הירוקים הם מפלגת איכות סביבה
עירונית ולא מפלגה אקולוגית, ולכן אני *לא* אצביע להם בבחירות הקרובות. אני מזמינה את כולכם לקרוא את התשובות (החלקיות והמבישות משהו) של נציגת מפלגת הירוקים לשאלות גולשים בפורום שמירת טבע (לפני כשבועיים-שלושה, דפדפו אחורה). למפלגת הירוקים אין אג'נדה סדורה לגבי נושאים אקולוגיים בוערים כמו שמורות הטבע, חקלאות דורסנית, הרג של חיות הבר (יריות, הרעלות, דריסות), הקמת יישובים בשטחים פתוחים, הבעייתיות הקשה בהתנהלות רשות שמורות הטבע בשנים האחרונות, ועוד. מה שכן יש להם - זה רעיונות לא רעים לגבי איכות סביבה בערים, בעיקר בגוש דן: ביוב, אנטנות סלולריות, אוויר נקי. באמת דברים חשובים, אבל לא קשורים לטבע, ולא עונים על הצרכים הבוערים של ידידינו הצמחים ובעלי החיים, ועל הבעיות הייחודיות של אנשים (כמוני) שגרים, מה לעשות, בישובים כפריים, בטבע הפתוח, מחוץ לגוש דן. במקרים רבים האג'נדה של הירוקים אף *מתנגשת* עם האינטרסים של הטבע. לכן אמרתי שלא מדובר במפלגה אקולוגית. לפי התרשמותי, האיזון האקולוגי לא מעניין את הירוקים כהוא זה. מעניין אותם לחיות בסביבה נעימה, ירוקה (ממדשאות מלאכותיות וצמחים מתורבתים) ולא מזוהמת. שוב, אני לא חושבת שזה דבר רע, וזכותם להילחם על זה בכנסת, אבל אותי מעניינים דברים אחרים. (אחת הדוגמאות, למשל, היא מדיניות לגבי חתולי רחוב שמפרה את האיזון האקולוגי בכך שגורמת להרג מוגבר של ציפורים).