ראשית, אין לי שמץ של מושג
איך הדת שלך מתקשרת לחיים הפוליטיים שלך. אין לי אפילו מושג *מהי* הדת שלך. אתה פרסמת הודעה בפורום שבו משתתפים פגנים מ*כל מיני דתות*, לא רק מן הדת שלך, שכאמור, אין לי מושג מהי. לחדד את הנקודה, גם אתה לא יודע מה הדת שלי, ואיך היא מתקשרת לפוליטיקה. במילים אחרות אתה הצגת *קשר אחד אפשרי* בין הירוקים לבין אמונה . אני באתי והצגתי תפיסת עולם שונה, או *קשר נוסף אפשרי* בין אותה מפלגה לבין אמונה. קשר נוסף, לא קשר יחיד. אני לא אמרתי "אין קשר בין אמונה פגנית ומפלגת הירוקים הישראלית". אני כן אמרתי: "אין *בהכרח* קשר בין אמונה פגנית ומפלגת הירוקים הישראלית". או, אם לצטט את עצמי, שמפלגת הירוקים היא לא "בהכרח הבחירה הטבעית" לפגנים. בהכרח היא מילת המפתח. ובמילים אחרות, לא היתה יומרה מצידי. להיפך, מבין שנינו, אני זאת שמזכירה שלא לכל הפגנים יש אותה האג'נדה הפוליטית. שנית, לשאלתך, הבעיה שלי עם הירוקים אינה רק בעיה של עשייה, אלא בעיקר בעיה של *סדר עדיפויות*. זה לא רק שהם לא עשו למען איזון אקולוגי, אלא שעל פי עדותם שלהם (שזמינה באינטרנט בכל מיני בלוגים, ואפילו בפורום שמירת טבע כאן בתפוז) - אין להם כל כוונה לעשות ברגע שייבחרו לכנסת. כמו שאמרתי, לפני מספר חודשים, כששמעתי שהם מתכוונים לרוץ לכנסת, חשבתי שהם אופציה. נשמע לי טוב, ירוקים בכנסת. חשבתי שכן יש להם מדיניות מגובשת גם בנושאים לא עירוניים. הסתבר לי שאין להם, ושכנראה גם לא תהיה להם. הנושאים שמעניינים אותי וקרובים ללבי, לא מעניינים אותם. הם אפילו לא מכירים את הנושאים. הם עסוקים באיכות סביבה עירונית. האיזון האקולוגי אי שם בחור נידח בצפון (או באיזה מדבר בדרום) לא בראש מעייניהם. זה לא בסדר העדיפויות שלהם. וכאמור, זכותם. אין לי תלונות. אבל זכותי להצביע למפלגה אחרת, ושלא יבואו אליי בתלונות.