הגורל

סליידר

New member
הגורל

האם להאמין בגורל? שכל דבר שאני יעשה כבר נקבע? הקטע הוא שמצד אחד, אם אני יאמין בו אני ירגיש יותר טוב עם עצמי (עזבו סיפור ארוך), אבל מצד שני זה סותר את המטריקס. אני דיי אוהב לחשוב על העולם בצורה שכולנו בתוך המטריקס, אבל מכיוון שניאו אמר שהוא לא מאמין בגורל כי הוא לא אוהב את המחשבה שמישהו כבר קבע לו את עתידו, אז שני המחשבות שלי סותרות את עצמן. כמובן שאני אמור ללכת עם מה שיעשה לי טוב, אבל לא עדיף לחיות עם מה שאמיתי? ואיך אני באמת ידע מה אמיתי? מה לעשות? אתה מאמינים בגורל? ועוד משהו, ניאו אמר שהוא לא מאמין בגורל, אבל מה עם הנביאה? היא סיפרה לו את העתיד, שבעצם זה הגורל...? ביי,

IC4

New member
ואולי יש גורל והאדם לא מעונין

להבחין בו להתיסח אליו לחיות בשאשליה שאין גורל מה שתחיה בו הוא יהיה גם ככה אשליה ממובן מסוים, ואמת/מציאות בשבילך. אתה פשוט בוחר לעצמך באיזה אשליה אתה רוצה לחיות לכן המרדף לדעתי לא צריך להיות אחר מה שאמיתי כי אי אפשר להגיע אל האינסוף... או שאפשר להגיע אליו אבל לא תזהה ותדע שהגעת אליו אולי תעבור אותו בלי לשים לב
האורקל היא המדריכה היא אינה הקובעת מה יהיה היא לא אמרה לניאו מה לעשות היא רק אמרה לניאו שהוא יצטרך לעשות בחירה. ניאו עשה בחירה חופשית ועל כך עיצב את החיים שלו... "גורלו" אם תרצה... אני גם תמיד מתחבט בענין זה מהשאלה של אם אין גורל וניאו לא מאמין בגורל, איך זה מתישב עם העובדה שהגורל קבע שניאו הוא אכן האחד?? זה לא שחור ולבן... זה לא משקפי שמש וחומר שניאו מקיא פעם ראשונה שהוא ראה את המאטריקס... זה מעבר לזה! the truth is OUT there בגלל שהאמינו לעצב את המציאות בצורה כזאת, ככה היא יצאה...

Gevakumon

New member
מבקש רשות להעתיק מה שIC4 כתב

נניח שקיבלתי בעניין הגורל, או שאתה חי באשליה שאין גורל ואתה יכול לשנות את מהלך חייך ובעצם הכל קבוע מראש, או שאתה חי באשליה יש גורל וכל מה שבא לך נועד לקרות ובעצם הכל קורה כתוצאה ממעשים קודמים שלך. הממ זהו בערך. אני לא ממש אומר משהו בהודעה הזאת, זה סתם קפץ לי לראש כשקראתי את ההודעה של, טוב נמאס לי להעביר לאנגלית כל פעם, של איתי.

הכל צפוי והרשות נתונה

שמעת פעם על המשפט הזה? זה משפט מהיהדות שרק אלפי שנים אחר כך, בתקופתנו הבינו המדענים כמה המשפט נכון. תחשוב על בית קולנוע שאתה נכנס לתוכו. כל סרט כבר מוכן מתחילתו ועד סופו ועל כך אין לך שליטה, אבל אתה בוחר לאיזה סרט להכנס, מתי לצאת, כמה לקחת אותו ברצינות, מה לעשות בהפסקה וכו´ וכו´. הכל צפוי והרשות נתונה.

דנה^^

New member
נו בטח..

זה לא "עזבו סיפור ארוך" אלא זה בטח שתרגיש יותר טוב עם עצמך! כמו שאני רואה את זה גורל הוא תירוץ. זה תירוץ ללמה אני לא עושה כלום ולמה החיים דפוקים ולמה לא הכל זוהר וכמו שהייתי רוצה. פשוט תירוץ מושלם לשבת בבית ולא לעשות כי ממילא הכל נקבע אז כנראה שזה מה שאמור להיות נכון..? לדעתי לא. האם להאמין בגורל? שאלה כזו יכולה להוביל לדיון אבל צורת הניסוח נותנת לי תחושה שאתה שואל אחרים מה לעשות- שוב התחמקות ממעשים עצמאיים :) ולא, אני לא מאשימה אותך בכלום (לפחות עדיין לא..
) פשוט אומרת איך זה נשמע לי. 2 המחשבות שלך סותרות את עצמן, אז מה? לדעתי זה דווקא נחמד מאוד ומעניין, לפעמים אני מרגישה שחבל לי שאין לי מחשבות שסותרות את עצמן כי זה כאילו שהכל ברור ומובן וזה כל כך לא. (תיסבכתי :(). "כמובן שאני אמור ללכת עם מה שיעשה לי טוב" זה לא אמור, זה לא צריך, זה רק רוצה :) איך תדע מה אמיתי? אתה אמיתי. מספיק, לא? מה לעשות? תעשה מה שאתה רוצה, בהצלחה! :) אני מאמינה בגורל? לא.

סליידר

New member
שאלתי בצורה כזאת

בגלל שרציתי לדעת מה אתם חושבים, ישר ככה, בלי התחמקויות. ונכון, אני מתחמק ממעשים עצמיים כי אני רוצה לשאול את עצות אחרים. ולמה שאלתי? בגלל שאם אני ידע שיש גורל, הוא קובע לי מה אני יעשה. כל המחשבות שלי, תוכננו שאני יחשוב גם ככה על הגורל, ומצד אחד זה טוב, כי אני יודע שכל דבר נקבע כבר ואני לא צריך להתחמק מכלום. זה נראה פיתרון דיי נוח, ואני לא צריך להתעסק ב"איך אני יתנהג היום ואיך אני ישפיע על עצמי היום". הרעיון הוא שאם למשל יש לי מחר מבחן, ולא ישנתי טוב, וקמתי למבחן ואני נכשל לדוגמא. אז אני יודע שזה כבר נקבע ככה, לא יכלתי לעשות כלום נגד זה, או שבעצם כן יכלתי אבל הגורל קבע שלא יהיו לי את הכוחות לשנות את זה ולשתות קפה או רד בול על הבוקר ולהיכנס לאקסטזה של מרץ. מאוד מסובך וקשה להבין ולהסביר, אבל איך אפשר לדעת? אולי אנחנו (האבולוציה שלנו) סתם ניסוי של חייזרים שרוצים לחקור אותנו? ואז בכלל אני יכול להיות רגוע (או שלא?), אבל עזבו, זה לדיון אחר. וגם אני סיבכתי..
. אבל אני חייב לרדת למטה עכשיו להוריד משהו אז אני חייב לזוז, אני יענה על שאר התגובות מאוחר יותר, אחרי לחיי האהבה (בכל זאת פרק לפני אחרון), ואחרי מקלחת של אחרי טיול מפרך לרחובות למכון וייצמן עד 7 בערב, ביי בינתיים, תודה,

דנה^^

New member
זה מה שאמרתי :)

אז עכשיו שב בבית ואל תצא ותמיד תוכל אח"כ להגיד שזה לא כאילו שפספסת הזדמנויות כי ממילא זה הגורל שלך.. :) אתה מבין, יש פה אפשרויות, אני אישית בעד לנסות. למה מראש לוותר ולשבת בבית? צא, תנסה, אולי ללכת הלאה עם המחשבה של הגורל? אולי אתה אמור לנסות ותמיד להיכשל, אבל יותר נחמד לדעת שניסית, לא? תראה באופן כללי אי אפשר לדעת, זה מה שאתה מאמין פה ולפיו אתה פועל ובגלל זה לדעתי תחייה את החיים שלך כמו שמתחשק לך באותו הרגע.

וואי, באמת אתה רציני.

אלי, לא קיים כזה דבר הגורל, זה תירוץ, פשוט תירוץ, כמו שהחיים שלך בזבל ואתה אומר "ככה זה נקבע". אם "נקבע" שאני אהיה עשיר, אבל אני נושר מבית הספר, מקבץ נדברות, רוצח אנשים ונכנס לכלא, אז מה באורח פתאומי ביל גייטס יבוא ישחרר אותי בערבות ויתן לי 5 מיליארד כי הגורל אמר שאני אהיה עשיר? זה לא הגורל, זה הבן אדם מחליט, אם אני ישקיע ולמד ותהיה לי השכלה אני יצליח ואולי גם יהיה עשיר, אם אני יעשה מה שמצויין למעלה אני אהיה כלום. הרי להגיד שהגורל החליט מה שקרה ויקרה לך זה תירוץ בגלל שאתה לא מרוצה מהחיים שלך. אני יודע איזה בעיות זה יפתור לך אבל זה רק יגרום לך לחיות בשקר עצום אם כל הזמן תגיד "זה לא אשמתי, זה הגורל החליט, לא משנה מה ההיתי עושה זה לא היה עוזר לי". אני לא מדבר רק על כישלון אני מדבר על הצלחה, אבל אם תשים לב לא הרבה אנשים מצליחים יגידו שזה הגורל אלא יגידו שזה הם שהשקיעו ועבדו להגיע למה שהגיעו. בקשר למטריקס, בזה אתה יכול להאמין, כמו שאני מאמין באלוהים, כי הם לא משפיעים על החיים שלך זה רק עניין של אמונה. אבל הגורל כן משפיע אם הוא קיים (ואני בטוח שהוא לא). תאמין בעצמך! ורק בעצמך, מה שאתה עושה זה מה שישפיע על מה שיקרה, לטווח ארוך או לטווך קצר, הרי ילד בכל רגע יכול לשנות את החיים שלו: אם הוא פתאופ ירצה להשקיע בלימודים הוא להפסיק להשקיע (וכל המטרה של ילד זה להצליח בלימודים שיהיו לך אפשרויות בעתיד), וזה אומר שהגורל לא פועל על ילדים? בקיצור, רק אתה זה מה שקובע. אתה תמיד אומר לי שאין אלוהים בגלל שאי אפשר להוכיח שהוא קיים, אתה יכול להוכיח שהגורל קיים?

סליידר

New member
דיברנו על הרבה דברים כאלה

דיברנו על המטריקס אם הוא קיים או לא, על אלוהים, על התנ"ך ועל מה לא, אבל אני רוצה לגלות אם הוא קיים. יכול להיות שהכל נקבע, מצד שני זה באמת תירוץ אם אני ישקע בזבל. כל מה שכל אחד אמר פה הוא נכון. אבל בואו נחזור לחלק של המטריקס כאן, אייסי אמר "מהשאלה של אם אין גורל וניאו לא מאמין בגורל, איך זה מתישב עם העובדה שהגורל קבע שניאו הוא אכן האחד?? זה לא שחור ולבן... זה לא משקפי שמש וחומר שניאו מקיא פעם ראשונה שהוא ראה את המאטריקס... זה מעבר לזה!" אולי בכלל שני הדברים שחשבתי עליהם שסתרו את עצם, אולי בכלל לא סתרו את עצמם? אולי הגורל הוא תסריט שנכתב מראש, אבל אנחנו תמיד מסלפים את הקצוות שלו? הרבה דברים קורים בעולם, לעולם ולכל בנאדם, וכל אחד מחליט ללכת לאיזה כיוון שהוא רוצה, והוא משנה קצת את "הגורל, התסריט הקבוע". אבל יכול להיות שבסופו של דבר בסה"כ הדרך תישאר דיי ישרה ביחס של כל האוכלוסיה של כל העולם, אולי מישהו רוצה לבדוק אותנו? המון שאלות, אבל התחיל לחיי האהבה ואני דיי מסריח.. אז אני יחזור יותר מאוחר, ביי בינתיים.

הכל קבוע מראש

כל דבר שקורה קורה בגלל דברים שקרו קודם. וזה כולל אירועים, דברים שאנשים עושים, והכל. הדבר היחיד שכנראה לא היתה לו סיבה זה מה שקרה בהתחלה-התחלה. אם היתה התחלה. כמו שאמר קיין מ-SOUL REAVER 2: FREE WILL, IS AN ILLUSION. KAIN REFUSE TO SACRIFICE

אבל זה לא אומר

שאתם יכולים להפסיק לעשות דברים הכרחיים כי "הגורל קבע את זה". ואם כן, אז יש לזה סיבה. וזה גם נקבע מראש שאנשים יגידו לכם "תשקיעו בלימודים! זה יעזור לכם!". וזה גם קבוע אם תעשו את זה או לא. הרי האישיות שלנו נבנית מדברים שחווינו ומהשינויים שקרו כשהמוח שלנו נוצר. ויש תנאי אחד שאם עונים עליו אפשר לחזות את העתיד: אם יודעים הכל. ואני מתכוון הכל. ותחשבו על זה. KAIN REFUSE TO SACRIFICE

nights

New member
כבר דובר בזה רבות../images/Emo29.gif

וגם כאן בפורום. גם אם אתה יודע הכל ואני מתכוון לה-כ-ל עדיין לא תוכל לחזות את העתיד כי בכל דבר שקורה יש גורם של אקראיות\מקריות\מזל. מה דעתך? ולגבי "הכל ידוע מראש והרשות נתונה" זה בדיוק זיון השכל הדרוש לאנשים שמאמינים בגורל לצאת מהבית. אם הכל ידוע מראש - אין רשות...

Master Boo

New member
אני לא מבין אותכם...

גורל הוא דבר כזה שולי!!! אם אין גורל- אז תעשה מה שאתה רוצה ותעצב את החיים שלך. אם יש גורל- אתה עדיין תעשה מה שאתה רוצה, פשוט תחשוב שהיית אמור לעשות את זה! טוב, לא הצלחתי להעביר את המסר כמו שאני חושב עליו, אבל תנסו להבין...

סליידר

New member
הקטע הוא שאני רוצה לדעת אם יש או

אין, זה לא כזה שולי תמיד, כי אז אתה יודע שיש לך מטרה להשלים את הגורל, כאילו שנוצרת בשביל משהו, אחרת אתה סתם אחד בעולם. אני לא תמיד אוהב לחיות ברשות עצמי, אני רוצה שיהיה לי מדריך, שידריך אותי מה הדרך הנכונה ללכת.

Master Boo

New member
אוקיי,

נגיד שאתה יודע שהמטרה שלך היא _____. אתה תשנה את כל מסלול החיים שתכננת לעצמך, כדי להגיע למטרה הזאת? לא! אתה תמשיך כרגיל, בידיעה שבסוף הדרך תגיע למטרה שלך... ככה שידיעת הסוף לא בהכרח משפיעה על הדרך עצמה.

למה לא לעשות הכל בשביל המטרה?

כמובן שתלוי מה המטרה ומה האמצעים אבל יש אנשים שכל דבר בחייהם מתוכנן לפי מטרותיהם.

nights

New member
לא קל להיות לבד הה?../images/Emo29.gif

אבל זה משהו שאתה צריך להגיע אליו לבד. או שאתה מאמין שאתה לבד ושאתה צריך ליצור את הגורל שלך לבד או שאתה רוצה למצוא את המדריך שלך שיאמר לך מה לעשות ואיך. המקרה השני לדעתי הוא זהה לחזרה בתשובה. לא?

סליידר

New member
דומה, אבל אני הרחק מאוד מזה

לא רוצה לחשוב על זה אפילו בצורה כזאת. כל מה שאני יעלה על דעתי תמיד יהיה בגישה חילונית, חופשית ועכשווית.

למעלה