הגיג

SupermanZW

Well-known member
הגיג

הנה הגיג מעניין שקראתי: "נושא שהולך להעלות להרבה אנשים את הפיוזים בהרבה וולטים ואולי אפילו לשרוף אותם! דמיינו לעצמכם זוג נשוי, נכנסים למיטה בלילה, עושים את מה שעושים, ונניח ששניהם נהנו ולשניהם היה כייף לא נורמאלי! קמים בבוקר, ואז הבעל אומר "וואללה, טוב שלא יצאתי כמוך, את כולך חתיכת חרא שמדמם פעם בחודש!" נו, דמיינו לעצמכם מה אישה נורמאלית באמת הייתה אומרת או עושה לו!! סטירה לפרצוף הייתה מכת חסד עבורו!! אני רק יכול לנחש שזה לא היה קורה יותר מפעם אחת!! כי.. אחרי אותה פעם ראשונה הם פשוט לא היו יותר זוג!! כי.. ניתן לסבול איזה שהן עקיצות קטנות פה ושם במהלך חיי נישואין, אבל כזה עלבון?? עכשיו, בואו ו"נשליך" את זה לחיים של זוג דתי! נניח ששלב א, כלומר הזיון והכול היה בסדר גמור והאישה באמת מסופקת וכייף לה, נניח!! כשקמים בבוקר, הוא אומר, והיא שומעת ויודעת, "ברוך שלא עשני אישה!" והיא אומרת לבוראה, "ברוך שעשני כרצונו!" והוא אומר, "האישה, עביט מלא צואה ודם.." (יש המשך, פשוט לא בא לי לקלקל לכם את התיאבון). נו, עכשיו תגידו לי אתם/ן, כול אישה, גם אם היא חרדית ביותר, איך היא יכולה לסבול להיות בבית שבו היא פחות מאפס!! בית שבו היא נחשבת במקרה הטוב לחרא!! איך היא יכולה לסבול להיכנס למיטה עם מישהו שבאמת מחשיב אותה לזבל בזבלים??? איך??? זה אחד הדברים הכי לא מובנים לי ביהדות שלנו כפי שהפכוה החכמים. והרי את פסק ההלכה שהאישה משולה לעביט מלא צואה ודם הוציא מישהו בסגנון של עובדיה יוסף (כנראה מישהו עם זין קטן, שאישה קנטרה אותו על הגודל, והחליט להתנקם בכול הנשים). אבל איך הנשים יכולות לקבל את זה ובכל זאת להישאר חרדיות?? כן, כן, שמעתי את כול הסיפורים על "כבודה של האישה בת מלך פנימה..." שמעתי! אבל כשהבעל יום יום חוזר ומזכיר כמה את אפס מאופס, זה לא נראה קצת יותר מידי?? ושלא לדבר על הצורה של האישה!! לגלח את שיער הראש רק מוחות מעוותים ממציאים!! ואז מה? הולכים וקונים פאה עשויה משיער של איזה בלונדית שנגמר לה הכסף ביפן והחליטה למכור את המחלפות!! (כמו אחד הסיפורים של או-הנרי ...) וחוזרים ונראים כמו בני אדם!! ואז בלילה מגיעים למיטה ושמים את הפאה על קצה המיטה, ואני לא יודע מה הבעל חושב כשהוא רואה את אשתו ככה כמו דמי מור!!! בטח הוא אומר לעצמו "וואללה צדק הקדוש ההוא למעלה". ועוד טוענים שזיון זו אחת המצוות החשובות בתורה! והרי "תלמידי חכמים עונתם בשבת." יענו כולם חוזרים מבית הכנסת, אוכלים את ארוחת שישי ומקבלים את שבת המלכה עם כול הסלסולים ואחר כך... נכנסים למיטה עם ה"חרא" הקרח, המסריח, זה שמדמם כול חודש, בשביל לעשות ילדים. אתם יודעים מה, אני לא יודע איך "עומד" להם. אם אני הייתי צריך לשכב עם מישהי שאני חושב שהיא חרא, אני לגמרי לא משוכנע שהיה "עומד" לי! שלמה." הביעו את דעתכם.

Angel lips

New member
אני קראתי בריפרוף

מבטיחה אחרי שאלמד למיבחן במתמטיקה אקרא בעיון ואגיב...

Lara F

New member
טוב שלא הגזמת..

יחסית למישהו שקורא ספרים של או הנרי וכולה כזה מבין בשפות שמדברים בפאקיסטן אתה די צר אופקים...! זה תמיד מעצבן כל פעם מחדש איך אנשים נתטפלים לציטוט "שלא עשני אישה" ו-"שעשני כרצונו" לאנשים באמת חכמים ולא אלה שמחפשים סיבות להראות כמה ה"דתיים רעים" לא היה קשה ללכת ולשאול פרשנים ורבנים ולקלוט שהפירוש האמיתי הוא שלגבר יש יותר מצוות "לא תעשה" מאשר לאישה... כמו ציצית לדוגמא, מכיוון שהתורה מחשיבה את הגבר ליצור פחות חושב ויותר פועל ע"י דחפים של הגוף שלו... ואילו אישה יותר מאופקת... (למי שלא קלט לי יש דוגמאות נבחרות עבורו) אבל עזבו- מר סופרמן פה אמר שהוא לא רוצה לשמוע את כל הפרושים אז בא ונגיד, רק נגיד... שזה באמת היה ככה.... נשים באמת היו נחשבות לגרועות יותר... נגיד... נגיד ודתיים באמת חושבים שנשים זה גוש חרא קרח ומדמם כל חודש (לגבי הקרח זה כ"כ שקרי... אני לא מכירה אף אישה שגילחה את הראש מתחת לפאה שלה, ואני מכירה הרבה דתיות ח-ר-ד-י-ו-ת) איך זה מטבא? בזה שגבר אומר "ברוך שלא עשני אישה"? ועוד ציטוטים דומים? כן... דתיים לא מכבדים נשים, הם חושבים שהן חרא, מכונה לייצור ילדים כן.. אבל כשגבר חילוני, הולך ובוגד באישתו ומסתכל על כל מי שזזה סביבו, מתחיל איתן בלי בושה, מטריד אותן מינית כשיש לו אישה שלא לדבר על ילדים??? ואז דופק וזורק אותן אחת אחרי השניה... זה גבר שמכבד אישה!! עם כזה גבר אפשר להכנס למיטה!! אם כזה גבר א-נ-י רוצה להכנס למיטה! כי הוא מכבד אותי... כי הוא לא אומר "ברוך שלא עשני אישה"... אני אישית חושבת, ותגידו לי גם אתם, שגבר כזה מכבד נשים הרבה פחות, גבר כזה חושב שנשים חרא, וסמרטוט... אני אישה ואני אומרת לך, שאני הייתי יותר נפגעת מגבר כזה מאשר מגבר חילוני שפשוט מברך כל בוקר את הקב"ה על זה שנתן לו יותר מצוות שישמרו עליו...

Lara F

New member
טעות

אני אישה ואני אומרת לך, שאני הייתי יותר נפגעת מגבר כזה מאשר מגבר דתי שפשוט מברך כל בוקר את הקב"ה על זה שנתן לו יותר מצוות שישמרו עליו...

Zot ani 1

New member
תגיד

אתה לא מתבייש להביא כאלה שטויות לפורום הזה? במיוחד עם כמות המילים "הנחמדות" שכתובות בהודעה, שכמובן אומרות הרבה על רמתו השיכלית של הכותב...! ובכלל מה זה השטויות האלה?! למה אתה מביא לאנשים פה שלא מכירים את העולם החרדי כאלה שטויות לא נכונות שעוד הם עלולים לחשוב שזה באמת ככה... מעמד האישה בכלל לא כזה כמו שכתוב פה!!! ואף אחד לא אמר שאישה חייבת לגלח את ראשה- המצווה היא לכסות את הראש ומה שאישה מחליטה לעשות עם שערה זה עינינה האישי בלבד! קיצר צרור של שטויות ומה שלא תגיד לא ישנה את זה!!

תגובה...

לדעתי השנאה פשוט אוכלת אותך. כל דבר שקשור לאמונה או דת פשוט מחרפן אותך וגורם לך לצאת כנגד זה בלי בכלל לחשוב פעמיים. לדעתי אתה פנאט וכל המאמצים שלך מושקעים בהטפה נגד כל דבר שקשור באמונה באל, ואתה בכלל לא שונה מכל החרדים ה"כבדים" שלא רואים ימינה ושמאלה וכל מה שמעניין להם ת'תחת זה מה כתוב ב"ספר". בכלל כל הודעה שלך פה בפורום איכשהו תמיד נגררת בהצגת הדעות האטאיסטיות ואנטי-דתיות שלך. פעם אחת עוד לא ראיתי אותך מזכיר לטובה את הדת היהודית. אני בטוח שאתה בחור אינטיליגנט וכו...ואני גם דיי בטוח שיש לך ידע רחב בכל מה שקשור לתנ"ך ולתכנים שלו, ולא יצא לי לשמוע ממך מילה טובה על משהו שכתוב בתנ"ך. קח לדוגמא את כל החוקים החברתיים שמוזכרים בתנ"ך, למה אני לא שומע ממך איזו מילה טובה על האיסור לנאוף למשל, או האיסור לגנוב או לרצוח ועל החובה של כיבוד הורים ואנשים מבוגרים ועל עוד הרבה דברים שנראים לנו מובנים מעליו בחיי היום יום שמבוססים על החוקים החברתיים בתנ"ך. אז מספיק כבר עם השנאה הזאת, זה ילדותי ואדיוטי לחפש רק את ה"שלילי" בכל דבר.

Lara F

New member
נכון...ועוד משהו:

סופרמן היקר אולי מאד אינטיליגנט פי10 אולי יותר חכם מכולנו אבל הוא שוכח עקרון 1 חשוב: איש באמונתו יחיה! זה שאתה לא מאמין, לא אומר שזה רע, או שלילי...

SupermanZW

Well-known member
תגובה

זהו לא הגיג שכתבתי אלא הגיג שקראתי במקום אחר ועשיתי Copy and Paste לכאן, אני לא נוהג להתנסח באופן בו התנסח כותב ההודעה, ובתור אחד שכבר קרא הודעות לא מעטות שכתבתי היית צריך לזהות שלא כך אני נוהג להתבטא. אני לא אתאיסט אלא דאיסט. כל המצוות החברתיות הכתובות בתנ"ך מקורן בחוקים חברתיים מוקדמים יותר של דתות פאגאניות שקדמו ליהדות, חוקי חמורבי למשל. כל החוקים שהזכרת קיימים בכל הדתות שבעולם ומקורן לא בתנ"ך אלא מתרבויות עתיקות בהרבה מתרבות עם ישראל המקראי. אם לא שמת לב אני מביע מחאה ולא שנאה, לו הייתי מביע שנאה הייתי מתנסח אחרת.

vk3

New member
מסכים מאוד עם כול התגובות לעיל...

את דעתי על התייחסותך לדעת אתה יודע ואני אישית פשוט נגעלתי לקרוא את דברי אותו כסיל
אין גבול לשטויות שאדם יכול להוציא מפיו/ מאצבעויו... רק ש... לא אמרת את דעתך על הגיג ( דבילי) זה...

Lara F

New member
לדעתי...../images/Emo88.gif

בנאדם לא צריך לכתוב/להגיד דברים שהוא לא בטוח לגביהם ב-100%... אחרת הוא ישמע טיפשי...- (דוגמאות נבחרות?) לפי דעתי זה אחלה שהביאו הגיג כזה שכולם יכלו להביא את דעתם עליו! זה נחמד...

vk3

New member
זה מאוד נחמד וזה מפעיל אותנו ../images/Emo45.gif

הסיכון הוא שמישהו באמת יכול להאמין בשטות שכזו ולהפיצה הלאה... לכן אנו תמיד צריכים להעביר דיון מעמיק

Lara F

New member
כן..מסכימה

אגב- זה ממש נחמד... תמשיכו להביא כאלה דברים זה ממש אחלה! אהבתי...

SupermanZW

Well-known member
תגובה

דעתי על ההגיג היא שהוא כתוב בשפה מגעילה, ותוכנו נכון בחלקו, אך הרעיון הכללי בו הוא נכון והאישה החרדית באמת בעלת מעמד פחות ומושפלת לעומת הגבר כתוצאה מדברים שנכתבו בתושב"ע. הכותב כתב "עביט" במקום "חמת" והיו לו עוד טעויות בציטוטים, אני פשוט הבאתי את ההגיג כפי שהוא נכתב במקור, וכמו שאתה יודע, שמי אינו שלמה.

vk3

New member
אההה באמת ../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

הייתי בטוח שאתה שלמה...
אני יודע שההגיג הוא לא מפרי עטך... ולא טענתי כך.

Lara F

New member
אל תגיד סתם אם אין לך מושג

למה לקבוע קביעות לא נכונות? ממתי קבעו שהאשה יותר נחותה מהגבר בתורה? איפה זה כתוב בתושב"ע? אף מפרש/רב/אדם שמבין ביהדות לא היה מפרש בחיים כזה דבר! חיית פעם במשפחה חרדית? ת'מכיר נשים חרדיות שמרגיעות מושפלות? הרגשת פעם ככה שאתה מדבר? תאמין לי אני מכירה המון חרדיות והמון חילוניות וגם החילוניות בסופו של דבר בוכות על השפלה... תכלס בכל חברה יש את האנשים שלה- יש גברים שוביניסטים משפילים במגזר הדתי חרדי ויש כאלה גם במגזר שלנו... פשוט צריך לפקוח ת'עיניים טוב טוב ולראות שלא הכל שחור לבן, אין כזה דבר- "דתיים משפילים נשים וחילוניים לא, חרדיות מגלחות את הראש וחילוניות לא..." בן אדם הוא מה שהוא מייצג בפני עצמו הוא לא דתי, חרדי, אתאיסט או אפילו סאטאניסט...- כל זה סטיגמות... שאליהן מצטרפות תוויות... ואז נוצרת זוית ראיה שגויה של הרבה אנשים כלפי הרבה אחרים... כזאת הדבקת תויות יוצרת הרבה איבה ושנאה בארץ שלנו ובעולם כולו. תחשבו על זה... זה בדיוק אותו הדבר שמישהו יבוא ויגיד שכל הרוסים גנבים ושתיינים... אותי אישית כאלו דברים מעליבים! תחשבו על זה..!

SupermanZW

Well-known member
תגובה

דברי דווקא מבוססים מאוד והבאתי גם מקורות, נכון שיש גם חילונים שמשפילים את נשותיהם אך לפחות לחילונים לא קיימת הצדקה לכך, חרדים לעומת זאת יכולים למצוא בכתובים הצדקה להשפלת נשותיהם. והנה חלק מהמקורות: ''שאלו את ר' יהושע. . . מפני מה האישה צריכה להתבשם ואין האיש צריך להתבשם? אמר להם: אדם נברא מאדמה והאדמה אינה מסרחת לעולם. ואישה נבראה מעצם. משל: אם תניח בשר שלשה ימים בלא מלח - מיד הוא מסריח'' (ברא' רבא י''ז). ''יש להיזהר שלא ילך איש בין שתי נשים ולא בין שני כלבים או שני חזירים, וכן לא יניחו האנשים שתלך ביניהם אישה או כלב או חזיר'' (קצש''ע ג'/ ח') ''בית שמאי אומרים: לא יגרש אדם את אשתו אלא אם כן מצא בה ערוות דבר (דב' כ''ד/ 1), ובית הלל אומרים: אפילו הקדיחה תבשילו. . . ר' עקיבא אומר: אפילו מצא אחרת נאה הימנה'' ''אין שואלים בשלום אישה כלל, ואפילו על-ידי בעלה אסור לשלוח לה דברי שלומים'' (שלחן ערוך ט'). ''נמצאו כל המלאכות שכל אשה עושה אותן לבעלה חמש מלאכות, טווה ורוחצת פניו ידיו ורגליו ומוזגת את הכוס ומצעת את המטה ועומדת לשמש בפניו, והמלאכות שמקצת הנשים עושות אותן ומקצתן אינן עושות שש מלאכות, מטחנת ואופה ומבשלת ומכבסת ומניקה ונותנת תבן לפני בהמתו''. (רמב''ם, הלכות אישות פרק כא הלכה ז) ''כל אשה שתמנע מלעשות מלאכה מן המלאכות שהיא חייבת לעשותן כופין אותה ועושה אפילו בשוט''. (שם, הלכה י)

Lara F

New member
רוב הציטוטים שהבאת..

אמנם קיימים אך האם אי פעם טרחת לבדוק את הפרוש להם? אני בטוחה שאף מפרש או אדם שמבין לא היה מפרש לך את זה בתור השפלה-ונהפוכו... וחוץ מזה אני לא מאמינה אפילו לשניה אחת קטנה שהתורה, תורת ישראל שלנו יכולה להשפיל את הנשים... זה לא כך... חוץ מזה ביהדות, ישנם לימודים עמוקים כגון קבלה,זוהר ועוד כל מיני ספרים ופרושים שנסתרים מאיתנו שיכולים לפרש הכל ברמה הרבה יותר גבוהה מסתם הסקת מסקנות מהירה... וגם אם לא נתעמק בפרושים אפשר להגיד שאם כבר גבר בא ומשפיל את אשתו, גבר דתי, הוא מעולם לא משתמש בתרוץ "כך כתוב בתורה"... אם דינן של הנשים בתורה היה להיות מושפלות, אני יכולה להבטיח לך שכבר מזמן לא היו נשים חרדיות הדוקות...

SupermanZW

Well-known member
דווקא טרחתי

אך נראה לי שבחרת לטמון את הראש באדמה במקום להתמודד עם מה שכתוב וחבל. נשים חרדיות רבות גם כן טומנות את הראש באדמה במקום ללמוד מה כתבו עליהן חז"ל.

למעלה