הגזע החדש-חלק 1

ליונל

New member
הגזע החדש-חלק 1

היי, לא הייתי כאן מזמן. רציתי לפרסם כאן משהו שכתבתי לפני כמה זמן ולקבל עליו קצת פידבק. אז הנה זה. הוא נקרא "הגזע החדש". הקירות הלבנים התנשאו מעליו כמו ענקים לבנים. הוא דחף מעליו את השמיכה וקם מהמיטה, על גופו מכנסיים קצרים בלבד. האוויר היה חם, ומאוורר תקרה הסתובב בעצלתיים במרכז החדר. הוא חש לחץ בחזהו, וניסה לנשום לאט ובנשימות קצובות, אבל תחושת הקלאוסטרופוביה הפכה חזקה יותר ויותר עם כל שנייה. הוא ניסה להתמקד בנקודה דמיונית על התקרה, אבל הנקודה הדמיונית הפכה לנקודה בהירה ומנצנצת, שזעה מעלה ומטה, כמו גחלילית שיכורה. הגחלילית הבוהקת הלכה וגדלה, הלכה והתפשטה, עד שהפכה לדמותה של אישה יפהפייה, שהיתה לבושה שמלת אור לבנה שכיסתה את כל גופה. רק ראשה וכפות רגליה היחפות היו גלויים. שיערה השחור גלש על כתפיה המסנוורות. קיי צמצם את עיניו והאהיל עליהן בכף ידו. היא נחתה על המיטה בחינניות, כמו לוליינית בקרקס. קיי הכיר אותה. "אני יודעת שאתה מכיר אותי" היא ענתה בצחוק פעמונים. "מתי תבואי אליי?" הוא שאל. "עד מתי אני אחכה כאן, חם לי." "בקרוב, אני מבטיחה" היא אמרה. היא קירבה את פיה לאוזנו ולחשה: "רק אל תכעס". והיא זינקה במהירות למעלה ונעלמה כהרף עין. החדר החשיך שוב, ושקט כבד השתרר. קיי חש בדידות כה נוראה, עד שבטנו החלה לכאוב. הוא עצם את עיניו, וגילה שהוא מתקשה לנשום. הוא ניגב את הזעה ממצחו, קם, והתיישב על שפת המיטה. על הקיר, לצד המיטה, היה שעון רובה. קיי הביט עליו לרגע, ואז נטל אותו, הכניס את הקנה לפיו, וירה. הוא התעורר בצרחה. זה היה היום השלישי להמתנה, ונשמתו הלכה ודעכה. הוא החל לחלום עליה, והחלומות היו מלאים הרבה בדידות, כמיהה וגם תקווה. התקווה שהיא אכן תבוא ותגאל אותו. הוא התיישב וניסה לשחרר את רגלו הימנית שהסתבכה בסדין. הוא היה אדם של פרטים, אפילו כאן. בייחוד כאן. לפי "השעון הפנימי" שלו- שעון מעורר מיושן בצבע לבן, עם פעמון כסף ומחוגים ירוקים בהירים על רקע שחור, שריחף בפינת החדר- השעה היתה 6:55 בבוקר. קיי הביט החוצה אל הרחוב. השמש הציצה מתוך העננים, ילדים שיחקו על המדרכה, ובבית שמול ביתו שלו, כיסח השכן את הדשא. זה היה הרחוב של קיי, המקום אליו הוא בא כדי לברוח מהכל. מבטו התמקד לפתע בהשתקפותו בחלון. גבר צעיר בשנות העשרים לחייו, שיער בהיר וקצוץ, ועם תווי פנים, כך נדמה היה לו, של אדם שחי שנים רבות. הוא זכר את החלום, וליבו נצבט בכאב. הוא יכול היה לעשות כאן ככל רצונו, חוץ מלגרש את הזיכרונות. הוא היה רק ילד, בן שש או שבע, אבל הוא לא ישכח את מלחמת הסינדיקטים כל חייו. הוא פסע אל הארון, הוציא זוג מכנסי ג'ינס משופשפים ולבש אותם על תחתוני הבוקסר, על אלה הוא הוסיף חולצת טי לבנה. הוא התיישב על הכורסה בפינת החדר, שם את רגליו על השרפרף והביט החוצה, אל היום השמשי. התחשק לו כוס תה. נכון, הוא לא היה צריך באמת לאכול או לשתות, וגם לא לנשום, אבל הוא עדיין עשה זאת. הרגלים קשה לשנות. הוא הושיט את ידו אל השולחן הקטן שלצד הכורסה, והספל כבר חיכה לו שם. הוא לגם מהתה, שהיה מושלם. כמות הסוכר הנכונה כבר המתינה בפנים. לפתע צץ במוחו זיכרון נוסף. ריח של קמומיל החל למלא את החדר. זיכרון התה שאמו הכינה לו לפני שנים, צף ועלה ללא אזהרה מוקדמת. קיי טעם מהתה. כן,זה היה הטעם.

ליונל

New member
הגזע החדש-חלק 2

"זה טוב בשבילך, טוב יותר מהייצור הסדרתי המחורבן, תשתה, אם אימא אומרת שזה טוב, זה טוב". קיי סובב את ראשו אל דלת ארון הבגדים שנשארה פתוחה. הבגדים נעלמו, ובמקומם היה הארון היה מלא עד אפס מקום בשקיות קמומיל. קיי עמד להשליך את הספל על הרצפה בזעם. הוא נעצר כשידו מונפת באוויר ונשם באיטיות, מנסה להרגיע את עצמו. "לעזאזל, מאפה זה הגיע עכשיו?" הוא מלמל. טעם הקמומיל התפוגג לאט לאט, והבגדים חזרו למלא את מדפי הארון. הוא הוריד ביזרה את ידו, היא רעדה, אבל הוא התגבר על זה. זה היה ריח התה של אימא, ריח האהבה שלה, רגע לפני שההיגיון נטש אותה. השעון המרחף בפינת החדר המשיך לתקתק. קיי הביט סביבו וחייך. זיכרון הילדות המטריד נעלם והוא הרשה לעצמו שוב לראות את הפרטים הקטנים שהוא בנה סביבו, קיר העץ המצופה לק, מאוורר התקרה, כמותו ניתן כיום למצוא רק בספרים ישנים, רצפת הקרשים החורקת, הווילונות הכחולים, הרובה... הרובה? הכוס נפלה מידו והתרסקה על הרצפה. לעזאזל, הוא צריך להיפטר מהדבר הזה. היו לו לפעמים מחשבות אובדניות. הלחצים שהוא חש ככל שהתקרב הרגע. הפחד, חוסר הידיעה, התסכול, עד שלפעמים הוא הרגיש שהוא לא יוכל יותר לשאת זאת, נתנו את אותותיהם. אך הוא גם ידע שאסור לו בשום אופן לתת למחשבות הללו להיכנס לבית. הוא עצם את עיניו, והתרכז. כשהוא פקח אותן, הרובה נעלם. כמה אנשים כמותו ישנם בעולם? הלוואי והוא ידע. הלוואי והוא לא הרגיש כל כך לבד רוב הזמן. פנים הופיעו לפתע בחלון. קיי הפנה את מבטו בחדות, מבוהל. כשהוא הבחין באורח, הוא נשען שוב לאחור, רגוע. "היי, רוב", הוא אמר. "קיי, אתה בסדר שם?" אמר בחור צעיר ושחור שיער, שעמד מחוץ לחלון. למרות שהחלון היה סגור, שמעו שני הגברים אחד את השני היטב. "איחרת. אני פה משלשום בלילה" אמר קיי. "זה התחיל מוקדם מהצפוי". "כן. מוקדם מכפי שחשבתי". "אתה תיתן לי להיכנס?" שאל רוב. "אני לא יודע. אני… אני מרגיש שזה קרוב." אמר קיי. הוא הביט אל השעון שריחף ליד התקרה. השעה היתה 7:50. "אני חולם חלומות כל כך אמיתיים… ואני מרגיש… אני מרגיש שהיא קרובה." הוא הוסיף. רוב הניח את ידיו על החלון. "אתה לא רוצה שאהיה אתך בפנים?" הוא אמר. "לא, אם היא תבוא ואתה תהיה כאן, זה לא יהיה טוב, בכלל לא טוב, אבל…" "כן?" "אני מעדיף שתחכה בחוץ, למקרה שמשהו ישתבש…." הוא נרעד מעצם המחשבה. "אם זה יקרה, תפרוץ פנימה. ותעיר אותי." הוא כמעט ולא האמין למילים שיצאו מפיו. הוא, עם המחשבות האלה שלו, רוצה שיצילו אותו אם משהו יקרה? הוא, שחשב לא פעם ולא פעמיים לזרוק את עצמו מהחלון במקום לסבול את ההמתנה המתישה והמפחידה הזאת? מי יודע, אולי עכשיו, כשהוא חש בכל רמ"ח אבריו שהיא קרובה, הוא ידע שהדיווחים הם נכונים ושהוא אכן עומד לפגוש ב"אחת" שלו, בחצי השני שלו. זה קרוב מכפי שהוא חשב לפני כן. "בטח, בנאדם, מה שתרצה, בשביל זה הגעתי. אני רק מקווה שאם תאבד שליטה, אני אספיק להגיע. אתה יודע, אף פעם לא עשיתי כזה דבר". אמר רוב. "כן, גם אני מקווה" אמר קיי, "וגם אני אף פעם לא עשיתי כזה דבר". רוב היה חברו הטוב ביותר. בעצם, רוב היה חברו היחיד. בעולם של אנשים בודדים מאונס, קיי דווקא העדיף את אורח החיים הזה, או אולי התרגל אליו. הוא לא הסתדר עם אנשים. "אתה מכיר את הדיווח על המקרה מ - 56?" שאל אותו לפתע רוב. "כן, אבל לא היה מדובר ב…" "נכון, אבל זה לא משנה, הוא היה בפנים, והשתחרר לו איזה בורג באמצע. הוא איבד שליטה, ושמונים אחוז מכלי הדם במוח שלו התפוצצו". "זה מה שבאת להגיד לי? זה נורא מרגיע, תודה." "לא, רק רציתי שתדע מול מה אתה עומד". קיי קם מהכורסה וניגש אל החלון. הוא הניח את ידיו על החלון, כך שהן חפפו את ידיו של רוב. הוא הביט לו ישר בעיניים. "תעשה לי טובה", אמר קיי לחברו, "אל תדאג. תן לי לקבל את פניה. תן לי לעשות את זה". "קיי, ומה אם היא לא…" "די!" קיי הכה על החלון בזעם. "הם יצרו אותי, הם יצרו אותך, הם התעסקו עם כל כך הרבה אחרים, אני לא אתן לסיפורים שלהם להפחיד אותי! הם לא יעשו לי את זה שוב!". "איזה 'הם'? קיי, סינדיקט "טמפל" לא נמצא בסביבה כבר 20 שנה." "הם כולם אותו הדבר. תן לסינדיקט "לאונה" עוד כמה שנים, ותראה מה יקרה". "לא, היום זה שונה, אתה יודע שכן, אבל אתה מעדיף לרחם על עצמך". קיי מצמץ. "בבקשה לך, לא בא לי לדבר, בסדר? חוץ מזה, אתה מכאיב לי, אני מאוד רגיש עכשיו." רוב התבונן בתשומת לב ואמר: "תזכור שיש עולם בחוץ, ושאם תאבד שליטה, פשוט תיתן להם עוד סיבה לשנוא אותנו." קיי הביט בו מספר שניות, פסע לאחור והתיישב על המיטה.

ליונל

New member
הגזע החדש-חלק 3

"אני משתין עליהם", הוא אמר. רוב הביט בו עוד רגע, ואז נסוג לאחור וניגש אל המדרכה מעבר לרחוב. השכן הפסיק לעבוד והביט בו. "היי, מה העניינים?" אמר לו רוב, והתיישב על שפת המדרכה. הכדור התגלגל אליו. הוא הרים אותו וזרק אותו בחזרה אל הילדים. הם הודו לו וחזרו לשחק. גם השכן חזר לעבודת הגננות שלו. רוב הרים כמה אבני חצץ והחל לשחק איתן בידו בעצבנות. קיי נשכב על גבו וניסה להרגיע את עצמו, הוא לא רצה לכעוס על חבר שרק התכוון לטוב. לקיי היה בפנים כעס רב, הוא שנא אנשים בגלל המריבות הקטנוניות שלהם וחוסר יכולתם להבין את אפסותם ביקום הענק. בגלל העבר המיוחד שלו, בגלל מה שהוא עבר , הוא חש את עצמו, ובצדק, כמישהו מיוחד. וכל האחרים? הם הטילו את העולם שוב ושוב למחלוקות כוחניות. ההיסטוריה חזרה על עצמה, שוב ושוב, ושוב. בגללם, בגלל חוסר היכולת שלהם לתפקד, הם… הם לקחו אותו… היא נתנה להם אותו, את הבן שלה… והם הכריחו אותו… הרובה הופיע שוב, שעון על הקיר. קי הביט על ידו הימנית המאוגרפת. הוא פתח אותה, בפנים היה קליע. הוא עצם את עיניו, חזק. כשהוא פקח אותן, הרובה נעלם שוב. הוא עשה את שיעורי הבית שלו בהיסטוריה, הוא קרא הרבה במהלך שנות ההתבגרות שלו, בעודו מנסה לשקם את גופו ואת נפשו, באחת משכונות המקלט שנוצרו לאחר המלחמה, שם זכו הניצולים לסיוע נפשי ופיזי, גם אם מוגבל. והוא למד שהמין האנושי הוא חסר תקנה, מועד לסכסוכים, ושהוא, קיי, לא היה היחיד, אחרים נפגעו ועוד ייפגעו, במעגל אינסופי של טמטום. בעולם האמיתי, הוא כמעט ולא עזב את הדירה שלו. הוא זכה להכנסה מקרן פיצויי המלחמה של סינדיקט "לאונה", וזה הספיק לו. הוא לא היה צריך לעבוד. הוא לא רצה לעבוד, לא היה לו צורך לצאת הרבה החוצה, כשהפנים היה הרבה יותר מעניין. הוא חיכה ליום הזה כל חייו, יום שהוא ידע כנראה שיגיע, למרות שזה נראה בלתי אפשרי. הדיווחים המעטים שהגיעו אליו ואל רוב היו לא שלמים ומלאי סתירות. הם שמעו שהיה משהו באזור זה או אחר בעולם, אבל שום דבר לא נמסר בצינורות הרשמיים. הכל היה השערות וחצאי אמיתות. הדרך היחידה לדעת לבטח היתה פשוט לחכות. והייאוש המתין בכל פינה. הוא נרדם, וחלם שוב. הוא ראה בחלומו שיער גולש ועור חלבי, והוא רצה לגעת, אבל לא הצליח להושיט את ידו. עצבות גדולה אפפה אותו ואז אושר גדול, בלתי מוסבר. הילדים בחוץ נעצרו, קפאו במקומם. הם הסתובבו כאחד, יחד עם השכן, וקיבלו את פניה בתשואות. רוב ראה אותה. היא מופיעה מהסמטה מאחורי ביתו של קיי, לבושה שמלה לבנה ארוכה. לא ייאמן, הוא חשב, קיי צדק, זה באמת היה קרוב. היא צעדה יחפה על המרצפות החלקות בכניסה, טיפסה את שלוש המדרגות אל הדלת, ונקשה עליה בעדינות. הוא התכונן לזנק, על כל מקרה. קיי התעורר כשנשמעה הדפיקה בדלת. הוא הזדקף במיטה, ליבו הלם בפראות והוא הניח את רגליו היחפות על רצפת העץ המאובקת. הוא ניגש אל הדלת ופתח אותה. "שלום, קיי", היא אמרה בחיוך, שיער שחור כיסה את כתפיה, ועיני האזמרגד שלה הביטו אל תוך שלו, מלאות רוך והבנה. "חיכיתי לך כל כך הרבה זמן", הוא אמר, "בבקשה תיכנסי". היא נכנסה וסקרה את החדר. "מקום נחמד". "תודה" הוא הצליח לפלוט, "הוא יהיה גם שלך מעתה והלאה". היא לקחה את ידו בידה הקרירה למגע והצמידה אותו לחזה. הוא חש את לבה פועם, והזיכרונות הציפו אותו. הזמן קפא. הוא ישב עם אמו באחד החדרים התת-קרקעיים והחשוכים, אבל פניה של אמו היו מוארות איכשהו, הוא לא זכר איך. היא נטלה את ידו והצמידה אותה לחזה. "אל תפחד, קיי", היא אמרה לו בקול מונוטוני. הוא ידע, כבר בגיל חמש, שהמעשה שאמו עמדה לעשות לא היה נכון. הוא היה נואש. "הם יטפלו בך היטב, הם יעשו אותך חזק". "אני לא רוצה ללכת, אני רוצה להישאר כאן". קיי זכר אותם, עומדים מאחוריה, מחכים בסבלנות, לבושים מדים מכוערים בצבעי חאקי. "אני יודעת, אבל החברים שלך אולי יהיו שם, ותוכל לפגוש אותם". "אני פוחד, אני לא רוצה ללכת". היא הביטה עליו והמבט בעיניה התמלא באש. "לא! לך, פשוט לך! אל תהיה כזה טיפש! אתה לא מבין שהם צריכים אותך?" "יפה אמרת, גברת מרטינז", אמר אחד מהם, גבר גבוה מאוד. הוא אחז בכתפו של קיי, אבל קיי השתחרר מאחיזתו ורץ לאמו, הוא ניסה לחבק אותה, אבל היא הרחיקה אותו ממנה. "קחו אותו" היא אמרה, "פשוט קחו אותו, ותיזהרו, בבקשה ". הוא החל לצרוח, לבעוט, לבכות. אבל היא נסוגה אל הצללים והם דקרו אותו בזרוע והוא רצה לישון…

ליונל

New member
הגזע החדש-חלק 4

הם ישבו על המיטה, וקיי בכה בזרועותיה, היא היתה חמה ועדינה למגע. הוא בכה לאורך מה שנראה כמו שעות, אך היה למעשה רק דקה או שתיים, במהלכן החל קיי לאבד קצת שליטה. הילדים בחוץ המשיכו לשחק כדורגל, אך המדרכה מתחת רגליהם הפכה לים שוצף, השכן חזר גם הוא לעבודתו וניסה לכסח את הגלים. עצים מפלצתיים צמחו מתוך האוקיינוס, שהחל לרתוח. רוב רץ אל המדרכה מול ביתו של קיי, וגם היא נעלמה מתחת לרגליו. הוא ניסה לזנק אל הבית הקטן ואדום הרעפים, אבל המים איימו לבלוע אותו. הוא בקושי הצליח לנשום, אדים עלו מסביבו. הוא הרגיש שהוא נשרף מבפנים, בקרוב, כך ידע, הוא יהיה חייב לצאת החוצה. אחד העצים המוזרים התנשא מעליו. הוא היה דק וגובהו הגיע לשישה מטרים לפחות, צמרתו היתה עשויה עלים רחבים וענקיים בצבע שחור, סביבם נעו נחילי יתושים מאיימים. רוב נאחז בגזע העץ והחל למשוך את עצמו למעלה, מעל למים. "אמרתי לך…" הוא מלמל, "אמרתי לך שזה מה שיקרה, אבל לא רצית להקשיב לי…" העץ הזדעזע, רוב כמעט ונפל. אחד מנחילי היתושים פנה לכיוונו. "קיי! לא!" הוא צעק, "קיי! סלק את הים המחורבן הזה! אני לא יכול להגיע אליך!" היתושים, שגודל כל אחד מהם היה כשל ענב, אפפו אותו. רוב צרח, אחיזתו התרופפה והוא נפל מהעץ, הוא הספיק לראות את הבית של קיי מתעגל, כשעל גגו מופיעה ארובה בודדה. מתחת לבית הופיע לפתע אי קטן מתוך המים. האוקיינוס השתרע עד קצה האופק. רוב החליק מהעץ ונעלם בין הגלים. הקירות חרקו, הרצפה התבקעה, הווילונות עלו באש, החלונות התנפצו. קיי והיא ישבו על המיטה באמצע הכאוס והביטו אחד על השני. הוא הפנה אליה את פניו הרטובים, והיא הביטה הישר לתוך נשמתו עם עיניה החומות והגדולות. "מעולם לא ראיתי אותה שוב". "אני יודעת." "אני כל כך שמח שהגעת". "גם אני. עכשיו…" היא אמרה, "אל תפחד…לך לישון". הוא עצם את עיניו ומצא את עצמו במסדרון אפור וארוך, המקום היה מוכר, הוא הלך בו עשרות פעמים. על הקיר התנוסס הסמל המוכר של סינדיקט "טמפל", עיגול חצוי לשניים ובמרכזו פס אדום, שתמיד הזכיר לו לשון של נחש. בקצה המסדרון המתינה לו דמות מוכרת. היא עמדה ופרשה את זרועותיה. הוא פסע אליה באיטיות והביט למעלה בחרדה, אבל במקום מבט תוכחה היא רק חייכה וחיבקה אותו. "קיי, איפה היית? הם חיפשו אותך". הוא לא ענה לה, רק השפיל את מבטו. מהחדר הסמוך נשמעו זעקות. "אתה רוצה שנצא החוצה בינתיים? יש שמש יפה בחוץ." הוא הנהן ונתן לה את ידו. הם נכנסו למעלית, שהחלה לגלוש במורד עשרות הקומות של בניין המעבדות המשוקץ של הסינדיקט, עד שלבסוף האטה. היא הביטה אליו, עיניה מתנוצצות, שיערה הבהיר אסוף מאחורי עורפה. "אנחנו צריכים חיילים בשביל לנצח, אתה מבין את זה?" היא אמרה. "אני רוצה החוצה, אימא". הוא ענה לה, פניו חתומות. ילד בן חמש, אך קולו כשל גבר בן 25. היא נאנחה, ודלת המעלית נפתחה. האור סנוור אותו, והאוקיינוס שטף אותו בענן לבן. קיי זעה, ופקחה את עיניה. "היי", אמר רוב. הוא ישב לצד המיטה, בחדר השינה הקטן והאפלולי. שמש של אחר צוהריים מאוחרים חדרה מבעד לחלונות מכוסי הווילונות. "היי" היא אמרה, היא הביטה סביב ונגעה בידו של רוב. "תשמע… תשמעי, היית בסדר, ממש בסדר. כמעט הרגת אותי, אבל חוץ מזה היית ממש בסדר". "באמת?" "כן. את יפהפייה, עשית את זה, בנאדם. בלי בית חולים ובלי שטויות. עשית את זה כמו שצריך. כמו שתמיד אמרת". "אני חייב לראות" היא אמרה. היא החלה לקום באיטיות מהמיטה ספוגת הזיעה, רוב הושיט לה יד ועזר לה להגיע לחדר אמבטיה. רגליה רעדו. היא הדליקה את האור והביטה על פניה החדשים אך ישנים, שניבטו אליה מתוך המראה. היא הלכה כמה צעדים לאחור, הביטה על פלג גופה העליון והסירה את החולצה ספוגת הזיעה. חיוך החל להיווצר על פניה. "אני צריכה לעשות מקלחת, דחוף", היא אמרה. "כן, את נראית כאילו זה מה שאת צריכה". "כל הגוף שלי כואב." "זה טבעי. זה בטח יעבור תוך כמה ימים" אמר רוב. "אני לא מאמין שזה באמת קרה". הוא עמד בכניסה לחדר האמבטיה, נשען על המשקוף ובהה בה בתדהמה. שיערה היה קצר, כל שיער הגוף נעלם כלא היה ובחזה צמחו שדיים קטנים. תווי הפנים השתנו, האף נעשה קטן וחינני, העיניים התרחבו, האוזניים נמתחו, קיי נעשה נמוך בעשרה סנטימטרים. "חשבתי שהכל ייצא משליטה שם בפנים. איך הצלחת להשתלט על המצב בסוף?" היא הסתכלה שוב על הראי ולא אמרה מילה. לפתע היה נדמה לה שההשתקפות בראי משתנה. במקום חדר האמבטיה היא ראתה את החדר שלה, שם בפנים. על הקיר, ליד המיטה, היה מונח הרובה, שעון אל הקיר. היא הביטה בו בעניין והוא התכווץ מול עיניה והפך לאקווריום עם דג זהב. קיי חייכה, וחדר האמבטיה לבן האריחים חזר להופיע במראה. היא הסתובבה אל רוב. "רוב, אתה תאהב את זה, היא תבוא גם אליך ואתה תאהב את זה. זה נפלא. חכה ותראה." היא חיבקה אותו. רוב חש שליבו עומד לפרוץ מחזהו מרוב אושר והתלהבות. הוא וקיי, תמיד ביחד, חברים מילדות, ניצולי ניסויי הסינדיקט. ועכשיו, הוא וקיי, הוא והיא. "אנחנו נישאר ידידים, נכון?" הוא אמר לה. "בטח", היא ענתה. "ידידים לנצח". סוף

Rivendell

New member
ותגובה כללית לעלילה

בעקרון זה טוב ומעניין, וזה גם בנוי טוב. רואים שחשבת על הפרטים. אבל יש קצת בעיה, לטעמי, עם החלק האחרון. לא לחלוטין ברור לי מה ולמה ואיך התרחש התהליך, וזה מבחינתי פוגע באמינות של הסיפור. יש לדעתי מקום להרחיב על זה, וגם להסביר יותר בפירוט על הקשר בין זה לבין אמא שלו. התחושה היא שיש איזורים לא ברורים בסיפור, פרטים שהקורא לא מקבל, ולכן קשה להבין את המכלול. בסה"כ זה יפה - אבל זה צריך קצת חידוד.

ליונל

New member
תודה, ריוונדל

הביקורת שהשמעת היא מאוד לעניין, הבעיה שלי היא שלא הצלחתי להיכנס לפרטים מבלי להסגיר את הסוף. בכל פעם שניסיתי להרחיב על עברו של קיי, גיליתי שאני מרמז על הסוף, ובגלל שהגילוי בסוף היה מאוד חשוב לי, יכול להיות שבניסיון "קנאי" לשמור על הטוויסט הקרבתי חלק מהבהירות של הסיפור. אשמח לשמוע אם יש לך רעיון איך אפשר להתגבר על בעיות כאלו. מצד אחד, להשאיר את סיפור הרקע מעורפל דיו כדי להפתיע את הקורא, ומד אחד ליצור סיפור שיהיה נהיר ומובן בפני עצמו. אני לא מאלה שאוהבים להסביר הכל בסיפור, אני בכוונה משאיר דברים סתומים וקשה לפעמים לשמור על הגבול הדק שבין מסתוריות ועירפול ובין בלבול הקורא.

Rivendell

New member
הערות לחלק השני

שוב, כתוב מאוד יפה. הדיאלוגים בסדר גמור, אם כי יש קצת יותר מדי שלוש-נקודות. הייתי שוקלת להוריד חלק מהן כדי לתת לאלו שנשארות יותר כח
. והערות:
תשתה, אם אימא אומרת אמא.
הוא הוריד ביזרה את ידו, היא רעדה, אבל הוא התגבר על זה. ביזרה?
למה התכוון המשורר?

ליונל

New member
לא יודע איך זה קרה...

אבל ביזרה=בחזרה. הייתי בטוח שבדקתי את הכתיב כמו שצריך...
אני מודה לך על ההערות, אבל דעי לך שאפשר בהחלט להגיב על הסיפור כיחידה אחת, החלוקה לארבעה חלקים היא שרירותית לחלוטין ונעשתה רק מטעמי מקום פנוי... שוב תודה!

Rivendell

New member
אני מגיבה בחלקים כי זה יותר נוח לי

. זה עוזר לי לשים לב מצד אחד לטעויות נקודתיות, ומצד שני למכלול. שים לב ששמתי לך מצד אחד את הביקורת הנקודתית, ואחר כך גם ביקורת עלילתית כוללת.

Boojie

New member
על פי כללי האקדמיה,

צורת הכתיב הלא מנוקד של אמא זה אימא. עורכות לשוניות "מתקנות" לי את זה כל הזמן, למרבה הגועל. מסתבר ששום דבר לא קדוש יותר. אני, כפי שאפשר להבין מדבריי, לגמרי נגד, ומאמינה שמילים ייחודיות כמו "אמא", שכולנו מכירים אותן יפה מאד ואין שום סיכוי שנטעה בהן, אין שום סיבה שבעולם ללכת ולהוסיף להן יו"דים מיותרים. אבל כזכור, אני לא קובעת והאקדמיה כן.

Rivendell

New member
כבר סיכמנו בדיון על

"שלושה שקלים וחצי" שהאקדמיה אומרת הרבה שטויות, לא?

mishel s

New member
יצא עכשיו איזה סרט חדש עם

הקטנצ'יק מהחוש השישי. כשראיתי את הפרסומת לסרט נזכרתי בזה. קוראים לסרט שני ענקים וחצי (שני X וחצי, לא בטוח בקשר לענקים).

ליונל

New member
והידעתן

שלא אומרים סיבולת, אלא "סבולת"? ידעתן שזה לא תקני לומר את צירוף המילים הכל כך פופולרי, "לשרוד את..."? ומה עם "בגלל ש..."? ו"יש את..."? אני מציע לאקדמיה לישר קו עם המציאותלפני שהעברית התקנית תהפוך לשפה שאיש לא מדבר יותר. זה לא אומר שאני בעד שגיאות, ועברית תקנית תמיד תישמע טוב יותר מעברית קלוקלת, אבל יש דברים שהם פשוט מגוחכים ומנותקים מהמציאות. לגבי "אימא", האמת היא שאני לא יודע למה כתבתי את זה ככה. אולי מתוך הרגל. אבל אני בהחלט בעד לכתוב "אמא".

Boojie

New member
ומה עם "שתי שקל"?

או במילים אחרות: איפה בדיוק מציבים את הגבול על "יישור קו" עם המציאות?

ליונל

New member
שאלה טובה

לא צריך לתת לשגיאות בעברית לעצב את השפה, זה מה שבטוח. קשה לי להסביר את זה, אבל אני רואה הבדל גדול בין הדוגמאות שהזכרתי ובין "שתי שקל", ולו בגלל העובדה ש"שתי שקל" ודומיו פשוט נשמעים רע. הדוגמאות שהעליתי הם דברים שנכתבים בספרים, בעיתון, במאמרים מאת טובי הכותבים. כותבים שלעולם לא יכתבו "שתי שקל". עצם העובדה שהמילים או צירופי המילים הללו מופיעים במקומות הללו, שעוברים עריכה לשונית, מוכיחה שיש עורכים לשוניים שאו שלא מכירים את השפה היטב או, ואני מניח שזו האפשרות הסבירה יותר, מכופפים קצת את החוקים. בקיצור, מבחינתי יש הבדל בין צירופי מילים שאולי אינם תקניים מבחינת השפה הטהורה, אבל הם נכנסו לשפה, לא לשפה הנמוכה, אלא למשלב הבינוני-גבוה, ולפי דעתי צריך לקבל אותן, בעוד שישנן שגיאות בעברית שהן פשוט שפה קלוקלת, לא יעזור שום דבר, שגיאות שמפרות חוקים הכי בסיסיים בדקדוק (זכר-נקבה), ולכן גם צורמות כל כך.

Boojie

New member
אני בדרך כלל טוענת

שאין לי בעייה עם שיבושי לשון שלא מתנגשים עם הלוגיקה של השפה (למשל, "בגלל ש", שהוא שיבוש שמשנה משמעות של מילה, אבל לא מתנגש עם מבנה העברית), אבל יש לי בעייה עם שיבושי לשון שכן מתנגשים עם הלוגיקה של השפה (למשל, "שתי שקל", כיוון שהבחנה במינים היא חלק מהלוגיקה הבסיסית של השפה העברית). כך, למשל, "יש לי את הספר" משמש נושא לוויכוחים אינספור, כי יש שטוענים שהוא סותר את הלוגיקה של השפה (כי הם מנתחים אותו בצורה אחת), ויש הטוענים שלא (כי הם מנתחים אותו בצורה אחרת). אני אישית חושבת שצורה שנראית טבעית לרוב דוברי השפה (לרוב הדוברים יישמע נכון יותר לומר "יש לי את הספר" השגוי, ולא "יש לי הספר" התקני) חייבת להתחבר עם הלוגיקה הבסיסית של השפה בצורה הרבה יותר חזקה מכל נימוק שכותבי הכללים יוכלו להביא, כי שפה זה קודם כל עניין של מנגנון עיבוד במוח, ואם גם לכל מי שברור לו ש"שתי שקל" זה שגוי, "יש לי את הספר" נשמע נכון, כנראה שברמה בסיסית מאד - זה באמת נכון. וכאן אני אוסיף הרחבה אחת - את "בגלל ש" אני בכל זאת לא אוהבת, כי אני לא אוהבת שיבושים שמקטינים את העושר הלשוני של השפה. יש בעברית הבחנה בין "בגלל" (שמתייחס ישירות לאוביקט - "בגלל החתול") ובין "מפני" (שמתייחס לסיבה - "מפני שהחתול היה שם"), ובעיניי זה נראה מצער, לכל הפחות, להקטין את העושר הלשוני שהשפה מסוגלת לו על ידי מתן משמעות זהה לשתי מילים שכרגע משמעותן שונה. "לרשום סיפור" המגונה (שזוכה לכל כך הרבה ניאוצים כאן בפורום) עומד באותו מקום - יש הבחנה בין "לרשום" (טקסט לא יצירתי) לבין "לכתוב" (טקסט יצירתי), וחבל לצמצם את העושר הלשוני של השפה על ידי אובדן הדקויות שבה.

Rivendell

New member
הערות לחלק 1

זה כתוב יפה, רהוט ומעניין. בהחלט עושה חשק לקרוא את ההמשך. שתי הערות:
על גופו רק נדמה לי ש"גופו רק" יותר מתאים
השעון הפנימי" שלו- שעון מעורר מיושן בצבע לבן, עם פעמון כסף ומחוגים ירוקים בהירים על רקע שחור, שריחף בפינת החדר- השעה היתה כשיש מקף שהוא לא חלק מהביטוי, נהוג לרווח גם לפני וגם אחרי. ככה: השעון הפנימי" שלו - שעון מעורר מיושן בצבע לבן, עם פעמון כסף ומחוגים ירוקים בהירים על רקע שחור, שריחף בפינת החדר - השעה היתה

farseer

New member
אממ...

מעניין, אבל אני לא בטוחה שהבנתי איך הגיבור הפך לבת... הוא התמזג עם האישה הזו? וגם החבר שלו, רוב, יתמזג מתישהו? הייתי רוצה יותר רקע לעלילה, שיסביר מה קרה עם אמא שלו, ומהו קיי... העלילה בעיקרון כתובה טוב, ומעניינת, עם טעם של עוד

למעלה