הבלוגים הרגו את המבקר?

• פותח הנושא siv30
  • פורסם בתאריך

Bezalel P

New member
יש לי תחושה שהרשות להגנת הצרכן הלכה לעולמה

הרבה לפני שהבלוגים הצרכניים תפסו תאוצה. אולי דבר דומה קרה למבקרי הספרות.

siv30

New member
../images/Emo2.gif אני לא יודעת

האמת היא שמבקרי ספרות כותבים דברים שאני ממש לא מוצאת בספרים.

אם זה היה המצב

גם העיתונות הכתובה הייתה הולכת לעולמה. בלוג זה בלוג ועיתון זה עיתון, אני לא מבין את ההחלטה שלהם.

siv30

New member
אני חושבת שהיא מתייחסת לזה שם

שכלל העיתונות הכתובה היא אקלקטית ומכילה יותר מאשר מדור זה או אחר, לכן אין סיכוי שהיא תעלם.

לא הם לא הרגו

ריבוי דעות זה לא דבר רע, וזה לא מוריד מערך המבקר בעיתון. אני באופן אישי מעדיפה בלוגרים מבקרים על פני עיתונאים מבקרים, כי הבלוגרים נראים לי יותר אמינים עם דעה פחות משוחדת. רוב האנשים קוראים קודם כל את העיתון, ואת הבלוגים... על זה הם פוסחים בדרך אל הספר. כשעבדתי בסטימצקי, היו אנשים שהביאו לי ביקורת מעיתון וביקשו את הספר שבתמונה, אף אחד לא הביא ביקורת מבלוג. זה היה לפני שנתיים או שלוש אבל הרבה לא השתנה מאז.

siv30

New member
נכון!

את יודעת שמבקרי ספרות לרוב מקבלים את הספרים שהם מבקרים בחינם. אני לא אומרת שזה יהפוך את הביקורת שלהם לחלוטין, אבל זה ממש לא מאפשר להם לדוגמא להגיד את האמת עד הסוף המר.

אני יודעת

אפילו בסטימצקי הינו מקבלות לפעמים עותקי קריאה עם "מכתבים אישיים" למוכרות.

דם דם

New member
בסופו של דבר הכול עניין של טעם

לפני הבלוגים כטענתם,היו נניח שלושים מבקרי ספרות שהיו נותנים חוות דעת דיי סובייקטיבית ולא תמיד אמינה. לא פעם נתקלתי בביקורת לספר שהמבקר לא אהב אבל אני דווקא כן כמו בספרים ככה זה בסרטים הכול בעיני המתבונן. הבלוגים נותנים יותר פרסום לספרים חדשים לא מוכרים שעד היום לא הייתה להם במה וגם נותנים חוות דעת יותר מקיפה לספר. אחרי הכול אם יש עשרת אלפים בלוגים שמבקרים ספר הם הרבה יותר אמינים ומדגימים מאשר שלושים מבקרי ספרות.

TaxiMedia

New member
אני לא יודע אם הרגו את המבקר

הם בטוח פצעו את קצב מכירת הספרים. באחוזים כאלה ואחרים. לגבי המבקרים, לא משנה לי אם הם מקצועיים או לא, כשאני רוכש ספר זה בדרך כלל כתוצאה מסקרנות שעורר בי מי שחשף אותי אליו. לדעתי הכל עניין של חשיפה. מי באינטרנט ומי בעיתונות הכתובה.

siv30

New member
אני לא חושבת

נראה לי שדווקא היום יש יותר מכירות ספרים, אבל של כאלה שהמבקרים לא היו מתלהבים מהם

זה בסדר גם לכותבת הכתבה אין נתונים

אחרת היא הייתה מצטטת כמה מוכרות מחנויות ספרים או משהו כזה. היא לא כתבה, ממחקר שעשיתי, היא סתם כתבה את דעתה ונימקה אותה. זה זוכה להרבה התיחסות בגלל שזה כתוב ב-Ynet זה הכל. אני שמעתי שמועה שכל הכתבים והעיתונאים הגרועים שלא עושים מחקרים, כותבים כתבות אובדניות שתכף יחליפו אותם. לעניות דעתי הם צודקים. אם הם לא חוקרים שום דבר, ולא מביאים ממצאים אין הבדל בינם לבין בלוגרים.

siv30

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

שני את קורעת אותי, חבל על הזמן. נראה לי שפשוט אריאנה נשארת מובטלת בגלל כל הביקורות האלה של הבלוגרים.

אריאנה לא מובטלת ולא נעליים

ואם היא מרגישה שהבלוגרים "גונבים" לה את התפקיד, שתביא משהו מעבר לביקורת, למשל הכי פשוט בעולם לראיין את הסופר או את המשפחה שלו. זה משהו שבלוגרים לא יעשו. כלומר הם יכולים לנסות, אני בספק עם הסופר יתיחס אליהם...

למעלה