הבראה ושמירת הריון

מצב
הנושא נעול.
הבראה ושמירת הריון

הבראה ושמירת הריון
שלום , בתאריך 17/8 השלמתי שנה במקום עבודתי. החל מ 10/8 התחלתי שמירת הריון - הגשתי בקשה לביטוח לאומי. האם הייתי זכאית לקבלת הבראה או בגלל השבוע הפרש אני לא זכאית.. חשוב לציין שכאשר יסתיים הבלגן בהריון או אחרי הלידה בעזרת השם אני חוזרת לשם. תודה מראש על העזרה

כעיקרון - לא תהיי זכאית לדמי הבראה

הבראה ושמירת הריון
שלום , בתאריך 17/8 השלמתי שנה במקום עבודתי. החל מ 10/8 התחלתי שמירת הריון - הגשתי בקשה לביטוח לאומי. האם הייתי זכאית לקבלת הבראה או בגלל השבוע הפרש אני לא זכאית.. חשוב לציין שכאשר יסתיים הבלגן בהריון או אחרי הלידה בעזרת השם אני חוזרת לשם. תודה מראש על העזרה
בגין השנה שחלפה (זו שעד ליום 17/8). בתקופה של שמירת הריון אינך זכאית בתשלום דמי הבראה מהמעביד מכיוון שלמעשה לא מתקיימים יחסי עובד מעביד. אבל, ההיעדרותך עקב שמירת הריון לא תפגע בצבירת הוותק שלך לצורך דמי ההבראה שאמורים להיות משולמים לך בשנים הבאות. כלומר, בתום השנה השניה לעבודתך (ב-17/8/05), עדיין תהיי זכאית ל-6 ימי דמי הבראה, כאילו עבדת שנתיים מלאות ולא תהיה התחשבות בכך שמתוך השנתיים האלה היית תקופה מסויימת בשמירת הריון (רק לצורך ההסבר - בגין שנה ראשונה לעבודה את היית אמורה להיות זכאית ל-5 ימי הבראה). רק בריאות.

כלומר אני אקבל על 11 ימים בשנה הבאה

בגין השנה שחלפה (זו שעד ליום 17/8). בתקופה של שמירת הריון אינך זכאית בתשלום דמי הבראה מהמעביד מכיוון שלמעשה לא מתקיימים יחסי עובד מעביד. אבל, ההיעדרותך עקב שמירת הריון לא תפגע בצבירת הוותק שלך לצורך דמי ההבראה שאמורים להיות משולמים לך בשנים הבאות. כלומר, בתום השנה השניה לעבודתך (ב-17/8/05), עדיין תהיי זכאית ל-6 ימי דמי הבראה, כאילו עבדת שנתיים מלאות ולא תהיה התחשבות בכך שמתוך השנתיים האלה היית תקופה מסויימת בשמירת הריון (רק לצורך ההסבר - בגין שנה ראשונה לעבודה את היית אמורה להיות זכאית ל-5 ימי הבראה). רק בריאות.
??

לא. צר לי. תקבלי 6 ימים.

??
לא. צר לי. תקבלי 6 ימים.
דמי הבראה משולמים בנפרד בגין כל שנה כתלות בוותק. שנה 1 -5 ימים שנה 2 -6 ימים שנה 3 - 6 ימים שנה 4-10 - 7 ימים (עבור כל שנה) מה שצויין לעיל זה במגזר הפרטי. במגזר הציבורי המניין הוא קצת שונה. הכוונה היתה שאם בגין שנה 1 את זכאית ל-5 ימים, שאותם לא תקבלי בגלל שמירת ההריון, הרי שעצם היציאה לשמירת הריון לא תעצור את מניין החודשים לשם הוותק. כלומר, נניח שיצאת ל-3 חודשים שמירת הריון, הוותק שלך לא נעצר ב-3 חודשים האלה, אלא ממשיך להחשב לצורך השנים הבאות. ולכן כאשר ימלאו שנתיים מיום תחילת העסקתך, תהיי זכאית לדמי הבראה של שנתיים ולא יוחסרו מהם 3 החודשים (לא תצטרכי להמתין שנתיים ושלושה חודשים בשביל לקבל 6 ימי דמי הבראה). מקווה שעכשיו הצלחתי לעשות את זה יותר ברור.

מצב
הנושא נעול.
למעלה