הבסיס להרמוניה...

SHEX

New member
לא רוצה להעליב../images/Emo95.gif

אבל החומר שאתה לומד במגמה הוא לא ברמה הכי גבוהה, וגם לא מלמדים אותו בצורה הכי טובה או נכונה.. מי מלמד שם הרמוניה? רינה או אלה, לא?

handlessman

New member
חחח איזה מצחיק אתה מכיר משם אנשים??

קודם כל, המורה היא אלה... רינה היא בכלל מורה לאילתור ע"פ מקורות יהודיים (מקצוע פלצני במקצת, שלמדתי אותו רק בשנה שעברה, השנה אני כבר לא לומד איתה וגם לא בשנה הבאה). מאיפה אתה מכיר אותן??? עכשיו ברור שהחומר הוא לא ברמה הכי גבוהה מכיוון שאנחנו לא לומדים לאיזה תואר, אנחנו לומדים חומר לבגרות. ובכלל, כעת זה רק הבסיס מכיוון שרק התחלנו הרמוניה. בהמשך נתקדם ונהפוך את זה ליותר מסובך.

SHEX

New member
אני מקרית אונו..../images/Emo95.gif

וגם יחסית לבגרות הרמה שם ממש נמוכה.. הרי בגרות במוסיקה זה לא משהו שהוא שווה לכל הארץ. כל רכז מגמה כותב לעצמו את הבגרות בהתאם לחומר שהוא לימד.. למרות שדי מנסים לשנות את זה ולהכניס מערך לימוד אחיד לכל המגמות התיכוניות בארץ.. וסמוך עליי, גם החומר שאתה תלמד עד סוף התיכון עם אלה לא ברמה כזו גבוהה.. זה יסתכם בערך במהלך הרמוני של ארבעה אקורדים כולל קדנצה..

handlessman

New member
טוב לא הבנתי חלק מהמושגים שאמרת בסוף...

הבנתי שמשנה הבאה (המחזור שלנו) או בעוד שנתיים הבגרות במוזיקה הולכת להיות ברמה ארצית. ואתה היית במגמת המוזיקה? אם כן לפני כמה זמן?

SHEX

New member
אם הרמה תהיה ארצית../images/Emo95.gif

זה יהיה לכם טוב, כי תלמדו לדעתי יותר חומר.. ולא למדתי בקרית אונו, אבל אני מכיר את המגמה, והייתי לומד למבחנים עם חברים מהמגמה שם..

GustavM

New member
רמת הלימודים בארץ בהרמוניה על הפנים

כמעט בכל בתי הספר. אפילו בתלמה ילין, שם זה נחשב רמה גבוהה, הרמה בפועל די גבוהה. העובדה ששם הרמה יותר גבוהה מבשאר הארץ, זה רק אומר עד כמה הרמה באמת נמוכה. שמעתי את הקטע הזה עם הבגרות הארצית - וגם הרמה שמתכוונים לעשות לבגרות הזאת, זה די בדיחה. אחרי שכולם לומדים כל כך גרוע בבתי ספר ובקונסרבטוריונים, יש שתי אפשרויות למה קורה כשמגיעים לאקדמיות: אחת, ממשיכים באותה רמה אפס (אני שמעתי על תלמידות שנה ג' באקדמיה בירושלים שלא יודעות מה זה סקסטאקורד....), או שעושים מבחנים ברמה קצת יותר גבוהה, ומתפלאים על כמה שזה קשה...

GustavM

New member
*תיקון

הרמה בתלמה נחשבת גבוהה, אבל לדעתי היא די נמוכה (בטעות כתבתי גבוהה בהודעה). למדתי שם שנה, בכיתה ט', ועזבתי בדיוק בגלל זה.

בהחלט הרמה די גרועה, אבל זה תלוי במורים...

הבעיה באקדמיה למוזיקה בירושלים, היא שכל מורה בוחר שיטה משלו, עם ספרים משלו. רובם יודעים את התורה, אך חלקם מתקשים ללמדה. לגבי השמועה של תלמידות שנה ג' שלא יודעות מה הוא סקסטאקורד, אני מתרעם על כך! (יש גם תלמידים שנה ג' שלא יודעים
)

GustavM

New member
מעולם לא למדתי באקדמיה בירושלים

כשהייתי ביאס"א שמעתי סיפורי זוועה על מה שהולך באקדמיה בירושלים בנושאים של תאוריה, אז הדרתי את רגלי משם ונרשמתי לתל אביב :)

GustavM

New member
שבוע הבא אתחיל שם

אבל בשלוש השנים האחרונות למדתי ביאס"א עם ד"ר בת שבע רובינשטיין, שהיא ראש המגמה לקומפוזיציה וניצוח ואחראית על הלימודים התאורטיים באקדמיה בת"א. לדעתי היא המורה כיום מהכי טובות בארץ אם לא הכי טובה לנושאים התאורטיים, בייחוד פיתוח שמיעה. היות ואמשיך ללמוד איתה בת"א (פיתוח שמיעה והרמוניה, קונטרפונקט מלמד מישהו אחר), כמה רע זה כבר יכול להיות...

אז כך...

כפי שניסחתי, זה תלוי במורה, ובאקדמיה למוזיקה בת"א המצב הוא אותו הדבר. בכל מקרה, פיתוח שמיעה והרמוניה זה משהו שתלמד עד שנה שלישית כולל. בקונטרה-פונקט אני משער שפלסטרינה בשנה הראשונה ובאך יגיע בשנה השלישית. שיהיה בהצלחה!!

GustavM

New member
תודה, אבל לא מדויק...

קודם כל, פיתוח שמיעה אני מתחיל השנה ללמוד ישר עם תלמידי שנה ב', בגלל שבאתי עם רקע ניכר. קונטרפונקט באך, סביר שאלמד בשנה שניה, ולא שלישית.

אז ישנו שוני...

גם אני התחלתי את לימודי משנה ב' עם עוד כמה פטורים שקיצרו לי את הדרך. נשמע טוב, אני מאחל בהצלחה!!

handlessman

New member
י"א...

כמו שכבר כתבתי, ורק השנה התחלתי הרמוניה, אחרי ששנה שעברה למדתי תיאוריה ואת כל מה שצריך לדעת בשביל לזרום להרמוניה, ולא היה מבחן אחד שלא הוצאתי בו 100... משום מה עכשיו ממש קשה לי בהרמוניה.

GustavM

New member
הכוראלים עם הבס הממוספר לרוב הם מהכי קשים

יש שם לפעמים באסים וספורנים שהולכים כל כך צפוף זה לצד זה, שהדרך היחידה להרמן את זה בכלל היא עם מליון הצטלבויות, כולל ירידות של הטנור מתחת לבס, וכו'. בקיצור, ממש לא למתחילים.

זה לא ממש נכון...

ישנם תרגילים ב KEYBOARD STYLE שהם מהקלים ביותר. כדי לחפש את התרגילים של הנדל וקורלי, הם הכי טובים.

למעלה