הגודל כן קובע?

reedgreenwhait

New member
הממם

אני אוהבת לכתוב פוסטים בגודל בינוני. כשמדובר בפוסטים שלי קטעים קצרים לא נראים לי לעניין... ולמרות שאני בספק שלמישהו יש כוח לקרוא פוסט ארוך שאני כותבת, לא חסרים לי פוסטים כאלה. בינוניים זה הכי טוב. לקרוא אני מעדיפה פוסטים קצרים. כי זה לוקח פחות זמן. אם מדובר בבלוג שאני קוראת בקביעות, אקרא גם פוסט בגודל בינוני וארוך. אם לא יהיה לי זמן אקרא רק חלקים מתוך הפוסט.

Seidman

New member
../images/Emo41.gifהיי, גם אני פה../images/Emo10.gif

אני מעדיף רשומות קצרות ברוב המקרים בגלל העצלנות שלי לקרוא רשומות ארוכות. אבל אם יש נושא שמעניין אותי, אשמח מאוד לדעת כמה שיותר ואין לי בעיה שהרשומה תהיה ארוכה. אני אישית פעם אהבתי לכתוב רשומות ארוכות, אבל זה הצטמצם והיום אני נוהג לכתוב רשומות קצרות וענייניות. זה יותר נוח בשבילי ואני מאמין שגם בשביל הקוראים שלי, וזה יותר מאתגר לכתוב רשומות קצרות ועניניות בגלל שנדרש ידע בלבחור את המילים הנכונות כדי להמשיך למשוך קוראים ועדיין עם זאת, לרתק את הקוראים הישנים והקבועים לבלוג, בלי שיהיה פגיעה ברמת הבלוג.

קצר או ארוך?

יש לי בלוג אחד בו אני כותב רשומות ארוכות - כי אני אוהב את זה ואין לי שום בעיה עם זה. אני מפרט על עניינים טכניים ולא-טכניים ועל אירועים באינטרנט - כך שלפעמים צריך לכתוב המון. אך עדיין - רשומות ארוכות קשה לכתוב וזה לוקח המון זמן (מעל שעה וחצי בכל רשומה). בבלוג אחר אני כותב רשומות קצרות מאוד - חפיף כזה, משהו יותר מידיי.. כך הגדרתי את הבלוגים שלי מלכתחילה. מה אני יותר אוהב לקרוא? תלוי באיזה נושא. אם זה בנושא שמעניין אותי, לא אכפת לי אם זה ארוך או קצר, לפעמים עדיף ארוך. אך אם זה בנושאים שפחות מעניינים אותי.. אני אפרוש באמצע הרשומה, אם לא בהתחלה ולכן במקרים כאלו מעדיף קצרות. פשוט כי אין כוח ואין זמן לקרוא רשומה שלא כולה מעניינת אותי.

קצר ולעניין

לדעתי בלוגים יותר נועדו לכתיבה קצרה וספונטנית מאשר למגילות ארוכות ומסודרים, וזה בגלל הזמינות של המדיה. זה לא כמו פובליציסט שכותב בעיתון כל שבוע. אז הוא צריך לסדר הכל למאמר אחד פעם בשבוע. בבלוגים אין סיבה שזה יהיה כך. ויש סיבה טובה שזה יהיה קצר ולעניין. זה יותר טבעי, ויותר זורם ככה... ואפילו שכל זה נאמר, זה לא אומר שאי אפשר לשלב מדי פעם מאמרים מסודרים.

TheWhiteTigris

New member
בד"כ אני מדלג על רשומות קצרות

כי מבחינתי זה מראה על שטחיות וחפיפניקיות. אני מעדיף בינוני-ארוך שמפורסם פעם באיזה 4 ימים עד שבוע מאשר קצרות שמפורסמות פעמיים ביום. כמו כן - לרוב רשימות ארוכות הן יותר אינפורמטיביות ותמיד אפשר לשאוב מהן דברים, ולא לקרוא במשך כמה שורות בלה בלה בלה מטומטם ולא מועיל.

TheWhiteTigris

New member
הייתה לי הרגשה שאשלח מהר מידי...

אני אוהב לכתוב רשימות ארוכות. ואצלי - ארוך זה באמת ארוך
והאמת? אני מעדיף שיקצת יקראו אצלי אבל הם אנשים נבונים, עם ראש על הכתפיים ויהיה לי דיון טוב איתם מאשר שאכתוב קצר, ואיזה 100 פקאצות יכנסו ויגיבו: "איזה מצחיק זה!!!1 תבוא לבקר אצלי" על רשומה עצובה.

נמממ

קצר לא בהכרח מעיד על חוסר כישרון לכתוב, או אדם עם איכות ירודה. ופאקצות מגיעות לכל חור, גם הארוך ביותר

noyy

New member
../images/Emo28.gifבונאאא

אתם מדברים כאילו אני לא כאן

noyy

New member
../images/Emo28.gifואתה עוד ממשיך... ../images/Emo10.gif../images/Emo7.gif

TheWhiteTigris

New member
תסכים איתי

שאנשים קצרי רוח ושטחיים ישהו לרוב רק בבלוגים קצרצרים. ואני מנסה לסנן אותם אז יש כמה דרכים שהאורך זה אחד מהם. וזה מצליח אגב. (נוי כאמור את פקאצה לייט. פקאצה לא יכולה להיות חמודה!)

חולק על דעתך

אתה מתיימר לשפוט את חסרי הסבלנות לרשומות ארוכות כשטחיים ואני לא חושב שיש מקום לכך.

TheWhiteTigris

New member
חסרי סבלנות, שטחיים,

את שניהם אני לא רוצה בבלוג שלי. אגב, גם קצרי סבלנות יכתוב לך: "חחח קראתי חלק, אני אקרא אח"כ, תבוא לבקר אציל ביי". (בשורת הכותרת, ל"ת...)

טוב, זכותך.

למרות שאני לא חושב שהם נופלים באיכויות מאחרים, לא כולם הם כמו הדוגמא שהצגת כאן.

למעלה