הגורל

nights

New member
למה../images/Emo35.gif../images/Emo29.gif

או שאתה מאמין שאתה לבד או שאתה מאמין שיש כוח עליון שמכוון (יעני אלוהים) האמונה באלוהים לא מצמיחה לך פיאות ותפילין אוטומאטית. אתה יכול להאמין בו\בה גם בלי ללכת לבית כנסת. אתה גם יכול להאמין שאלוהים נמצא בתוכך (יעני מצפון) ושלהקשיב לעצמך זה לא פחות חשוב מלהקשיב למורה הכי מנוסה.

סליידר

New member
אני רוצה להאמין במשהו

אבל אני לא יודע במה. יש 4 דברים שעולים לי עכשיו בראש: 1. מאטריקס. 2. אלוהים. 3. אנחנו ניסוי של חייזרים שרוצים לבדוק איך מתפתחת אבולוציה. 4. אנחנו לבד. אני רוצה להרגיש את זה, כל אחד מאמין במשהו, עד לשבועות האחרונים, לא האמנתי בכלום, אבל אני רוצה שיהיה לי משהו לבסס את הדרך שלי עליו. מה, אני אמור לבחור? אן דן דינו? איך עושים החלטה כזאת? בד"כ מושפעים מהסביבה, חברים, משפחה, אבל לא הושפעתי בקטע הזה. כולם מאמינים באלוהים, ואני מרגיש שחסר משהו אצלי. אבל על העניין של אמונה באלוהים אני ישר מוותר, כי אני פשוט לא מאמין בזה. השאלה היא מהו אלוהים. אם אלוהים היא דמות שחיה ומסתכלת עלינו ובודקת חטאים ולא יודע מה שכתוב בתנ"ך, אז ממש לא. אבל אם אלוהים נמצא בדרך אחרת, בצורה אחרת, רחוק מעניין שהוא ישות בכלל, אז אני נוטה יותר להאמין. לילה טוב,

nights

New member
אנסה למכור לך אמונה../images/Emo29.gif

תנסה לעכל בלי לפחד ואני מקווה שזה יתאים לך כי לפי התגובות שלך אני מבין שאתה לא קונה את הבולשיט של איש עם זקן לבן שיושב לו בעננים. אתה אלוהים. הרוח שלך והכוח שלך, המנטאלי והפיזי, הרגשות והעוצמה שלך - זה אלוהים. כשאתה פוגע במישהו שאתה אוהב ומיד מתחרט על זה - אלוהים שלך מודיע לך שהיית לא בסדר. כשאתה עושה משהו ומרגיש עם זה נפלא - אלוהים שלך שמח. אם תחיה את חייך לפי אלוהים שלך, אם תקשיב לו ותהיה בקשר איתו החיים יחייכו אליך. אל תנסה להיות מושלם כמו שהאלוהים עם הזקן הלבן רוצה שתהייה. נסה להיות שלם. שלם עם עצמך ועם האלוהים שלך. ברגע שתגיע לזה תדע שעלית מדרגה מאוד חשובה בחיים. מקווה שהצלחתי להעביר לך משהו שיעזור...

סליידר

New member
זה בדיוק מה שהיתי צריך לשמוע!

תודה ענקית!
אני עוד אמשיך לחשוב על זה, אבל לפחות עכשיו יש לי דרך
. תודה!

אני חייב לציין את זה

אין צורה לאלוהים שהאדם מכיר, יודעים שהוא אמור להיות בצורה כלשהיא דומה לאדם, כתוב בתנ"ך שאלוהים יצר את האדם בצלמו. אני רק חייב לציין את הטעות. עוד דבר, אתה באמת אלוהים, אלוהים של עצמך, לזה אין לי התנגדות. זה בעיה של כל אחד אם הוא מאמין ביישות עליונית שאנחנו קוראים לה אלוהים אבל אין וויכוח שאתה האלוהים של עצמך. אתה לא רק אלוהים של עצמך, אתה הגורל של עצמך והמזל של עצמך. זה הכל תלוי איך אתה רואה את עצמך. אם אתה רואה הכל בצורה טובה, הכל "ורוד" אז יכול להיות שבדרך כלל יהיה לך מזל טוב כי זה מה שאתה רואה, רק את הדברים הטובים וברעים אתה לא מבחין. אתה קובע את חייך, לא מסלף את הגורל אלא קובע אותו וכך גם כל אחד ואחד בעולם. בגלל שאתה קובע את "מזלך" ואת "גורלך" אתה שולט על מעין עולם קטן שהוא אתה, וכך אתה האלוהים של עצמך. אם יש עוד מישהו שיושב למעלה ומחליט על דברים יותר חשובים או פחות זה כבר אמונה שגם אתה קובע את זה. גורל ומזל זה רק המצאה של בני אדם. באמת night צודק, אל תנסה להיות מה שאלוהים (זה עם "הזקן הלבן שיושב בעננים") רוצה, מושלם מכל הבחינות, אלא תהיה מה שאלוהים (אתה, זה שיושב על בדור הארץ) רוצה, כך אתה תהיה מושלם מבחינתך. הרי זה עניין שלך מה אתה רוצה להיות, איך אתה רוצה להיות. אם אלוהים (זה שבשמיים) רוצה אחרת ואני מאמין שהוא רוצה אותך מושלם מבחינתו זה בעייה שלו, אתה צריך להיות עצמך ואם אלוהים (שבשמיים) רוצה אחרת, שהוא ינסה לשנות אותך ולא אני או אף אחד אחר. כמובן שזו האמונה שלי ואם אתה לא מאמין באלוהים שבשמיים אז זה פותר לך את הבעיה של להיות צדיק ומושלם מבחינת האלוהים שבשמיים, יש לך בלי אלוהים רק בעייה אחת וזה להיות מושלם מבחינת עצמך ואז תראה שזה לא הגורל, כי אם אתה יכול לשנות את עצמך מטוב לרע - משחור ללבן, אז מה בכלל שווה הגורל הזה? עד כמה חזק הוא אם הוא לא יכול להחזיק אותך באחד הצדדים או אפילו לשמור אותך באמצע - ב"אפור". אז מה שnight אמר צודק בהחלט, ככה של תאמין בגורל, אלא רק בעצמך, בגורל הזה שהוא בעצם אתה. אני מקווה שזה יחזק את המחשבה שלך לגבי מה שnight אמר.

Gevakumon

New member
מסכים איתך

אני מבין מה אתה אומר, וזה נכון, כי כל דבר שקורה קורה מסיבה ומה שקרה לא קרה סתם, וגם לא כי זה "כתוב" איפשהו, כי זה פשוט תוצאה של המצב הקודם בשילוב של התנהגות צפויה, וככה אפשר להגיד שהכל קבוע, אבל זה כבר הגדרה שונה של הכל קבוע, וואי אני כל כך מבולבל, שניה.. בוא נגיד ככה, כמו שאמרת, אם היה לך את הידע על הכל, הכל, הכל, אז אכן הכל היה קבוע מראש בשבילך, אבל אין מצב שיש לך את הידע הזה, אז, בעצם, המממממ, בונא אני הגעתי עכשיו למסקנה או למחשבה שלך, שכן, אכן הכל קבוע מראש, פשוט לנו אין מספיק נתונים כדי לצפות מה יקרה, אז בעצם, בשבילנו, מנקודת המבט שלנו, לא הכל קבוע, אז בעולם שלנו שלא יודעים הכל אין גורל, אין סדר אירועים צפוי, אבל אם מסתכלים על זה מנקודת רואה כל, אז כן, הכל קבוע, הכל צפוי מראש, ברגע שתינוק נולד אפשר לצפות בדיוק מה יקרה לו. אבל מצב של לדעת את "הכל" הוא תיאורתי בלבד. אז יש פה התנגשות של מצב תיאורתי של לדעת את הכל ומצב תיאורתי של דברים קורים בצורה אקראית (כשקודם הוכחנו שהם לא...) חחחח אני מבולבל

סליידר

New member
הבנתי ../images/Emo13.gif למרות שקצת התבלבלתי

אמרת שאם יש את הידע על הכל אז אכן הכל היה קבוע בשבילך. אפשר לצפות כל דבר לפי הבן אדם, התנהגות צפויה, או לפחות את המסלול שסביר להניח שברוב המקרים הוא לא יסטה ממסלולו. כל הרעיון הזה הוא הגורל! השאלה היא, מי יודע אותו? אמרתי שסביר להניח שברוב המקרים, מה ש"כתוב" לא יסטה ממסלולו וכך הגורל שומר על מסלול ישר. אבל נגיד ולמשל קורה משהו פתאומי כמו רעידת אדמה או פיגוע או אסון כלשהו ונפגע מישהו חשוב מרכזי בחיי אדם כלשהו (למצב הזה ניקח מישהו מפורסם כמו יצחק רבין, וחיי האדם הוא אוכלוסיית ישראל). תארו לכם שרבין מת באמצע כהונתו לא בגלל רוצח, אלא בגלל תאונת דרכים. הכל פתאומי, כל העולם מזועזע, ביחוד עם ישראל. עכשיו מה קורה? יש בחירוץ, השלטון מתחלף, מתחילים חיכוכים בעם ועם האויבים, פורצת אינטיפאדה, יש פיגועים, אנשים נרצחים, האנשים הקרובים אליהם נפגעים טראומטית, ובכלל כל העם ואולי גם כל העולם בשוק ונכנס לחרדה וכו´.. הכל בגלל תאונת דרכים שלצורך העניין קרתה בגלל הצפה של כביש בגלל סתימת ביוב או משהו בסגנון. הגורל צפה את זה? דבר כל כך פעוט השפיע על מיליוני אנשים? תחשבו על זה ככה.

Gevakumon

New member
אבל אבל אבל!!!

זה כל העסק, שאני דיברתי על מצב שהכל ידוע לך. תאר הקבלה על אלוהים, שאתה אלוהים, אתה יודע מה רבין חושב ושהוא נגיד הולך לקנות ביצים במכולת אבל אתה גם יודע שאיזה נהג מסתכל על נקבה בדיוק באותו זמן באותו רחוב במקום על הכביש ולכן אתה תדע שהוא ידרוס אותו, מה שאני אומר, אם אתה מגיע למצב שאתה יודע הכל על הכל בשבריר של זמן אתה יכול לדעת בבטחון מלא מה יקרה רגע אחריו. ואין מקריות. ואגב אני מתכנן לפתוח על זה דיון, סתכל למעלה.

IC4

New member
אבל בעבר לא ידעו איך לבנות אותה ../images/Emo6.gif

למעלה