הבקע חזר לי מה עושים ?←

דורון 60

New member
הבקע חזר לי מה עושים ?←

שלום וברכה לרופאים המומחים היקרים ! לפני כשנה וחצי לערך עשיתי 3 ניתוחים בקע בזמן של חודשיים שלושה . בקע ימני שמאלי וטאבור בשנה האחרונה התלוננתי על כאבים עזים בצד שמאל כאשר אני מתקופף וגם בזמן מאמץ הלכתי המון פעמים לרופא המשפחה שלי עקב הכאבים החזקים ולדבריו זה בגלל שהרשת נמתחת ! לפני שבועיים החלטתי לתת לזה סוף ודרשתי שישלח אותי לצילום לראות מה קורה לבסוף קיבל את בקשתי והיום חזרתי מצילום וזה התשובה של הרופא שצילם: "בדיקת US של הרקמות הרכות במפשעה שמאלית" "בזמן מאמץ חזק בלבד הוגדם תוכן היפואקוגני נייד בגודל 0.35 ס"מ חשוד לבקע מפשעתי קטן מכיל שומן מזנטריאלי" עלי לציין שאת הניתוח עשיתי בבית חולים לניאדו כאשר הזמתי תור מיוחד לרופא שהמליצו לי עליו "מעזרא למרפא" ואף שילמתי לו תשלום של 1.200 ש"ח רק שהוא יבצע לי הניתוח (למרות שאני חבר קופ"ח היות ורציתי שהוע יעשה הניתוח) אף הבטיח לי לאחר הניתוח לשאלתי כמה זמן יחזיק ואמר עד גיל 120 ! היום אני במצב כפי שציינתי אשמח מאוד מאוד להתייחסותכם מה עלי לעשות ומה עושים במצב הזה ששוב נקלעתי והאם עלי לפנות קודם לרופא המשפחה עם התשובות או להתקשר לרופא שניתח אותי ? היות ואיני יודע אם הוא אשם או לא תודה מקרב לב דורון

בתשובה לשאלתך

שלום דורון בניתוח לתיקון בקע יש שכיחות של כחמישה אחוזים לחזרת הבקע, אך ישנה שכיחות גבוה יותר של כאבים כרונים לאחר תיקוני בקע כתגובה לגוף זר או עקב נזק עצבי מקומי. פעמים רבות אולטרהסאונד מפשעתי מגלה בקע קטן (אם לא לומר במקרה שלך, זעיר) שלא מצריך התערבות. הרושם שלי שיש יסוד סביר להניח שתיקון הבקע שתואר לאוו דווקא יפתור את כאביך ויתכן ואף יחמירם. אם בכל זאת הנחת העבודה שהבקע אחראי לסימפטומים, הייתי ממליצה לבצע ניתוח בגישה לפרוסקופית ולא להיכנס שוב לאזור המנותח.

למעלה