הבעיה והכשל של כל המשתמטים.

TaL53

New member
יש מקומות ויש מקומות

יש מקומות שבהם לאנשים יש בריכות בתוך הבסיס ויש מקומות שאנשים ישנים בחדרים בלי דלתות בחורף, הכול עניין של תקציב ויחס. אז נכון שאף אחד פה הוא לא מקרה מייצג של כול המערכת אבל ככול שמתרבים האנשים שמלינים על היחס שהם קיבלו בצבא אפשר להצביע על מגמה מאוד חזקה לכייון חוסר האכפתיות והביורקטיה המזעזעת של צה"ל, ולא חסרות דוגמאות לכך.

beatman

Member
שלילת זכויות פז"ם,חוסר כבוד לדרגות

ועבודה קשה של אנשים. ביטול ימי חופשה ועוד מיליון דוגמאות זאת כן המערכת כולה. רק בצה"ל על כל הבעיות שלו דברים כאלו קורים !

TaL53

New member
וזה רק קצה הקרחון

בסופו של דבר הדברים האלה עולים בבריאות של אנשים.

TaL53

New member
הלוואי שזה היה מתסיים בעצבים

אני לא צריך לספר לך עם איזה בעיות יוצאים אנשים מתותחנים למשל.

נכון,אז מה ?

האם זה אומר שלא נתגייס בגלל בעיות שמיעה או דברים דומים ? כן, גם בני אך גם עם נזק שמיעתי כבד בעקבות תפקידו. האם הוא חשב לרגע לעזב את השירות בגלל זה ? ממש לא. אפילו לא היה מוכן להוריד פרופיל. האם טוב לי מכך ? גם כן לא. אם אנשים יבינו ויפנימו את הסיבה לשירות ,ויראו בה זכות בדיוק כמו החובה הדברים יראו אחרת. ואין קשר בין תנאי שירות לטיב השירות.

TaL53

New member
לא, זה אומר

שצריכה לקום צעקה ציבורית אדירה להקמת גוף חיצוני שיבקר את הצבא, כדי למנוע את בזבוז הכספים, זילות בחיי אדם וביראות של אנשים. יש לאנשים חובות במדינה הזאת אבל יש גם זכויות ובין השאר יש את הזכות לשרת בכבוד ולא כמו איזה עבדים, זה מה שהצבא צריך להפנים. נ.ב החוק הראשון בשיווק הוא שהפרסומת הכי טובה למוצר היא מפה לאוזן. לכן, עד שצה"ל לא יפנים את זה ויתחיל להתייחס לחיילים כמו לבני אדם רמת ההשתמטות רק תלך ותגדל, לא בגלל האידיאולוגיה ולא בגלל "תורתו אמונתו" אלא בגלל אנשים שרואים מה קורה לאנשים אחרים בצבא ומסיקים מזה את המסקנות (גם אם זה מסקנות מוגזמות).

טמפפם

New member
"אני לעולם לא אוכל להבין אתכם.."

למה אתה סוגר את עצמך לדיון,אתה מפחד להתעמת עם תפישת העולם שלך? אתה יודע מה-אני לא צריכה שתעמוד בשמירות ותמות מקור בלילה כדיי להגן עליי.לא ביקשתי מאף אחד להגן עליי.אני לא צריכה ביריונים שילכו בשבילי מכות. זה מזכיר לי קצת את תפיסת העולם של החרדים שהם חושבים שכל עם ישראל צריך להכיר להם תודה שהם עובדים את השם ובכך מצילים את כולנו מפניי חורבן או משהו כזה,ומבקשים על זה כסף. אם מישהו רוצה להקריב את עצמו-שיהיה לו לבריאות. למדינה היה יכול להיות קיום בלי צבא,אם אנשים פה היו עומדים על שלהם ולא היו מוכנים ללכת למות כי למנהיגים פה יותר נוח לשלוח בריונים מאשר לפתור סיכסוכים בדרכים אחרות.

Big M a n

New member
חיה בסרט

בבקשה לכי לעזה או ללבנון ודברי איתם דברי שלום, רק הדבר הגרוע מכל הוא שבסוף חיילים ישראלים ישלחו לשם בשביל לנסות להציל אותך.

otk

New member
מדהימה אותי העובדה

שהמוח של אנשים מסוימים, חסר את יכולות העיבוד להבנת קונספט כה לא מסובך של עם החי על חרבו. אין מקום להשוואה ההזויה, על סף הגרוטסקית, בין חרדים לחיילים. את באמת לא מבינה שלולא החיילים השומרים על גבולות ארצנו, תסלחי לי על התיאור הגרפי, סביר להניח שהיית כרגע מבותרת לכמה עשרות חלקים? אני מאמין שיוצא לך פה ושם לקרוא עיתונים ולהתעדכן אודות המצב האקוטי בו אנו שרויים דרך מדיה זו או אחרת. למדינה לא יכול להיות קיום ללא צבא, פועל יוצא של המצב הפוליטי והדמוגרפי של ישראל. אם לא שמת לב, אנו מוקפים במדינות וארגונים אשר שואפים לחסלנו, ללא שום רצון לנהל משא ומתן. מצטער לנפץ לך את האשליה, אבל המנהיגים שולחים את אותם "בריונים", כלשונך, מסיבה מסוימת. אנו מנסים לפתור את הסכסוך גם דרך ערוצים אחרים, אבל רצוי שמישהו ישמור לנו על התחת תוך כדי שאנחנו מנסים.

ידידי היקר

אל תשכח שאת הצבא החמוד שלנו צריך לממן .. מדובר ב9.4 מליארד דולר ליתר דיוק (אולי השנה אף יותר לאור תוכנית החומש) אז אם יש אנשים שיוכלו לתת למדינה יותר כסף כשהם מחוץ לצבא מאשר כשהם בתוך הצבא , מוטב שיהיו בחוץ אני לא צריך לשבת בצבא ולראות איזה טמבל שבוז מולי , אני מעדיף לעשות את העבודה שלי בלי שהצבא יכניס בכוח אנשים שלא רוצים להיות שם וכל מה שהם יעשו זה לא להוריד את התפוקה שלי ואת התרומה שלי למדינה. אני אתן לך סתם מספר מצחיק , מאז ששמעתי לא הפסקתי לצחוק .. שמעת בטח על איראן , מדינה ששיטחה יותר גדול פי כמה וכמה מישראל , ואחת מספקיות הנפט הגדולות בעולם , וזה לא איזה מדינה פסטורלית .. זה מדינה שמתה לצאת למלחמה עם ישראל והאמריקאים.. אתה יודע מה תקציב הביטחון שלה ? 6.3 מליארד דולר. ושלנו 9.4 . ואנחנו לעומת איראן טיפה בים .. אנחנו צריכים כסף ..

sayar3

New member
איראן לא מדינה מוקפת מדינות אוייב!

מה גם שמן הסתם מעבר לתקציב שציינת כנראה שיש עוד כמה מליארדים טובים להאצת פיתוח תכניות הגרעין שלה ש"נועדו לצרכי שלום".

the new L

New member
איראן מוקפת במדינות אויב מבחינתה

עיראק האמריקאית מצד אחד (שלא לדבר על עיראק בתקופת סדאם שהייתה אויב מר מבחינתם והפעילה נגדם נשק כימי!) ואפגניסטן האמריקאית מהצד השני.

sayar3

New member
עיראק ואפגניסטן אמריקאיות?

זה שארה"ב לחמה שם לא עושה אותן אמריקאיות. בכל מקרה -אתה מבין שההשוואה שלך לא רלוונטית נכון? ישראל מוקפת ב 4 מדינות ערב במעגל ראשון (מצרים ,ירדן,סוריה,לבנון) ובמעגל שני במדינות נוספות (עיראק,לוב,סודאן,איראן,סודאן,ערב הסעודית,אפגניסטן ועוד כמה שבטח שכחתי)

the new L

New member
עיראק ואפגניסטן מלאות בחיילים אמריקאים

נכון לרגע זה לפחות, יש מאות אלפי חיילים אמריקאים בעיראק ובאפגניסטן. מצרים וירדן אינן מדינות אויב לישראל. כנ"ל לגבי עיראק, לוב, ערב הסעודית ואפגניסטן. אין לי מושג מה יחסה הנוכחי של סודאן לישראל, אך יש לי תחושה שאין לה שום יכולת צבאית להזיק לישראל.

הכשל הוא כולו שלך

צריך צבא, והדבר ברור לכל משתמט עז מצח. הבעיה היא שאתה ושכמותך הקשתם משם ל"חובה אזרחית" שלאו דווקא נושאת בחובה תרומה לכוח ההגנה הישראלי.

למעלה