אסור להרוג אותך ואסור לברוח
ואסור גם לעבור במעבר חציה רכוב על אפניים
-
במקרה שתארת - בנך עבר עבירת תנועה וסיכן את חייו
יתכן גם שהנהג עבר עבירת תנועה שגרמה לו לפגוע בבנך - אבל זה טעון הוכחה
משטרת ישראל, בגלל אילוצים תקציביים ואילוצי כח אדם מבדילה בין תאונות דרכים עם נפגעים לתאונות ללא נפגעים, בתאונות עם נפגעים המעורבים בתאונה לא רשאים לעזוב את המקום ללא אישור משטרה (מעט נפגעים שפונו ע"י מד"א או גוף מקביל לבית חולים), לפי הבנתי את דבריך התאונה המדוברת לא הוכרזה כתאונה עם נפגעים, גם לא מאוחר יותר, כי נך לא פנה למיון.
בכל מקרה - נהג המעורב בתאונה חייב למסור את פרטיו למעורבים האחרים.
לעיתים נפגע בתאונה מרגיש כאבים רק מאוחר יותר, אפילו אחרי יום-יומיים, במקרה כזה עליו לגשת בעצמו למיון, להיבדק ולקבל טיפולים רפואיים בהתאם לצורך, הוא לא משלם במיון כי זה מכוסה ע"י ביטוח חובה של הנהג, כדי שהביטוח יכסה יש ללכת לאחר הבדיקות ולדווח במשטרה, המשטרה תזמן את הפוגע ותחקור אותו, יש (במקרה שהעליית) סיכוי נמוך מאד שתוגש נגדו תביעה משפטית (עומס על המערכת).
אז מה היה? - ההוצאות של המיון כוסו ע"י הביטוח, במידה והיו הוצאות נוספות - הנפגע יקבל מהמשטרה את פרטי הפוגע ויוכל לתבוע אותן ממנו, הפוגע ישלם, אבל יותר סביר להניח ישלח אותו לביטוח שלו.
וסיפור מהחיים
נהגת פגעה בהולך רגל שחצה כביש מעבר חציה, היא הציעה לקחתו לבית חולים, הביתה או לאן שירצה, הוא אמר שהכל בסדר ולא צריך כלום, היא נתנה לו את פרטיה וכמה עשרות שקלים כדי שיזמין מונית הביתה, לאחר כשבוע הא פנה אליה טלפונית בדרישה כספית, היא שלחה אותו לביטוח שלה, הביטוח הראה לו את הדרך החוצה, הוא כעס והתלונן במשטרה, שהחליטה ללהגיש תביעה, הנהגת יצאה בעונש קל מאד , במשפט הגן עליה מנהל פורום זה.