הברחת זוחלים מתאילנד

naja

New member
לא מסכים איתך ועם עומר.

לא חסרים דברים מעניינים כרגע בארץ והמבחר הוא לא רע, ולמרות זאת אנשים לא ממהרים לקנות. אין בעיה להשיג היום פיתוני עצים(תבדקו ביד שתיים ובלוחות השונים בפורומים) ואני בהחלט לא מוצא שום סיבה להביא כזו כמות במטרה למכור(הוא לא הביא אותם למטרת גידול עצמי), כשבארץ סוחרים תקועים עם לא מעט פרטים. לגבי מה שעומר רשם על הקשיים שהרט"ג מערימים על מי שרוצה לייבא-ממש לא נכון. הסיבה שאין יבוא מסודר לארץ היא שאף אחד לא מנסה לעשות את זה. האיסור על יבוא של חלק מהמינים הוא חדש עדיין לא נכנס לתוקף.

omer356

New member
אסף-

אתה מדבר על נחשים גם מבחר גדול של נחשים אין מה לדבר בהשווה לחו"ל לגבי הארץ. האיסור של הרט"ג על מיני זיקיות קיים כבר לא מעט זמן. אני לא מדבר על התקנות החדשות והאיסורים המפגרים(חלקם) אני בכלל בא מצד הלטאות-כמה אפשר? כמה אפשר? אותם מיני לטאות כבר שנים!! אני בטוח בעצמי ב100% שיש כמה נחשים שבכלל לא היית מתנגד לגדלם אך בגלל שלא ניתן לייבא אותם לארץ-אתה פשוט לא יכול לרכוש אותם. ואיתי זה בדיוק אותו דבר. המבחר לא רע-אבל הוא לא טוב. פיתוני עצים זאת כבר לא בעיה. אבל יש נחשים אחרים שזאת כן בעיה. פיתוני דם-איפה? אנשים מתחננים לסוחרים שיביאו. אבל כלום,נאדה,יש כמה אנשים עם פיתוני דם אבל עוד עשרות מגדלים היו מתים בינהם איתמר אם אני זוכר נכון כבר היה שירשור על זה בפורום... למה הם תקועים? מסיבה אחת-סחורה במצב לא משהו. או שחורה לא "מעניינת" אנולות,לאופארדים,בירדים,טוקאים,ויטטוסים כבר יצאו לנו(או לפחות לי) מכל החורים. סחורה מעניינית יותר ופחות גוססת תימכר חיש מהר.

naja

New member
ברור שאין מה להשוות לחו"ל.

ואני גם לא חושב שצריך להשוות לחו"ל. הביקוש ורמת הידע אצל מרבית המגדלים בארץ נמוכים בהשוואה לחו"ל ולכן אני לא רואה סיבה לייבא כ"כ הרבה מינים חדשים. לא יודע מה קורה בתחום הלטאות, אבל בתחום הנחשים, ישנם לא מעט מינים ומופעים שעד לפני שנתיים שלוש היו חלום רטוב(כביכול ) של לא מעט מגדלים ואילו כיום כשהנחשים האלה זמינים בשוק, הם לא ממש נחטפים(פיתוני עצים ירוקים, קרפטים, מופעים של בורמזים, בואות דומירליס, וכו'). לגבי הדוגמא של פיתוני הדם-צודק שיש ביקוש ואין מה לקנות, והאמת היא שלא ברור לי למה, אחרי הכל אין שום בעיה לייבא אותם. אני מניח שישנם גם לא מעט מיני לטאות שניתן לייבא אבל לא מייבאים. למה זה קורה? באמת לא ברור לי. אני ממליץ לך לנסות לייבא בעצמך, אולי זה יותר פשוט ממה שמספרים........

Itamar Levy12

New member
אסף

ערב טוב, באופן כללי אני מסכים איתך-יש ירוקים, קרפטים שי זמינים רק מתת מין אחד-איריאן ג'איה, שהם הכי קטנים.. אם היה קווינסלד נקיים או ג'נגל נקיים אני חשוב שהיו מוצאים בלי יותר מידי קושי למי למכור. בואות דומירלס? excuse moi היו איזה 4 או 3 אצל רפי, שלוש מהן נמכרו לנחשיה מאוד קרובה אלי ועברו אצל וטרינר, ככה שאם חיה מגיעה בשביל מקום מסויים מראש לא רנאה לי שזה נחשב. בכל מקרה מגוון באופן יחסי לשנים עברו אני לא יכול דלעת-אני לא מספיק שנים בתחום, אני הבנתי מאנשים שכבר הרבה שנים בתחוםש את השנים הממש יפות מבחינת דברים-כבר פיספסתי. ואתה לבטח יודע מה הרומן שלי עם פיתוני דם... בכל מקרה, לא קיבלתי ממש תגובה למה שאני כתבתי, כאם יותר למה שעומר כתב-מה שלא היה ממש באג'נדה שלי. איתמר.

דומירלס בואה היו למכירה

גם לפני כחודשיים שלושה, ואפילו במחיר לא רע בכלל. וגם נחשים אחרים יש מדי פעם למכירה, ולפעמים לוקח לא מעט זמן עד שהם נמכרים ורק אז החבר'ה שוב מתעוררים להתלונן שאין שום דבר למכירה. אין ספק שהמבחר בארץ לא מתקרב למה שיש בארה"ב אבל גם כשיש דברים בהרבה מקרים ל"קונים" אין כסף כשזה מגיע לרגע האמת והם נשארים עם דיבורים. כמו שNAJA אמר: מי שרוצה לשנות דברים שינסה להביא משלוח במקום לקטר, בעבר הרחוק היו חבר'ה בני 16 שהיו מביאים משלוחים לארץ, ככה שזה לא בלתי אפשרי. ותמיד יש את האופציה של להתלונן ליבואנים עצמם ולא רק לייתר החובבים, מי יודע אולי מתי שהו זה ישפיע. נ.ב גם כשכבר היה פיתון דם יפה וחביב למכירה לקח לו כמה חודשים עד שמישהו קנה אותו. יונתן

omer356

New member
כדי לייבא

כדי לייבא בעצמך אתה צריך אישור מהרט"ג והרט"ג לא יתנו אישור ייבוא לילד בן...

omer356

New member
אין בעיה

אשמח אם תוכל לפרט כיצד אני יכול להשיג את האישורים עם מי אני צריך לדבר? תודה מראש. עומר

naja

New member
כנס לאתר של הרט"ג.

יש שם טופס שקשור לייבוא. תמלא אותו ותשלח. שים לב שאם ישנן חיות ב"סייטס 2" אתה צריך למלא עבורם טופס "סייטס". כדאי לעבור לפני כן על הרשימה של המינים האסורים ולהמנע מראש מלהכניס אותם לרשימה. אבל הכי חשוב-קח בחשבון שברגע שאתה מבקש לייבא, אתה צפוי לביקור של נציג הרט"ג בביתך, כך שאם במקרה יש לך אוסף זוחלים בבית שמוחזק ללא היתר כנדרש, השלב הראשון שאתה צריך לעשות זה לדווח על האוסף הקיים ולקבל אישור עבורו.

naja

New member
לדעתי לא פיספסת את השנים היפות.

מבחינת מבחר זוחלים, בשנים האחרונות היה בארץ מבחר עצום ולא רק זה אלא שגם מדובר בחיות ילידות שבי ונקיות מכל המחלות והטפילים. אם מסתכלים כמה שנים טובות לאחור, המבחר היה דל בהרבה והאיכות נמוכה בכמה רמות.

omer356

New member
זה ממש.....

זה ממש לא יותר פשוט ממה שמספרים. לקבל את אישור הרט"ג ליבוא יקח לפי דעתי כמה שנים. אם היה לי את הזמן לזה כבר מזמן הייתי מתחיל עם העניין. אני פשוט לא יודע אם זה שווה את זה. בסה"כ אני לא יודע אם אתה יודע. אבל אני לא ממש בגיל המתאים להתחיל ליבא את החיות של עצמי. ואני כמעט בטוח שהרט"ג לא יתנו אישור ליבוא לילד צעיר ויחשיבו אותי כ-עוד ילד שאוהב לטאות.. אז יחשיבו.. ומה אני יעשה בעניין? ימשיך להסתכל באתרים כמו זה -

naja

New member
זה לא יותר פשוט ממה שמספרים?

צודק, זה הרבה יותר פשוט ממה שמספרים. אתה צודק לגבי המגבלה של הגיל(למרות שאני לא חושב שישנה תקנה בנושא), אבל תמיד אפשר לדאוג שההיתר יהיה על שם אחד ההורים(גם ככה אתם והחיות נמצאים באותה הכתובת. וחוץ מזה, כשממלאים את האישורים, אני לא חושב שצריך למלא את גיל מגיש הבקשה ותשמע, לנסות לא יעלה לך כסף. את הכסף אתה צריך לשלם רק אחרי שהאישורים מודפסים)

RandomFan

New member
הבעיה היחידה שאני יכול לחשוב עליה

זה שאתה תצטרך לקנות דיי הרבה חיות בשביל להריץ משלוח מוצלח. לרוב מייצאי הנחשים למדינות העולם מארה"ב יש מינימום של 2000 דולר למשלוח, אני דיי בטוח שזה ככה גם למגדלים מאירופה. בקשר לנחשים שנמצאים בארץ- הייתי כ"כ קרוב לקנות את הפיתון עצים הקטן, חבל כ"כ שהייתי איטי...

naja

New member
לא נשמע לי כל כך מסובך.

לפי הקולות הנשמעים כאן בפורום, אני בטוח שישנם מספר מגדלים שישמחו לעזור לו להגיע למינימום הדרוש. לגבי הפיתון עצים, לא ממש הבנתי את נושא האיטיות. ניתן למצא כאלה בלי קושי, ישנה סיבה שהיית נעול על אחד ספציפי?

RandomFan

New member
למצוא כאלה בלי קושי?

רציתי לקנות את הפיתון עצים שיובל אוסמן מכר, אבל לקח לי יותר מדי זמן לדעת שאני רוצה לשים 2500 ש"ח על נחש. איפה אפשר למצוא אותם בלי קושי? אם זה במקרה נוגד את חוקי הפורום אז אנא תשלח לי בפרטי, אני מחפש פרט בנרות.

naja

New member
חפש אצל "ילד הג'ונגל".

היו לו כאלה למכירה לאחרונה. בכל מקרה, לפני שאתה קונה, כדאי שתהיה בטוח לגמרי למה אתה נכנס, שזה אומר לפחות לעבור פעם אחת על האתר הזה. כמובן שמומלץ מאוד לקרא את הספר שמוצע למכירה באתר.

RandomFan

New member
אני יודע למה אני נכנס

את האמת, אפילו התקשרתי לגרג מקסוול לדבר איתו על זה. דיברתי עם הרבה מאוד מגדלים, ואני מכיר כבר הרבה מאוד שיטות לשמירה על פיתוני עצים ירוקים. ואת הספר הזמנתי פעם מפרו אקזוטיק ובדיוק נגמר ואני מתעצל להזמין שוב. בכל מקרה,גם אני קראתי על זה שלילד הג'ונגל יש פיתונים כאלה למכירה-הוא טוען שהם ילידי הארץ...

naja

New member
זה מזכיר לי את נס פח השמן.....

כד קטן הספיק לשמונה ימים(אני מקווה שהבנת את המטאפורה לגבי ילידי הארץ.....) בתכלס, לא ממש מסובך לגדל פיתוני עצים, רק צריך להקפיד טיפה יותר על כל נושא הלחות(וכפועל יוצא מזה-על כל נושא ההיגיינה). מה שחשוב לדעת אצל אלו שאינם ילידי שבי-רצוי מאוד לבצע טיפולים מונעי קרדיות(רק אם רואים שיש) וטיפולים מונעי אמבות ותולעי מעיים בכל מקרה.

למעלה