הבלוג של רדיוהד

One Echoe

New member
מה הקשר? הוא אדם...

וכמו שלך יש זכות להביע את דעותייך, גם לו יש. הוא רוצה להשפיע על אנשים, וזה לגיטימי מאוד מבחינתי. יתרה מזאת, אמן שמביע דיעות פוליטיות הוא אמן אמיתי-מבחינתי. לא שמי שלא מביע הוא לא. אבל זה נותן לו נקודת זכות.

מה בדיוק מבדיל בין אדם שהוא

פוליטיקאי לאדם שהוא לא? באירועי לייב 8 האומנים הובילו לשינוי פוליטי גדול יותר מהפוליטיקאים עצמם. ומה ההבדל בין לכתוב שיר פוליטי לבין להביע את דעתך בציבור? אף אחד פה הוא לא פוליטיקאי אבל כולם הולכים להצביע, כולם מביעים את דעתם ואפילו מנסים לשנות דעתם של אחרים או לסחוף להסכמה, אז למה שת'ום יורק יהיה שונה?

One Echoe

New member
../images/Emo45.gif

לאמני המוזיקה יש הרבה יותר כוח מלפוליטיקאים. אמנם פוליטיקאים שמים את היד על ההדק. אבל מי שקובע את הפילוסופיה בעולם הם אמני הרוקנרול...

K i R i

New member
קודם כל..

הלייב 8 היה "הצגה" אחת גדולה, הרי אף אחד לא הזכיר את מדינות אפריקה הגוועות והשואה שמתחוללת שמה. כל האמנים התכנסו כדי לפרסם את עצמם ובדרך גם לתרום טיפה של הטיפונת ממה שיש להם (דבר שהם יכלו לעשות גם בלי הופעה ופרסום אם באמת היה אכפת להם). דבר שני, לפי דעתי אומן צריך להתמקד ביצירות שלו, וכל אחד יכול לפרש את היצירות שלו בדרך שבא לו. ברגע שהוא מתחיל לספר על כל הדעות שלו ככה גם מעריצי הלהקה מתחילים לפרש את השירים שלהם. למשל בשיר fake plastic trees לא יכולתי שלא להבחין בכך שכולם כתבו שהשיר נכתב על העולם ועל הרגשות של ת'ום יורק על הסביבה ועל הצביעות המתרחשת. אז לפי דעתי חלקנו היינו מסתכלים על זה בצורה שונה אם לא היינו יודעים את הדעות של ת'ום.

One Echoe

New member
אבסורד!

הלייב 8 לא היה הצגה. בלי ספק שהיה שם גם עניין של פרסום, אבל זו לא הייתה הצגה. כן הזכירו את הרעב באפריקה ופעלו למען מחיקת החוב של אפריקה. זו דעתך. זה לא אומר שלתום אסור להתבטא פוליטית
. גם ביצירות עצמן מעורבות דיעות פוליטיות ורגשיות. המוזיקה של האמן=האמן. את בעצם רוצה להפריד בין זה לזה, רק שזה בלתי אפשרי. מה תגידי על אביב גפן, למשל? ..בלי הדיעות הפוליטיות שלו הוא לא אביב גפן. חלק מההווי של האמן זה המחאה החברתית שלו. ואמנים שזונחים את זה למען מכירות הם צבועים. ככה אני רואה את זה, בכל אופן.

דורפל

New member
ומה הם עושים עכשיו בקשר לזה?

כל אותם האמנים שהשתתפו בלייב8, למעט כל מיני בונו-ים למיניהם, מה הם עושים עכשיו, מחוץ לאור הזרקורים, בקשר לרעב באפריקה? את האמת? אין לי מושג. זה מחוץ לאור הזרקורים, אז לא עקבתי. אבל אני מאמין ששום דבר, ולכן KiRi צודק(ת?) לדעתי

vegetable man

New member
אני לא חושב כך

לאמנים אין יכולת ניהולית/שיווקית, לחלקם אין תמיד יכולת של מנהיגות, אבל מה שיש לכולם, זו היכולת לעלות לבמה ולשיר, ולתרום את חלקם. בלייב-8 האחרון חזינו באיחוד היסטורי של פינק פלויד (שריגש בין היתר גם אותי מאוד), שהתעלו על סכסוך, השמצות, ריבים של בית משפט שהתמשכו 20 שנה, כדי לעזור לרעבים באפריקה. את אותו דבר עשו אינספור אמנים (חלקם הופיעו גם במיוחד עבור המאורע), שהופיעו בראש ובראשונה כדי לעזור (ונכון, הם רכבו על גל הפרסום על הדרך, מה יש, לגיטימי,לא?). רוג'ר ווטרס של הפינק פלויד מופיע בהמון אירועי צדקה (שרובם לא מפורסמים כמו לייב8), בונו מתבטא השכם וערב על מחוייבותנו למחוק את חובות מדינות העולם ה-3, וגם לת'ום יורק הצנוע שלנו יש מה לומר. אני מאמין שרובם המוחלט של שאר האמנים תורמים תרומה זו או אחרת. אם הכסף אכן ילך לרעבים, זו כבר שאלה אחרת, זה מחוץ לשליטתם של אמנים - שכל שיכלו לעשות זה להופיע, ולנסות להפעיל את השפעתם בתקשורת, ואת החלק הזה שלהם הם עשו. אגב, הבאתי כאן את התבטאותו של ת'ום מתורגמת במלואה, הוא דיבר שם יותר על איכות הסביבה ופחות על מלחמת עירק.

One Echoe

New member
הכוח הטמון בהם

הוא השירה שלהם וההופעה שלהם. אני מאמין שאמנים שבאמת אכפת להם מתבטאים בכל מצב שהם יכולים או רוצים. זה כמו שאני אגיד לך, אתה בעד להפסיק את הרעב באפריקה? ותענה לי שכן. אז למה אתה לא עושה כלום בקשר לזה? אתה תעשה כל מה שתוכל. אמנים הם בני אדם. והמוזיקה שלהם היא חלק מהם. כמו כן, דיעות פוליטיות הן חלק מבני האדם לפעמים, וזה מתבטא במוזיקה ובהתבטאויות כאלה או אחרות לגבי מצבים שונים. איאפשר להפריד בין ה2, וחבל שהיום מתייחסים לאמנים כמו לבובות שצריכים רק לשיר ולסתום את הפה שלהם. כל הרוקנרול התחיל ממחאה חברתית, וזה חלק מאוד חשוב ברוק, המחאה. טוב מאוד שתום יורק אומר דעתו ולא שותק, ובכלל-שהמוזיקה שלו נלווית לדיעות הפוליטיות שלו. הלוואי שעוד אמנים היו ערים למצב ומוחים. בארץ למשל, רק אביב גפן, שייגעצ, ועוד כמה באמת מוחים. מעבר לכך, שיש הרבה אמנים, כמו רוג'ר ווטארס למשל שמוחים כמה שהם רק יכולים על המצב...בכל רעיון, וגם מופיעים באירועי צדקה!. אז זה לא נכון לבוא ולהגיד לאמן שהוא צבוע על כך שהוא בא ומופיע למען מטרה מסוימת ואז הוא שותק.

whatever4

New member
לשם הפרוטוקול-

בסופו של דבר לייב 8 לא הוביל ל"שינוי פוליטי גדול". אם אני זוכרת נכון, אפילו כסף לא נאסף שם. מה שמראה שבסופו של דבר למוזיקה אין עד כדי כך השפעה מעשית. אולי השפעה רוחנית או אידיאולוגית, אבל לא מעשית.

זה פשוט כבר לא נכון....

נמחק חלק משמעותי מהחוב של אפריקה, הנושא הובא לתודעה של מאות מליוני מעריצים שצפו בתוכנית שלא ידעו ולא היה אכפת להם קודם מפגישת ה-G8. לא נאסף כסף כי מהנסיון של המופע הקודם, הכסף שאוספים באירועים כאלה פשוט לא מספיק וקשה מאוד להעביר אותו לאנשים שבאמת זקוקים לו (באירוע הראשון של לייב אייד ב-1984 נאספו 150 מליון דולר בקירוב ורוב הכסף נאבד פשוט בגלל המשטרים המושחתים במדינות אפריקה). הפעם הם אספו חתימות לעצומה החברתית הגדולה בתבל על מנת שיופעל לחץ פוליטי על מנהיגי שמונה המעצמות העשירות בעולם. אמנים כמו בוב גלדוף, בונו ודומיהם מבקרים באפריקה ורואים את הרעה החולה של המדינה הזו במו עיניהם (ככה זה התחיל לפני 20 שנה, בביקור של גדלוף באתיופיה בזמן הרעב הגדול). עצם העובדה שאנחנו מדברים על זה, שזה קיבל מקום בסדר היום שלנו כבר אומר שיש לאמנים השפעה עצומה! מי מאיתנו חשב בכלל על אפריקה לפני שנתיים?

K i R i

New member
בדיוק!

והעניין הוא שהוא מנצל את העובדה שהוא מפורסם כדי לפתוח במה בשל עצמו לדעות פוליטיות. בכל מקרה תמיד העדפתי לאהוב שירים של להקות ולא את חברי הלהקה. הרי ככה יוצא שמעריצים אנשים שבכלל לא מכירים. שזה לא מעשה מתוחכם למדי

lbsh

New member
רדיוהד נושאים את ברכת היונה הלבנה

רדיוהד הם אנשי שלום. הדבר שמשך אותי ללהקה הזאת, היתה העובדה שהם פשוט אנשים טובים. יפי נפש זה לא קללה. בארץ הפכו את המילה למילת גנאי. אולי אם היו יותר אנשים עם נפש יפה במזרח התיכון, המצב היה יותר טוב. שלום וסלאם עליכום

kittycatbone

New member
הבלוג של רדיוהד

לא כבר איזה כמה חודשים?
אני זוכרת שבחיפושים שלי לחומר על רדיוהד בשביל הפרוייקט הזה באנגלית נתקלתי באתר וקראתי כל מיני דברים שהם כתבו ב"בלוג" הזה..
חח והממ אוקי

למעלה