הגדרה ל- "תכנון/פיתוח בר-קיימא"

ש מים

New member
"בוסתן עולמי"

טוב, בינתיים עשיתי חיפוש קטן ברשת והעלתי כמה אתרים. מן המעט שראיתי הבנתי שהם עוסקים בתחום/נושא של "בניה ירוקה". זה בסדר מבחינתי, אבל ממש לא ב-"מהות"/מרכז העבודה/הרעיון. הבעיה היא שלא ראיתי יאך "בינתיים" אני יכול להשתלב איתם... האם תוכלי להסביר לי יותר, בבקשה? (באתרים שמצאתי אין כנראה מספיק הסברים...).

ש איילת

New member
היי ../images/Emo45.gif

הבוסתן העולמי..גיליתי אותם לראשונה דרך האתר: קהילת אדמה. ואני מצטטת ממה שקראתי שם מזמן: (הדפסתי את זה..) "בוסתן עולמי היא קבוצה העוסקת בפרויקטים של איכות סביבה ובניה אקולוגית המשולבת בעשייה חינוכית עם ילדים נוער ובוגרים. מטרת העבודה בבתי ספר היא לחשוף את הקהל לנושאים העוסקים באיכות הסביבה גם ברמת הידע וגם ברמה החויתית. ההתנסות המעשית בבניה ועבודת כפיים היא בעלת חשיבות רבה בהבנת והפנמת הרעיון. בוסתן עולמי(בוסתן בפרסית- מקום של ריח בושם) - הינו תבנית פיסית- תרבותית, ברת קיימא, הכולל מארג של מערכות תומכות חיים: אנרגיה, אדמה, מים, צומח, חי ובני אדם...." ועוד..ועוד.... הבוסתן העולמי נמצא במשגב בגליל.. לי עדיין לא יצא להיות, לצערי. מידי פעם באתר קבילת אדמה אני קוראת על פעילויות שנעשות שם. אם אדע אעדכן.

ש איילת

New member
לגבי ההשתלבות

זה נושא שהוא קרוב לתחום.. ואולי יש שם אנשים לדבר איתם, ספריה(?), פעילויות שכדאי להיות מעורב בהן.. יש טלפונים ויש פורומים באתר שציינתי מקודם..אפשר להתעניין.

ש מים

New member
לפי החומר שמצאתי עליהם...

נראה מסחרי ולא רציני (לגבי המטרות שלי...). בכל אופן - תודה. אמשיך להתעניין ולחפש אחר החבר'ה הללו ונראה... (אולי ההתרשמות הראשונית היתה מוטעית).

בואו, נבדוק את עיניין המעשי...

לפי דעתי, אין טעם להתווקח על הגדרות, כי הנושא רחב למדי, כך שכל הגדרה במילה אחד בלבד, יכול להיות נכון, אם מסכימים על עיקר הדבר: לתכנן ולפעול היום, בלי לסכן את עתידנו. השאילה: אך עושים את זה? והתשובה צריך להיות מגוון בכל מקצוע, שהמשותף בהם הכוונה - להתקדם, אבל לא לדרוס את העתיד. אם, מתרגמת את זה לתכנון סביבה הבנויה, צריכה לחשוב על חומרי בנייה, על הספקת אנרגיה, טיפול בפסולת, תחבורה.... מה דעתכם, להתחיל, בצורה מרוכזת לכתוב על הנושאים, שדרך טיפולם משקף את העיקרון?

siviva

New member
אקולוגיה תעשייתית זה אופציה

"Industrial Ecology", "Industrial Metabolism", מישהו מכיר?

siviva

New member
הי איילת

אין לי זמן כרגע... אנסה להכנס היום בערב להסביר על הנושא ב"שאלת החודש" - טיפול בזבל, בגלל שזה גם קשור לשם. מבטיחה לשוב
אחלה יום לכולם

למעלה