הגיג

Lara F

New member
נו באמת...

להאמין בלב שלם זה לא לטמון את הראש בשום חול! אם אני מאמינה ללא ספקות- למה כ"כ קשה לך להשלים על זה? אני לא דתיה, לא חרדית, אבל אני מאמינה, בלב שלם, ללא ספקות בקב"ה... ויש לי את כל הסיבות שלי, וההוכחות שלי ועוד אלפי הוכחות לדברים מדהימים שקרו לי ולאחרים... זה שם! זה קיים בין אם תרצה בזה ובין אם לא! וחוץ מזה אם הדת הייתה כ"כ גרועה ומשפילה ושקרית לא היו כל כך הרבה אנשים בעלי אמונה כ"כ חזקה וסיפורים כ"כ אמיתיים... תאמין לי זה שם, זה מאז ומתמיד היה שם, זה לא המצאה, כל ההסטוריה שלנו מבוססת על דבר 1- היהדות שלנו... ואי אפשר להתעלם מזה...!!! אתה פה- בא"י אתה יהודי ואתה מתעלם לגמרי... דע מי אתה ומהיכן באת... - אפשר לשאול אותך שאלה? מהיכן באת ומי אתה?

SupermanZW

Well-known member
תגובה

לא קשה לי להשלים עם אמונתך אלא עם התעלמותך ממשמעות הציטוטים שהבאתי ומתוכן היהדות אשר אינו מוצא חן בעינייך. גם אני מאמין באלוהים אך באופן שונה ממך, ואני לא רואה בו אלוהים של היהודים אלא אלוהים אוניברסאלי, אני דאיסט. אי אפשר להוכיח דת אלא רק להאמין בה או לא להאמין בה. אנשים מאמינים גם בדתות הרבה יותר גרועות ומשפילות מן היהדות, ואין בכך שום הפתעה, אמונות מסויימות גורמות למאמינים לאבד את הגיונם. אני בן אדם, נולדתי בישראל, אני ממוצא יהודי, מקורותי ברוסיה, פולין, אוקראינה, וליטא, ואני דאיסט באמונתי, אין לי דת.

Lara F

New member
הולד און!!!!!!

אתה בכלל קולט מה אתה כותב או שאני כאן כדי לעזור לך לקלוט את זה? "אני יהודי" -אתה יהודי! י-ה-ו-ד-י איש לא אמר שזה עושה אותך עליון, איש לא אמר שזה עושה אותך גרוע יותר איש לא אמר כלום, מלבד, זה שאתה, נבחרת ע"י הקב"ה הוא ברא אותך.... יצר אותך... דאג לך, נתן לך הכל, נתן לך את הטיטל: "יהודי" בשביל שתשכח לגמרי מה הוא אומר? ת'יודע כמה דורות שלך מסרו את נפשם רק בשביל להצדיק את היותם "יהודים"? אתה יודע כמה דורות שלך סבלו והתענו אך עדין לא ויתרו על היותם יהודים? כמה דורות האמינו אמונה שלמה? ת'כתבת שבאת מרוסיה ופולין? -ת'יודע מה הלך בפולין וברוסיה? מה קרה שם ליהודים? הם עברו את כל זה, מתו על קידוש ה' נלחמו על אמונתם והלאום שלהם על ציונות רק בשביל שאתה תשכח מה "יהודי" אומר? -אתה בטח יודע יותר טוב ממני... אבל משום מה אתה מתכחש לזה יותר ממני... אתה טוען שאין הוכחות לדת- אבל ההיסטוריה כאן היא קיימת, היא מוכחת תסתכל...

SupermanZW

Well-known member
תגובה

למאורעות שקרו ליהודים באירופה יש הוכחות אך לאמיתות הדת אין הוכחות, התנ"ך הוא ספר מיתולוגיה יהודית וחבל שיהודים סבלו כל כך הרבה בגללו.

jehudit

New member
אדוני?

ספר מיתולוגיה? בלי הוכחות? אתה כבר בטיטולי מקסי? או אתה עדיין במיני. בוא אלי אחליף לך טיטול, מותק.. תגיד לי ביבקשה. ילדון קטן, אתה מדבר כמו ילד גדול כבר.

jehudit

New member
איזה מבוססים, מה מבוססים?

למי תמכור לוקשין? בטח מחר תביא נושא והגיג אחר רק בשביל לנסות לשפוך מעביטך על אחרים כאלה שאינם נתפסים במוחך הרחב. ובמקרה זה מדובר בדת ש'הזניחה' אותך. שזרקה אותו לכלבים. מחר תביא למשל את הההלכה ממתי אדם קרוי בוגר, ודין שתי שערות ושיעורן. ומחרתיים תביא משהו שלישי. וכשתבחין כי אולי אולי אתה עתיד לספוג על הודעתך זו, כמו ב'הגיג' שצירפת ופירסמת במספר פורומים, יענו,,, בשביל סקר דעות, אז תיכתוב בשם שלמהל'ה מאי שם. אני יכולה ואני מוכנה לקרוא מה שאחרים כותבים, אבל אני מאמינה שאתה מנסה לכפות דעותיך הנבובים מתוכן, כשכל הזמן אתה מנסה להציג את עצמך כאילו אתה יודע, בזמן שכל ידיעותיך מצומצמות מאד, אתה רק אוגר נושאים להשתמש בהם בהכפשות, בסוף אתה נשאר המלוכלך, יציאתו המפורסמת בכמה פורומים סתם היתה הפחה לשם הפחה בגלל קלקול קיבה שלך. קח כדור לעצירות, ותעשה מה שבא לך, לא בכל מקום, רק באמצע הסלון שלך.

SupermanZW

Well-known member
תגובה

תגובתך משרתת את מטרתי נאמנה, את מראה שאין בידך הפרכה לדברי ולכן את מנסה ללעוג לי ולהציג אותי כאילו אני לא יודע על מה אני מדבר, באופן התבטאותך את מראה עד כמה רב המרחק בין הדת לדרך ארץ ואני בטוח שדתיים שקראו את דברייך הזדעזעו מאופן התבטאותך ומהשירות דוב שאת עושה להם יותר מאשר מהודעתי, לאור המוניטין שצברתי לא תוכלי לגרום לאנשים להתעלם מדברי או לחשוב שאני מדבר שטויות כי אני נוהג להציג ראיות לכל דברי, לטענותייך לעומת זאת אין אפילו קצה חוט של ראיה. משום שאין לך דרך לסתור את דבריי איבדת את עשתונותייך והדבר ניכר באופי תגובתך, ממש כפי שקרה לך בפורום "אתאיזם ודת" לפני זמן מה בו שמת עצמך ללעג ולקלס, ומאז לא כתבת שם יותר, שמא יזכרו בקלונך. אני שמח שהגבת ומודה לך על השירות הנהדר שעשית לי. המשיכי לפרסם את טיפשותך בכל מקום אפשרי ולתרום לבידור האנשים. ישר כוייח

Zot ani 1

New member
אלון...

דבר אחת אתה מתקשה להבין: שהפרכות לדברים שלא קיימים אי אפשר להמציא! ואתה בכל הודעה חי בתקווה שמישהו סוף סוף יביא לך הפרכה שתשאיר אותך עם פה פתוח, אבל זה לא יקרה! כי דבריך אינם קיימים ואינם נכונים...לכן אף אחד לא ישקיע את זמנו כדי להמציא לך הפרכות חזרה... כל מה שאתה מביא זה דעות אישיות שלךעל הכתוב בתורה במשנה בתושב"ע וכו' ואם היתה טורח לפתוח את המפרשים ולקרא אתץ דעתם של אלו החכמים "קצת" יותר מאיתנו היתה מבין הכל והעיקר היתה מבין עד כמה אתה טועה...

SupermanZW

Well-known member
תגובה

הבעייה שלך היא שאת מתעלמת מהעובדה שהכתובים שהבאתי הם לקט דעות של חז"ל, כלומר הבאתי את מה שהם טענו, לכן זו דעת התושבע ולא כפי שאת טוענת "דעתי האישית בלבד". דברי קיימים, נכונים, תלויים ועומדים, גם אם תאמרי אחרת לא תשני את העובדות.

Zot ani 1

New member
כנראה לא הבנתה אותי.....

לא אמרתי שהציטוטים הם דעתך האישית , כי הם קימים זה בטוח. אבל איך שאתה מפרש אותם והמסקנות שאתה מסיק מהם זה דעתך האישית בלבד. ומצתערת אם לא היתי ברורה מספיק...

Zot ani 1

New member
תשמע...

זאת לא חוכמה לשבת שם על כיסא למצא באינטרנט פסוקים פה ושם ולהביא אותם כהוכחות חותכות או כביסוס, בחיים זה לא ככה. דבר ראשון לא כל מה שכתוב בשולחן ערוך אקטואלי להיות ויש הלכות שלא מקימים בימינו, אבל זה סתם לידע כללי. והיתי מאחלת לכוווולם להיות כל כך מאושרים כמו משפחה דתית. אני מכירה הרבה משפחות כאלה ולצאת ולהגיד שהבעל מתעלל שם באישתו כי התורה מרשה זאת זה כל כך ילדותי ושטותי ולא נכון! האהבה והכבוד והעזרה והתמיכה שיש בין הבעל לאישתו במשפחות דתיות פשוט מדהימה, והלואי על כל המשפחות הלא דתיות חלק קטן מיזה... ובכלל אין להכליל יש חריגים בכל קבוצה ולצערנו בחרה החילונית יש יותר חריגים כאלה מאשר בחברה דתית... ובקשר לציטוטים עוד פעם, אם היתה קורה את הפרוש של הציטוט שהבאתה ולא היתה זורק אותם סתם כך היתה מבין בעצמך שזה לא ככה במציאות...

Lara F

New member
יפה יפה... אבל-

תקשיב טוב למה שאולגה אמרה לך.... (חחח..המצלת השנה) אני מסכימה איתך שהציטוטים נכונים ובכלל לא "דעתך האישית" אבל דרך הפרוש היא שלך ובלעדית לך... אתה לא יכולה לסיק מה שבא לך והציג את זה לכולם כפרוש סופי ומוכח.. אתה בטח יודע כמה דברי תוכחה יש בתורה, אלפי מפרשים כולם שונים, מגוונים ולפעמים הפרושים הרבה יותר שונים ממה שנראה לנו לעין... התורה היא דבר חכם, עמוק ויפה שבחיים אי אפשר לשפוט ולהסביר על רגל אחת... כי אז זה יהיה פשוט לא נכון...

למעלה