הבן שלי נפגע ע"י רכב בעת חציית כביש במעבר

הבן שלי נפגע ע"י רכב בעת חציית כביש במעבר

חציה עם אופניים, הבחור לא השאיר פרטים והאשים את הבן שלי שזו אשמתו, הבן שלי נפגע פגיעה קלה,
כאבה לו הרגל, אבל אין כלום, לדעתכם, יש טעם לתבוע את הנהג הפוגע? ואם כן, במה ניתן לתבוע אותו?

be_roo

New member
תביעה אזרחית תובעים כאשר ניתן להוכיח נזק

שמצדיק פיצויים.
בנך לא פונה לבית חולים, פגיעתו לא הצריכה כל טיפול, לא היתה לתאונה כל השלכה כלכלית עליו ועל משפחתך.
לא מקבלים פיצוי כספי על כך שבן אדם לא נחמד פגע בך קלות.

אם אתם חושבים שהתנהגותו מצדיקה עונס אתם יכולים להתלונן במשטרה, והמדינה תחליט האם להעמיד את הנהג לדין על גרימת תאונה, ו/או אי השארת פרטים. רק קחו בחשבון שיתכן שאם תהיה חקירה היא אכן יכולה להגיע למסקנה שבנך היה אשם.

creth11

New member
לתבוע תמיד אפשר אבל סיכויי ההצלחה של תביעה

לוטים בערפל שיפוטי ולא בטוח שנוטים לטובתך
הסבר
לפי החוק אסור לעבור במעבר חציה עם אופניים ובטח לא ברכיבה (גם בדחיפה אסור) כלומר יש כאן עבירה מצד הניפגע.
לנהג עומדת הטענה שהילד הפתיע אותו ברכיבה לתוך מעבר החציה ולא הספיק לבלום בגלל ההפתעה.
ברמת התקנות הנהג היה חייב להשאיר פרטים ולהמתין במקום לפינוי ולדווח למישטרה ולהמתין לשוטר.
בכל מיקרה הכרעת השופט אינה שחור\לבן בתביעת פיצויים לא ניתן לחזות את הפסיקה מראש לאור העובדות שנתת ואלה שיתבררו במישפט.
אם הפגיעה קלה ועברה לא ניראה לי טעם לתבוע ובעיקר ללמד את הילד שלא עוברים מעבר חציה ברכיבה לעולם מאחר ואז הוא לבטח יפתיע את הנהג המגיע בכביש.
גם עם אופניים יש לעצור ולהיתבוננן לצדדים לפני החצייה ( לעצור הכוונה לעצירה מוחלטת וירידה מהאופניים כמובן)

תודה לשניכם, הוא נסע בכביש/מדרכה עם

סימון לאופניים, הוא נוסע בנתיב הזה כבר שנים, הוא בן 17 וחצי וזהיר מאוד, מעולם לא קרתה לו תאונה.
לדבריו, הוא בדק טוב טוב ואז נכנס למעבר החציה.
למזלנו, אכן, לא נגרם לו נזק משמעותי והוא לא נזקק ללכת לרופא, השאלה, מה עושים עם הנהג הפוגע?
ההתנהגות שלו היתה בוטה ולא לעניין, ומרגיז אותי שהוא ממשיך לנהוג בלי אפילו טלפון אזהרה מהמשטרה
על המקרה...ומה הוא יעשה פעם הבאה, אם לא יהיו עדים? הוא יברח וישאיר פגוע על הכביש?
אגב, אם הוא סרב לתת פרטים, האם אין כאן תאונת פגע וברח?

אם "תעזוב את זה הפעם"...אין מניעה מהנהג הזה

לנהוג שוב בדרך זו, לפגוע ולהעלם.

shlang

New member
לא לעזוב! להגיש תלונה נגד הנהג. זה נחשב

לתאונת פגע וברח, אף אחד לא יעניש את בנך, לנהג הפוגע חובה למסור פרטים ולוודא שהנפגע לא זקוק לטיפול רפואי
להגיש תלונה ומיד

creth11

New member
את יכולה להגיש תלונה נגד בעל הרכב

במישטרה לפי פרטים אלה והם ינסו להרכיב תיק אישום כנגדו או נגד הנהג.
.הבעיה היא שאם לא ניקשם ניפגע כלומר לא קיבל טיפול רפואי ולא ניפתח תיק תאונה במישטרה אזי לפי החוק לא הייתה תאונה כלל.
ולכן לא יהיה אישום.
יש להפריד בין עניין הפיצויים למיפגע לבין העבירה של הפקרת ניפגע, 2 דברים שונים המטופלים שונה.
.בכל מיקרה אם אין רישום לתאונה ואין רישום רפואי אין מקום לשום תביעה בשום ערוץ.
לעניין הנזיקין כלימר הפגיעה הגופנית כמובן יש להביא אישורים רפאיים מתאימים שגם זה אין לך ולכן אין עילה לתביעה.
לפעם אחרת שלא תיקכה כמובן יש ליעול נכון מהתחלה, הסבר
להגיע לבדיקה רפואית ולקבל רישום רפואי צנזק הפגיעה הטיפול וכל מה שקשור.
להגיע למישטרה וליפתוח תיק תאונה עם ניפגעים.
כל זה כאמור אם לא בוצע פינוי באמבולנס ממקום התאונה ולא הוזמנה מישטרה מיידית לתמקום התאונה.

creth11

New member
אגב 2

בימ"ש ישמע את טענות 2 הצדדים ואת שומעת רק את הצד שלך וכניראה הדעות יהיו חלוקות.
לא משנה כמה הוא זהיר - אסור לעבור מעבר חצייה ברכיבה, פשוט אין ספק שהוא יפתיע את הנהג השני ולכן הטיעון שלך חלש.
תלמדי אותו לרדת מהאופניים לפני מעבר חצייה ולעבור בהליכה ליד האופניים אין מצב אחר ואין רכיבה בטוחה במעבר חצייה.

gady19

New member
אם הבנתי נכון את חוק הפלתד

במקרה של תאונה בין הולך רגל לרכב תובעים כנראה את הביטוח של הרכב הפוגע.
לא את האדם עצמו צריך לבדוק במדויק את חוק הפלתד , בקשר לברור פרטי
הפוגע ניתן לבדוק במשטרה , כמובן שללא קשר הנהג כנראה לא אשם
אבל אולי היה אסור לו לעזוב את הזירה אם זאת תאונה עם נפגעים
הנה הוראות בנושא.
http://www.what2do.co.il/Page9710.asp

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
אין טעם לתבוע איש

אם ברצונך לתבוע (לפי חוק הפלת"ד ואין קשר לאשמת הנהג) עלייך לפנות למשטרה, הם יאתרו את הנהג, תקבל את פרטיו, תפנה לביטוח שלו, תצטרך להוכיח נזק ממוני, ולפי תאורך אין כזה - אז מה תתבע?
ואשר לאשמה - לא נראה לי שהמשטרה תטפל בזה, גם הנהג שלא מסר פרטים (האם בכלל נתבקש), שלא חיכה למשטרה (האם מישהו הזמין?) אשם וגם בנך שעבר במעבר חציה רכוב על אפניים אשם, מאחר ואין חבלה ממשית
אז כדאי לעזוב ולהסביר לילד שלהבא יזהר יותר - הכביש מסוכן

shlang

New member
כלומר, אם אני חוצה במעבר חציה רכוב על

אופניים, מותר להרוג אותי ולברוח.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
אסור להרוג אותך ואסור לברוח

ואסור גם לעבור במעבר חציה רכוב על אפניים
-
במקרה שתארת - בנך עבר עבירת תנועה וסיכן את חייו
יתכן גם שהנהג עבר עבירת תנועה שגרמה לו לפגוע בבנך - אבל זה טעון הוכחה
משטרת ישראל, בגלל אילוצים תקציביים ואילוצי כח אדם מבדילה בין תאונות דרכים עם נפגעים לתאונות ללא נפגעים, בתאונות עם נפגעים המעורבים בתאונה לא רשאים לעזוב את המקום ללא אישור משטרה (מעט נפגעים שפונו ע"י מד"א או גוף מקביל לבית חולים), לפי הבנתי את דבריך התאונה המדוברת לא הוכרזה כתאונה עם נפגעים, גם לא מאוחר יותר, כי נך לא פנה למיון.
בכל מקרה - נהג המעורב בתאונה חייב למסור את פרטיו למעורבים האחרים.
לעיתים נפגע בתאונה מרגיש כאבים רק מאוחר יותר, אפילו אחרי יום-יומיים, במקרה כזה עליו לגשת בעצמו למיון, להיבדק ולקבל טיפולים רפואיים בהתאם לצורך, הוא לא משלם במיון כי זה מכוסה ע"י ביטוח חובה של הנהג, כדי שהביטוח יכסה יש ללכת לאחר הבדיקות ולדווח במשטרה, המשטרה תזמן את הפוגע ותחקור אותו, יש (במקרה שהעליית) סיכוי נמוך מאד שתוגש נגדו תביעה משפטית (עומס על המערכת).
אז מה היה? - ההוצאות של המיון כוסו ע"י הביטוח, במידה והיו הוצאות נוספות - הנפגע יקבל מהמשטרה את פרטי הפוגע ויוכל לתבוע אותן ממנו, הפוגע ישלם, אבל יותר סביר להניח ישלח אותו לביטוח שלו.
וסיפור מהחיים
נהגת פגעה בהולך רגל שחצה כביש מעבר חציה, היא הציעה לקחתו לבית חולים, הביתה או לאן שירצה, הוא אמר שהכל בסדר ולא צריך כלום, היא נתנה לו את פרטיה וכמה עשרות שקלים כדי שיזמין מונית הביתה, לאחר כשבוע הא פנה אליה טלפונית בדרישה כספית, היא שלחה אותו לביטוח שלה, הביטוח הראה לו את הדרך החוצה, הוא כעס והתלונן במשטרה, שהחליטה ללהגיש תביעה, הנהגת יצאה בעונש קל מאד , במשפט הגן עליה מנהל פורום זה.

למעלה