הבלוג של רדיוהד

vegetable man

New member
הבלוג של רדיוהד ../images/Emo124.gif

התחדש שלשום, ואפשר לקרוא בו מילות ביקורת קשות של ת'ום על טוני בלייר וג'ורג' בוש והממשל האמריקאי, שאותו הוא מכנה "רוע אמיתי". את דבריו של ת'ום אפשר לקרוא כאמור בבלוג, ובאתר האינדי המדווח באופן עיקבי על רדיוהד. 2 האתרים נמצאים בקישורים, כמובן.

אפרופו דעותיו של ת'ום

מישהו מסכים כאן עם הבחור?! בקשר לפלישה לעיראק וכאלה... כי אני ממש לא. הם חיים בעולם משלהם לפי דעתי, כל אלה אשר לא יודעים מה זה מלחמה/פיגועים. הם חושבים שבאמת הכל יהיה טוב סתם ככה... גישה שדי מעצבנת אותי (כל יפי הנפש למינהם...)

K i R i

New member
../images/Emo45.gif

סוף סוף מישהו אמר את זה! כבר המון זמן שאני קוראת ושומעת על דעותיו הפצפיסטיות על נושאים שונים כמו למשל הירידות על בוש ועם כל הכבוד אני לא מבינה למה הוא תמיד חייב להרכיז בפני העולם מה דעותיו בפוליטיות. זאת אומרת, הדעות שלו מצליחות לעצבן אותי ואני בטוחה שעוד מעריצים אז בשביל מה להכריז ולהפגין כלפי חוץ על דעות פוליטיות?! זה כמו מורה, שאסור לו להגיד את דעותיו הפוליטיות, אז ככה נראה לי שגם חברי להקה מפורסמת צריכים לעשות! הכי מעצבן אותי שהוא אומר את הדברים האלה וסביר להניח רוצה לסחוף איתו עוד אנשים שיאמינו בדעותיו..

יצחק 77

New member
../images/Emo45.gif

מסכים אם כי אינני חושב שכוונתו של יורק היא להשפיע על אנשים\מעריצים. קורה הרבה שאנשים מפורסמים ובעיקר כאלה שעוסקים במוזיקה כתיבת שירים וכו' נסחפים לדבר על פוליטיקה. לדעתי זה דבר פסול שכן זה מעורר דחיה אצל חלק גדול מהמעריצים ולא רק אומנות לא צריכה להיכנס לפוליטקה הייתי רוצה לשמוע מה דעתכם בעניין

oasisssss

New member
להפך, באומנות ומוזיקה צריכה להיות

נגיעה גם בפוליטיקה. זה חלק גדול מחיי האדם, המדיניות שאנחנו חיים בה. רוב היצירות בעולם נוגעות בפוליטיקה. אז שוללים אותן בגלל זה? אני חושבת שמוזיקה זה אישי, ות'ום הוא לא איש רוח או מורה ולכן צריך להגיד משהוא חושב ואם הוא אדם מאוד פוליטי שיכתוב על פוליטיקה כי אחרי הכל המוזיקה שלו באה ממנו ולא ממה שהמעריצים או הכלל חושב שנכון. אם יש אנשים שהולכים בדעויות בגלל שהוא חושב ככה, בעיה שלהם. למרות שאני נוטה להסכים איתו בחלק מהדברים, לא בגלל שהוא תום יורק, בגלל שאני מסכימה. גם אם מישהו שאני לא שמעתי עליו בחיים היה אומר את זה.

אם כבר שיכניס את דעותיו במוזיקה

מקובל עליי! כי דר האומנות זאת הדרך הכי יפה להתבטאות לפי דעתי. אבל ככה לצאת בפומבי ו"לנצל" את מעמדו... וכמו שאמרו פה, עם הדוגמא של המורה... ברור שזה לא אותו הדבר אבל העקרון דומה.

vegetable man

New member
אני דווקא נוטה להסכים עם ת'ום

כמובן, שדבריו של ת'ום "נגועים" בחוסר הבנה מסוים כלפי המתרחש, אבל צריך להבין שממעל להכל כוונתו וליבו טהורים, והוא אדם חריג ויוצא דופן, שלא רואה את הדברים מאותה נקודת מבט כמונו וצריכים להיות רגישים לעניין. לתייג אותו "יפה נפש" זה קצת מוגזם לדעתי, וכמובן שהביטוי הזה הוא ביטוי גנאי שאני לא מחבב, בלי קשר. למרות שאתם שונאים את דעותיו, דעו לכם שהן אינן קיצוניות במיוחד באנגליה/ארה"ב - והוא מייצג נישה רחבה, שנגד היציאה למלחמה בעירק שיצרה אנרכיה בעירק ואלפי הרוגים אמריקאים, שבמקרה אני גם תומך בה, אבל גם אם לא, זכותו לחשוב כך. "Hail to the thief" אגב, עד כמה שידוע לי, הוא ביטוי שבא במקום "Hail to the CHIEF" שזה שיר צעדת ניצחון מ-1812, שנוגן ב-1837 כאשר נשיא ארה"ב ה-8 הושבע לתפקיד. כלומר, Hail to the THIEF בא בעקבות גניבת הבחירות של בוש לפני 8 שנים, כאשר זכה בבחירות ארה"ב על המתמודד אל גור, למרות שלבוש היו במאזן הכללי פחות קולות - הוא בא ללעוג לבוש, שגנב את כס השלטון בבחירות שתוצאותיהן מדיפות ריח חריף של זיוף. אני לחלוטין לא מסכים עם הרעיון שאמן לא צריך להביע את דיעותיו, כל שכן הפוליטיות - הוא איננו מורה ובידינו הבחירה אם לרצות לשמוע את שיריו או לא, החוכמה זה להבדיל בין עיקר לטפל, ולנסות להבין את נקודת מבטו של ת'ום. ת'ום הכניס את עצמו עמוק בתוך הקלחת הפוליטית אחרי The Bends, וחדל מאדישותו, ואני חושב שזה דבר מצוין שהוא מביע אכפתיות (וגם הוא אמר שהוא שמח שהפסיק להיות אפאטי), כמו למשל ב-Lucky שהוקדש לניצולים במלחמה ביגוסלביה. אני אתרגם את דבריו האחרונים בקרוב

../images/Emo45.gif מסכים איתך לחלוטין...

ואני חושב שקצת נסחפתם...אם למוכר מהבאסטה מהשוק מותר לעמוד בכיכר ולהפגין את דעותיו, אז גם לת'ום מותר - אנחנו לא בעסק של להשתיק אנשים רק בגלל שיש להם השפעה. העם היהודי צריך לדעת את זה יותר טוב מכולם, כי בפעם האחרונה שניסו להשתיק סופרים, מוסיקאים, ציירים פיסיקאים וכ"ו זה היה בגרמניה הנאצית. מחר יקום מישהו ויאמר שאסור לקנות את האלבומים שלהם בגלל דעתם הפוליטית. ואם אתם חושבים שזה לא קרה, אז זה כן. בשנות השישים נערכה שריפה פומבית של אלבומים של הביטלס עקב התבטאותו של ג'ון לנון על כך שהביטלס גדולים יותר מישו. כמו כן ריי צ'ארלס נודה מג'ורג'יה עקב עמדו הפרו אפרו אמריקאית שהייתה מאוד לא פופולארית בדרום. אמנים זכאים להביע דעותיהם. אגב, ת'ום לא סתם מדבר. הבן אדם מעורב פוליטית כבר המון זמן ותאמינו או לא הוא מבין בפוליטיקה יותר מרוב האנשים כאן (בטח יותר ממני). העמדות הפוליטיות שלו הן קונצנזוס בין רוב האמנים בבריטניה וארה"ב. ברשימה המכובדת הזו מופיעים אומנים כמו u2 r.e.m , coldplay ועוד רבים אחרים שפועלים למטרות פוליטיות רבות. המעורבות שלהם מבורכת, גם אם דעותיהם לא תמיד הולכות יד ביד אם האג'נדה הישראלית.

לא עשיתי אנלוגיה לשואה...

רק ציינתי עובדה. אני לא טוען שהיום משתיקים אומנים ולא משווה את מצבנו לזה של מלחמת העולם השנייה. להזכיר אירועים שקרו בזמן השואה זה לא טבו. לא שמתי מגן דויד צהוב (או כתום) על עצמי ולא זלזלתי באף אחד ואבוי לי אם הייתי עושה זאת בהיותי דור שלישי לשואה. בבקשה לא להכניס לי מילים לפה

One Echoe

New member
אין שום צורך להזכיר את השואה

במצבים כאלה. כאילו שהיהודים הם היחידים שהשתיקו אותם בהיסטוריה.

מצחיק, כי רק עכשיו שמתי לב לחתימה

שלך....כנראה כולנו צריכים לחשוב יותר לפני שאנחנו מעלים את השואה.

One Echoe

New member
אתה משווה

מצב שלא קשור לכלום, ובו היית יכול להזכיר השתקת אנשים בכל מצב אחר, לבין בעלי-חיים שנרצחים יומם ולילה ועוברים שואה יומ-יומית? תודה רבה לך, באמת.

Mode Designer

New member
חבל להיפגע,זה לא באג'נדה של הפורום

לא הבנתי את תגובתך. נראה לי שמאוד התאמצת לקרוא בין השורות של black eyed angel כדי למצוא סיבות להיעלב. ראשית,אנחנו לא עושים תחרות שיפוט ערכי של "מה יותר שואתי" :השואה, ניסויים בבע"ח או ביטול חופש הביטוי. שנית, אין שום פסול להזכיר פרטים היסטוריים שעשויים להיות רלוונטיים לנושא. אז בואו לא נשתיק אחד את השני וניקח דברים בפרופורציות. אחרי הכל, אנחנו לא בכנסת, אלא כאן כדי להנות אחד מהשני בהקשר של רדיוהד, ובכלל. שבת שלום (עם דגש על מילה 2)!

יכולת באותה מידה להזכיר את השואה

הארמנית או את רצח העם ביגוסלביה, או את רצח העם באפריקה, או את שיעבוד האפרו אמריקאים. ויש עוד הרבה דוגמאות. אני לא נגד דעתך לגבי מה שעושים לבעלי חיים - אבל גם אתה משתמש בשואה במקום להשתמש בדימויים אחרים ויש לזה סיבה טובה. השואה עבורנו היא בעלת עוצמה תודעתית הרבה יותר גדולה וכאשר אנו רוצים להעביר רעיון קל יותר להשתמש בה. אם אני, או אתה, היינו מנסים להסביר את עצמנו בשימוש בדימויים ממלחמות האזרחים ורצח העם בקוראטיה אף אחד לא היה מבין מה אנחנו רוצים מהם - כי זה לא רלוונטי לנו. השואה בתופעה מכילה בתוכה אירועים אנושיים ולא אנושיים דרכם אפשר להבין הרבה דברים. אני לא מבין למה המסר שלך חשוב יותר מהמסר שלי ומצדיק שימוש בשואה.

One Echoe

New member
זה לא אני ניסחתי את המשפט.

אלא ניצול שואה בעצמו. אני רק מצטט אותו. מה גם, שיש רגישות גבוהה לשואה, ולכן אני משתמש במשפט הזה - בשביל שאנשים יפתחו את הלב שלהם. אני באמת חושב שלא היית צריך להשתמש בשואה בשביל להמחיש את השתקת הפיות שהתכוונת אליו. לא במטרה להעליב, פשוט בזמן האחרון אני רואה אנשים שמזכירים את השואה בכל דוגמא שלהם. השתקת פיות מתבצעת באלף מקומות, ואפילו לא רצית להמחיש רצח או שנאה, או רוע. אתה לא מבין? המסר שלך הוא סך הכל השתקת פיות. המסר שלי הוא שואה בפני עצמה. וסיימתי להתווכח על זה.

אני שמח שקבעת שסתימת פיות היא

בעלת ערך מופחת. גם סיום הוויכוח הזה בצורה חד צדדית שכזו היא סוג של סתימת פיות. אני לא חושב שמצוי בידי או בידך הכוח או החוכמה להחליט איזו מטרה ראויה ואיזו מטרה אינה ראויה. אני נמנעתי מלומר את דעתי על המטרה שלך והתרכזתי באמצעי, בעוד שאתה כבר תוקף את המטרה עצמה. אם אתה חושב שסתימת פיות אינה חשובה מדוע אתה בכלל משתתף בדיון זה? "סך הכל" סתימת פיות היא הבסיס של כל המשטרים הטוטאליטריים בעולם. היא הבסיס לרצח עם, לעינויים, ושיעבודם של עמים שלמים. וכן יאמרו כמה מחבריך שהיא הבסיס להתעללות בבעלי חיים שכן הממשל והגופים הציבוריים השונים העוסקים בניסויים בבעלי חיים עושים מאמץ גדול להשתיק את המתנגדים. אני לא הצגתי את השואה בזלזול, ואני לא ראוי לזלזול ממך. ואני כן נלחם על זכותי להביע את דעותי בצורה שאינה פוגעת. מבחינתי הוויכוח נשאר פתוח...

One Echoe

New member
../images/Emo140.gif

באמת שאין טעם להתווכח על זה. כנראה מפאת כמות האנשים שמזלזלים בשואה בזמן האחרון, פתחתי את הדיון... אז בוא נגמור את הדיון בחן בחן.ף-)

למעלה