אני דווקא נוטה להסכים עם ת'ום
כמובן, שדבריו של ת'ום "נגועים" בחוסר הבנה מסוים כלפי המתרחש, אבל צריך להבין שממעל להכל כוונתו וליבו טהורים, והוא אדם חריג ויוצא דופן, שלא רואה את הדברים מאותה נקודת מבט כמונו וצריכים להיות רגישים לעניין. לתייג אותו "יפה נפש" זה קצת מוגזם לדעתי, וכמובן שהביטוי הזה הוא ביטוי גנאי שאני לא מחבב, בלי קשר. למרות שאתם שונאים את דעותיו, דעו לכם שהן אינן קיצוניות במיוחד באנגליה/ארה"ב - והוא מייצג נישה רחבה, שנגד היציאה למלחמה בעירק שיצרה אנרכיה בעירק ואלפי הרוגים אמריקאים, שבמקרה אני גם תומך בה, אבל גם אם לא, זכותו לחשוב כך. "Hail to the thief" אגב, עד כמה שידוע לי, הוא ביטוי שבא במקום "Hail to the CHIEF" שזה שיר צעדת ניצחון מ-1812, שנוגן ב-1837 כאשר נשיא ארה"ב ה-8 הושבע לתפקיד. כלומר, Hail to the THIEF בא בעקבות גניבת הבחירות של בוש לפני 8 שנים, כאשר זכה בבחירות ארה"ב על המתמודד אל גור, למרות שלבוש היו במאזן הכללי פחות קולות - הוא בא ללעוג לבוש, שגנב את כס השלטון בבחירות שתוצאותיהן מדיפות ריח חריף של זיוף. אני לחלוטין לא מסכים עם הרעיון שאמן לא צריך להביע את דיעותיו, כל שכן הפוליטיות - הוא איננו מורה ובידינו הבחירה אם לרצות לשמוע את שיריו או לא, החוכמה זה להבדיל בין עיקר לטפל, ולנסות להבין את נקודת מבטו של ת'ום. ת'ום הכניס את עצמו עמוק בתוך הקלחת הפוליטית אחרי The Bends, וחדל מאדישותו, ואני חושב שזה דבר מצוין שהוא מביע אכפתיות (וגם הוא אמר שהוא שמח שהפסיק להיות אפאטי), כמו למשל ב-Lucky שהוקדש לניצולים במלחמה ביגוסלביה. אני אתרגם את דבריו האחרונים בקרוב