הבעיה והכשל של כל המשתמטים.

הבעיה והכשל של כל המשתמטים.

היי, קראתי פה קצת ולא יכלתי שלא להגיב. אני סבור שיש לכל המשתמטים בעיה אחת בסיסית, שהיא בעיה של כל אדם - אף אדם לא יכול להתמודד עם האמת העירומה כשהיא מוטחת בפניו. הרי כשמורידים את כל המסיכות ואת כל התיאוריות,נשארים עם עובדה מאוד פשוטה - הצבא הוא הכרח לקיומה של מדינת ישראל, והשירות בצבא הוא חובה לאומית ומוסרית. למה לאומית? כי המדינה מחייבת אותך לעשות את זה. למה מוסרית? כי בפועל, האמת הפשוטה, הכואבת והכה הגיונית היא - אין שום סיבה שאדם אחד ישרת את המדינה, יקריב מעצמו (שלא לומר את חייו, בעוד שאדם אחר לא יעשה זאת. כל קיומנו ויכולתנו לחיות כאן מושתתים על הצבא. זה עניין א-פריורי וא-פוליטי. ומה הבעיה? בא אותו משתמט, ומסיבות כאלו ואחרות מחליט שהוא לא רוצה לעשות צבא (מסיבותיו הוא). אבל הוא לא יכול באמת להסתכל לעצמו בעיניים, לפחות לא בהתחלה, או כשניצוץ הרצון להיות פרזיט נוחת עליו. אז יש תירוצים: "המדינה הזאת דפוקה, מי בכלל רוצה לשרת את המדינה הזאת?" "הכל פוליטי והמנהיגים שלנו משחקים בנו כבכלי..." "בצבא יורידו את הערך שלי ואת כבוד האדם שלי..." "במדינות אחרות כולם לומדים בגיל הזה, אז למה שאני לא אלמד גם? למה לי לעצור את חיי?" "אני אתרום בדרכים אחרות". כל אותם הדברים הם תירוצים עלובים. האמת היא מה שציינתי למעלה. והיא כואבת: אין שום סיבה שמישהו אחד יקריב מעצמו, מאישיותיו ומחייו על מנת שהאחר יוכל לגמול לו ביריקה בפרצוף. פשוט אין. - משתמטים, אתם, ההורים שלכם והמשפחה שלכם חיים במדינה בזכות הצבא. יש לכם שקט, כי חיילים שומרים בגבולות, ולהם יש שקט כי יש מערך עורפי שלם שתומך בהם, עד כמה שאפשר. אני לעולם לא אוכל להבין אתכם, שקמים בבוקר ומסתכלים לעצמכם בעיניים. אני הייתי בוכה מרוב בושה. אני הייתי בוכה, שחברים שלי מסכנים את עצמם, תורמים מעצמם ועושים למעני, מה שאני לעולם לא הייתי חושב אפילו לעשות עבורם. - משרתים חיילים ומשוחררים יקרים, הם (המשתמטים) לעולם לא יוכלו להבין את הכאב שלכם. את השמירות הארוכות, הקור, חוסר הפרטיות. המשמעת הצבאית הנוקשה, חוסר ההתקדמות האישית בחיים, השאלה "למה זה בכלל תורם?" ו-"למה אני נמצא פה". הם לא יוכלו להבין איך זה להיות במוצב בשתיים בלילה ולחשוב על המשתמט שחוגג עכשיו איפה-שלא-יהיה, או את המשפחה/חברה שהשארנו בבית ואנחנו מתגעגעים אליהם. הם יבינו רק אינטרסים, רק תירוצים ורק אידאולוגיות מזוייפות. קריאות "פאשיזם" מילדים בני 17 שאפילו לא יודעים מהי מהות המילה. כי שירות בצבא הוא חובה וזכות גם יחד, לי, ולכולנו. שכל אחד יעשה את חשבון הנפש לעצמו. אמיר.

eviv

New member
אתה בעצמך כשל

אפילו דיון בסיסי אתה נכשל לעשות. אם אתה מכניס מילים לאנשים אחרים בדימיונך ומתווכח איתם, ואז אתה מרוצה כי ניצחת בוויכוח זה נראה לי יוצר כשל הבנתי של המציאות.

beatman

Member
100 %

"אין שום סיבה שמישהו אחד יקריב מעצמו, מאישיותיו ומחייו על מנת שהאחר יוכל לגמול לו ביריקה בפרצוף." 3 שנים טחנתי כמו כלב בצבא ועכשיו הוא יורק לי בפנים. באמת לא כדאי לשרת בצבא...

EmGee

New member
3 שנים טחנת?

מרץ 5 לפי הלוח שנה שלי עוד לא השתחררו.

beatman

Member
התכוונתי שטחנתי צעירות בצורה קשה

ולא קיבלתי את הזכויות ותיקות שלי,פשוט יורקים עלינו עכשיו. בנוסף לכך מקצרים את החפש"ש ופוגעים בנו עוד במספר דברים.

Jan22

New member
הבעיה של הרבה אנשים במדינה שלנו היא

שהם לא מצליחים להבין שיש מישהו עכשיו ,ברגעים אלה ,בשעה 21:26 שנמצא בגבולות של המדינה ויושב כמו גולם כדי לשמור עליכם. יש עכשיו אינספור חיילים שעושים מבצעים מסוכנים בתוך עזה ,רמאללה ,שכם ,חברון וכל שאר הערים המקוללות שגבו חיים של חיילים יקרים ,בעלי משפחות... למישהו מאותם הליצנים (=המשתמטים) זה מזיז ? לא כל כך ,כי כל עוד הם לא יקבלו על זה משהו ,הם לא יהיו מוכנים להקריב 3 שנים מסכנות מהחיים שלהם למען הצבא. האם השירות הצבאי הוא כיף ? קל ? נחמד ? לא תמיד ,אבל דבר אחד אתה לומד שם - ערכים .לא אמא שלכם ולא אבא שלכם ילמדו אתכם את מה שלומדים בצבא.נועה לביא אוהבת לצחוק (גם עלי ,אבל אני שם עליך זין של אתיופי) על אנשים שהתגייסו לצבא ולהראות כמה שהם קטנים ,רק שהיא לא מבינה כמה היא קטנה וכמה היא לא יודעת כלום. היא מאוד נהנית לפתוח בלוגים כדי להסיט אנשים שלא הלתגייס ,ועל זה היו לי הרבה "שיחות" איתה ,והמסקנה הסופית שלי היא שהיא ,כמוכם ,חסרת ערכים. למה לעזאזל שמישהו אחר ישמור על גבול ישראל -צפון במקומכם? למה מה ההבדל ביניכם לבינו / בינה ? כלום , רק שהוא / היא לא פריזיטים. אז כל אותם הליצנים שאוהבים לבכות ואוהבים להראות כמה שהם דפקו את המערכת ,אל תדאגו ,WHAT COMES AROUND -GOES AROUND ,הכל יחזור כבומרנג. באיזו עבודה נחשקת שתענו לכל ההגדרות שלה ,פרט ל"עשית שירות צבאי" ...ואינשאלללה אמן גם בקבלה לאוניברסיטאות ושות'. תכניסו את זה לראש שלכם : אף אחד לא חייב לכם כלום ,גורנישט ,לא חייב לצאת לתפוס מחבלים כדי שתוכלו לצאת לפאב / מועדון ,קניון , לימודים !!!!!!!!!!! זאת מדינת צבא והצבא הוא הסיבה היחידה שאתם נושמים ברגע זה !

the new L

New member
בצבא לא סופגים ערכים

וטוב שכך (כלומר, אולי יש חיילים שסופגים ערך כזה או אחר, אבל אין שום פעילות גורפת כזו). אין לשום גוף ממלכתי שום זכות לחנך אנשים בוגרים לערכים. אנשים בוגרים צריכים לבחור בעצמם את עולם הערכים שלהם, על פי הבנתם את המציאות.

Jan22

New member
טוב ,כנראה שלא קיבלתי ערכים בצבא

או כנראה שכן. במדינה הזו יש חוק : הגעת לגיל בגרות ? אתה מתגייס. לא טוב לך ? הדלת פתוחה ,בון וואיייז.

the new L

New member
זה לא בדיוק מה שהחוק אומר

החוק אומר - הגעת לגיל בגרות? אתה מתגייס, אלא אם הצבא החליט לפטור אותך משירות צבאי.

eviv

New member
במדינה הזו אכן יש חוק

ובחוק הגיוס עצמו מפורטים כל האנשים שזכאים לפטור.

Jan22

New member
חה חה חה

יש את אלה שזכאים ,ויש את אלה שעושים את עצמם לזכאים. קפיש ?

EmGee

New member
אני ספגתי המון ערכים בצבא

והתבגרתי, למדתי להתמודד עם מצבי קיצון מאוד קשים והתפתחתי בצורה עצומה. אני אישית בתור מעסיק שדואג לעסק שלו קודם כל, לא הייתי רוצה שיהיה לי עובד שעוד לא עבר את הדברים שאני עברתי. אני לא יודע מה עשית בצבא, אבל מי שהיה לוחם קיבל תכונות ויכולות שיכולים לעזור לו בכל תחום עבודה כלשהי, גם אם זה למכור תותים בצומת. ע"פ החוק אסור לשאול את המועמד בקשר לשירותו הצבאי אם אין סיבה שמצביעה על קשר בין השירות הצבאי ליכולת העבודה. בתאכלס לכל עבודה אפשר למצוא קשר לצבא ולכן לדעתי מעולם לא יצא מעסיק אשם בכך שהוא שאל את השאלה הזאת, תקן אותי אם אני טועה.

sayar3

New member
אולי לא ניתן לשאול לתוכן השירות ולתפקיד

אך זכותו גם זכותו של כל מעסיק לדרוש להציג לפניו תעודת שחרור שמצביעה על שירות ועל אופי המועמד. הרי לכך נועדה תעודת השחרור ולשם כך הוצאה לאור-לא?

beatman

Member
איזה ערכים צה"ל מלמד ?

המפקדים שלי רמאים,שקרנים,נצלנים ורמת האכפתיות וההגיון בצבא לא כל כך גבוהה.

Jan22

New member
מישהו אמר שהצבא טהור ? בשום מקום אין

דבר כזה ,גם אצל מוכר החנות ליד השכונה שלך. אבל בין כל הבררה ,יש גם את האיכות. המפקדים שלי היו בסדר גמור ולימדו אותי הרבה .היו כמה שלא ,ומהם לא לקחתי דוגמא!

beatman

Member
לא מדובר כאן סתם באנשים רעים

מדובר בצורה שהצבא עובד בה: רמאות,חוסר כבוד,שרירות ושום תירוץ לא מצדיק את זה. להגן על המדינה אפשר גם בלי חסרונות אלו.

איזה ערכים?

בראש ובראשונה - מחויבות ונאמנות. לדעת שאין לך רק זכויות במדינה הזאת אלא גם חובות, במיוחד עקב המצב הבטחוני שלה. המפקדים שלך לא מייצגים את כל החיילים בצה"ל.

beatman

Member
ממש לא

צה"ל כולו מתייחס בחוסר כבוד ורמאות כלפיי משרתיו
כל אחד עם כמה פלאפלים על הכתפיים דופק אותך איך שבא לו כאילו היית קונדום. מחויבות ונאמנות,אני אבחר למי ואיך להיות נאמן ומחויב ודבר ראשון זה מגיע מהחינוך בבית ולא מצה"ל.

מצטערת

אני חיילת ומעולם לא התנהגו אלי בחוסר כבוד ורמאות. כמו שאתה לא דוגמה מייצגת, גם אני לא. אז זה אידיוטי "לקבוע" שצה"ל כולו מתייחס בחוסר כבוד ורמאות, כשאתה לא מכיר את המערכת כולה. הצבא בהחלט מחדד את הערכים האלה לדעתי. אדם שיש לו את הערכים הנ"ל כלפי המדינה לא יבחר להשתמט משירות בצבא מטעמים לא כשרים. ואין ספק שזה, בעיני, ענין של חינוך.

למעלה