע מהקונפליקט

מצד אחד, נראה כאילו החיים שבו למסלולם. מצד שני, רק לפני יומיים לקחו לה מח עצם לביופסיה ועוד איזה שמונה מבחנות לבדיקות דם שונות, ועוד מכה ימים היא במיפוי. ז"א שהשגרה היא אחיזת עיניים בעצם.

השגרה היא לא אחיזת עיניים.

הבדיקות במצב שלכם לא נעשות מתוך מחשבה שיימצא משהו. הן נעשות מתוך רוטינה, מתוך רצון לכסות הכל ולא להשאיר קצוות, לוודא שהגוף של שחר נקי לגמרי, ללא כל צל של ספק. ראית את רמת הדחיפות כאש מצאו משהו, נכון? זה הרי לא דומה למצב עכשיו... תנסי להתייחס לזה קצת כמו לבדיקות של ההריון- יש שגרת בדיקות. יוצאים מתוך נקודת הנחה בסיסית שהכל בסדר ועושים אותן...

אביטלתל

New member
קשה ../images/Emo10.gif../images/Emo24.gif

אני חושבת שאחרי מה שעברתם קשה להתנתק מהרגשת הפחד שמשהו נורא קורה לנו אני זוכרת שקראתי פעם משהו שכתבה אישה שהחלימה ממחלת הסרטן היא כתבה שגם אחרי שהרופאים נתנו לה אישור מלא לכך שכבר אין לה סרטן, לקח לה שבועות וחודשים, להשתחרר ולחיות שוב בלי לפחד. לגבי לישון - אולי באמת ללכת איתה לסופ"ש להורים שלך, אתם תישנו והם יטפלו בה כמובן שזה לא תמיד עובד באותה מידה שצריך אבל אולי זה יעזור וכן מותר לך

lulyK

New member
נשמע כ"כ קשה

לא מוצאת מילים. רק רציתי להגיד שקראתי, והתיאורים שלך לא עוזבים אותי

למעלה