הבראה ומתנת חג

מצב
הנושא נעול.

הראלולי

New member
הבראה ומתנת חג

הבראה ומתנת חג
הי מקוה שאני שואלת את שאלותי במקום הנכון ואם לא אשמח אם תפנו אותי למקום המתאים. כרגע אני בחל"ת בהמשך לחופשת הלידה שלי שנסתיימה ב- 7.1.2005. האם נכון הדבר שנאמר לי במקום עבודתי שאיני זכאית לקבל את מתנת החג כיוון שאני בחל"ת? נראה תמוהה בעיני הדבר שכן עד חודש ינואר עדיין הורדו ממשכורתי דמי הועד והרי אני עדיין עובדת שלהם אז מה הקשר לכך שאני בחל"ת? כמו כן דמי ההבראה של שנת 2004 ששולמו לנו במשכורת חודש ינואר ניתנו לי באופן חלקי בלבד הוסבר לי שדמי הבראה ניתנים מחודש אפריל עד אפריל ולכן איני זכאית לקבל על שנה מלאה כיוון שאני בחל"ת אבל איך יתכן אם הייתי מודיעה שאני חוזרת לעבודה בפרואר ודמי ההבראה היו ניתנים לי במלואם ואח"כ הייתי מודיעה שאיני חוזרת עד אפריל היו לוקחים אותם ממני בחזרה? מצטערת על האורך ומקוה ששאלותי מספיק ברורות תודה מראש

שיר ורד

New member
מתנות לחג הן הטבה שאיננה מוגדרת

הבראה ומתנת חג
הי מקוה שאני שואלת את שאלותי במקום הנכון ואם לא אשמח אם תפנו אותי למקום המתאים. כרגע אני בחל"ת בהמשך לחופשת הלידה שלי שנסתיימה ב- 7.1.2005. האם נכון הדבר שנאמר לי במקום עבודתי שאיני זכאית לקבל את מתנת החג כיוון שאני בחל"ת? נראה תמוהה בעיני הדבר שכן עד חודש ינואר עדיין הורדו ממשכורתי דמי הועד והרי אני עדיין עובדת שלהם אז מה הקשר לכך שאני בחל"ת? כמו כן דמי ההבראה של שנת 2004 ששולמו לנו במשכורת חודש ינואר ניתנו לי באופן חלקי בלבד הוסבר לי שדמי הבראה ניתנים מחודש אפריל עד אפריל ולכן איני זכאית לקבל על שנה מלאה כיוון שאני בחל"ת אבל איך יתכן אם הייתי מודיעה שאני חוזרת לעבודה בפרואר ודמי ההבראה היו ניתנים לי במלואם ואח"כ הייתי מודיעה שאיני חוזרת עד אפריל היו לוקחים אותם ממני בחזרה? מצטערת על האורך ומקוה ששאלותי מספיק ברורות תודה מראש
מתנות לחג הן הטבה שאיננה מוגדרת
בחוק והמעביד יכול לקבוע נהלים על פיהם עובדים בחל"ת או בחופשת לידה או עובדים בתחילת עבודתם לא זכאים לקבל מתנות לחג. אם חלק ממתנת החג ממומנת בידי הועד, אזי את צריכה להיות זכאית לקבל חלק זה, כל עוד את ממשיכה לשלם דמי ועד. לגבי דמי הבראה, בדרך כלל מקובל שדמי ההבראה משולמים בגין שנת העבודה שעברה ולכן הבעיה שהעלית כלל איננה קיימת. עובד שמסיים עבודתו יקבל השלמה של יתרת דמי ההבראה המגיעה לו. אם אצלכם אכן משלמים דמי הבראה מראש, אזי עובד שיתפטר או יפוטר במהלך השנה יצטרך להחזיר חלק יחסי מדמי ההבראה, אותו דבר היה קורה אם היית מודיעה שאת חוזרת לעבודה ואחר כך מתחרטת ומחליטה לצאת לחל"ת.

מצב
הנושא נעול.
למעלה