הגבלת מרחק

מצב
הנושא נעול.

עומרי50

New member
הגבלת מרחק

הגבלת מרחק אני ואשתי עומדים להתגרש ונמצאים בהליך של גישור. אני דורש להכניס להסכם סעיף שקובע שהיא לא יכולה לעבור לגור עם הילדים יותר מ - 20 ק``מ מאזור מגורינו. היא לא הסכימה - ואני לא מוכן לחתום על ההסכם, למרות שכבר הסכמנו על הכל. המגשר טוען שהתעקשותי בעייתית בגלל שממילא אי אפשר להכריח את אשתילהשאר לגור לידי. רציתי לשאול את עו``ד רות דיין את עמדתה בנושא זה, תודה.

הגבלת מרחק

הגבלת מרחק אני ואשתי עומדים להתגרש ונמצאים בהליך של גישור. אני דורש להכניס להסכם סעיף שקובע שהיא לא יכולה לעבור לגור עם הילדים יותר מ - 20 ק``מ מאזור מגורינו. היא לא הסכימה - ואני לא מוכן לחתום על ההסכם, למרות שכבר הסכמנו על הכל. המגשר טוען שהתעקשותי בעייתית בגלל שממילא אי אפשר להכריח את אשתילהשאר לגור לידי. רציתי לשאול את עו``ד רות דיין את עמדתה בנושא זה, תודה.
הגבלת מרחק עומרי שלום המגשר צודק. בתי המשפט לא נוהגים לאשר סעיפים בהסכם שעוסקים בהגבלת יכולתו של אדם לבחור לעצמו את מקום מגוריו, שכן סעיפים כאלו נוגדים את חוק יסוד: כבוד האדם וחרותו. ממילא קשה מאוד לאכוף סעיפים כאלו. יחד עם זאת, באם היא תעבור להתגורר במקום רחוק, והדבר יהווה פגיעה באפשרותך לפגוש בילדים, תוכל להגיש תביעה לשינוי הסדרי ראיה, ובמסגרתה לדרוש שהנטל להבאת הילדים לאזורך יוטל על אשתך. במקרים קיצוניים תוכל אף להגיש תביעה לשינוי משמורת הילדים.

לדעתי המגשר אינו צודק.

לדעתי המגשר אינו צודק. עליך להכניס סעיף שבמידה שגרושתך עוברת למרחק של יותר מ-X, תעבור המשמורת אליך. במידה ותרצה לעבור, היא תמיד תוכל לפנות לביהמ``ש, אבל עד אז. נראה לי ש-X זהוא 20 ק``מ נמוך מדי. לפחות 40 ק``מ. אתה מוזמן לבקר באתר הורות=שווה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה